در این مطلب سلام دنیا می توانید با معنی ضرب المثل آدم ترسو هزار بار میمیرد آشنا شوید. در ادامه این مطلب می توانید برای آشنایی بیشتر با مفهوم این ضرب المثل داستان و مثل نویسی و انشایی با مفهوم ضرب المثل آدم ترسو هزار بار میمیرد با مقدمه و نتیجه گیری هم بخوانید.
معنی ضرب المثل آدم ترسو هزار بار میمیرد چیست
وقتی انسان باید کاری را انجام دهد و از انجام آن بترسد و دست به کار نشود مجبور است همیشه در ترس و نگرانی بسر ببرد. در حقیقت این ضرب المثل به این نکته اشاره دارد که اگر از هر خطری که نهایتش مرگ است، بیش از اندازه بترسد، به جای یک بار مردن، با هر بار ترسیدن رنجی مانند مردن را تجربه خواهد کرد.
داستان و مثل نویسی ضرب المثل آدم ترسو هزار بار میمیرد (صفحه 83 نگارش یازدهم)
در روزگار قدیم و در شهری دور مردی تنها و گوشه گیری زندگی می کرد. همسرش را از دست داده بود و فرزندی هم نداشت. تمام دارایی او یک مغازه ی پارچه فروشی بود که منبع درآمد او محسوب می شد. پیرمرد به حساب نگرانی از فردای زندگی اش کیسه ای طلا برای خود کنار گذاشته بود، البته همیشه نگران بود مبادا کسی آن را بدزدد یا آن را از دست بدهد. ترسش از گم شدن و دزدی سکه هایش به حدی بود که هر بار کسی در خانه را می زد پیرمرد هزار بار می مرد و زنده می شد.
حتما بخوانید: انشا درباره معنی ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست هیچ گرانی بی حکمت
این ماجرا به گوش همه ی دوستان و آشنایان رسید و همه از داستان از ترس پیرمرد با خبر شدند و درباره او داستان های عجیبی گفته شد. یکی از روزها پیرمرد برای انجام کاری بیرون رفت بچه هایی که در کوچه فوتبال بازی می کردند، او را دیدند و با خنده ای تمسخر آمیز گفتند این مرد خیلی ترسو است و از همه می ترسد. شاید از ما هم بترسد.
پیرمرد با دیدن این صحنه بسیار اندوهگین شد و با خودش گفت: اینطوری نمی شود. چون آدم ترسو هزار بار می میرد و دوباره زنده می شود. با این کار تنها و منزوی شدم و زندگی به کامم تلخ شده است. پس پیرمرد نزد معتمد شهر رفت و به او گفت همه دارای من این کیسه زر است این مال نزد شما امانت باشد، زمانی که من مردم برایم خیرات بدهید تا با خیال راحت از این دنیا بروم، زیرا آدم ترسو نه به جایی می رسد و نه در زندگی لذت می برد بلکه با هر بار ترس هزار بار می میرد.
معادل انگلیسی ضرب المثل آدم ترسو هزار بار میمیرد
A coward dies a thousand times before his death. The valiant never taste of death but once
ترسو پیش از مرگش هزار بار میمیرد ولی شجاع به جز یک بار طعم مرگ را نمیچشد.
حتما بخوانید: انشا درباره معنی ضرب المثل گاو نه من شیرده
انشا درباره مفهوم ضرب المثل آدم ترسو هزار بار میمیرد با مقدمه و نتیجه گیری:
مقدمه :
بر اساس فرموده حضرت علی ع «اگر هر زمان از کاری ترسیدی، خود را به کام آن بینداز، زیرا ترس شدید از آن انجام کار، دشوارتر و زیان بار تر از اقدام به آن کار است». اگر ما انسان ها به این فرمایش امیرالمونین گوش کنیم واقعا جهان جای رویایی خواهد شد.
بدنه:
اگر با دقت به دور و اطرافمان نگاه کنیم، حتما آدم های زیادی را می بینیم که نمونه بارز ضرب المثل ترسو هزار بار میمیرد هستند. برای مثال دانش آموزی که استعداد خوبی دار و خوب درس را می فهمد، خوب درس می خواند و وقت زیادی برای مطالعه دروس می گذارد، اما از ترس و استرس همه درس هایی که خوانده بود را فراموش می کند و نتیجه امتحانش خوب نمیشود. یا نمونه دیگر مرد یا زنی که به دلیل ترس از دست دادن همسرش کارهای عجیب و غریب می کند تا توجه اش را جلب کند، برعکس با این کارهای اشتباه باعث جدایی و از دست دانش می شود. یا آدمی که مدام ترس بیمار شدن دارد برعکس همیشه علائم بیماری را تجربه می کند و بیمار می شود. از این نمونه ها زیاد است همه ما در اطرافمان از این نمونه ها زیاد دیده ایم. باید بگوییم که ترس از شکست خوردن در هر چیز کوچک و بزرگ که باعث میشود هیچ کاری نکنیم و هیچ تجربه ای بدست نیاوریم، در منطقه امن خودمان بمانیم و بعد از مدتی آنها را از دست بدهیم.
نتیجه گیری:
با بررسی مثال هایی که در انشا به آن اشاره شد حتما متوجه می شوید که این ترس های بی مورد هستند و هیچ منطقی پشت آنها وجود ندارد. اگر بخواهیم صادقانه بگوییم شاید همه ما آنها این ترسهای بی موردی را تجربه کرده باشیم. پس بهترین کار این است که بنشینیم و خوب به این موضوع فکر کنیم که ما فقط یکبار زندگی میکنیم پس نباید به خاطر ترس های بی مورد خودمان را در شرایط سخت قرار دهیم. بلکه باید ترس ها را دور بریزیم و با عقل و احتیاط زندگی و رویاهای خود را بسازیم.
سخن پایانی:
بیشتر ترس ها زاییده ذهن ما هستند و در واقعیت وجود ندارند، این ترس های بی مورد ما را در سختی قرار می دهند و باعث می شوند هیچ کاری را تجربه نکنیم، از زندگی لذت نبریم، این دقیقا مصداق بارز ضرب المثل آدم ترسو هزار بار میمیرد است. امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد.
مطالب مرتبط:
آموزش نوشتن مقدمه هایی کوتاه و زیبا برای انشا
انشا درباره معنی ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست
انشا گسترش ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی