انشا گسترش ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی + داستان

انشا گسترش ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی + داستان معنی و گسترش ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی ؛ داستان و مثل نویسی صفحه 83 نگارش یازدهم چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی و انشا و مصرع اول چرا عاقل کند کار را در سلام دنیا بخوانید.

ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی به این معنی است که کاری که بدون فکر و برنامه ریزی انجام می شود نتیجه اش چیزی جز ضرر، زیان و پشیمانی نخواهد بود. در این مطلب سلام دنیا می توانید با معنی ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی آشنا شوید و در قسمت انتهایی آن از انشا و بازآفرینی مفهوم ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی با مقدمه و نتیجه گیری برای نوشتن انشا خود ایده بگیرید.

معنی ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی

ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی به این معنی است که کاری که بدون فکر و برنامه ریزی انجام می شود نتیجه اش چیزی جز ضرر، زیان و پشیمانی نخواهد بود. این ضرب المثل به اقدامات و تصمیم گیری هایی عجولانه که بدون در نظر گرفتن عواقب کار انجام می شوند، اشاره دارد. فرد عاقل برای انجام کارهایش آینده نگری می کند و بی گدار به آب نمی زند و از نتیجه کارش رضایت دارد و هیچوقت پشیمان نمی شود، اما انسان بی فکر هیچوقت به نتیجه و عاقبت کار خود فکر نمی کند و فقط با تصمیمات شتاب زده و بدون اندیشه اش باعث می شود که در پایان کار با سختی ها و مشکلات زیادی رو به رو شود و از کرده خود پشیمان  شود.


حتما بخوانید: معنی و باز آفرینی داستان ضرب المثل خواستن توانستن است


مصرع اول شعر چرا عاقل کند کاری که باز آرد پیشمانی

مرا عقلی اگر می‌بود کی این کار می‌کردم        چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی (محتشم کاشانی قصیده شماره 77)

معادل انگلیسی ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پیشمانی

Better safe than sorry

معنی ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی

داستان و مثل نویسی ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی

در قرن 17 میلادی پادشاهی به نام اورنگ زیب بر هند حکومت می کرد، پادشاه دختر زیبارو و شاعر داشت که تخلصش «مخفی» بود.دختر پادشاه خواستگاران زیادی داشت اما از آنجایی که او عاشق یکی از کاتبین دربار به نام «عاقل خان» بود پاسخش به همه خواستگارانش منفی بود.پادشاه اصرار زیادی به ازدواج دخترش داشت و دخترش برای اینکه پدرش را مجاب کند می گفت: دوست دارم پیش شما باشم. در این بین جاسوسان به پادشاه اطلاع دادند که دخترش مخفی، عاشق عاقل خان شده است،اورنگ زیب از این حرف بسیار ناراحت شد چون عاقل خان فقط یک کاتب درباره بود و حتی اجازه نزدیک شدن به دختر شاه را نداشت چه برسد به اینکه عاشق او هم شده باشد.


حتما بخوانید: انشا درباره معنی ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست


پادشاه برای مطمئن شدن دستور داد تا کاتبان به جای روزها، شب ها به درباره بروند و گزارشات و تاریخ را بنویسند.یکی از دوستان عاقل خان از این ماجرا باخبر می شود و ماجرا را برای او تعریف می کند تا در دام شاه نیفتد.از آنجایی که عاقل خان علاقه ای به مخفی نداشت و از دردسر فراری بود به بهانه ی بیماری برای برنامه کاتبان که شب ها اجرا می شد در کاخ حاضر نشد. مخفی چندین شب منتظر مانند تا عاقل خان را ملاقات کند اما وقتی خبری از او نشد این مصرع «شنیدم که ترک منزل کرد عاقل خان به نادانی »را برای او سرود و با کمک قاصد آن را به دستش رساند.عاقل خان هم در جواب این نیم بیت را گفت: چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟

انشا و بازآفرینی مفهوم ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی با مقدمه و نتیجه گیری

مقدمه:

همه ما در زندگی دچار اشتباهاتی شده ایم،چرا چون انسان جایز الخطاست،اما اگر ما یک بار تصمیم اشتباهی گرفتیم و بعد از آن دچار سختی و مشکلاتی شدیم و از کاری که کردیم پشیمان شدیم ولی بازهم آن کار را تکرار کردیم باید بشینیم و کمی بیشتر فکر کنیم چون ممکن است با تکرار دائمی اشتباهاتمان اتفاقات خوبی در انتظارمان نباشد و یک عمر پشیمان شویم.

بدنه:

همانطور که در مقدمه انشا گفته شد گاهی اوقات اشتباهاتمان را چندین بار تکرار می کنیم بدون این که اصلا به نتیجه آن فکر کنیم.اشتباهات ما ممکن است حتی یک اخلاق ناپسند باشد که اصلا آن را جدی هم نمی گیریم یا ممکن است بی توجهی به حرف ها و نصیحت های بزرگترهایمان باشد.مثلا یک اخلاق بد مانند پرخشاگری و عصبانیت باعث می شود دل یک فرد دیکر را بشکنیم یا او را آزرده خاطر کنیم و بعد از آن دچار پشیمانی شویم،البته پشیمانی سودی ندارد، شکستن دل آدم ها مانند شکستن یک ظرف است ممکن است با کمک چسب بهم بچسبند اما مثل روز اول نخواهد شد، پس معذرت خواهی بعد از یک رفتار نادرست با هرکسی نمی تواند عمل زشت و نادرست را از بین ببرد.

پس بهتر است قبل از هر کاری و یا هر رفتاری خوب به نتیجه آن فکر کرد تا در نهایت دچار پشیمانی نشویم و افسوس نخوریم که ای کاش با احساس تصمیم نمی گرفتم،کاش کمی بیشتر فکر کرده بودم،کاش کمی صبر می کردم و...حتی اگر خودمان هم دچار خطا و اشتباه نشده باشیم بهتر است با دیدن خطا و اشتباه آدم های اطرافمان درس بگیریم و سعی کنیم عاقلانه و سنجیده در همه امور تصمیم گیری کنیم تا از نتیجه کار خودمان پشیمان نشویم.انسان های عاقل همیشه از اشتباهات خودشان و دیگران درس عبرت می‌گیرند.

نتیجه گیری:

اولین قدم برای تکرار نکردن اشتباه این است که اشتباه خودمان را قبول کنیم و خوب به اتفاقاتی که برای ما رخ داده فکر کنیم و با بررسی و تجزیه و تحلیل اتفاقات سعی کنیم که از آنها درس بگیریم و از بروز اشتباهات بعدی جلوگیری کنیم. ضرب المثل شیرین فارسی "چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی" به ما می آموزد که قبل از هر کاری به نتیجه آن خوب فکر کنیم تا در آینده پشیمان نشویم.

انشا و بازآفرینی مفهوم ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی با مقدمه و نتیجه گیری

سخن پایانی:

به پایان یکی دیگر از ضرب المثل های شیرین و پرمغز زبان فارسی رسیدیم، امیدواریم همه ما انسان ها با فکر و تصمیم گیری های عاقلانه هیچوقت از نتیجه کار خودمان پشیمان نشویم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.می توانید برای خواندن انشا درباره انواع موضوعات، معانی ضرب المثل ها و دیگر مقالات مربوط به دانش آموزان به بخش دروس مدرسه سلام دنیا مراجعه کنید.


مطالب مرتبط:

انشا و معنی ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری + داستان

انشا درباره معنی ضرب المثل «کوه به کوه نمیرسد آدم به آدم میرسد»



از
11
رای