ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست هم می گیری یک حکایت پرکاربرد و پرمعنی است که به تاثیر گذاری و آثار کارهای خوب و بد انسان در زندگیاش اشاره دارد. در این مطلب سلام دنیا علاوه بر معنی، مفهوم و کاربرد ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری، می توانید عکس، نقاشی، انشا و داستان با این موضوع را هم مشاهده کنید.
معنی ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری
- کارهای خوب و بد انسان در زندگی تاثیرگذار هستند.
- انسان نتایج کارهای خود را همان گونه که انجام داده می بیند.!
- هر کسی با عمل خود سرنوشت خود را می سازد.
حتما بخوانید:معنی ضرب المثل یا رب مبادا که گدا معتبر شود + باز آفرینی
- نتیجه عمل انسان به خودش باز می گردد خواه عمل زشت و ناپسند و خواه کار خوب و پسندیده و درست.
- هر عملی يک نتيجه دارد؛ چه در جانب خیر و چه در جانب شر. هر کاری که از انسان انجام می دهد،چه خوب باشد يا بد؛ اثری بر آن مترتّب است، و آن اثر ملازم با خود عمل است.
کاربرد و مفهوم ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری
کاربرد این ضرب المثل برای افرادی است که بدون هیچ ترس و نگرانی در حق دیگران بدی می کنند و می گویند هیچ اتفاقی برای ما نمی افتد اما غافل از این هستند که انسان نتیجه کار خود را می بیند،یعنی اگر خوبی کنی خوبی و اگر بدی کنی آثار آن کار بد به سمت خودت باز می گردد.به عبارت دیگر برخی اتفاقاتی که در زندگی تجربه می کنیم نتیجه رفتارهایی است که با افراد مختلف داشته ایم، در واقع باید بگوییم که انسان با دست خودش سرنوشتش را می سازد.
پس چه خوب است که در حین انجام هرکاری این ضرب المثل را ب خودمان یادآوری کنیم که «از هر دست بدی با همون دست پس می گیری» یعنی عدالت که در جهان وجود دارد نتایج کار خوب و بد را در همین دنیا به ما نشان می دهد.این ضرب المثل مفهوم مشابه ای با این سخن که ” زمین گرد است ” دارد، یعنی اگر چاله ای(کار بدی) انجام دهی زمین می چرخد و درنهایت خودت در آن گرفتار می شوی.
حتما بخوانید: انشا درباره ضرب المثل «سالی که نکوست از بهارش پیداست»
انشا در مورد ضرب المثل «از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری»
مقدمه:
برخی ضرب المثل ها بسیار پرمعنی هستند و می خواهند درس بزرگی به ما بدهند پس چه خوب است که معنی این ضرب المثل ها را بدانیم و به پندی که در پشت آن وجود دارد گوش دهیم.ضرب المثل «از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری» هم یکی از این حکایات است که من قصد دارم در انشا خودم درباره آن صحبت کنم.
بدنه:
در ابتدای انشا باید بگویم که معنی ضرب المثل ” از هر دست بدی با همون دست پس می گیری ” یعنی نتیجه هر عملی به کاری است که انجام می دهید، وابسته است.به زبان ساده تر یعنی اگر بکار خوب و نیک انجام بدهید نتیجه کارتان خوب و اگر کار بد و شر انجام بدهید نتیجه کارتان بد و منفی خواهد بود، این ضرب المثل مصداق این جمله است هر شخص “همان که کِشته، دِرو می کند”.این ضرب المثل زیبا می خواهد به ما بگویید که عمل و رفتار ما سنوشت ما را رقم می زد و کائنات هر رفتاری که با دیگران داشته اید چه خوب چه بد را به سمت خودتان باز می گرداند. ضرب المثل ” از هر دست بدی با همون دست پس می گیری ” به ما گوش زد می کند که عدالت در سراسر این جهان گسترده است و هیچ کار نا پسندی بدون جزا نخواهد بود و همچنین هیچ کار خوبی هم بدون پاداش و نتیجه نمی ماند.پس بهتر است همیشه در جین انجام هر عملی به عاقبت کار خود فکر کنیم و از سر بی توجهی و بی فکری آثار و نتایج بد را برای خود جمع نکنیم.
نتیجه:
خداوند مهربان در آیه ی از قرآن فرمورده: ” فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ خَیْرًا یَرَهُ ، وَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ شَرًّا یَرَهُ پس هر کس به وزن ذره ای نیکی کرده باشد آن را می بیند و هر کس به وزن ذره ای بدی کرده باشد آن را می بیند.”پس هیچ کار بد و خوبی بدون پاسخ نخواهد ماند،در واقع از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری.
داستان ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری
روزی درویشی که ظاهرا تنگدست اما در باطن آدم خوش قلبی بود، مقداری ریسمانی از کار همسرش را برداشت و به قیمت یک درهم آن را فروخت تا بتواند با پول آن غذا تهیه کند. در همان حال دو نفر را دید که با هم دعوا سختی دارند. علت دعوا آنها را پرسید. آنها هم گفتند سر یک درهم این همه شورش را بر پا کرده اند.درویش با خودش فکر کرد که بهتر است این یک درهم را به آنها بدهم تا این جنگ و دشمنی از بین برود و همین کار را هم کرد. وقتی با دست خالی به خانه برگشت و ماجرا را با همسرش در میان گذاشت، همسرش نه تنها به او اعتراضی نکرد بلکه،به خاطر پایان دادن به جنگ و دعوای آن دو نفر خیلی هم خوشحال شد.
همسرش همه جا را گشت تا چیزی برای فروختن به درویش بدهد در نهایت یک پارچه مستعملی را پیدا کرد و به همسرش داد تا به بازار برود. مرد درویش هرکاری کرد نتواست آن پارچه را بفروشد تا با پول آن غذایی تهیه کند.در نهایت او یک مرد ماهی به دست را دید که به دنبال فروختن ماهی اش بود. مرد درویش به او گفت برای کالای من و تو خریداری وجود ندارد پس بیا کالاها را مبادله کنیم.
مرد ماهی را به او داد، پیرمرد به خانه آمد و ماهی را به همسرش داد تا غذایی حاضر کند. وقتی همسرش شکم ماهی را باز کرد یک مروارید درشت در وسط آن پیدا کرد،خیلی خوشحال شدند.مرد درویش مروارید را به یکی از دوستان گوهرفروش داد و آن را با قیمت بسیار خوبی فروخت،خدای مهربان در مقابل یک درهم که به خاطر پایان دادن جنگ و دشمنی بخشیده بود، او را ثروتمند و توانگر ساخت.اینگونه است که می گویند: از هر دست بدهی از همان دست هم می گیری ! اگر به کسی کمک کنی خدا شخص دیگری را برای کمک کردن به تو سر راهت می گذارد.
حتما بخوانید:معنی ضرب المثل «جوینده یابنده است»
ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری به انگلیسی
از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری: What goes around, comes around
عکس ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری
نقاشی ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری
سخن پایانی:
همانطور که در این مطلب گفته شد معنی ضرب المثل از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری یعنی انسان آثار عمل خودش را مشاهده می کند،یعنی اگر کار خوبی کنی حتما به شیوه دیگری نتیجه کار خوب برای تو جبران می شود و بلعکس.امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.
مطالب مرتبط:
111 ضرب المثل انگلیسی کاربردی و معروف با ترجمه درباره زندگی، شخصیت
معنی و باز آفرینی داستان ضرب المثل «هر که بامش بیش برفش بیشتر»