معنی و باز آفرینی داستان ضرب المثل «هر که بامش بیش برفش بیشتر»

معنی و باز آفرینی داستان ضرب المثل «هر که بامش بیش برفش بیشتر» معنی ضرب المثل «هر که بامش بیش برفش بیشتر» چیست ؛ انشا در مورد ضرب المثل هر که بامش بیش برفش بیشتر با مقدمه و نتیجه؛ کاربرد و باز آفرینی داستان آن را در سلام دنیا بخوانید.

استفاده از ضرب المثل ها روش خوبی برای بیان یک مطلب است. زبان فارسی پر است از ضرب المثل های زیبا و پندآموز، ما در این مطلب سلام دنیا ضرب المثل هر که بامش بیش برفش بیشتر را انتخاب کرده ایم، و قصد داریم معنی، داستان و انشایی درباره ضرب المثل «هر که بامش بیش برفش بیشتر» در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

معنی ضرب المثل هر که بامش بیش برفش بیشتر

ضرب المثل هر که بامش بیش برفش بیشتر به این معنی است، فردی که جایگاه اجتماعی بالاتری یا ثروت بیشتری دارد، با دردسرها و گرفتاری های بیشتری هم رو به رو می شود. معمولا این ضرب المثل برای نشان دادن گرفتاری ها و سختی ها و مشکلات این دسته از افراد بکار می رود.

معنی ضرب المثل هر که بامش بیش برفش بیشتر

ضرب المثل هر که بامش بیش برفش بیشتر چه زمانی استفاده میشه

همانطور که در قسمت بالا نیز توضیح داده شد، ضرب المثل هر که بامش بیش برفش بیشتر برای مواقعی که فردی که مقام یا ثروت زیادی دارد و دردسر و گرفتاری به سراغش می آید، استفاده می شود.


حتما بخوانید: انشا درباره ضرب المثل «سالی که نکوست از بهارش پیداست»


باز آفرینی داستان ضرب المثل هر که بامش بیش برفش بیشتر

در روزگاران قدیم پادشاهی زندگی می کرد که وارث و جانشینی نداشت، به همین دلیل در زمان مردنش وصیت کرد که تاج شاهی و زمام حکوlت و مملکت را به اولین فردی که بعد از مرگش وارد دروازه ی شهر شد، واگذار کنند. فردای روز مرگ پادشاه، اولین فردی که از دروازه شهر عبور کرد یک درویش تهی دست بود که جز مقداری پول و لباسی کهنه و پاره وصله دار چیزی نداشت.

بزرگان دولت بنا به وصیت پادشاه آن فرد را شاه اعلام کردند و تمامی خزائن و گنجینه ها را در اختیار این شخص قرار دادند. بعد از گذشت مدتی درویش تهی دست با نافرمانی و خیانت امرا و حمله پادشاهان ممالک همسایه رو به رو شد و به دلیل زیاد بودن دشمنان و ناتوانی در مقابله با آنها شکست سختی خورد و به همین خاطر خسته و آرزده دل شد.

در همین حال یکی از دوستان سابقش در زمان تهی دستی و درویشی که همراه او بود وارد شهر شد و بعد از اینکه متوجه شد دوست قدیمی اش به چنین مقام و رتبه ای رسیده نزد او رفت و بعد از ادعای احترام به او گفت: دوست من، خدا را شکر روزگار سختی تو سپری شد و با اقبال رو به رو شدی، شکر خدا که بعد از سپری شدن روزگار درد و رنج به این جایگاه رسیدی.

درویش در پاسخ به دوست قدیمی خود گفت: به جای تبریک به من تسلیت بگو. من آن زمان که با تو یک درویش ساده و بی آلایش بودم تنها نگران نان شبم بودم اما امروز هزار برابر از آن روزگار غم و اندوهم بیشتر است و تشویش گسترده تری دارم. دوست پادشاه به او این پاسخ را داد: هر که بامش بیش برفش بیشتر.

داستان ضرب المثل هر که بامش بیش برفش بیشتر

انشا در مورد هر که بامش بیش برفش بیشتر با مقدمه و نتیجه گیری

مقدمه:

خداوند به هر فردی نعمتی عطا کرده و براساس همان نعمت هم به او کار و مسئولیت واگذار کرده است. مثلا به گروهی پول و ثروت و به عده ای هم زیبایی و به یکی هم دانش بخشیده، اما در میان این گروه، افرادی که ثروت و مال بیشتری دارند، شرایط متفاوتی دارند.

بدنه انشا در مورد هر که بامش بیش برفش بیشتر

ضرب المثل «هر که بامش بیش برفش بیشتر» می تواند با یک وضعیت و شرایطی که کمی بزرگ نمایی یا غلو شده و بغرنج است همراه باشد و در زمان هایی که افراد سرمایه بیشتری دارند به کار می رود. زیرا هر چه پول و ثروت بیشتر باشد، مسئولیت و دغدغه ها و همچنین همان اندازه حرص و طمع و گرفتاری های افراد بیشتر می شود. افرادی که مال و ثروت بیشتری دارند با شرایط متفاوتی روبه رو هستند، آنها همیشه مشغول حسابرسی و رسیدگی به ثروت خود هستند، در حقیقت بیشتر اوقات را درگیر مال و ثروت خود هستند. البته این ضرب المثل همیشه درباره ثروت و مال نیست، می تواند در مورد افرادی که مقام معنوی بالاتری دارند هم به کار رود.

ولی افراد تهی دست به سادگی به امور روزمره خود می پردازند، زیرا مال و اموال زیادی ندارند که بخواهند کل روز خود درگیر حساب و کتاب باشند چون زندگی ساده و بی دردسرتری دارند. چون آنهایی که ثروت بیشتری دارند، دغدغه و نگرانی های زیادی دارند مثلا باید همیشه مراقب مال خود باشند تا دزدیده نشود، گم نشود یا از دست آنها نرود، آنها برای انجام امور خود به دیگران نیاز دارند. اما افرادی که ثروتی ندارند این نگرانی را ندارند و از این دغدغه ها فارغ هستند. به طور کلی هر چیزی به اندازه متعادلش خوب است، ثروت زیاد گاهی دردسرهای عجیبی برای صاحبش بهمراه دارد و او را در موقعیت های خطرناکی قرار می دهد.

انشا در مورد هر که بامش بیش برفش بیشتر با مقدمه و نتیجه گیری

نتیجه گیری:

هر کس که مال و اموال بیشتر یا مقام معنوی بالاتری دارد، کار و گرفتاری اش هم بیشتر خواهد بود. اگر روزی به لطف خدا ثروتی برای خود جمع کردید هرگز از یاد خدا و مستمندان غافل نباشید، تا روزگار آسوده تری داشته باشید.

سخن پایانی:

در این مطلب معنی ضرب المثل، داستان و انشایی با موضوع هر که بامش بیش برفش بیشتر را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم.امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.


مطالب مرتبط:

2 انشا در مورد زمستان با مقدمه و نتیجه برای دانش آموزان کوتاه و زیبا

آموزش نوشتن مقدمه هایی کوتاه و زیبا برای انشا



از
45
رای