انشا درباره معنی ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست هیچ گرانی بی حکمت

انشا درباره معنی ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست هیچ گرانی بی حکمت معنی ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست هیچ گرانی بی حکمت چیست؛ بازآفرینی، داستان و انشا درباره مفهوم ضرب المثل هیچ گرونی بی حکمت نیست و هیچ ارزانی بی علت و معادل انگلیسی در سلام دنیا بیاموزید.

یکی از ضرب المثل های پرکاربرد و جذاب زبان فارسی برای خرید، ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست و هیچ گرانی بی حکمت است. در این مطلب سلام دنیا قصد داریم تا شما خوانندگان محترم را با مفهوم، داستان و معنی ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست و هیچ گرانی بی حکمت، آشنا کنیم، لطفا تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

معنی ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست، هیچ گرانی بی حکمت چیست

حتما تا به حال این ضرب المثل فارسی به گوشتان خرده است که هیچ ارزانی بی علت نیست، هیچ گرانی بی حکمت نیست، این ضرب المثل یعنی  قیمت گذاری اجناس بر اساس ارزشی که دارند انجام می شود، اگر چیزی نسبت به ظاهرش گرانتر می باشد حتما نکته مهمی در آن وجود دارد. البته نباید فراموش کرد که گاهی کم یاب بودن کالایی آن را ارزشمند جلوه می دهد. این ضرب المثل می گوید، کالایی که ارزان قیمت هستند حتما دلیلی دارند و باید علت آن را بررسی کرد. حالا علتش می تواند تعداد زیاد یا بی کیفیت بودن، یا جهت جلب مشتری به مغازه و … باشد. به طور کلی می توان گفت ضرب المثل “هیچ گرانی بی‌ حکمت نیست، هیچ ارزانی بی‌ علت” درباره ی ارزشمند بودن یا نبودن کالا ها است.


حتما بخوانید: انشا درباره معنی ضرب المثل گاو نه من شیرده


معادل انگلیسی ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست، هیچ گرانی بی حکمت

البته این ضرب المثل در زبان چینی معادل زیر را دارد که به انگلیسی ترجمه شده است.

Good things are not cheap and cheap things are not good

معنی ضرب المثل هیچ ارزانی بی علت نیست، هیچ گرانی بی حکمت چیست

داستان و بازنویسی مثل هیچ ارزانی بی علت نیست

در زمان دور خواجه‌ای دو خدمتکار با دستمزد مختلف استخدام کرده بود، به یکی از آنها ماهی پنجاه تومان و به دیگری ماهی صد تومان می‌داد. یک روز یکی از خدمتکاران که دستمزد کمتری دریافت می کرد از خواجه پرسید «علت اینکه به من پنجاه تومان می‌دهی اما به خدمتکار دیگر صدتومان چیست؟ ما که هر دو یک کار انجام می دهیم». در همان زمان صدای زنگ رسیدن کاروانی رسید، خواجه به او گفت اول برو ببین این صدا مربوط به چیست، وقتی برگشتی جواب سوالت را می دهم.

خدمتکار رفت و وقتی آمد گفت: «قافله‌ای از این جا عبور می‌کند و این زنگ هم برای شتران آن است». خواجه گفت: «بسیار خوب! این پاسخ تو بود؛ حالا من آن خدمتکار را هم می‌فرستم تا ببینم او چه جوابی می دهد». وقتی خدمتکار دوم آمد، این پاسخ را به خواجه داد: «کاروانی با صد نفر شتر و سی و پنج رأس قاطر در حال گذر است، آنها با خود بار پارچه دارند و از اصفهان عازم شیراز هستند». خواجه به خدمتکار اول نگاهی کرد و گفت: «ببین! پاسخ تو با پاسخ او چقدر فرق دارد ! به همین دلیل، دستمزدتان هم باید فرق داشته باشد. مگر نشنیده ای که می‌گویند: هیچ ارزانی بی علت نیست و هیچ گرانی بی حکمت.


حتما بخوانید: انشا درباره معنی ضرب المثل از کوزه همان برون تراود که در اوست


انشا درباره مفهوم ضرب المثل هیچ گرونی بی حکمت نیست و هیچ ارزانی بی علت با مقدمه و نتیجه گیری

مقدمه:

اگر برای خرید یک وسیله، کالا، لباس یا هر چیزی به بازار می روید، سعی کنید با بررسی خوب اجناسی که با کیفیت هستند را انتخاب کنید. اجناسی که قیمت بیشتری دارند معمولا کیفیت بهتری نسبت به اجناس ارزان قیمت تر دارند. چون قیمت گذاری پایین و حراجی های وسوسه انگیز گاهی اوقات یک ترفند برای فروش محصولات هستند و این وسط خریدار دچار ضرر می شود.

بدنه:

حتما تا حالا با پدر و مادر خود برای خرید به بازار رفته‌اید و گاهی از دیدن قیمت برخی از اجناس شگفت زده شده‌اید؛ چرا که قیمت برخی اجناس در برخی از مغازه‌ها با واقعیت جور در نمی‌آید. برعکس حتما در این میان اجناسی هم دیده اید که قیمت آنها بسیار پایین تر از حد معمول بوده است. احتمالا صف هایی هم برای خرید اجناس ارزان ایجاد شده باشد و شما دلتان بخواهد به آن مغازه سر بزنید تا شما هم اجناس را از نزدیک ببینید. با اصرار و خواهش وارد آن مغازه می شوید و شروع به تماشای همه اجناس رنگارنگ می کنید. شاید از دور و پشت ویترین این اجناس جذاب به نظر برسند، اما وقتی از نزدیک آنها را نگاه می کنید و با همان جنس با کیفیت و قیمت بالاتر مقایسه می کنید متوجه کیفیت معمولی و پایین آنها می شوید. و توی دلتان می گویید این کجا و آن کجا. مثلا من و دوستم برای خرید یک هدفون بی سیم به بازار موبایل رفته بودیم، هدفون ها با طرح ها و قیمت های مختلف موجود بودند. بعضی ها قیمت بالاتری نسبت به سایر محصولات داشتند. محصولات با کیفیت قیمت بالاتر و خدمات بهتری داشتند اما محصولات با قیمت کم کیفیت خوبی نداشتند و به گفته فروشنده مدت زیادی برای ما دوام نخواهند داشت. پس من و دوستم تصمیم گرفتیم تا پول بیشتری پس انداز کنیم و یک هدفون با کیفیت بهتر را خریداری کنیم تا مدت بیشتری از آن استفاده کنیم. چون مادرم همیشه می گوید “هیچ گرانی بی‌ حکمت نیست، هیچ ارزانی بی ‌علت”.

نتیجه:

ضرب المثل “هیچ گرانی بی‌ حکمت نیست، هیچ ارزانی بی ‌علت” به نکته اشاره دارد که هر چیز گران قیمتی از مزیت های بیشتری نسبت به دیگر اجناس مشابه ارزان قیمت برخوردار است. البته ممکن است این مسئله از روی نظر ظاهر اصلا قابل تشخیص نباشد اما هر کالایی نسبت به ارزش خود قیمت گذاری می شود و ارزان بودن جنس می تواند نشان دهنده عیب و ایراد آن باشد.

انشا درباره مفهوم ضرب المثل هیچ گرونی بی حکمت نیست و هیچ ارزانی بی علت با مقدمه و نتیجه گیری

سخن پایانی:

در این مطلب علاوه بر بررسی معنی و مفهوم ضرب المثل هیچ گرونی بی حکمت نیست و هیچ ارزانی بی علت، داستان و انشایی برای درک بهتر مفهوم این ضرب المثل پرکاربرد فارسی نیز ارائه کردیم. امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد.


مطالب مرتبط:

انشا درباره معنی ضرب المثل سحر خیز باش تا کامروا شوی انگلیسی و فارسی

انشا گسترش ضرب المثل چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی



از
6
رای