جشن میانه زمستان چیست؛ تاریخ دقیق، آداب و رسوم جشن میانه زمستان

جشن میانه زمستان چیست؛ تاریخ دقیق، آداب و رسوم جشن میانه زمستان جشن میانه زمستان چیست ؛ تاریخ دقیق جشن میانه زمستان در تقویم چه روی است؛ فلسفه، تاریخچه و آداب و رسوم جشن میانه زمستان، جشن ایران باستان در سلام دنیا بخوانید.

جشن نیمه زمستان یکی از جشن های دوره ایران باستان می باشد که از آن تنها یک نام باقی مانده است، برای آشنایی با این جشن ما در این مطلب از سلام دنیا درباره جشن میانه زمستان، تاریخ دقیق جشن میانه زمستان، فلسفه، تاریخچه و آداب و رسوم جشن میانه زمستان صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

جشن میانه زمستان چیست

در تقویم ایران باستان جشن های فراوانی به مناسبت های گوناگون برگزار می شده است، جشن میانه زمستان نیز یکی از جشن های باستانی با ریشه تاریخی می باشد که سالهاست به دست فراموشی سپرده شده است. این جشن درست در وسط زمستان برگزار می شده و ویژگی خاص خود را دارد.

جشن میانه زمستان چیست

تاریخ دقیق جشن میانه زمستان چه روزی است

تاریخ جشن میانه زمستان در تقویم شمسی برابر است با:

روز شنبه 15 بهمن 1401

تاریخ جشن میانه زمستان در تقویم قمری 1444 برابر است با:

روز 13 رجب 1444

تاریخ جشن میانه زمستان در تقویم میلادی برابر است با:

روز 4 فوریه 2023


حتما بخوانید: سپندارمذگان روز عشق ایرانی چه روزی است


فلسفه جشن میانه زمستان

فلسفه جشن میانه زمستان در این بوده است در باور نیاکان و مردمان ایرانیان کهن روز که به نیمه زمستان می رسد کمر دیو سرما شکسته می‌شود و زمین در حال گرفتن جان دوباره می باشد و از سرمای هوا کاسته می شود و به پاس زنده شدن دوباره طبیعت و بیدار شدن جانوران جشن هایی برگزار می‌شود. که این جشن را جشن گاهنبار نیز نامیده می‌شود. گاهنبار از دو کلمه گاه و انبار تشکیل شده است که گاه 6 مرحله آفرینش زمین است که توسط خداوند بوجود آمده است و این مراحل در کتاب زرتشت آمده است.

جشن نیمه زمستان که هر ساله در نیمه فصل زمستان که همان روز 15 بهمن ماه می باشد توسط مردم ایران و پیروان دین زرتشت برگزار می‌شد. این جشن در تقویم ملی و خورشیدی 5 روز انجام می شده است.

فلسفه جشن میانه زمستان

تاریخچه جشن میانه زمستان

همانطور که عنوان شد، جشن میانه زمستان به نان جشن گاهنباری نیز خوانده می شده است و برای ایرانیان بسیار مقدس بوده است. گاهنبار یا گاهبار یا گَهَنبار نیز همانطور که در کتب و نوشته های جامانده از اساطیر زرتشت و سلسله آریایی ها گاهنبار به 6 روزی که خداوند عزوجل و توانا دنیا را آفریده است گفته می شود.

تاریخچه جشن میانه زمستان

آداب و رسوم جشن میانه زمستان

در جشن نیمه زمستان تمامی مردم، هم افراد دارا و هم اشخاصی که ندار و ناتوان بودند بنا به وسع خود خوراکی هایی آورده و در معابد زرتشی و یا زمین های خود دور هم جمع می شدند، ابتدا به ستایش خداوند و اهورا مزدا می پرداختند و از نعماتی که خداوند به آنها داده تشکر می کردند و برای وسعت یافتن روزی خود و محصولات کشاورزی خود دعا می کردند، سپس سفره ای از محصولات خود و خوراکی هایی که آورده بودند پهن می کردند و دور آن می نشستند، در بخشی از جشن نیز وسایل و لوازم کشاورزی خود را از سوله ها و انبارهای خود خارج می کردند و به تعمیر و تمیز کردن آنها می پرداختند که در سال جدید برای کاشت محصول دچار مشکل نشوند.


حتما بخوانید: روز ولنتاین چه روزی است و تاریخچه آن


این مراسم با تقدیم بخشی از درآمد مردم به افرا بینوا و ناتوان و یاری رساندن به آنها پایان می یافت و افراد توانگر نیز با وقف مال و زمین و مزرعه هایشان به دیگران کمک می کردند.

آداب و رسوم جشن میانه زمستان

سخن آخر

جشن نیمه زمستان از جشن های باستانی می باشد که خوب است این جشن را نیز مانند جشن نوروز و جشن یلدا هرساله برگزار شود و در آن علاوه بر شور و نشاط به ستمدیده گان و افراد ناتوان کمک شود.


مطالب مرتبط:

عکس پروفایل چهارشنبه سوری، آداب، رسوم و غذاهای آن

27 فستیوال معروف دنیا؛ عجیب، جالب و خطرناک ترین جشن های جهان



از
2
رای