بیست و چهارم ذیحجه روز مباهله است، در این روز پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) مسیحیان نجران را طی ارسال نامه ای به دین اسلام دعوت کرد.در این روز اتفاقات مهمی افتاده و برای آن اعمال و نماز مخصوصی ذکر شده است. در ادامه این مطلب سلام دنیا علاوه بر روز مباهله 1403 چه روزی است؛ تاریخ دقیق مباهله در تقویم شمسی، میلادی و هجری درباره اتفاقات روز مباهله پیامبر (ص) نیز صحبت خواهیم کرد.
روز مباهله 1403 چه روزی است
دوشنبه 11 تیر روز مباهله در سال 1403 است.
حتما بخوانید: آیه و اعمال روز مباهله پیامبر
تاریخ دقیق روز مباهله پیامبر در تقویم شمسی 1403 چندم است
دوشنبه 11 تیر تاریخ دقیق روز مباهله پیامبر در تقویم شمسی 1403 است.
تاریخ روز مباهله در تقویم قمری
دوشنبه 24 ذی الحجه سال 1445 برابر با تاریخ روز مباهله در تقویم قمری می باشد.
حتما بخوانید: زندگی نامه حضرت محمد به زبان ساده و روان
تاریخ روز مباهله در تقویم میلادی
دوشنبه 1 جولای سال 2024 تاریخ روز مباهله در تقویم میلادی است.
روز مباهله پیامبر یعنی چه
مباهله به معنای «بَهل» یعنی رها کردن و برداشتن قید و بند از چیزی است، البته مباهله بهمعنای لعن و نفرین کردن یکدیگر است.مباهله یعنی اینکه افرادی در یک جایی دور هم جمع شوند و درباره مسئله مذهبی مهمی به گفتگو بپردازند. در مباهله پیامبر (ص) برابر با روز بیست وچهارم ذی الحجّه سال دهم هجری نیز همین اتفاق رخ داد، پیامبر (ص) گروهی از مسیحیان نجران را طی ارسال نامه ای به دین اسلام دعوت کردند،اما آنها دین اسلام را نپذیرفتند و در ادامه نمایندگان خود را برای صحبت با پیامبر به مدینه فرستادند، و پیامبر گرامی اسلام به امر خدا آنها را به مباهله دعوت نمودند.
روز مباهله چه اتفاقی افتاد
همانطور که در قسمت بالا نیز اشاره شد پیامبر (ص) از مسیحیان نجران خواستند تا به دین اسلام روی بیاورند، اما این دعوت را نپذیرفتند و نمایندگان خود را به مدینه نزد پیامبر فرستادند.پیامبر آنها را به مباهله دعوت کرد اما آنها با دیدن وارستگی پیامبر (ص) و از اینکه عزیزتران نزدیکان خود(حضرت زهرا،حضرت علی، امام حسین ع) را برای صحبت به میدان مباهله آورده بود از مباهله اجتناب کردند و از پیامبر درخواست کردند تا تحت حکومت اسلامی در دین مسیحیت باقی بمانند.مسیحیان نجران با دیدن اراده مصصم پیامبر (ص) برای اجرای مباهله متوجه راستگو و بر حق بودن محمد ص شدند و سخت به وحشت افتادند،در ادامه از پیامبر خواستند تا با آنها مصالحه کنند که هرسال دوهزار حُلّه بدهند که قیمت هر حلّه چهل درهم باشد و بر آنان که اگر جنگی روی دهد، سی زره و سی نیزه و سی اسب به عاریه بدهند.
حتما بخوانید: بهترین اعمال و نماز دهه اول ذی الحجه
روز مباهله و آیه تطهیر
پیامبر (ص) در روز مباهله، قبل از اینکه به میدان بروند و با نمایندگان مسیحیان نجران گفتگو کنند، عبا بر دوش مبارک انداخت و از حضرت امیرالمومنین و فاطمه و حسن و حسین (ع) خواستند تا در زیر عبای مبارک جمع شوند و آنگاه فرمود: «پروردگارا، هر پیغمبری اهل بیتی داشته است که مخصوص ترین خلق به او بودهاند. خداوندا، اینها اهل بیت من هستند. پس شک و گناه را از ایشان برطرف کن و ایشان را پاک پاک گردان.»در این زمان جبرئیل بر او نازل شد و آیه تطهیر را در شان ایشان فرود آورد: "همانا خداوند اراده فرمود از شما اهل بیت پلیدی را برطرف فرماید و شما را پاک پاک کند."
سخن پایانی:
در این مطلب علاوه بر مشخص کردن تاریخ دقیق روز مباهله در سال 1403، اطلاعاتی درباره وقایع مباهله پیامبر (ص)، و نزول آیه تطهیر در روز مباهله نیز صحبت شد. روز مباهله اعمال و نماز مخصوصی هم دارد که مشابه نماز عید غدیر خوانده می شود.
مطالب مرتبط:
اعمال روز هفتم ذی الحجه؛ صلوات و متن زیارت امام محمد باقر با معنی
خواص نادعلی کبیر و صغیر برای حاجت