بیوگرافی فیلسوف و حکیم ارد بزرگ خراسانی + سخنان ارد بزرگ

بیوگرافی فیلسوف و حکیم ارد بزرگ خراسانی + سخنان ارد بزرگ نام مکتب فلسفی اُرد بزرگ (اُرُدیسم Orodism) است که در آن، مطالبی مانند مهر و محبت به دنیا، انسانیت و آزادی به چشم می خورد. حکیم ارد بزرگ چهارمین حکیم تاریخ ایران می باشد. کتاب استاد اُرد بزرگ، «کتاب سرخ» نام دارد.

حکیم اُرُد بزرگ، از نظر اکثر اندیشمندان سرزمین های فارسی زبان به خصوص سزرمین های منطقه قاره کهن، بزرگترین فیلسوف عصر معاصر دنیا و جز 4 حکیم تاریخ این ناحیه می باشد. در این مقاله از سایت سلام دنیا، بیوگرافی حکیم ارد بزرگ و هر آنچه که درباره استاد و حکیم اُرُد بزرگ باید بدانید را برای شما گردآوری کرده ایم. با ما همراه باشید.

چکیده ای از زندگینامه حکیم ارد بزرگ

  • نام: مجتبی شرکاء
  • لقب: اُرد بزرگ
  • تاریخ تولد: دی ماه
  • محل تولد: مشهد
  • پدر: محمدتقی شرکاء
  • مادر: فاطمه جاهد طبسی
  • تحصیلات: فلسفه شناسی
  • مکتب: مکتب فلسفی (اُرُدیسم Orodism)

بیوگرافی و زندگی شخصی فیلسوف و حکیم ارد بزرگ

مکتب فلسفی اُرد بزرگ و علت پیگیری فلسفه 

نام مکتب فلسفی اُرد بزرگ (اُرُدیسم Orodism) است که در آن، مطالبی مانند مهر و محبت به دنیا، انسانیت و آزادی به چشم می خورد. استاد بزرگ حکیم ارد بزرگ خراسانی درباره علت پیگیری فلسفه در کتاب خود به اسم کتاب سرخ می گویند: «دردها، چالش ها و عصیان های بشر، اَرد را وادار نمود تا سالهای زیادی از عمر خود را صرف پژوهش، کاوش و اندیشیدن کند... تا به درک صحیحی از تار و پود دنیا و زندگی برسد، آنگاه آنها را برای آیندگان نوشت.

در این مسیر به هیچ بهایی آرمان پاکش را نفروخت... امروز بعد از سال ها زنج و سختی کشیدن و شنیدن زخم زبان های بسیار، او خوشحال است؛ زیرا می داند از دل جملاتش «فلسفه اُرُدیسم» بیرون آمده و تا زمانی که بر اندیشه ها جاری است، اَرد هرگز نمی میرد و این تنها سهم او از دوران زندگی است. در کتابی با نام «سخنان ائمه معصوم، مشاهیر، بزرگان ایران و جهان» در مورد اَرد بزرگ چنین نوشته شده است: «حکیم ارد بزرگ چهارمین حکیم تاریخ ایران می باشد و قبل از او حکمایی مانند حکیم بزرگمهر، حکیم فردوسی و حکیم عمر خیام زندگی می کردند.» 


حتما بخوانید: بیوگرافی مارک زاکربرگ، خالق فیس بوک 


کتاب فیلسوف اُرُد بزرگ خراسانی (کتاب سرخ ارد بزرگ)

همان طور که در بالا گفتیم، کتاب استاد اُرد بزرگ، «کتاب سرخ» نام دارد که ایشان سخنان و فلسفه خود را در آن گردآوری نموده اند، و شامل هزار و اندی آموزه (فرمان) است. و در 25 بخش تنظیم شده است. کتاب ایشان در طی 10 سال گذشته همواره کامل تر شده است. جملات این کتاب به چندین زبان گوناکون ترجمه شده و در کشورهای مختلف منتشر شده است. استقبال گسترده فارسی زبانان جهان از سخنان و جملات حکیمانه و قصار اُرد بزرگ، شگفت انگیز است. سخنانی که نمایانگر  بینش و آرمان حکیمانه استاد اُرد بزرگ می باشد.

کتاب فیلسوف اُرُد بزرگ خراسانی

نام اصلی و تاریخ تولد استاد اُرد بزرگ از زمان خودشان

اُرُد، یک ایرانی است و نام شناسنامه و اصلی او، مجتبی شرکاء می باشد. در یک نیمه شب برفی، از ماه دی در شهر مشهد متولد شد، دومین فرزند خانواده است. پدرش شادروان محمدتقی شرکاء فرزند بابا، از شهر شیروان خراسان شمالی بودند، مردی مهربان، آزاده و بسیار نیک که همواره دل به کانون گرم خانواده داشت. مادر اُرُد، شادروان فاطمه جاهد طبسی از قبیله شجاع قشقایی شیراز بود، زنی مهربانی، دلسوز و دانش آموخته که برای رشد فرزندانش بسیار تلاش کرد و رنج و سختی کشید. اُرُد تنها یک فرزند به نام غزاله دارد.


حتما بخوانید: بیوگرافی کامل پروین اعتصامی شاعر ایرانی


محل زندگی فیلسوف بزرگ، حکیم اُرُد بزرگ

اُرُد بزرگ در حال حاضر زنده هستند و در شهر کرج زندگی می کنند اما مردم شهر شیروان در خراسان شمالی می گویند: اُرُد، از بزرگان شیروان است و نیاکان پدری ایشان در آن شهر زندگی می کردند و از طرف دیگر مردم شهر مشهد اعتقاد دارند که حکیم اُرُد، اهل مشهد است چرا که در زندگی نامه فیلسوف آمده است که او در شهر مشهد به دنیا آمده است.

نام اصلی و تاریخ تولد استاد اُرد بزرگ از زمان خودشان

با اینکه استاد اُرُد بزرگ، در استان البرز زندگی می کنند، بسیاری از علاقه مندان به سخنان و تفکرات ایشان، از سراسر دنیا به دیدار ایشان در شهر کرج می روند. افرادی که استاد اُرُد بزرگ را ملاقات کرده اند درباره ایشان می گویند: حکیم انسانی آرام، فوق العاده دانا و کم حرف است، و برخلاف تصور بیشتر مردم، زندگی ایشان بسیار ساده است، در زمان حرف زدن و گفتگو با دیگران، بیشتر شنونده است و تا هنگامی که نیاز نباشد حرف نمی زند، و مهمترین خصوصیت استاد اُرُد بزرگ، مهربانی و آزادگی می باشد. با اینکه ایشان دشمنان زیادی دارند، هیچ وقت درصدد پاسخ دادن به آنها نبوده و تنها به یک جمله کوتاه در کتاب خودش در این مورد اشاره کرده است و آن این است: «پاک ترین هم که باشی دشمنان بسیار خواهی داشت.»

تحصیلات حکیم ارد بزرگ

حکیم اُرُد بزرگ از دوران کودکی عاشق نویسندگی، طراحی و تاریخ بودند و برای همین به هنرستان حرفه ای سینای شهر مشهد رفتند و رشته معماری را انتخاب کردند، اما هنرستان را ناتمام گذاشتند؛ زیرا معماری پاسخگوی روح سرکش ایشان نبود، بعد از آن به جامعه شناسی را انتخاب کردند که آن را هم رها نمود، در آخر ذهنش، به سمت فلسفه، حکمت و چرایی زندگی آدمی رفت و از آن زمان دیگر هرگز حکمت و فلسفه را رها نکردند.


حتما بخوانید: زندگی نامه کورش بزرگ


محل زندگی فیلسوف بزرگ، حکیم اُرُد بزرگ

سخنان حکیم ارد بزرگ

برخی از جملات استاد و فیلسوف بزرگ، حکیم اُرُد بزرگ خراسانی در شبکه های اجتماعی

  • زندگی، بدون آزادی، شرم آور است.
  • آدمی، به آرامی می آموزد که نباید برای هر کاری، همه زندگی و اندیشه اش را درگیر سازد.
  • پاسخ فیلسوف اُرُد بزرگ درباره «نیکی چو از حد بگذرد نادان خیال بد کند» اینگونه است: آنچه از اندازه، بیشتر است، نابودی در پی دارد. آب مایه زندگی است اما زیادش آدمی را غرق و نابود می کند. این ما هستیم که باید اندازه بدانیم و دیگران را از خود بیخود نکنیم.
  • شکست های زندگی، درهای پیروزی را می گشاید و خودپسندی درهای پیروزی را یکی پس از دیگری می بندد.
  • سپاسگزاری از دیگران، نشان فرهمندی و توانایی است.
  • آدم های دوراندیش، بازیچه رخدادهای ناگهانی و روزمره نمی شوند.
  • به اُرُد می گویند: آینده که هنوز نیامده، گذشته هم که گذشته، اکنون چه کنیم؟ می گویم: چه بخواهیم و چه نخواهیم ما به سوی آینده جاری هستیم، تنها ردی که از ما به جا می ماند یک یاد است، این یاد را می توانیم با بدگفتاری و بدکرداری، زشت و نفرت انگیزش کنیم و از سوی دیگر می توانیم با مهربانی و بخشش شادی به دیگران، چون رنگین کمان زیبا دوست داشتنی اش نماییم، مهم آن است که بدانیم ما دیگر هیچگاه نمی توانیم به «این» زمان برگردیم.
  • هیچ آموزگاری سختگیرتر و راستگوتر از زمان نیست.
  • انسان ها را آن گونه که هستند بخواهیم نه آن گونه که می خواهیم کسی که آدم پیش رویش را آن گونه که هست نمی بیند خیلی زود به مرز جدایی می رسد.
  • «تنهایی» برای جوان ارزشمند و برای پیر آزاد دهنده است.

جملات استاد و فیلسوف بزرگ، حکیم اُرُد بزرگ خراسانی

نظر و دیدگاه برخی از شخصیت ها در مورد حکیم اُرُد بزرگ خراسانی

  • الیان ایژن هیر (رئیس انجمن هنری ارت کلوب و رئیس انجمن دفاع از منافع منطقه شامپل در شهر ژنو- کشور سوئیس) می گوید: «در بین سخنان ارد بزرگ، هنگامی که از صلح و هارمونی برای همگان صحبت می کند بیشتر بر دلم نشسته است.»

حتما بخوانید: بیوگرافی آراس بولوت اینملی و همسرش


  • دکتر شبرنگ عطایی (پژوهشگر و محقق افغانستان) می گوید: «اُرُد بزرگ اسطوره عصر در عرصه وحدت دوباره، فرهنگ والای پارسی در منطقه است. پارسی زبانان امروز بیشتر از هر وقت به وجود شخصیت هایی چون ارد در ایران و شکوه شهید گشته احمد شاه مسعود در افغانستان که دوست و همفکر ارد بزرگ بود ضرورت دارند. دولت ها و مردم فرهنگ دوست، باید نظریه های این دو شخصیت تاریخ عصر حاضر را در عمل پیاده کنند.»
  • احمد شاه مسعود می گوید: «من و ارد (حکیم ارد بزرگ خراسانی) زاده یک سرزمین بزرگ هستیم. احمد شاه مسعود چند ماه پیش از کشته شدنش می گوید: هنگامی که نوشته های ارد دانا را می خوانم، می بینم آرزوهایم را نوشته است.»
  • بی نظیر بوتو می گوید: «ما با کشورهای منطقه و به خصوص ایران، اساطیر، فرهنگ و تاریخی مشترک داریم. من هم همانند بزرگانی نظیر "اقبال لاهوری" و "ارد بزرگ" تمایل دارم کشورهای ما براساس فرهنگ و ریشه های مشترک هر روز بیشتر از پیش به هم نزدیک شوند.»

دیدگاه برخی از شخصیت ها در مورد حکیم اُرُد بزرگ خراسانی

سخن آخر

مجتبی شرکاء، معروف به حکیم ارد بزرگ و بنیانگذار مکتب فلسفی (اُرُدیسم Orodism) است. کتاب سرخ ارد بزرگ شامل هزار آموزه از فلسفه است. بیوگرافی کامل حکیم ارد بزرگ را در این مطلب از سلام دنیا خواندید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید این پست را با دوستان خود از طریق شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید نظرات و سوالات خود را در خصوص حکیم اُرُد بزرگ با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مطالب مرتبط:

جملات زیبای حسین پناهی به همراه بیوگرافی

بیوگرافی مهران مدیری و همسرش + زندگی شخصی 

از
100
رای