مضرات زردچوبه، تداخلات دارویی و اثرات جانبی مصرف برای زنان باردار

مضرات زردچوبه، تداخلات دارویی و اثرات جانبی مصرف برای زنان باردار زردچوبه به طور کلی یک ادویه پرخاصیت شناخته می شود و خواص آن از ضرر آن بیشتر است ولی در روند تولید و عرضه زردچوبه ممکن است که به آن مواد دیگری اضافه کنند.

زردچوبه یکی از پرمصرف ترین ادویه های غذایی است که بعنوان طعم دهنده و رنگ دهنده غذا مورد استفاده قرار می گیرد. این ادویه پرکاربرد دارای خواص بیشماری که در طی چند مطلب مفصل به طور کامل به آن پرداخته شده است. در ادامه قصد داریم به بررسی مضرات زردچوبه بپردازیم. 

زردچوبه به طور کلی یک ادویه پرخاصیت شناخته می شود و خواص آن از ضرر آن بیشتر است ولی در روند تولید و عرضه زردچوبه ممکن است که به آن کمی نشاسته، آرد گندم یا جو به آن اضافه کنند که این موضوع می تواند برای افرادی که دارای بیماری سلیاک و همچنین برای افرادی که توانایی تحمل کمتری برای گلوتن دارند، مشکلاتی را بوجود بیاورد.

مضرات زردچوبه برای سلامتی

از مواد دیگری که ممکن است به زردچوبه اضافه شود یک رنگ غذایی به نام زرد متانیل است که آنرا تحت عنوان زرد اسیدی 36 نیز می شناسند. این پودر را که برای بهبود رنگ زردچوبه برای فروش بهتر به آن اضافه می کنند ممکن است باعث بوجود آمدن آسیب های عصبی و سرطان شود. سازمان غذا و دارو آمریکا و همچنین سازمان های نظارت بر  بهداشت غذای اروپا استفاده کردن از آن را ممنوع اعلام کرده اند. 

از دیگر موارد افزوده شده به نمونه های ارزان و بی کیفیت زردچوبه می توان به سرب اشاره کرد که عوارض ناشی از مصرف سرب بر کسی پوشیده نیست و سرب یک فلز سنگین شناخته می شود و مس تواند سیستم عصبی انسان را به شدت تحت تاثیر خود قرار دهد. 

به مقدار 2% اگزالات در زردچوبه وجود دارد، مصرف بیش از اندازه آن می تواند برای افراد مبتلا به سنگ کلیه و کسانی که کلیه آنان سنگ ساز است، مشکلاتی را بوجود بیاورد.

ضرر زردچوبه برای بدن

مضرات مصرف زردچوبه:

1- زرد چوبه خون ریزی:

زردچوبه باعث کم شدن سرعت انعقاد خون می شود، بر همین اساس افرادی که مبتلا به بیماری اختلالات خونریزی هستند باید در مصرف زردچوبه احتیاط کنند زیراکه ممکن است برای این دست از افراد خطر کبودی خونریزی را افزایش دهد.

2- خطر زردچوبه برای معده

زردچوبه می تواند باعث تشدید بیماری های معده شود و میزان رفلاکس اسید معده را افزایش دهد. لذا افرادی که دچار بیماری آرتریت و یا درد مفاصل هستند باعث مراقب میزان مصرف زردچوبه باشند تا دچار درگیری های ناشی از مصرف زردچوبه نشوند.

3- زردچوبه فشار خون را کاهش می دهد

افرادی که داروهای مربوط به بیماری فشار خون مصرف می کنند در مصرف زردچوبه احتیاط کنند. زیرا مصرف بیش از حد مجاز آن بهمراه داروهای فشار خون ممکن آنها را دچار عارضه بکند.

4- خطر زردچوبه برای مردان

مصرف زردچوبه میزان هورمون تستسترون در مردان را کاهش می دهد و بر روی حرکت اسپرم های مردها تاثیر می گذارد. ممکن است باروری مردان را به خطر بیندازد.

5- ضرر زردچوبه برای زنان باردار و شیرده 

پزشکان دانشگاه مریلند بیان کرده اند که زنان در دوران بارداری و همچنین شیردهی به مصرف زردچوبه به اندازه ادویه مصرفی در غذا بسنده کنند و از مصرف مکمل های حاوی زردچوبه، اجتناب کنند. 

6- زردچوبه احتمال ایجاد سنگ کلیه را افزایش می دهد

اگزالات موجود در زردچوبه می توانند با کلسیم ترکیب شوند و عامل مهمی را در تشکیل سنگ کلیه بوجود بیاورند. بنابراین افرادی که دارای سابقه داشتن سنگ کلیه هستند و یا اینکه کلیه آنها مستعد سنگ است بهتر است از زردچوبه استفاده نکنند. 

7- جذب آهن بدن

مواد طبیعی موجود در زردچوبه می تواند به آهن بدن انسان بچسبند و از جذب آهن در بدن جلوگیری کند. از همین رو اگر دچار مشکل کمبود آهن در بدن هستید، بهتر است از مصرف زردچوبه صرف نظر کنید. 

8- کورکومین موجود در زردچوبه

کورکومین یک ترکیب شیمیایی موجود در زردچوبه است و جز فعال ادویه زردچوبه محسوب می شود. 

کورکومین را اگر به اندازه مصرف کنید هیچ گونه عوارض جانبی برای بدن ندارد، ولی مصرف بیش از حد آن می تواند باعث ایجاد عوارض جانبی شود. برخی از عوارض ناشی از مصرف بالای کورکومین عبارتند از:

  •  ایجاد سردرد و حالت تهوع 
  • بروز مشکلاتی گوارشی: مصرف بیش از 1000 میلی گرم از کورکومین می تواند باعث ایجاد نفخ، رفلاکس اسید معده و اسهال شود.
  •  بروز مشکلات پوستی 

طبق تحقیقات آزمایشگاهیی بر  روی موش ها، محققین ثابت کرده اند که در بلند مدت و در صورت مصرف بیش از 2600 میلی گرم به ازای هرکیلو از وزن بدن کورکومین می تواند باعث بزرگی کبد، زخم معده شود و احتمال ابتلا به سرطان معده و روده را افزایش می دهد. 

حد مجاز مصرف کورکومین : میزان 1.200 تا 2.100 میلی گرم از کورکومین در روز برای مدت حدود 2 ماه هیچ عارضه ایی ایجاد نمی کند.

کورکومین موچود در زردچوبه

 9- مشکلات کیسه صفرا

اگزالات موجود در زردچوبه می تواند باعث ایجاد انقباضات صفرا شود. اگر دچار مشکلات سفرا شده اید. مصرف زردجوبه برای شما پیشنهاد نمی شود. 

10- تداخلات دارویی زردچوبه

همانطور که در بالا اشاره شد، مصرف زردچوبه می تواند میزان انعقاد خون را تحت تاثیر قرار دهد و همچنین باعث کاهش عملکرد پلاکت های موجود در میشود.بنابراین افرادی که داروهای وارفاین یا کومادین مصرف می کنند، از خوردن زردچوبه پرهیز کنند.

به مشکلات ناشی از مصرف زردچوبه برای معده نیز اشاره شد. سایمتیدین، رانیتیدین، اسموپرازول، امپرازول از جمله داروهایی هستند که با زردچوبه، تداخلات دارویی دارند.

قبل از مصرف داروهای فوق برای مصرف زردچوبه با پزشک خود مشورت کنید. 

  • برای کاهش تاثیرات مضر زردچوبه بر بدن پیشنهاد می شود آن را همراه با لیمو مصرف کنید.
از
3
رای