قرص اکتولوکاست از انواع داروهای تنفسی می باشد که خاصیت ضدالتهابی دارد، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات قرص اکتولوکاست برای چیست؟ نحوه و طریقه مصرف قرص اکتولوکاست، قرص اکتولوکاست برای کودکان، قرص اکتولوکاست در بارداری، قرص اکتولوکاست در شیردهی، قرص اکتولوکاست برای کرونا، قرص اکتولوکاست جویدنی است؟ عوارض جانبی قرص اکتولوکاست، تداخلات دارویی قرص اکتولوکاست ، صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
قرص اکتولوکاست برای چیست
قرص اکتولوکاست از داروهایی به شمار می رود که پزشک برای کنترل آسم به بیمار می دهد، کسانی که با انجام فعالیت های ورزشی و حساسیت های فصلی دچار تنگی نفس و آسم می شوند. این دارو ضد آسم بوده و از داروهای ضد التهابی می باشد و اثرات لکوترین ها که سرفه، تنگی نفس می باشند را کنترل می کند، البته تهیه آن بدون نسخه پزشک امکان پذیر نمی باشد.
حتما بخوانید: درمان خانگی تنگی نفس
نحوه و طریقه مصرف قرص اکتولوکاست
حتما زمان تجویز پزشک نحوه و مقدار مصرف این دارو را بپرسید تا مناسب سن و شرایطتان شما را راهنمایی کند. اما در کل بهترین زمان مصرف مصرف اکتولوکاست یک دز آن هنگام عصر همراه با یک لیوان آب قبل از غذا می باشد، ورزشکاران نیز حتما 2 ساعت قبل از انجام حرکات ورزشی دارو را میل کنند.
قرص اکتولوکاست برای کودکان
معمولا پزشک قرص اکتولوکاست از نوع جویدنی را به کودکان تجویز می کند، که قبل از غذا و با شکم خالی میل کنند اگر هم فراموش کردید بگذارید دو ساعت از غذای کودک بگذرد بعد آن را مصرف کند، حتما به کودک یادآور شوید که دارو را کاملا بجود و سپس ببلعد، احتمال هم دارد که دارو به شکل گرانول باشد در این صورت ساشه را داخل دهان کودک برده و محتویات آن را خالی کرده تا کودک آنرا قورت دهد اگر کودکتان بدداروست می توانید آنرا همراه با بستنی یا ماده ای خوراکی دهید.
قرص اکتولوکاست در بارداری
در صورت بارداری قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت نمایید زیرا امکان دارد دارو در سه ماه اول بارداری به جنین آسیب برساند، اما در کل تحقیقات حیوانی نشان داده که قرص اکتولوکاست عوارضی بر زنان باردار نمی گذارد.
حتما بخوانید: جدول داروهای مجاز و غیر مجاز در بارداری
قرص اکتولوکاست در شیردهی
در دوران شیردهی بهتر است از مصرف قرص اکتولوکاست خودداری کنید زیرا اثرات دارو همراه باشیر مادر به نوزاد انتقال داده می شود، باز هم برای اطمینان حتما با پزشک مشورت نمایید.
قرص اکتولوکاست برای کرونا
مدتیست که بیماران کرونایی به دستور پزشک و برای بهبود مشکلات ریوی و تنفسی از قرص اکتولوکاست استفاده کرده اند اما هنوز نتایج قطعی موثر بودن این دارو در کسانی که بعلت کرونا ریه هایشان درگیر شده است اعلام نشده و تحقیقات پزشکی دارویی همچنان ادامه دارد.
قرص اکتولوکاست جویدنی است؟
قرص اکتولوکاست به دو شکل بلعیدنی و جویدنی وجود دارد که قرص اکتولوکاست 5 آن جویدنی می باشد.
عوارض جانبی قرص اکتولوکاست
از عوارض مصرف قرص اکتولوکاست می توان عوارض روحی و جسمی اشاره کرد که برخی از افراد با مصرف این دارو دچار عوارض زیر می شوند؛
- مشکلات جسمی مانند: احساس تهوع و اسهال، سرفه، درد در نواحی گوش، سینوس، سر و شکم.
- مشکلات آلرژیک مانند: ایجاد کهیر، مشکل تنفسی، تورم صورت یا گلو، سوزش چشم، درد پوست و راش پوستی.
- مشکلات روحی مانند: اضطراب، افسردگی، سردرگمی، عصبانیت، پرخاشگری، توهم پرخاشگری و بی خواب و راه رفتن در خواب
- عوارض کبدی مانند: ادرار تیره رنگ، احساس خستگی، بی اشتهایی، درد معده، مدفوع با رنگ روشن و حالت تهوع.
حتما دقت کنید که با هر کدام از این علائم مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک در جریان بگذارید.
تداخلات دارویی قرص اکتولوکاست
قرص اکتولوکاست ممکن است با داروهای القاءكننده آنزيم های كبدی مانند ريفامپين و فنوباربیتال به دلیل امکان كاستن غلظت پلاسمايی مونتلوكاست تداخل داشته باشد، بنابراین در زمان تجویز لیست داروهای مصرفی خود را با پزشک در جریان بگذارید.
سخن آخر
دقت داشته باشید که اگر پزشکی برای بیماری خاصی در شما یک دارو تجویز می کند مجاز باشید با دیدن هرگونه علائم بیماری در خود از این دارو مصرف کنید پس حتما داروهای مصرفی خود را با تجویز پزشک تهیه نمایید.