قرص آدرال برای چیست؛ نحوه مصرف و عوارض قرص آدرال [دکستروآمفتامین]

قرص آدرال برای چیست؛ نحوه مصرف و عوارض قرص آدرال [دکستروآمفتامین] قرص آدرال برای چیست؛ موارد و نحوه مصرف و عوارض قرص آدرال، تفاوت آدرال و ریتالین و قرص آدرال در ایران؛ قرص دکستروآمفتامین-آمفتامین برای درمان بیش فعالی را در سلام دنیا بخوانید.

قرص آدرال به طبقه‌ای از داروها به نام محرک تعلق دارد. این داروی برای درمان اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) مصرف می شود. لازم به ذکر است که مصرف طولانی مدت این داروها می‌تواند وابستگی روانی و جسمی را برای فرد در پی داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قرص آدرال برای چیست، موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض قرص آدرال تا پایان این مطلب سلام دنیا با ما همراه باشید.

قرص آدرال برای چیست

قرص آدرال ترکیبی از آمفتامین و دکستروآمفتامین است. آمفتامین و دکستروآفتامین در دسته محرک سیستم عصبی مرکزی قرار دارند و با اثرگذاری بر روی مواد شیمیایی مغز و اعصاب و باعث کاهش علائم بیش‌فعالی و کنترل قوه محرکه آنی می‌شوند. از این دارو به منظور درمان اختلال نقص توجه- بیش‌فعالی (ADHD) و حمله خواب یا نارکولپسی مصرف می شود.

قرص آدرال برای چیست

موارد مصرف قرص آدرال

آدرال میتواند توانایی برای توجه، تمرکز کردن بر روی یک کار و فعالیت را افزایش داده و در کنترل مشکلات مربوط به رفتار موثر عمل کند. علاوه براین این دارو ممکن است در کنترل وظایف و بهبود مهارت های شنیداری به فرد  کمک نماید. آدرال همچنین برای درمان بیش فعالی و اختلال خواب (حمله خواب) با هدف کمک به هوشیاری فرد در طول روز استفاده میشود.


حتما بخوانید: نارکولپسی یا حمله خواب چیست


لازم به ذکر است که از مصرف این دارو برای درمان خستگی و یا بیدار ماندن در افرادی که دچار اختلال خواب نیستند باید خودداری شود.

موارد مصرف قرص آدرال

نحوه مصرف قرص آدرال

  • آدرال را طبق دستور پزشک خود مصرف كنید. برای گرفتن نتیجه بهتر باید تمامی دستورالعمل‌های موجود در نسخه تجویزشده را رعایت کنید. از تغییر دادن مقدار مصرف دارو خووداری کنید.
  • پزشک ممکن است قرص آدرال را برای مصرف اول صبح با یا بدون غذا تجویز کند.
  • از خرد کردن، جویدن، شکاندن یا باز کردن کپسول خودداری کنید.قرص را قورت دهید.
  • در برخی موارد برای بلع راحتر می توان کپسول را باز کرده و محتویات آن را درون یک قاشق مرباخوری بریزید. بلافاصله بدون جویدن، کل آن را ببلعید.
  • در حین مصرف از این دارو، پزشک پیشرفت بیماری شما را در مراجعات منظم مورد بررسی قرار می دهد.

عوارض قرص آدرال

عوارض جانبی معمول به قرص آدرال ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • معده درد

حتما بخوانید: بهترین دمنوش ها برای معده درد و حالت تهوع


  • از دست دادن اشتها
  • کاهش وزن
  • تغییرات خلق و خو، احساس نگرانی داشتن
  • ضربان نبض تند
  • سردرد، گیجی
  • مشکلات خواب (بی خوابی)
  • خشک شدن دهان

عوارض قرص آدرال

در صورت مشاهده هر گونه علائم آلرژیک نسبت به مصرف این دارو، شامل کهیر، تنفس سخت، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

تفاوت آدرال و ریتالین

آدرال (Adderall) نام تجاری و ترکیبی از دو محرک سیستم عصبی به نام آمفتامین دگزوآروفتاماتیامین است. ریتالین نام تجاری (methylphenidate) برای یک محرک شناخته می شود.آدرال (Adderall) و ریتالین هر دو در دسته داروهای محرک عصبی هستند. این داروها در کنترل میزان دو ماده شیمیایی در مغز موثر عمل می کنند که بر تولید دوپامین و نوراپی نفرین تاثیر خوبی دارند. هم آدرال و هم ریتالین به دو دسته تقسیم می شوند: فعالیت کوتاه مدت و طولانی مدت. نسخه طولانی مدت آدرال( Adderall) می تواند اثرگذاریش بین 10 تا 12 ساعت طول بکشد، در حالی که شکل طولانی مدت ریتالین 6 تا 12 است.


حتما بخوانید: قرص ریتالین چیست


قرص آدرال در ایران

آدرال با نام تجاری داروی دکستروآمفتامین-آمفتامین شناخته می شود. داروی دکستروآمفتامین-آمفتامین با هدف درمان یک اختلال خواب (نارکولپسی) مصرف می‌شود تا به فرد برای بیداری در طول روز کمک کند.

قرص آدرال در ایران

سخن پایانی:

قرص آدرال با هدف درمان اختلال نقص توجه- بیش‌فعالی (ADHD) و حمله خواب یا نارکولپسی مصرف می شود. این قرص در صوت مصرف طولانی مدت می‌تواند وابستگی روانی و جسمی را برای فرد در پی داشته باشد. علاوه براین، آدرال نباید برای درمان خستگی و یا بیدار ماندن در افرادی ک دچار اختلال خواب نیستند، مصرف شود.


مقالات مرتبط:

غذاهایی که باعث بیش فعالی کودک می شوند

رفع 5 باور غلط و شایع در مورد اختلال کم توجهی-بیش فعالی (ADHD)



از
1
رای