خواص و مضرات فلوس برای پوست، کبد، یبوست و طریقه مصرف فلوس

خواص و مضرات فلوس برای پوست، کبد، یبوست و طریقه مصرف فلوس فواید و عوارض فلوس چیست؛ با خواص فلوس برای معده، کبد، رفع یبوست، آفت دهان، لاغری، درد مفاصل، نوزادان در طب سنتی و روش استفاده از فلوس برای رفع یبوست را در سلام دنیا بخوانید.

درخت فلوس میوه ای به رنگ سیاه مایل به قرمز  دارد که غلافی استوانه ای شکل است با طول سی تا شصت سانتی متر و قطر بیست و پنج میلی متر ، هر چند که غلاف میوه آن گاهی تا یک متر نیز می رسد ، در سلام دنیا از داروی گیاهی فلوس، خواص فلوس برای کبد، برای یبوست، برای لاغری، آفت دهان، معده، نقرس، درد مفاصل، نوزادان و خواص فلوس در طب سنتی و طرز استفاده و عوارض فلوس صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

داروی گیاهی فلوس چیست

داروی گیاهی فلوس با نام علمی Cassia fistula از درختی به همین نام بدست می آید، این درخت در مناطق گرمسیری جنوب شرقی آسیا رشد می کند و اغلب در تایلند دیده شده است طوری که به درخت ملی شهرت دارد، در جنوب کشور ما نیز درخت فلوس بستر رشد خوبی دارد و میوه اش به نام خیار شنبر شناخته شده است اما در دنیا با به دلیل داشتن گلهای طلایی رنگ خود در فصل بهار به نام دوش طلایی نیز خوانده می شود، از گیاه فلوس علاوه بر کارهای درمانی در تزیینات و تولید چوب نیز استفاده می کنند ، در ضمن گیاه دارویی فلوس طبعی گرم و تر دارد.

خواص و مضرات فلوس

خواص فلوس برای کبد و پاکسازی آن

داروی گیاهی فلوس به گفته اطبای سنتی بسیار برای کبد مفید می باشد، و به پاکسازی کبد کمک می کند. شما برای اثربخشی این دارو می توانید شربت آن را تهیه و میل کنید. برای تهیه 2 لیتر از شربت گیاهی فلوس با مواد زیر احتیاج دارید:

  • مغز فلوس: 80 گرم
  • ترنجبین: 40 گرم
  • شکر سرخ: 100 گرم
  • عسل: 300 گرم
  • آب معدنی: 2 لیتر

در ابتدا مغز فلوس و ترنجبین را خرد کرده و داخل آب معدنی ریخته و اجازه می‌دهیم 4 تا 5 ساعت بماند، سپس با حرارت ملایم به مدت 5 تا 10 دقیقه می‌جوشانیم، هنگامی که حرارت به 50 درجه سانتی گراد رسید، شکر سرخ را به آن اضافه کرده و حل می‌کنیم و در نهایت عسل را نیز اضافه کرده و آن را هم می‌زنیم تا قوام بیاید، در انتها این معجون را در ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم، هنگام استفاده نیز 5 قاشق غذاخوری از این شربت را با یک لیوان آب جوشیده مخلوط می کنیم و میل می کنیم. مقدار مجاز استفاده از آن نیز 4 لیوان در وعده های مختلف روز می باشد.

خواص فلوس برای یبوست

گیاه دارویی فلوس یکی از بهترین و بی خطرترین داروهای ضدیبوست می باشد به طوری که حتی زنان باردار، شیرده و نوزادان نیز مجاز به استفاده از آن می باشند. ماده ای به نام آنتراکینون‌ در این گیاه موجود می باشد که از طریق تماس باعث تحریک پریستالتیک روده‌ها و کاهش جذب آب از طریق دیواره روده می‌شود به امین دلیل مدفوع را نرم‌تر و انتقال را در روده تسهیل می‌کند، وجود الیاف هایی به نام موسیلاژ، پکتین نیز درون این گیاه از انواع فیبرهایی هستند که به عنوان یک عامل اتصال به انتقال روده کمک می‌کنند.


حتما بخوانید: درمان خانگی یبوست با 8 دمنوش ملین


خواص فلوس برای لاغری

برای کم کردن وزن و لاغری می توانید از داروی گیاهی فلوس استفاده کنید، این گیاه خاصیت لاغری دارد طوریکه با خوردن دمنوش آن در روز می توانید تا 5 کیلو در ماه وزن خود را پایین بیاورید، اما حواستان باشد که در خوردن دمنوش آن زیاده روی نکنید و تاثیر استفاده از آن را با انجام حرکات ورزشی بیشتر کنید.

خواص فلوس برای لاغری

خواص فلوس برای آفت دهان

اگر مغز فلوس بدون دانه را مثل آهسته و نرم بسایید و با اندازه مساوی با تخم گشنیز مخلوط کرده و خیس کنید و روزی چند بار در دهان بمالید و یا غرغره کرده از ایجاد برفک و جوش ( آفت) دهان را کاهش می دهید و یا از پیشرفت و تسکین درد آفت دهان جلوگیری می کنید.

خواص فلوس برای معده

مصرف داروی گیاهی فلوس برای معده ضرر دارد زیرا به روده ها می چسبد و ایجاد دل درد و ناراحتی های روده می کند بنابراین بهتر است به همراه مصطکی و انیسون روغن بادام خورده شود تا از عوارض آن برای معده جلوگیری کنید.

خواص فلوس برای نقرس و درد مفاصل

از گیاه داروی فلوس می توان به صورت موضعی برای رفع درد مفاصل و نقرس استفاده کنید، روغن حاصل از بذر گیاه فلوس برای کاهش آرتروز و درد مفاصل بسیار موثر می باشد. این روغن دارای خواص ضد رماتیسمی و ضد التهابی است که با ماساژ روزانه مفاصل همراه با این روغن، جریان خون را بهبود می‌بخشید و موجب تامین اکسیژن مفاصل می‌شوید.


حتما بخوانید: درمان نقرس با داروی گیاهی و طب سنتی


داروی گیاهی فلوس برای نوزادان

به گفته اطبای طب سنتی داروی گیاهی فلوس برای درمان دل درد و یبوست در نوزادان مفید می باشد. اما برای استفاده از آن برای نوزاد با پزشک کودک خود مشورت کنید تا از نحوه مصرف و دوز آن مطلع شوید.

خواص فلوس در طب سنتی

از نظر طب سنتی گیاه فلوس طبعی گرم و تر دارد که برای بیماری هایی از قبیل یبوست، درد مفاصل و نقرس، مشکلات کلیوی، رفع اسهال خونی ، نرم کننده سینه ، رفع گرفتگی روده و دل پیچه و معالجه دیفتری مناسب می باشد.

خواص فلوس برای پوست

از دمنوش  فلوس می توان برای داشتن پوستی درخشان و بدون لک استفاده کرد، این دمنوش به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی قوی به محافظت از پوست در برابر آسیب های رادیکال اکسیداتیو به دلیل اشعه های مضر UVA و UVB کمک می کند، به همین علت چین و چروک، لکه ها، خطوط ریز، حلقه های تیره پوست را کاهش می دهد، این گیاه شرایط آلرژیک مانند آکنه ، جوش ، زگیل را نیز بهبود می سازد و از سایر عفونت های پوستی مانند اریسیپل جلوگیری می کند.

طریقه مصرف فلوس

برای استفاده از گیاه دارویی فلوس به صورت دمنوش، یک قاشق چای خوری گیاه خشک فلوس را با یک لیوان آب جوشیده مخلوط کرده و روی شعله مستقیم گاز قرار می دهید، بعد از چیزی حدود 10 تا 15 دقیقه که به خوبی دم کشید می توانید دمنوش را صاف کرده و به آن شیرین کننده اضافه کنید و میل کنید.

دمنوش فلوس

عوارض و مضرات فلوس

داروی گیاهی فلوس نیز مانند دیگر داروها اگر بدون قاعده و بیش‌ازاندازه مصرف شود، قطعاً دارای مضرات و معایبی خواهد بود، از معایب فلوس می توان به چسبندگی فلوس اشاره کرد که موجب به هم چسبیدن روده‌ها می‌شود و برای معده خطرناک است، ضمن اینکه سبب اشکالاتی در روده نیز می‌گردد به همین خاطر آن را به‌تنهایی مصرف نمی‌کنند و همراه با مصطکی و انیسون روغن بادام مصرف می‌شود.

سخن آخر

از داروی گیاهی فلوس به هر منظور که می خواهید استفاده کنید ابتدا با پزشک خود درباره نحوه و اندازه مصرف آن مشورت کرده و سپس آن را تهیه کنید.


مقالات مرتبط:

برای آفت دهان چی خوبه ؛ 5 درمان خانگی آفت دهان

درمان خانگی ورم معده و تنگی نفس



از
11
رای