آفت دهان یکی از بیماری های شایع دهانی است که به شکل زخم هایی با رنگ سفید، زرد و یا خاکستری در قسمت های نرم دهان به دلایل مختلف مانند ضعف عمومی بدن، فشار های روانی و... بطور ناگهانی با آن مواجه میشویم. به همین خاطر روش هایی برای درمان سریع آفت دهان توصیه شده است که در این مقاله از وب سایت سلام دنیا، به بررسی آنها می پردازیم، اما قبل از بررسی روش هایی درمان به این این سوال مهم پاسخ خواهیم داد که چه زمانی باید نگران آفت دهان خود باشیم؟ آیا آفت های دهانی خطرناک هستند؟
آفت دهان چیست و علت آفت دهان
آفت دهان یکی از بیماری های شایع دهانی است که به شکل زخم هایی با رنگ سفید، زرد و یا خاکستری در قسمت های نرم دهان به دلایل مختلف مانند ضعف عمومی بدن، کمبود ویتامین ها و یا به علت استرس و فشار های روانی که بطور ناگهانی با آن مواجه می شویم و همچنین عواملی دیگر بوجود می آید، و موجب احساس درد و سوزش می شود. آفت های دهانی عمدتا خوش خیم هستند و بدون نیاز به درمانی خاص، طی یک دوره زمانی 7 الی 10 روز بهبود می یابند. اما همین دوره کوتاه 10 روز می تواند باعث آزردگی فرد مبتلا شود.
حتما بخوانید: علت آفت دهان چیست + بررسی انواع آفت دهان
آیا آفت دهانی خطرناک هستند؟
همان طور که در ابتدای مطلب اشاره شد، آفت یکی از شایع ترین بیماری دهانی است و در دسته بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بدن گنجانده می شود. و یکی از اصلی ترین نشانه های ضعف در سیستم ایمنی بدن است. عموما برای بررسی آفت دهان آن را در دو گروه ساده و پیچیده دسته بندی می کنند. آفت های ساده بعد از گذشت دوره 7 الی 10 روزه حتی بدون اقدامی برای درمان از بین می روند.و البته احتمال بازگشت مجدد آنها نیز وجود دارد. و صرفا تکرار این قضیه نمی تواند دلیلی برای نگرانی باشد. اما چه دسته از آفت هایی نگران کننده هستند؟
اگر روند بهبود آفت دهان بیشتر از زمان معمول حدوداً 10 روزه طول بکشد و این عارضه حتی با بکار گرفتن روش های درمانی، کمی بیشتر از 3 هفته ادامه داشته باشد، کمی جدی تر باید نسبت به قضیه عمل کرد. و فرد مبتلا در اسرع وقت باید با پزشک متخصص این قضیه در این باره مشورت کند.
به طول انجامیدن بهبودی آفت دهان می توان نشانه ایی از وجود سرطان دهان و یا ابتلای فرد به بیماری ایدز باشد. البته نباید این موضوع به تنهایی موجب نگرانی فرد شود ولی قطعا باید مشورت با پزشک را جدی بگیرد.
برای آفت دهان چی خوبه (درمان خانگی آفت دهان با طب سنتی و مواد طبیعی)
1. درمان آفت دهان با عسل
عسل خواص درمانی بیشماری دارد. و یک ضد عفونی کننده قوی و طبیعی محسوب می شود. برای درمان آفت دهان نیز می توان از این ماده غذایی پر ارزش استفاده کرد. شما می توانید یک قاشق چایخوری عسل را بر روی زخم ایجاد شده در دهان خود بگذارید و پس از گذشت چندین دقیقه دهانتان را با آب گرم بشورید.
تذکر: گذاشتن عسل بر روی آفت دهان ممکن است برای چندین لحظه احساس درد را تشدید کند ولی پس از تحمل این درد شما می توانید به زودی نتیجه مطلوب برای درمان آفت دهان با عسل را مشاهده کنید.
حتما بخوانید: خواص عسل برای سلامتی و کاهش وزن
2. درمان آفت دهان با روغن کرچک
ریسینلیدیک اسید موجود در روغن کرچک دارای خاصیت ضد قارچی است و یک ضد عفونی کننده معجزه آسا محسوب می شود. از این خاصیت درمانی روغن کرچک می توانیم برای درمان افت دهان استفاده کنیم.
می توان با ترکیب کردن 1 قاشق غذاخوری روغن کرچک با 1 لیوان شیر، معجونی شگفت انگیز برای از بین بردن انواع آفت های دهانی بدست آورد. پس از نوشیدن این ترکیب از قدرت تاثیر گذاری آن بر درمان افت دهان شگفت زده خواهید شد.
3. درمان آفت دهان با جوش شیرین
استفاده از جوش شیرین یکی از ارزان ترین و کارآمدترین روش های درمان آفت دهان برشمرده می شود. جوش شیرین محیط دهان را خنثی می کند و موجب تنظیم PH محیط دهان می شود. برای استفاده از جوش شیرین برای مقابله با افت دهان یکی از روش های زیر را به کار بگیرید.
- الف) با اضافه کردن آب به 2 قاشق چایخوری جوش شیرین خمیری از جوش شیرین درست کنید. حال با استفاده از یک تکه پنبه استریل و بهداشتی خمیر را به داخل دهانتان بمالید، و چند دقیقه ایی به آن زمان دهید. در نهایت دهانتان را با آب گرم بشورید.
- ب) محلولی از 1/2 قاشق چایی به ازای یک لیوان آب گرم تهیه کنید. و در 2-3 وعده آن را در دهانتان غرغره کنید.
حتما بخوانید: فواید شگفت انگیز خوردن جوش شیرین برای سلامتی
4. درمان آفت دهان با نمک
نمک با تحت تاثیر قرار دادن محیط مهیا شده برای رشد قارچ، عوامل بوجود آمدن قارچ را از بین میبرد. لذا می توان یک درمان قطعی برای از بین بردن افت دهان باشد. روش هایی برای درمان آفت دهان با استفاده از نمک پیشنهاد می شود.
الف) غرغره کردن آب نمک : یک قاشق چایی خوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و آب نمک را دهان تان غرغره کنید و سپس آن را بیرون بریزید. برای سریع تر نتیجه گرفتن از این روش برای درمان آفت دهان، چند بار در روز این عمل را تکرار کنید.
ب) مالیدن نمک بر روی زبان: ابتدا دستتان را بخوبی بشورید و سپس با استفاده از انگشتتان نمک را بر روی زبان خود بمالید. برای از بین رفتن مزه شوره نمک می توانید بعد از انجام این عمل دهانتان با آب گرم بشورید. تکرار این موضوع می تواند سریع تر شما را به نتیجه مطلوب برساند.
5. درمان آفت دهان با طب سنتی
طب سنتی برای درمان آفت دهان روغن های طبیعی که دارای خواص ضدعفونی کنندگی هستند را پیشنهاد می کند. عصاره گیلاس، شیره نعنا، و همچنین اسطوخدوس گزینه هایی که طب سنتی برای درمان آفت دهان در اختیار می گذارد.
برای استفاده از این روغن ها می توانید چند قطره از روغن انتخاب شده را در یک لیوان آب حل کنید و بعد آن را داخل دهانتان غرغره کنید.
سخن آخر
عموما برای بررسی آفت دهان آن را در دو گروه ساده و پیچیده دسته بندی می کنند. آفت های ساده بعد از گذشت دوره 7 الی 10 روزه حتی بدون اقدامی برای درمان از بین می روند.و البته احتمال بازگشت مجدد آنها نیز وجود دارد. در این مقاله سلام دنیا، به بررسی آفت دهان چیست، درمان خانگی آفت دهان کدام است و اینکه برای آفت دهان چی خوبه پرداختیم. امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید نظرات و تجربیات خود را در خصوص درمان خانگی آفت دهان با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
مقالات مرتبط:
آفت دهان کودکان و نوزادان و درمان آن و بررسی علل آفت زدن دهان در دوران حاملگی