درمان خانگی نقرس پا؛ درمان نقرس با داروی گیاهی و طب سنتی، اسلامی

درمان خانگی نقرس پا؛ درمان نقرس با داروی گیاهی و طب سنتی، اسلامی درمان های خانگی نقرس کدام هستند؛ با درمان نقرس در طب اسلامی، طب سنتی و درمان نقرس پا با داروهای گیاهی، سماق، زردچوبه، حجامت، طب سوزنی، میوه، زالو در سلام دنیا آشنا شوید.

بیماری نقرس به دلیل رسوب ناشی از افزایش سطح اسید اوریک و عدم توانایی کلیه ها برای دفع کردن آنها از بدن رخ می دهد. این بیماری منجر به التهاب در مفاصل میشود و بسیار هم دردناک است. عواملی نظیر اختلال در عملکرد کبد و کلیه ها، به هم خوردن تعادل هورمون ،عدم تنظیم سوخت و ساز بدن ، استرس و حالات روانی در بروز نقرس دخیل هستند. برای رفع این ناراحتی ها و درمان نقرس علاوه بر داروهای شیمیایی درمان های خانگی طبیعی هم وجود دارد. در این مطلب سلام دنیا به بررسی درمان های خانگی نقرس در طب سنتی، اسلامی، و داروی گیاهی برای نقرس و درمان نقرس با سماق و گردو، زردچوبه، طب سوزنی و موارد دیگر می پردازیم. با ما همراه باشید.

درمان نقرس با سماق

مصرف سماق با کاهش میزان اسید اوریک در خون می تواند در درمان نقرس موثر عمل کند. در تحقیقاتی که بروی موش ها انجام شد، خوراندن سماق به موش ها منجر به کاهش میزان اسید اوریک در خون آنها شد. برای این منظور می توانید 1 قاشق غذا خوری سماق را به همراه هر وعده غذایی با آب میل کنید. البته محققان برای بررسی مکانیسم های موجود در سماق که باعث درمان نقرس می شود به تحقیقات بیشتری نیاز دارند.


حتما بخوانید: بیماری نقرس چیست و چگونه درمان میشود


درمان نقرس با زردچوبه

خواص ضد التهابی موجود در زدرچوبه را می توان به وجود کورکومین در آن نسبت داد، بنابراین زردچوبه با داشتن این خواص ممکن است در کاهش و تسکین التهاب ناشی از نقرس مفید باشد. نتایج تحقیقات انجام شده، مشخص کرد که مصرف عصاره کورکومین خالص در افراد مبتلا به نقرس منجر به تسکین علائم این بیماری شد.

درمان نقرس با زردچوبه

درمان نقرس با حجامت

انجام حجامت در قسمت چهار مهره انتهای ستون مهره (قدنه) و حجامت کعبین (محل مسح روی پا در وضو) در درمان نقرس موثر است.

درمان نقرس با سماق و گردو

همانطور که گفته شد سماق منجر به کاهش سطح اسید اوریک در خون می شود و به تسکین عارضه نقرس کمک می کند. گردو نیز یک ماده خوراکی موثر دیگر برای درمان نقرس محسوب می شود. گردو در میان سایر مغزهای از اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری برخوردار است به همین دلیل می تواند آسیب های مفصلی ناشی از بیماری التهابی از جمله نقرس را تسکین دهد و عوارض ناشی از بیماری های التهابی مانند بیماری های قلبی را هم کاهش دهد. افزودن گردو به رژیم غذایی به کاهش میزان پروتئین واکنش پذیر C که منجر به بروز بیماری های التهاب در بدن می شود، کمک می کند. بنابراین مصرف سماق و گردو می تواند در تسکین نقرس مفید باشند.

درمان نقرس با زالو

 یکی از درمان ھای موثر و مفید برای تسکین عارضه نقرس استفاده از زالو درمانی می باشد. در این درمان زالو حداقل در 3 نوبت با حفظ فاصله زمانی روی پا قرار داده می شوند، چون روی پا به علت نزدیکی به انگشتان بھترین محل برای زالو انداختن محسوب می شود.

درمان نقرس با زالو

درمان نقرس با طب سوزنی

در طب سنتی از بیماری نقرس به عنوان بی سندروم یاد شده است، زمانی که بیماری منجر به مسدود کردن کانال های انرژی دست یا پا می گردد، این عنوان به آن داده می شود. طب سوزنی با رفع انسداد و افزایش گردن خون در این نقاط با کاهش التهاب و تورم بیماری نقرس را درمان می کند. در یک مطالعه که با کمک طب سوزنی در 10 جلسه انجام گرفت، مشخص شد که قرار دادن سوزن در اطراف مفاصل دردناک مبتلایان به نقرس به‌صورت مایل می تواند برای درمان نقرس حاد اثربخشی خوبی داشته باشد.


حتما بخوانید: درمان نقرس با بهترین رژیم غذایی


درمان نقرس با سیر 

سیر علاوه بر ویتامین "ث" و "ب" دارای خواص ضد التهابی هم است و می تواند به کاهش تورم و درد ناشی از نقرس کمک کند. برای استفاده موضعی از سیر باید سیر و یک روغن گیاهی را با هم ترکیب کنید و خمیر تهیه کنید و روی محل تورم قرار دهید.

درمان نقرس با میوه

مصرف اکثر میوه ها به لیل داشتن ویتامین C برای درمان بیماری نقرس مفید هستند؛ اما میوه تمشک و گیلاس به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی و فلاونوئید، میزان  اسید اوریک خون را کاهش می دهند در نتیجه می توانند مانع از حملات نقرس شوند و از شدت التهاب نیز بکاهند. برای این منظور، مبتلایان به نقرس که سطح اسید اوریک بالایی دارند می توانند برای کاهش آن هر روز نصف فنجان گیلاس میل کنند، علاوه بر میوه گیلاس می توانند به مدت 4 هفته یک یا دو فنجان آب گیلاس هم بنوشند. علاوه بر تمشک و گیلاس مصرف میوهای سرشار از آنتی اکسیدان ازجمله توت فرنگی، موز، گوجه، فلفل و سبزیجات میوه های دیگر هم برای کاهش و تسکین دردهای مفصلی عارضه نقرس مثر هستند.

درمان نقرس با میوه

درمان نقرس با طب اسلامی

در طب اسلامی برای درمان نقرس موارد زیر توصیه شده است:

  • آلو بخارا: مکیدن هفت عدد آلو بخارای خشک قبل از صرف شام
  • پوست سیب: یکی از داروهای ضد اسیداوریک خون پوست سیب است،برای این منظور پوست سیب را دم کنید و قبل از صرف غذا یک لیوان دم کرده آن را میل نمایید.
  • انگور و برگ انگور: مصرف روزانه دو تا سه خوشه انگور برای درمان نقرس بسیار موثر است.
  • لیموترش تازه: یک لیموترش تازه را با یک لیوان آب مخلوط کنید و میل نمایید این نوشیدنی برای درمان نقرس مفید است. می توانید برای افزاش خواص این نوشیدنی کمی عسل هم به آن اضافه کنید.
  • زرشک: یک قاشق غذا خوری زرشک را در یک لیوان آب بخیسانید وب عد آن را صاف و میل کنید.
  • زردک یا هویج ایرانی: زردک در درمان نقرس مفید است.مصرف روزی یک لیوان آب زردک می تواند به بهبود بیماری  نقرس کمک کند.
  • کاسنی: درصورتی که به سبزی کاسنی تازه دسترسی داشتید می توانید آن را میل کنید،در غیر این صورت می توانید دم کرده برگ کاسنی را از ترکیب 1 گرم برگ کاسنی خشک و 1 استکان آب جوش تهیه و میل کنید.
  • علاوه براین موارد مصرف مقادیر زیاد انجیر، مصرف پودر آسیاب شده گیاه شیطرج به میزان چهار گرم برای هر روز و یا استفاده از این گیاه بصورت موضعی وانجام حجامت ساقین دو پا و کمر در طب اسلامی برای درمان نقرس توصیه شده است.

درمان نقرس با طب اسلامی

درمان نقرس با طب سنتی

 متخصصان طب سنتی مصرف برخی مواد غذایی و انجام برخی اقدامات را برای درمان نقرس موثر می دانند.


حتما بخوانید: 8 راه طبیعی برای کاهش اسید اوریک  


1. استفاده از کمپرس سرد و استراحت

استراحت و استفاده از کمپرس سرد بروی مفصاصل آسیب دیده اغلب برای تسکین دردهای نقرس حاد مفید هستند.

2. حفظ وزن سالم

چاقی و افزایش وزن برای بیماری نقرس نکته منفی محسوب می شود،بنابراین افراد مبتلا به نقرس باید مراقب وزن خود هم باشند و در صورت داشتن اضافه وزن آن را کاهش دهند.

3. ورزش کردن

مبتلایان به نقرس برای پیشگیری از بروز دردهای مفصلی باید ورزش را در برنامه خود قرار دهند.

4. مصرف سورنجان

"کلشی‌سین" موجود در گیاه سورنجان میتواند برای بیماری نقرس مفید باشد.برای درمان نقرس میتوانید سورنجان را با هلیله سیاه، پوست هلیله زرد و مقدار خیلی کم عصاره صبر زرد و عسل ترکیب کنید و ان را به اندازه یک نخود دربیاورید و روزانه حدود 6 نخود از این مخلوط را میل نمایید.

5. تغییر در سبک زندگی

شیوه اشتباه زندگی با بروز دردهای مفاصل که بصورت مداوم بروز پیدا می کنند،مرتبط هستند.از این رو افراد مبتلا به نقرس برای کاهش دردهای مفصلی متناوب خود باید تعییراتی در شیوه زندگی خود ایجاد کنند.برای این منظور رژیم غذایی سالم انتخاب کنید و مصرف گوشت قرمز را محدود کنید و از مصرف بیش از حد کوشت سفید هم خوددرای کنید.

تغییر در سبک زندگی

نکته: افراد مبتلا به نقرس برای مصرف ماست و دوغ باید گیاهانی که طبع گرمی دارند مانند آویشن، کاکوتی، پونه، زیره و زنیان را به آنها اضافه کنند و بعد میل کنند. در طب سنتی مصرف ماء الجبن افتیمونی (آب پنیر) به افراد دچار این بیماری  پیشنهاد شده است.

درمان نقرس با داروی گیاهی

مبتلایان نقرس می‌توانند برای درمان این عارضه مقادیر مساوی از عرقیات کیالک، کاسنی، خارشتر و بید را با هم ترکیب کنند و روزانه سه تا چهار لیوان از این مخلوط را با ترکیب شربت سکنجبین میل نمایند.علاوه بر این مصرف این گیاهان زیر هم برای درمان نقرس اثربخشی دارد.


حتما بخوانید: خواص عرق خارشتر برای سلامتی


درمان گیاهی نقرس با چیزو

چیزو نوعی نعناع علفی معطر است که علاوه بر مصارف آشپزی برای درمان بیماری ها هم کاربرد دارد.محققان خاصیت تسکین دهندگی گیاه چیزو را به وجود ترکیب به نام مهارکننده های گزانتین اکسیداز نسبت داده اند.وجود این ترکیب در گیاه چیزرو با جلوگیری از تشکیل اسید اوریک در خون به کاهش دردهای مفصلی نقرس کمک می کند.می توانید به چای نعناع مقدار کمی چیزرو اضافه کنید و از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید.

درمان گیاهی نقرس با شیرین بیان

شیرین بیان هم مانند گیاه چیزرو حاوی مقادیر از ترکیب مهارکننده گزانتین اکسیداز است، البته به مقدار کمتر. با این وجود ،در صورتی که گیاه چیزو و شیرین بیان را باهم ترکیب کنید، می تواند از مصرف این ترکیب نتیجه خوبی دریافت کنید.

درمان نقرس با داروی گیاهی: شیرین بیان

درمان گیاهی نقرس با پنجه گربه

مصرف گیاه پنجه گربه به دلیل خواص ضدالتهابی که دارد می تواند برای کاهش التهاب ناشی از عارضه نقرس مفید باشد.این گیاه اثرات ضد التهابی و تسکین دهندگی مشابه داروهای ضد التهابی را دارد.این گیاه در عطاری ها و مراکز فروش داروهای گیاهی عرضه می شود بعد از مشورت با متخصص طب سنتی از این گیاه استفاده کنید.

درمان گیاهی نقرس با گزنه دوپایه

نتایج یک مطالعه حیوانی آزمایشگاهی مشخص کرد که مصرف گزنه به دفع اسید اوریک از خون کمک می کند. در این مطالعه به حیوانات عصاره گزنه خورانده شد و مشخص شد که عصاره گزنه موجب کاهش چشمگیر میزان اسید اوریک در خون آنها شده است.مبتلایان نقرس با نوشیدن چای گزنه می تواند درد مفصل خود را تسکین دهند.

درمان گیاهی نقرس با بید

نوشیدن چای پوست بید اثربخشی مشابه دارو آسپیرین درد از این رو می تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند دهد. علاوه براین، سالیسیلات های موجود درپوست بید هم می توانند موجب پایین آمدن سطح اسید اوریک خون شوند. برای تهیه چای بید فقط کافی است 2 قاشق مرباخوری پوست بید را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و  اجازه دهید به مدت 20 دقیقه دم بکشد و بعد آن را میل نمایید.در صورتی داشتن حساسیت به آسپیرین از مصرف داروهای گیاهی مشابه آن هم خودداری کنید.

کلام آخر:

نقرس عارضه ای التهابی است که به دلیل افزایش سطح اسید اوریک در خون ایجاد می شود.این بیماری علائمی مانند ناراحتی و درد مفاصل را بهمراه دارد. ما در این مطلب درمان های خانگی و طبیعی نقرس پا را ارائه کردیم که عوارض جانبی ناشی از داروهای شیمیایی را هم ندارند، بعد از مشورت با پزشک می توانید این درمان های خانگی را برای تسکین درد مفاصل امتحان کنید.


مقالات مرتبط:

خواص و مضرات عرق شیرین بیان

فواید جادویی حجامت برای پوست و درمان بیماری ها 

از
5
رای