درمان نقرس و کاهش اسید اوریک با درمان خانگی و طبیعی

درمان نقرس و کاهش اسید اوریک با درمان خانگی و طبیعی اسید اوریک بالا می تواند عامل بیماری نقرس باشد. نقرس بیماری سختی است، اما می توان دردها و عوارض ابتلا به آن را با انتخاب یک سبک زندگی سالم کاهش داد. راههای کاهش اسید اوریک بالا خون با درمان خانگی در سلام دنیا بخوانید.

برخی از افراد برای درمان نقرس نیاز به دارو دارند، اما تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی نیز ممکن است مفید باشد. کاهش اسید اوریک خطر ابتلا به نقرس را کاهش داده و ممکن است از عوارض بعدی در افراد مبتلا به این بیماری جلوگیری کند. ما در این مطلب از بخش درمان خانگی سلام دنیا، به راه های کاهش اسید اوریک با روش های خانگی و طبیعی پرداختیم. با ما همراه باشید.

نقرس چیست (اسید اوریک چیست)

نقرس بیماری ورم مفاصل است که در آن سطح اسید اوریک خون بسیار بالا است. اسید اوریک باعث تشکیل کریستال هایی در مفاصل پا و انگشتان بزرگ پا و تورم شدید و دردناک می شود. برخی از افراد برای درمان نقرس نیاز به دارو دارند، اما تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی نیز ممکن است مفید باشد. کاهش اسید اوریک خطر ابتلا به نقرس را کاهش داده و ممکن است از عوارض بعدی در افراد مبتلا به این بیماری جلوگیری کند.

با این حال، خطرات نقرس بستگی به عوامل متعددی دارد، نه فقط شیوه زندگی، بنابراین باید با دکتر درباره بهترین استراتژی های پیشگیری از نقرس مشورت کنید.


حتما بخوانید: بیماری نقرس چیست و چگونه درمان میشود


راه های کاهش اسید اوریک

8 راه طبیعی برای کاهش اسید اوریک  

چه غذاهایی اسید اوریک را بالا میبرد

1. کاهش مصرف غذاهای غنی از پورین

پورین ها ترکیباتی هستند که در برخی از غذاها وجود دارند. بدن با تجزیه پورین ها اسید اوریک تولید می کند. فرآیند متابولیسم غذاهای غنی از پورین با افزایش تولید اسید اوریک باعث نقرس می شود.

بعضی از غذاهای غنی از پورین سالم هستند، بنابراین باید مصرف پورین را کاهش داده اما مصرف آنها را قطع نکنید.

غذاهای غنی از پورین عبارتند از:

  • گوشت شکار، مانند آهو، ماهی قزل آلا، تن، ماهی روغن کوچک، ساردین، آنچوی، صدف دریایی، و شاه ماهی
  • مصرف زیاد الکل، آبجو و مشروب
  • غذاهای پر چرب مانند بیکن، محصولات لبنی و گوشت قرمز (از جمله گوشت گوساله)
  • جگر و نان شیرین
  • غذاها و نوشیدنی های شیرین
  • غذاهای حاوی میزان متعادل پورین ​​عبارتند از:
  • ژامبون
  • دیگر گوشت ها از جمله گوشت ران و گوشت گاو
  • صدف، میگو، خرچنگ و لابستر

راه های خانگی کاهش سطح اسید اوریک

2. غذاهایی با مقدار کمتر پورین مصرف کنید

با تغییر مصرف مواد غذایی حاوی میزان بالای پورین به غذاهای حاوی مقدار کمتر پورین، برخی افراد می توانند سطح اسید اوریک خون را متعادل کنند. برخی از غذاهایی که حاوی مقدار کمتری پورین هستند عبارتند از:

  • محصولات لبنی کم چرب و بدون چربی
  • کره بادام زمینی و بیشتر آجیل ها
  • بیشتر میوه ها و سبزیجات
  • قهوه
  • برنج ، نان و سیب زمینی

تغییر عادات غذایی به تنهایی نمی تواند از ابتلا به نقرس جلوگیری کند، اما ممکن است مانع از وخامت بیماری شود. البته توجه داشته باشید که افراد مبتلا به نقرس لزوما غذاهای غنی از پورین مصرف نکرده اند.


حتما بخوانید: بهترین رژیم غذایی برای نقرس


عوامل دیگری همچون ژنتیک نیز نقش دارند. سیاهپوستان آمریکایی بیشتر از افراد سفید پوست به نقرس مبتلا می شوند. زنان یائسه و افراد چاق نیز بیشتر در معرض خطر هستند.

3. از داروهایی که باعث افزایش سطح اسید اوریک می شوند اجتناب کنید

بعضی از داروها ممکن است سطوح اسید اوریک را افزایش دهند. این داروها عبارتند از:

  • داروهای دیورتیک، مانند فوروزماید (لیزیکس) و هیدروکلروتیازید
  • داروهایی که سیستم ایمنی را سرکوب می کنند، به خصوص قبل یا بعد از پیوند عضو
  • آسپرین با دوز کم

داروهایی که سطوح اسید اوریک را افزایش می دهند ممکن است برای سلامتی از جهات دیگر مفید باشند، بنابراین قبل از تغییر هر گونه دارو باید با پزشک مشورت کنید.

4. کاهش اسید اوریک با تعادل وزن

وزن متعادل خطر ابتلا به نقرس را کاهش می دهد. چاقی خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد، به خصوص در افراد جوان تر.

اضافه وزن خطر ابتلا به سندرم متابولیک و در نتیجه فشار خون و کلسترول و خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد. در حالی که این اثرات به تنهایی مضر هستند، اضافه وزن سطح اسید اوریک خون و در نتیجه خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد.

کاهش سریع وزن، به ویژه با رژیم غذایی، ممکن است سطوح اسید اوریک را افزایش دهد. بنابراین، مردم باید تغییر وزن را با فعالیت بیشتر، رژیم متعادل و غذاهای مغذی کنترل کنند.

5. از نوشیدنی های الکلی و شیرین اجتناب کنید

مصرف زیاد الکل و نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه و آب میوه های شیرین خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد.

نوشیدنی های الکلی و شیرین کالری زیادی داشته که باعث افزایش وزن و مشکلات متابولیک می شود.

کاهش خطر ابتلا به نقرس

برای درمان نقرس چه بخوریم

6. نوشیدن قهوه

برخی تحقیقات نشان می دهند که افرادی که قهوه مصرف می کنند، کمتر مبتلا به نقرس می شوند. به عنوان مثال، بررسی داده های 2010 در مورد زنان شرکت کننده در مطالعه سلامت پرستاران نشان داد که خطر نقرس با افزایش مصرف قهوه کاهش یافت.

خطر ابتلا به نقرس در زناني كه 1 تا 3 فنجان قهوه در روز مصرف كردند در مقايسه با كساني كه قهوه نمی نوشيدند، 22 درصد كاهش يافت. و در زنانی که بیش از 4 فنجان قهوه در روز مصرف می کردند، خطر ابتلا به نقرس تا 57٪ کاهش یافت.

تعداد زیادی از مطالعات به کاهش خطر قلبی- عروقی در اثر مصرف قهوه اشاره کرده اند. بررسی سیستماتیک و متاآنالیز 2014 در مورد مصرف قهوه در طولانی مدت نشان داد که افرادی که روزانه 3-5 فنجان قهوه مصرف می کنند کمتر در معرض خطر بیماری قلبی -عروقی قرار می گیرند.


حتما بخوانید: بهترین زمان نوشیدن قهوه برای دریافت تمام فواید آن


 افراد مبتلا به نقرس بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی عروقی قرار دارند و نوشیدن قهوه به سلامت آنها کمک می کند.

با این وجود، قهوه خطر ابتلا به بیماری های مزمن کلیه و پوکی استخوان در زنان را افزایش می دهد، بنابراین بهتر است در مورد خطرات و مزایا با دکتر مشورت کنید.

7. مکمل ویتامین C امتحان کنید

مصرف مکمل ویتامین C ممکن است خطر ابتلا به نقرس را کاهش دهد. یک متاآنالیز 2011 از 13 آزمایش تصادفی کنترل شده نشان داد که ویتامین C به طور قابل توجهی میزان اسید اوریک خون را کاهش می دهد.

کاهش سطوح اسید اوریک خطر ابتلا به نقرس را کاهش می دهد. تحقیقات به طور قطعی ثابت نکرده اند که ویتامین C در درمان نقرس و یا جلوگیری از نقرس نقش دارد، فقط نشان داده اند که ویتامین C سطح اسید اوریک را کاهش می دهد.

میوه های کاهش دهنده اسید اوریک

8. گیلاس بخورید

تحقیقات اولیه نشان می دهند که گیلاس خطر ابتلا به نقرس را به ویژه در افرادی که سابقه بیماری دارند کاهش می دهد. مطالعه 2012 در مورد 633 نفر مبتلا به نقرس نشان داد که خوردن گیلاس برای 2 روز خطر ابتلا به نقرس را 35٪ کاهش داد.

این اثر حتی زمانی که پژوهشگران عوامل خطر مانند سن، جنسیت، مصرف الکل و استفاده از داروهای ضد التهابی و دیورتیک را کنترل می کردند هم چنان ادامه داشت.

از بین افرادی که آلوپورینول- داروهای ضد نقرس- مصرف می کردند مصرف گیلاس به همراه دارو خطر نقرس را تا 75% کاهش داد.

میوه های کاهش دهنده اسید اوریک

خلاصه

نقرس یک بیماری دردناک است و با زندگی سالم می توان خطر عوارض را کاهش داد، اما برای درمان بیماری کافی نیست. برخی از افراد با رژیم غذایی متعادل ممکن است به نقرس مبتلا شوند و البته برخی افراد با رژیم های غذایی غنی از پورین به نقرس مبتلا نمی شوند. داروها به کاهش درد کمک کرده و ممکن است خطر عود نقرس را کاهش دهند. در مورد علائم و بهترین شیوه ی زندگی با پزشک مشورت کنید. در این مطلب درباره اینکه چگونه به صورت طبیعی اسید اوریک را کاهش دهیم، صحبت کردیم، امیدوارم که مفید بوده باشد. نظرات و سوالات خود را در خصوص روش های کاهش اسید اوریک بالا خون با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

منبع: medicalnewstoday


مطالب مرتبط:

آزمایش BUN (نیتروژن اوره خون) چیست + تفسیر آزمایش خون bun

از
16
رای