خواص و مضرات عرق شیرین بیان برای معده، لاغری، پوست و نحوه مصرف

خواص و مضرات عرق شیرین بیان برای معده، لاغری، پوست و نحوه مصرف عرق شیرین بیان برای چی خوبه؛ خواص و مضرات عرق شیرین بیان برای معده، رفلاکس معده، لاغری، یبوست، بارداری و نحوه و مقدار مصرف عرق شیرین بیان را در این مطلب سلام دنیا بخوانید.

شیرین بیان گیاهی خودرو از تیرهٔ سبزی‌ آساها و بومی مناطقی از اروپا و آسیا است، این گیاه ارتفاعی حدود 1 تا 2 متر و گل هایی به رنگ ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفید دارد. شیرین بیان به دلیل خواص دارویی در طب سنتی برای درمان بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است. در این مطلب سلام دنیا، درباره خواص و مضرات عرق شیرین بیان برای پوست، معده، یبوست، لاغری، چاقی، دندان، بارداری و همچنین مقدار و نحوه مصرف عرص شیرین بیان صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

عرق شیرین بیان چیست

آب یا عصاره ای که در اثر تقطیر ریشه و ساقه این گیاه پرخاصیت به دست می آید، عرق شیرین بیان نام دارد، این عرق گیاهی دارای ترکیباتی نظیر اسید گلی سیریزیک، کومارین، فلاوین، روغنهای فرار و استرول های گیاهی است. عرق شیرین بیان طبع گرم و خشکی دارد و برای درمان معده درد، زخم معده، لاغری، پاکسازی دستگاه تنفسی، سلامت دندان، مراقبت از پوست و مو، مقابله با استرس و...موثر است. در ادامه به بررسی این خواص می پردازیم.

خواص عرق شیرین بیان برای پاکسازی دستگاه تنفسی:

شیرین بیان دراری خاصیت خلط آوری و اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی است، از این رو می تواند انسداد مجاری تنفسی و مخاط چسبنده را رفع کند و در نتیجه باعث پاکسازی ریه شود.


حتما بخوانید: برای تقویت و پاکسازی ریه چه بخوریم


خواص عرق شیرین بیان برای سلامت دندان

خواص ضد باکتریایی موجود در شیرین بیان مانع از پوسیدگی دندان می شود.

خواص عرق شیرین بیان برای سلامت دندان

خواص عرق شیرین بیان برای پیشگیری از افسردگی:

گیاه شیرین بیان غدد فوق کلیوی را تقویت و میزان ترشح هورمون آدرنالین و کورتیزول را در بدن منظم می کند. علاوه براین، وجود مواد معدنی ضروری چون منیزیم، کاروتن و فلانوئید، کلسیم و بتا کاروتن در گیاه شیرین بیان برای پیشگیری از بروز افسردگی موثر عمل می کنند.

خواص عرق شیرین بیان برای سلامت مو

 گیاه شیرین بیان از رشد هورمون دی هیدروتستوسترون جلوگیری می کند و در نتیجه باعث تحریک رشد مو می شود.


حتما بخوانید: بهترین دمنوش و چای های گیاهی برای رشد مو


خواص عرق شیرین بیان برای سلامت پوست

خواص ضد باکتریایی موجود در شیرین بیان به بهبود بسیاری از مشکلات پوستی نظیر اگزما و حساسیت های پوستی کمک می کند. به همین دلیل در ترکیبات بسیاری از ژل های موضعی از این گیاه استفاده شده است.

خواص عرق شیرین بیان برای معده درد

اسید گلیسیریزیک موجود در ریشه شیرین با کاهش سطح اسید معده منجر به کاهش مشکلات سوزش معده و سوء هاضمه می شود، علاوه براین، این گیاه دارای خواص ضد التهابی است و از تکثیر و رشد باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری که عامل اصلی مشکلات معده و ناراحتی دستگاه گوارش است، جلوگیری می کند و در نتیجه به درمان نارحتی های معده کمک می کند. عرق شیرین بیان برای کاهش علائمی نظیر حالت تهوع، درد معده و سوزش سردل موثر است.

خواص عرق شیرین بیان برای زخم معده

یکی از علت ها ایجاد زخم معده باکتری هلیکوباکتر پیلوری است، ریشه شیرین بیان با افزایش تولید مخاط در معده و به حفاظت از پوشش معده کمک می کند. عرق شیرین بیان به دلیل وجود گلابریدین و گلابرون، که فلاونوئید‌های موجود در ریشه شیرین بیان هستند، به تسکین ناراحتی معده کمک می کند. نتایج تحقیقات مشخص کرد که عصاره شیرین بیان ممکن است برای از بین بردن باکتری هلیکوباکتر پیلوری موثر باشد و به تسکین ناراحتی های زخم معده کمک کند.

خواص عرق شیرین بیان برای رفلاکس معده

وجود ترکیبات فعال زیستی در ریشه گیاه شیرین بیان باعث بهبود ناراحتی های معده می شود. شیرین بیان حاوی نوعی ماده به نام گلیسیریزیک است که به تقویت معده و درمان قطعی رفلاکس معده کمک می کند.در حال حاضر گیاه شیرین بیان به صورت دمنوش، پودر،عرق و حتی قرص در بسیاری از کشورها برای خواص درمانی اش  مورد استفاده قرار می گیرد.

عصاره ی ریشه ی شیرین بیان معمولا برای تسکین علائم سوء هاضمه نظیر رفلاکس اسید معده، معده تحریک پذیر و سوزش سردل مصرف می شود.در یک مطالعه 30 روزه که با حضور  50 بزرگسال که دچار مشکل سوء هاضمه بودند صورت گرفت،مشخص شد که مصرف یک کپسول شیرین بیان 75 میلی گرم برای 2 بار در روز نسبت به گروه دارونما که این کپسول را مصرف نکرده بودند ،علائم سوء هاضمه را در این افراد بطرز قابل توجهی بهبود ببخشید.

خواص عرق شیرین بیان:درمان رفلاکس معده

نحوه مصرف عرق شیرین بیان برای معده

برای رفع ناراحتی های معده بهتر است عرق شیرین بیان برای بزرگسالان به میزان 1 فنجان روزی 3 بار بعد از وعده های غذایی و برای کودکان به میزان نصف استکان مصرف شود. علاوه براین می توانید ترکیب عرق شیرین بیان و آب را با در وسط غذا هم میل کنید، این روش برای درمان ناراحتی های معده مفید است.


حتما بخوانید: بهترین درمان خانگی زخم معده 


زمان مصرف عرق شیرین بیان برای معده

برای درمان ناراحتی های معده بهتر است عرق شیرین بیان را به همراه آب روزی 3 بار در وسط غذا میل کنید، یا در روش دیگر می توانید 1 فنجان از عصاره این گیاه را بعد از صرف وعده های غذایی میل کنید.

خواص عرق شیرین بیان برای لاغری

یکی دیگر از خواص سلامتی گیاه شیرین بیان کمک به کاهش وزن و لاغری است.

  • این گیاه پرخاصیت طبع گرمی دارد و سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و با افزایش متابولیسم  بدن به لاغری و کاهش چربی بدن کمک می کند.
  • مصرف شیرین بیان از طریق افزایش واکنش بتا اکسیداسیون و مهار لیپوژنز باعث افزایش  تولید انرژی در بدن می شود و با تغییر چرخه‌های جذب و مصرف انرژی می تواند متابولیسم بدن را افرایش دهد و درنتیجه باعث کاهش وزن شود.
  • مصرف شیرین بیان احساس سیر بودن ایجاد می کند و باعث کاهش مصرف غذا می شود.
  • مصرف عصاره شیرین بیان، حتی بدون داشتن رژیم غذایی یا ورزش کردن هم منجر به کاهش وزن و کاهش شاخص توده بدنی می شود.
  • عرق شیرین بیان دارای ترکیبات خاص و مقادیر زیادی فیبر گیاهی است و به کاهش وزن کمک کند.

خواص عرق شیرین بیان برای برای چاقی

همان طور که در بالا گفتیم، خواص عرق شیرین می تواند به درمان چاقی و کاهش وزن کمک کند. و با ایجاد حس سیری به جلوگیری از پرخوری و چاقی کمک کند

خواص عرق شیرین بیان برای فشار خون

شیرین بیان برای فشار خون، مانند یک شمشیر دو لبه عمل می کند، از آنجایی که شیرین بیان باعث افزایش فشار خون می شود کسانی که فشار خون بالا دارند نباید شیرین بیان مصرف کند. لبه دیگر شمشیر این است که می تواند برای کسانی که فشار خون پایینی دارند، کمک کند تا فشار خون آنها بالا رود. چه شما مبتلا به فشار خون بالا باشید یا فشار خون پایین، قبل از مصرف عرق شیرین بیان حتما با پزشک خود مشورت کنید.

خواص عرق شیرین بیان برای پوست

وجود ترکیبی به نام گلیسیریزین در عصاره­ شیرین بیان، به این گیاه خاصیت ضد التهاب و آنتی باکتریالی بخشیده، این خواص برای درمان آکنه، اگزما و حساسیت های پوستی موثر است. علاوه براین، عصاره شیرین بیان دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است و خواص ضد پیری و روشن کنندگی برای پوست بهمراه دارد. برخی از خواص عصاره شیرین بیان شامل:

  • کاهش حساسیت های پوستی: عرق شیرین بیان به دلیل وجود گلیسیریزین دارای خواص ضد التهابی است و به کاهش حساسیت، خارش و قرمزی پوست کمک می کند.
  • کنترل رنگدانه های پوستی: بیماری هایپرپیگمنتیشن باعث بروز تفاوت روی سطح پوست می شود یعنی بعضی نواحی تیره تر و بعضی نواحی روشن تر هستند.عصاره­ شیرین بیان دارای خاصیت روشن کنندگی پوست و رفع تیرگی ها است،به همین دلیل می تواند به رفع این مکشل کمک کند.
  • خاصیت ضد پیری: وجود گلیسیریزین به گیاه شیرین بیان خاصیت آنتی اکسیدانی قوی بخشیده است. استفاده موضعی از عصاره شیرین بیان با نور فرابنفش خورشید و رادیکال‌­های آزاد که باعث بروز چین و چروک،گودی زیر چشم و افتادگی پوست مبارزه می کند.

حتما بخوانید: درمان سریع گودی و سیاهی زیر چشم


  • خاصیت روشن کنندگی: گلابردین یکی از ترکیبات مهم موجود در عصاره شیرین بیان است و خاصیت روشن کنندگی برای پوست بهمراه دارد و از تیره شدن پوست درمقابل نور آفتاب جلوگیری می کند.لیکیریتین یکی دیگر از ترکیبات موجود در این عصاره گیاهی با خاصیت روشن کنندگی است و با از بین بردن ملانین اضافی به تنظیم سطح رنگدانه های پوست کمک می کند.

خواص عرق شیرین بیان برای پوست

خواص عرق شیرین بیان در بارداری

می توان گفت که مضرات مصرف عرق شیرین بیان در بارداری بیشتر از خواص آن است. زیرا شیرین بیان دارای ماده فعالی به نام "گلیسیریزین" است که با مصرف زیاد و بی رویه شیرین بیان در بارداری می توان باعث اثرات بدی روی جنین داشته باشد. خوردن زیاد گیاه یا عرق شیرین بیان در بارداری می تواند باعث بلوغ زودرس و پایین آمدن بهره هوشی نوزاد در بزرگسالی شود. 

خواص عرق شیرین بیان برای یبوست

گیاه شیری بیان دارای فیبر گیاهی و خاصیت ضدالتهابی است و می تواند به تقویت دستگاه گوارش کمک کند.مصرف منظم عرق شیرین بیان بعد از هر وعده غذایی مشکلات گوارشی را تسکین می دهد و به افزایش حرکات روده ای کمک می کند در نتیجه از بروز یبوست پیشگیری می کند.

عرق شیرین بیان را چگونه مصرف کنیم

توصیه می شود که عرق شیرین بیان را قبل از هر غذا به میزان 1 استکان و یا بعد از هر غذا نصف استکان مصرف شود.همانطور که گفته شد،مقدار مصرف عرق شیرین بیان برای بزرگسالان 3 بار در روز 1 فنجان و برای کودکان نصف فنجان در نظر گرفته شده است.

عوارض و مضرات عرق شیرین بیان

  • اگرچه عرق شیرین بیان با خواص درمانی زیادی همراه است، اما مانند هر فرآورده گیاهی دیگر می تواند منجر به بروز عوارض جانبی نامطلوبی شود.
  • مصرف بیش از حد شیرین بیان می تواند سطح کورتیزول در بدن را افزایش داده و تعادل الکترولیتی را بهم بزند. در نتیجه بهم خوردن تعادل پتاسیم در بدن افزایش فشار خون و ضعف عضلانی ، یا اختلال در ریتم و ضربان قلب را در پی دارد.
  • علاوه براین، مصرف شیرین بیان در برخی مواقع با افزایش فشار خون و همچنین عوارض قلبی همراه است.

کلام آخر:

عرق شیرین بیان که از طریق تقطیر ریشه و ساقه گیاه شیرین بیان بدست می آید دارای ترکیبات مهم و خواص درمانی متعددی است و در طب سنتی بصورت گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته است.عرق شیرین بیان به دلیل وجود اسید گلیسیریزیک برای درمان معده ،لاغری،پوست،مو و ...اثربخشی دارد.


مقالات مرتبط:

خواص عرق یونجه برای پوست و مو و سلامتی

از بین بردن باد شکم فوری با 25 درمان خانگی



از
7
رای