گیاه بیلهر [گیاه زو] چیست؛ خواص و مضرات کندل کوهی و روش مصرف

گیاه بیلهر [گیاه زو] چیست؛ خواص و مضرات کندل کوهی و روش مصرف گیاه بیلهر یا کندل کوهی چیست؛ با طبع گیاه بیلهر(گیاه زو)، خواص و مضرات بیلهر برای سرطان، بارداری، کبد، در طب اسلامی، منع مصرف و طریقه مصرف بیلهر در سلام دنیا آشنا شوید.

مصرف گیاه بیلهر با نام دیگر کندل کوهی هم فواید و هم مضراتی دارد که در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات گیاه بیلهر یا کندل کوهی چیست، طبع گیاه بیلهر(گیاه زو)، خواص بیلهر برای سرطان، خواص بیلهر در بارداری، خواص بیلهر برای کبد، خواص بیلهر در طب اسلامی، منع مصرف گیاه زو، طریقه مصرف بیلهر، مضرات بیلهر صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

گیاه بیلهر یا کندل کوهی چیست

بیلهر گیاهی پایا و نسبتا رزین دار و دم برگ های پوشانده شده ساقه و برگ های پایین این گیاه با تقسیمات سه قسمتی یا شانه یا سه برگچه ای است. میوه های کندل کوهی به شدت فشرده و به صورت تخم مرغی یا بیضی با صندوقچه های بسیار پایینی سرخ رنگ و دارای 5 پر مورب وجود دارد، که به عنوان چاشنی رژیم غذایی محلی ها از این گیاه استفاده می کنند.

گیاه بیلهر از گیاهان بومی ایران می باشد، البته این گیاه در ابتدای بهار و در ارتفاعات رشد برخی از استان هایی مانند کهگیلویه و بویراحمد، فارس، چهار محال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه و کردستان می‌روید. این گیاه از خانواده چتریان می باشد که دمبرگ هایی با ساقه های سه شانه ای با سه برگچه دارد، از نکات ظاهری جالب آن می توان به کروی بودن گل ها و میوه های تخم مرغ شکلی آن اشاره کرد.


حتما بخوانید: خواص دارویی و مضرات گیاه پاخری برای سرفه و بدن


طبع گیاه بیلهر(گیاه زو)

در طب سنتی گیاه بیلهر را با طبع گرم می دانند. 

گیاه بیلهر یا کندل کوهی

خواص بیلهر برای سرطان

مصرف گیاه بیلهر یا کندل در جلوگیری از سرطان موثر می باشد البته مصرف درست و به اندازه آن. هر چند بر اساس تحقیقات صورت گرفته به این نتیجه رسیدند که گیاه بیلهر یا کندل کوهی نه تنها ارزش خوراکی ندارد، بلکه فقط ارزش علوفه ای دارد. و همچنین  عوارض خطرناکی بر روی معده و دستگاه گوارش می شود. این گیاه با بروز سرطان های معده و روده و اختلال در دستگاه گوارش مردم را گرفتار خود کرده استو پس بنابراین پیش از مصرف گیاه بیلهر ، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

خواص بیلهر در بارداری

زنان باردار بهتر است از مصرف بیلهر خودداری کنند زیرا احتمال بروز واکشن هایی از بدن آنها می باشد و این گیاه از طریق جفت به جنین انتقال پیدا می کند، پس بهتر است گیاه بیلهر در دوره بارداری مصرف نشود.

خواص بیلهر برای کبد

 از خواص گیاه بیلهر می توان محافظت از آسیب‌های کبدی را نام برد. در طب سنتی یک خواصی از گیاه بیلهر وجود دارد آن هم باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید می شود و  همچنین این گیاه با وجود آنتی ‌اکسیدان ها و البته وجود انواع فلاونوئید می تواند در حفط کبد از بروز بیماری موثر واقع شود.

گیاه بیلهر یا کندل کوهی

خواص بیلهر در طب اسلامی

  • گیاه بیلهر از نظر اطبای سنتی و اسلامی یک محرک و فعال کننده سیستم عصبی می باشد که به تقویت این سیستم می پردازد، همچنین ضد اسپاسم و ضد درد می باشد که دردهای عصبی  را برطرف می کند. همچنین با مصرف این گیاه تری گلیسرید و کلسترول خون را پایین می آید و عصاره آن برای پایین آوردن فشار خون مفید می باشد.
  • صمغ گیاه بیلهر در طب سنتی کاربرد داشته و برای تهیه غذا نیز استفاده زیادی داشته ولی امروزه با توجه به کشف برخی مواد سرطانزا در آن و لزوم مصرف به میزان کم، بیشتر از آن برای چاشنی استفاده می‌شود.
  • همچنین طبق برخی از گفته ها، مردم عشایر از دانه کوبیده شده این گیاه با روغن ترکیب می کنند و برای رفع درد مفاصل استفاده می شود.

حتما بخوانید: خواص روغن سیاه دانه برای درد مفاصل


منع مصرف گیاه زو

از گیاه زو که همان بیلهر می باشد، زنان باردار و افراد با مشکلات گوارشی بهتر است استفاده نکنند.

طریقه مصرف بیلهر

برای استفاده و مصرف کردن گیاه بیلهر ابتدا آنها را شسته و گل و لای آن را جدا و از بین می برید و سپس آنها را درون ظرف ریخته بطوریکه هم ساقه به همراه برگ می تواند باشد و هم جدا جدا ، پس از جوشاندن آنها وقتی که به خوبی نرم شدند آنها را با آب سرد آبکشی کرده تا تلخی آن از بین برود، از این گیاه هم می توانید درون فریزر برای مدتی نگهداری کنید و هم تا یک هفته درون یخچال .

 طریقه مصرف گیاه بیلهر یا کندل کوهی

مضرات بیلهر

محققان یافته اند که گیاه بیلهر احتمال سرطان زا بودنش بسیار است به همین دلیل مصرف بیش از اندازه آن را توصیه نمی کنند و همچنین اگر به طور متوالی و پشت هم چند روز از این گیاه استفاده کنید سیستم گوارش بدنتان دچار اختلال خواهد شد، آنها یافته اند که گیاه بیلهر خاصیت دارویی ندارد و جزء گیاهان علوفه ای به حساب می آید. به همین دلیل از آن به عنوان چاشنی غذا استفاده می کنند.

سخن آخر

هرچه از گیاهانی که بیشتر خاصیت علوفه ای به خود دارند دوری کنید بیشتر در سلامتی کامل بدن به سر خواهید برد. در صورت مصرف گیاه بیلهر حتی به صورت چاشنی اگر دچار مشکل یا بروز عوارض شدید حتما مصرف آن را قطع کرده و سریع به پزشک مراجعه کنید. 


مقالات مرتبط:

خواص و مضرات گیاه سنبل الطیب برای اعصاب

خواص درمانی و مضرات گیاه ناخک [اکلیل الملک] برای قاعدگی و سلامتی

از
18
رای