خواص درمانی و مضرات گیاه ناخک [اکلیل الملک] برای قاعدگی و سلامتی

خواص درمانی و مضرات گیاه ناخک [اکلیل الملک] برای قاعدگی و سلامتی گیاه ناخنک (اکلیل الملک) چیست؛ خواص درمانی و مضرات گیاه ناخنک برای قاعدگی، زنان، نوزادان، پوست، سنگ کلیه، لاغری، سرماخوردگی در طب سنتی و فواید روغن و بخور آن در سلام دنیا بخوانید.

ناخنک گیاهی معطر و ظاهری شبیه به شنبلیله و یونجه دارد و علت نام گذاری آن شباهتش به شکل ناخن بوده است. خواص درمانی گیاه ناخنک معطر به ترکیب شیمیایی بسیار مهمی در آن به نام کومارین نسبت داده شده است. برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات گیاه ناخنک (اکلیل الملک) برای قاعدگی، رحم، نوزاد، پوست، لاغری، نام های دیگر گیاه ناخک در طب سنتی، تا پایان این مطلب سلام دنیا همراه ما باشید.

گیاه ناخنک چیست و برای چی خوبه

ناخنک یا اکلیل الملک گیاهی معطر با خواص دارویی است که ظاهری شبیه به یونجه و شنبلیله دارد. علت نام گذاری این گیاه ظاهر هلالی شکل آن بوده است. نکته جالب درباره گیاه ناخنک این است که تمامی قسمت های این گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گیرند. خواص دارویی این گیاه به کورکومین و سایر ترکیبات شیمیایی مهم در آن مرتبط بوده است. از جمله خواص سلامتی ناخنک می توان به درمان سردرد، پیشگیری از غلظت خون، قاعدگی، افزایش شیر مادر، طحال،  جلوگیری از سنگ کلیه، تسکین درد‌های عصبی،  روماتیسم و بهبود سلامت پوست اشاره کرد.


حتما بخوانید: درمان خانگی سنگ کلیه با 10 نوشیدنی مفید


انواع گیاه ناخنک

گیاه ناخنک با نام هایی دیگری از جمله ناخنه، شبدر عطری، یونجه زرد، صابع الملک، گیاه قیصر، شاه افسر، اکلیل الملک نیز شناخته می شود.

شکل گیاه ناخنک

گیاه ناخنک به شکل هلال و شبیه به ناخن است.

شکل گیاه ناخنک

خواص درمانی گیاه ناخنک در طب سنتی

ناخنک سرشار از ویتامین و مواد معدنی متعددی است و در درمان  ناراحتی های عروقی و لنفاوی موثر عمل می کند.علاوه براین، گیاه ناخنک دارای خواص ضد التهاب، ضد اسپاسم، قابض، آرام بخش و ادرار آور هم است و مهمتر از همه از خواص ضد انعقادی و محافظت از عروق برخوردار است. برخی خواص درمانی گیاه ناخنک شامل:

1. خواص ناخنک برای درمان سردرد

تهیه ضماد گیاه ناخنک به همراه سرکه و روغن گل سرخ و قرار دادن آن روی سر می تواند به تسکین سردرد ها کمک کند. علاوه بر این شستشوی سر با دم کرده ناخنک هم می تواند در درمان سردرد مفید و موثر باشد. این روش درمانی طبیعی نه تنها سردرد را درمان می کند بلکه مانع از ابتلا به آلزایمر و سکته مغزی نیز می شود.

خواص سلامتی گیاه ناخنک: درمان سردرد

2. خواص ناخنک برای بهبود گردش خون

گیاه ناخنک حاوی ماده ای فعال و قوی به نام کومارین‌ است این ماده با تحریک گردش خون مویرگی باعث تثبیت گلبول های قرمز شده و می تواند در رفع تمام ناراحتی های مربوط به مشکلات انعقادی و گردش خون ضعیف موثر عمل کند.

3. خواص ناخنک برای افزایش شیر مادر

مصرف گیاه ناخنک در افزایش شیر خانم‌هایی که در مرحله شیردهی به نوزاد خود هستند موثر و مفید است.


حتما بخوانید: معجزه افزایش شیر مادر با راه های طبیعی


4. خواص ناخنک برای بهبود سلامت طحال

مصرف دم کرده گیاه ناخنک به همراه گیاه افسنطین دوبار در روز در ما بین وعده‌های غذایی می تواند برای درمان ناراحتی های طحال اثربخشی فوق العاده ای داشته باشد.

5. خواص ناخنک برای تسکین دردهای عصبی

گیاه ناخنک با داشتن خواص ضد التهابی، ضد اسپاسم و آرام بخشی می تواند در تسکین دردهای عصبی عملکرد عالی داشته باشد. همچنین مصرف این گیاه دارویی به دلیل خواص آرامبخشی باعث کاهش استرس و تنظیم ضربان قلب می شود که در نتیجه به داشتن خواب راحت و تسکین دردهای عصبی کمک می کند.

6. خواص ناخنک برای تسکین روماتیسم

یکی دیگر از خواص سلامتی ناخنک تسکین درد روماتیسم است. زیرا این گیاه دارای خواص ضد التهابی  است، به همین دلیل استفاده از روغن ناخنک بروی محل درد می‌تواند به تسکین درد ناشی از روماتیسم کمک کند.

7. خواص ناخنک برای تسکین علائم یائسگی

گیاه ناخنک به رفع اختلالات یائسگی کمک می کند. مصرف جوشانده ناخنک در سنین یائسگی برای صبح و عصر می‌تواند در تسکین علائم یائسگی موثر عمل کند. البته تا درمان کامل علائم باید به مصرف این دم کرده گیاهی ادامه دهید.

خواص گیاه ناخنک: تسکین علائم یائسگی

8. خواص گیاه ناخنک برای قاعدگی

کاهش مشکلات قاعدگی و کمک به تنظیم آن یکی دیگر از خواص سلامتی گیاه ناخنک است. علاوه بر این، گیاه ناخنک با درمان عفونت‌های مجاری ادراری باعث کاهش درد‌های قاعدگی می شود.


حتما بخوانید: 8 درمان خانگی برای قاعدگی نامنظم


9. خواص گیاه ناخنک برای نوزاد

 از آنجایی که گیاه ناخنک دارای خواص پاکسازی کبد است به همین علت مصرف آن توسط مادر نوزاد می تواند خواص این گیاه را از طریق شیر به نوزاد منتقل و زردی او را درمان کند. البته مصرف مقادیر زیاد برگ ناخنک برای کودکان خردسال مضر است زیرا نیترات موجود در آن می تواند منجر به سندرم نوزاد آبی شود.

خواص گیاه ناخنک برای نوزاد

10. خواص گیاه ناخنک برای لاغری

اگرچه مصرف غذاهای سالم و گیاهی در برنامه رژیم غذایی برای تناسب اندام موثر است اما مصرف گیاه ناخنک معمولا برای کاهش وزن و لاغری موثر نیست و روش های بهتری برای لاغری وجود دارد. برای مثال منوش های زنجبیل و دارچین و چای ماچا و سبز و قهوه سبز اثربخشی بهتری برای لاغری و کاهش وزن دارند.

11. خواص گیاه ناخنک برای سنگ کلیه

از جمله خواص گیاه ناخنک می توان به پیشگیری از بروز سنگ کلیه اشاره کرد. ناخنک دارای خواص ادرار آور است و با افزایش دفع ادرار باعث تحرک بیشتر وبه این ترتیب مانع از تشکیل سنگ کلیه می‌شود. مصرف دم کرده ناخنک  برای سه بار در روز در رفع سنگ کلیه با اندازه کوچک می‌تواند موثر باشد.

12. خواص گیاه ناخنک برای سرماخوردگی

بخور گیاه ناخنک در رفع سرماخوردگی و علائم آن موثر است.


حتما بخوانید: درمان خانگی سرماخوردگی کودک و بزرگسال


13. خواص گیاه ناخنک برای کمردرد

گیاه ناخنک با داشتن خاصیت آرامبخشی و ضد التهابی می تواند یکی از بهترین گیاهان دارویی برای تسکین کمردرد باشد. برای تسکین کمردرد باید 200 گرم برگ خشک ناخنک را پودر کنید، با عسل ترکیب و بصورت خمیر دربیاورید و روزانه 1 قاشق مرباخوری از آن را میل نمایید. علاوه بر این، افزودن صد گرم از گیاه ناخنک به یک لیتر آب جوشانده و ریختن آن درون وان حمام و دراز کشیدن در آن به مدت نیم ساعت روش موثر دیگری برای تسکین کمرد درد است.

خواص گیاه ناخنک برای کمردرد

14. خواص گیاه ناخنک برای سرفه

گیاه ناخنک می تواند با داشتن ترکیبات شیمیایی قوی در درمان سرفه های رطوبتی مزمن موثر عمل می کند.

15. خواص گیاه ناخنک برای غلظت خون

درمان غلظت خون یکی دیگر از خواص سلامتی گیاه ناخک است. از آنجایی که غلظت خون باعث لخته شدن خون و بسته شدن رگ‌های خونی می‌شود و ممکن است سکته قلبی را در پی داشته باشد مصرف این گیاه دارویی با رقیق کردن خون نفوذ پذیری مویرگ‌ها را کاهش داده و مانع از تشکیل لخته خون و حملات قلبی می شود.

16. خواص گیاه ناخنک برای رحم

گیاه ناخنک حاوی ترکیبات شیمیایی موثر و قوی است به همین دلیل می تواند بطرز فوق العاده ای برای تقویت رحم موثر باشد.


حتما بخوانید: خواص مریم گلی برای رحم


17. خواص گیاه ناخنک برای پوست

شستن پوست با جوشانده گیاه ناخنک به مرور زمان هم پوست زیباتری به شما می بخشد هم برای درمان آکنه موثر است.

  • برای تهیه این جوشانده گیاهی باید 30 گرم از مغز گیاه ناخنک را با 5 گرم بادیان 5 گرم بسفایج و 5 گرم از گیاه آویشن شیرازی ترکیب کنید.
  • در ادامه 1 لیتر آب به این گیاهان دارویی اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بجوشند.
  • بعد از صاف کردن دمنوش اجازه دهید خنک شود بعد می توانید پوست خود را با این جوشانده بشویید.

خواص گیاه ناخنک برای پوست

خواص روغن گیاه ناخنک

استعمال موضعی روغن ناخنک می تواند در درمان فلج، تسکین دردهای روماتیسم و سستی اعضا موثر باشد. تا بهبودی کامل این درمان را ادامه دهید.

خواص بخور ناخنک

بخور ناخنک برای سرفه و سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد، اما خواص آویشن برای بهبود سرماخوردگی موثرتر است.

مضرات گیاه ناخنک

مصرف گیاه دارویی ناخنک در کنار خواص و فوایدی که برای سلامتی بهمراه دارد، می تواند باعث بروز عوارض جانبی هم شود.

1. مضرات گیاه ناخنک: درماتیت تماسی

لمس یا تماس گیاه تازه ناخنک می تواند در افراد حساس باعث درماتیت یا تحریک پوستی شود.

2. مضرات گیاه ناخنک: آلرژی

گیاه ناخنک هم مانند سایر گیاهان، می تواند با بروز آلرژی همراه باشد به ویژه برای افرادی که دچار حساسیت به گیاهان خانواده پاپیلیوناسه هستند.

مضرات گیاه ناخنک: آلرژی

3. مضرات گیاه ناخنک: تغییر آزمایشات انعقادی

وجود کومارین‌ در گیاه ناخنک ممکن است منجر به تغییر نتایج آزمایش انعقادی انجام شده قبل از عمل جراحی شده یا در طی کنترل داروهای ضد انعقاد مانند سینتروم یا وارفارین باعث تغییر در اثربخش آنها شود.

4. مضرات گیاه ناخنک: بیماری کبد

ممکن است مصرف گیاه ناخنک بیماری های کبدی را بدتر کند. در صورت ابتلا به مشکلات کبدی قبل از مصرف این دارو گیاهی حتما با پزشک خود صبحت کنید

سخن پایانی:

ناخنک گیاهی معطر با ظاهری شبیه هلال و ناخن است. این گیاه دارویی با داشتن ترکیبات شیمیایی قوی می تواند برای درمان سردرد، تسکین دردهای بدن، درمان سنگ کلیه، بهبود گردش خون، درمان غلظت خون و... موثر عمل کند. اما در صورت ابتلا به بیماری زمینه ای قبل از مصرف این دارو گیاهی حتما با پزشک خود مشورت کنید.


مقالات مرتبط:

خواص و مضرات گیاه افدرا برای لاغری و سلامتی

خواص و مضرات برنجاسف برای کیست و سلامتی



از
6
رای