قرص فکسوفنادین برای چیست؛ موارد مصرف و عوارض فکسوفنادین

قرص فکسوفنادین برای چیست؛ موارد مصرف و عوارض فکسوفنادین فکسوفنادین (Fexofenadine) نوعی آنتی‌ هیستامین است که برای درمان حساسیت هایی همچون: عطسه، خارش و قرمزی چشم، آبریزش بینی و کهیر است. طریقه مصرف و عوارض و تداخل داریی قرص فکسوفنادین در سلام دنیا بخوانید.

فکسوفنادین (Fexofenadine) نوعی آنتی‌ هیستامین رایج‌ برای درمان حساسیت‌ هایی با علائم گوناگون مانند عطسه، خارش‌ و قرمزی‌ چشم‌، آبریزش‌ بینی‌ و کهیر است. این دارو در دوزهای 60 ، 180 و 220 میلی‌گرمی موجود است. در این مقاله سلام دنیا، درباره اینکه قرص فکسوفنادین برای چیست و طریقه مصرف، تداخل دارویی و عوارض فکسوفنادین بیشتر صحبت کردیم.

قرص فکسوفنادین برای چیست و موارد استفاده از Fexofenadine

فکسوفنادین یک آنتی هیستامین است که برای تسکین علائم آلرژی مانند آبریزش چشم، آبریزش بینی، خارش چشم یا بینی، عطسه، کهیر و خارش استفاده می شود. کار این دارو انسداد یک ماده طبیعی خاص (هیستامین) است که بدن شما هنگام واکنش آلرژیک ایجاد می کند.


حتما بخوانید: علت کهیر چیست و چگونه درمان می شود


فکسوفنادین چیست؟

طریقه مصرف قرص فکسوفنادین هیدروکلرید

  • اگر از محصول بدون نسخه برای خود درمانی استفاده می کنید، قبل از مصرف این دارو، تمام دستورالعمل های موجود روی بسته محصول را بخوانید. اگر سوالی دارید، با داروساز خود مشورت کنید. اگر پزشک شما این دارو را تجویز کرده است، طبق دستورالعمل، معمولاً 2 بار در روز (هر 12 ساعت) آن را مصرف کنید.
  • اگر از شکل مایع این دارو استفاده می‌کنید، قبل از استفاده بطری را به خوبی تکان دهید و با استفاده از یک وسیله یا قاشق، مقدار موردنظر دوز این دارو را با دقت اندازه گیری کنید. از قاشق خانگی استفاده نکنید چون ممکن است دوز صحیح را دریافت نکنید. می توانید قرص یا کپسول یا شکل مایع این دارو را همراه با غذا یا بدون آن مصرف کنید.
  • اگر از قرص های زود حل شونده استفاده می کنید، آن را با معده خالی مصرف کنید. به قرص زود حل شونده اجازه دهید تا روی زبان حل شود و سپس بلعیده شود، با یا بدون آب. این قرص را تا قبل از استفاده از بسته بندی حبابی باز نکنید.
  • اگر برای مصرف این دارو به مایع نیاز دارید (مانند زمانی که قرص ها یا کپسول ها را مصرف می کنید)، پس این دارو را با آب مصرف کنید. از آب میوه ها (مانند سیب, گریپ‌فروت یا پرتقال) برای این کار استفاده نکنید چون ممکن است جذب این دارو را کاهش دهند.

حتما بخوانید: گریپ فورت با کدام داروها تداخل دارویی دارد


  • دوز مصرفی به سن، شرایط پزشکی و پاسخ شما به روند درمان بستگی دارد. دوز خود را افزایش ندهید و این دارو را بیش تر از دستورالعمل مصرف نکنید.
  • در طی دو ساعت پس از مصرف این دارو از داروهای آنتی اسید حاوی آلومینیوم و منیزیم استفاده نکنید. این آنتی اسیدها می توانند باعث کاهش جذب فکسوفنادین شوند.
  • اگر شرایط شما بهبود نیافته یا بدتر شود، با پزشک خود در میان بگذارید.

عوارض جانبی ناشی از مصرف فکسوفنادین

  • سرفه, تب, یا ناراحتی معده ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات ادامه یابد یا بدتر شود فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
  • به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را تجویز کرده است زیرا او تشخیص داده است که فایده مصرف این دارو در شما بیش تر از عوارض جانبی آن است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند.
  • واکنش آلرژیک شدید به این دارو نادر است. با این حال, اگر متوجه هرگونه علائم واکنش شدید آلرژیک شدید, از جمله : جوش, خارش, تورم (به ویژه صورت یا زبان یا گلو), سرگیجه شدید, مشکل در تنفس, بلافاصله کمک پزشکی دریافت کنید.

عوارض قرص فکسوفنادین در بارداری

در دوران بارداری، این دارو باید تنها زمانی مورد استفاده قرار گیرد که به طور جدی نیاز باشد. در مورد خطرات و فواید این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

عوارض قرص فکسوفنادین در شیردهی

این دارو وارد شیر مادر می‌شود. بنابراین قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

این فهرست کاملی از عوارض جانبی ممکن نیست. اگر شما متوجه اثرات دیگری که در بالا ذکر نشده است شدید, با پزشک خود یا داروساز تماس بگیرید.

عوارض جانبی فکسوفنادین

اقدامات احتياطی هنگام مصرف فکسوفنادین 

  • قبل از مصرف فکسوفنادین، در صورت داشتن هرنوع الرژی یا حسایت به پزشک خود یا داروساز اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد, که می‌تواند موجب واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. برای جزئیات بیش تر با داروساز خود صحبت کنید.
  •  قبل از استفاده از این دارو سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود بگویید, به خصوص در مورد بیماری های کلیوی.
  • قبل از جراحی، به پزشک یا دندان‌ پزشک خود درباره تمام داروهایی که از آن‌ها استفاده می‌کنید، بگویید (از جمله داروهای نسخه دار، داروهای بدون نسخه و گیاهان دارویی).
  • محصولات مایع ممکن است حاوی شکر باشند همچنین قرص های زود حل شونده نیز ممکن است حاوی آسپارتام باشند. اگر دیابت, فنیل کتونوری (PKU), یا هر شرایط دیگری داشته باشید شما ملزم هستید که استفاده از این مواد را در رژیم غذایی خود محدود یا متوقف کنید. از پزشک یا داروساز خود درباره استفاده از این دارو سوال کنید.

تداخلات دارویی قرص ضد حساسیت فکسوفنادین 

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این مقاله شامل تمام فعل و انفعالات احتمالی این دارو نیست. لیستی از تمام داروها و محصولاتی را که استفاده می کنید (از جمله داروهای نسخه دار و داروهای بدون نسخه و گیاهان دارویی) تهیه کنید و آن را با پزشک و داروساز خود درمیان بگذارید. دوز داروها را بدون تأیید پزشک شروع یا متوقف نکنید و یا تغییر ندهید. 

تداخلات دارویی فکسوفنادین

این دارو ممکن است با تست‌های آزمایشگاهی خاص (شامل آزمایش پوستی آلرژی) تداخل داشته باشد که احتمالا منجر به نتایج نادرست آزمایش می‌شود. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاه و همه پزشکان شما می‌دانند که شما از این دارو استفاده می‌کنید.

عوارض مصرف بیش از حد فکسوفنادین

اگر کسی علائم جدی مانند غش کردن و یا مشکل تنفسی داشته باشد, با 115 تماس بگیرید.

نکات مهم در رابطه با فکسوفنادین

تمام نوبت های منظم پزشکی و آزمایشگاه را نگهداری کنید.

دوز فرموش شده فکسوفنادین

اگر یک دوز را از دست می‌دهید, به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نزدیک به زمان دوز بعدی باشد, از دوز از دست رفته صرف نظر کنید. در زمان معین از دوز بعدی خود استفاده کنید. مقدار مصرف نوبت بعدی را دو برابر نکنید.

موارد استفاده از فکسوفنادین

شرایط نگهداری فکسوفنادین

  • در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.  
  • این دارو را در حمام نگهداری نکنید.
  • برندهای مختلف این دارو ممکن است شرایط نگهداری متفاوتی داشته باشند. بسته محصول را برای نحوه نگهداری از داروی خود بخوانید و یا از داروساز بپرسید.
  • تمامی داروها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی خود دور نگاه دارید.
  • این دارو را جهت دور ریختن در داخل چاه دست شویی یا فاضلاب نریزید، مگر این که در دستورالعمل دارو این گونه نوشته شده باشد.
  • این دارو را زمانی که تاریخ انقضاء آن گذشته و یا دیگر قصد استفاده از آن را ندارید، به درستی دور بریزید.
  • با داروساز یا شرکت دفع زباله های محلی برای چگونگی روش های بی خطر دور ریختن دارو مشورت نمایید.

منبع: webmd


مقالات مرتبط:

غذاهای حساسیت زا کدامند

از
9
رای