تاثیر مصرف ماهی در دوران بارداری؛ انواع ماهی های مفید و میزان مصرف آنها در طول دوران حاملگی

تاثیر مصرف ماهی در دوران بارداری؛ انواع ماهی های مفید و میزان مصرف آنها در طول دوران حاملگی برای اغلب زنان باردار سوال است که آیا خوردن ماهی در دوران بارداری مشکل ساز خواهد بود یانه؟ در این مقاله به بررسی انواع ماهی های مفید و مقدار مناسب مصرف آنها در طول این دوران پرداخته شده است

آیا مصرف ماهی و غذاهای دریایی در دوران بارداری بی‌خطر است؟

مصرف اغلب ماهی‌ ها در دوران بارداری به شرط پخت درست آن‌ ها بی‌ خطر است. در حقیقت ماهی دارای فواید بسیاری برای مادر و نوزاد است و در واقع بیان می‌ شود مصرف ماهی را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید. فقط در هنگام خرید ماهی به نداشتن تغییر رنگ و بوی بد توجه کنید.

هنگام پخت ماهی و غذاهای دریایی در خانه از راهنمای زیر برای تهیه غذای بی‌ خطر استفاده کنید:

در هنگام پخت همه ماهی یا فیله‌های ماهی نوک چاقو را بر روی گوشت و بدن ماهی بکشید. گوشت پخته شده باید مات باشد و فلس‌ های ماهی نیز از آن جدا شود. پس از خاموش کردن اجاق گاز و قطع حرارت، اجازه بدهید ماهی در همان حالت 3 الی 4 دقیقه به پختن ادامه بدهد. میگو و خرچنگ در هنگام پخت قرمز شده و گوشت مرواید مات می‌شود، گوشت حلزون نیز شیری رنگ و سفت می‌شود. برای صدف‌های خوراکی به پوسته باز آن‌ها توجه کنید چرا که باز شدن صدف نشان دهنده پخت آن‌ها است و هرچه را که پس از پخت باقی مانده است را دور بریزید.
هنگامی که از ماکروویو برای پخت غذا‌های دریایی استفاده می‌کنید دمای آن را بررسی کرده تا از پخت آن مطمئن شوید. برای سنجش دما، می‌توانید از دماسنج غذایی برای اندازه‌گیری دما غذا استفاده کنید، حداقل دما 63 درجه سانتی‌ گراد باید باشد.به این طریق شما از پخت غذا مطمئن می‌شوید و می‌ توانید آن را میل کنید.
هنگام انتخاب روغن ماهی، به این نکته توجه کنید که این روغن ها می‌تواند حاوی آلودگی های محیطی همچون PCBs (پلی فنل) و دیوکسین‌ها باشد؛ بنابراین سعی کنید بیشتر از دوبار در هفته از آن استفاده نکنید. روغن ماهی برای شما مفید است، بنابراین حتما آن را در وعده های غذایی خود داشته باشید. روغن ماهی از اسید‌های چرب امگا3، ویتامین ها و مواد مغذی تشکیل شده است که برای شما و رشد کودکان بسیار مفید است.

مصرف چه مقدار ماهی در دوران بارداری توصیه می شود؟

ماهی های دارای روغن زیادی برای انتخاب وجود دارد، مانند:

  • ماهی سالمون
  • ماهی قزل آلا
  • ماهی خال خالی
  • شاه ماهی
  • ساردین
  • ماهی آزاد
  • مارماهی
  • ماهی سفید
  • ماهی تن

روغن ماهی، انواعی دیگر از ماهی ها و صدف‌ ماهی ها دارای مقادیر مشابهی از PCBs و دیوکسین ها است.  ماهی هایی نظیرماهی سیم, سپرماهی، لوزی‌ماهی و کوسه‌ماهی خاردار ( که هاس ماهی یا سالمون سنگی گفته می‌شود)، خرچنگ و ماهی خاردار وجود دارد. مصرف این ماهی ها را به دو بار در هفته محدود کنید. تن حاوی جیوه است ولی مصرف آن برای شما مضر نیست، اما این جیوه برای کودکان مضر است و باعث آسیب دیدن سیستم عصبی آن‌ها می‌گردد.
کوسه ماهی ، شمشیر ماهی و مارلین حاوی میزان جیوه بسیار بالاتری هستند، بنابراین در حین بارداری اصلاً نباید این ماهی ها را مصرف کنید.

بهترین ماهی ها در دوران حاملگی

شما می توانید به اندازه دلخواه از هر یک از ماهی های پخته شده زیر، در تمام دوران بارداری خود بخورید:

  • روغن‌ ماهی
  • زغال ماهی شمالی
  • کفشک ماهی
  • ماهی هیک
    هر نوع غذای دریایی در صورتی که به شکل خام مصرف شود یک خطره بالقوه است، زیرا می‌تواند حاوی انگل هایی از جمله کرم های نواری باشد. کرم‌های نواری می‌توانند سبب بیماری شما و مواد مغذی شما و نوزادتان را مصرف کنند. اگر از صدف‌های خوراکی یا دیگر صدف‌ها لذت می‌برید، اگر در هنگام بارداری قصد مصرف آن ها را دارید باید از خوب پخته شدن آن ها مطمئن شوید. صدف خام ممکن است با باکتری ها و ویروس های مضر آلوده باشند که این آلودگی می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود، زیرا شما در دوران بارداری مستعد ابتلا به مسمومیت غذایی هستید.
    مسمومیت غذایی ناشی از مصرف ماهی‌ خام برای نوزاد (جنین) شما مضر نیست اما این مسمومیت برای خودتان حالت ناخوشایندی ایجاد می‌کند. با این حال، اگر صدف‌ ماهی های شما کاملاً پخته شده باشند باعث می‌شود همه باکتری ها و ویروس های آن از بین رفته و مصرف آن خطری نداشته باشد. اگر در بیرون از خانه غذا می‌خورید، در مورد پخت کامل ماهی سوال بپرسید، این مورد به خصوص در مورد رستوران های ژاپنی مهم است، زیرا ماهی را در برابر حرارت کمی قرار داده و برای شما سرو می‌کنند.

ماهی های بدون جیوه در دوران حاملگی
سوشی (غذای معروف ژاپنی) که در سوپرمارکت ها فروخته می شوند، معمولاً خوب است. حتی اگر اغلب حاوی ماهی خام باشد، به این دلیل که از قبل منجمد شده و کرم‌های نواری انگلی آن از بین رفته است مصرف آن خطری ندارد. اگر سوشی را که از رستوران یا فروشگاه می‌خرید به تازگی پخت شده باشد، بررسی کنید که برای طبخ آن از ماهی های منجمد استفاده کرده باشند. همچنین ماهی های خام که دودی شده‌اند، مانند ماهی قزل آلا و ماهی خال‌خالی ، برای شما غذای سالم محسوب می شوند. در ماهی دودی شده هر گونه انگل یا باکتری لیستریا را از بین رفته است. اما اگر ماهی قزل آلا به طور کامل دودی نشده و یا منجمد نشده باشد، ممکن است هنوز برخی باکتری های لیستریا در آن وجود داشته باشد.
همواره از منبع تهیه ماهی آزاد (سالمون) دودی شده و نحوه فراوری آن سوال کرده تا از سلامت آن مطمئن شوید. مصرف ماهی هایی که نمک‌زده یا ترش شده اند بی‌خطر است.

از
1
رای