آیا می توان در دوره عادت ماهانه، آزمایش پاپ اسمیر انجام داد؟

آیا می توان در دوره عادت ماهانه، آزمایش پاپ اسمیر انجام داد؟ بهترین زمان برای انجام آزمایش پاپ اسمیر حدود 2 هفته بعد از آغاز آخرین عادت ماهیانه است. زمانی که زنان قاعدگی ناهنجار یا لکه بینی را تجربه می کنند، می تواند نشان دهنده مشکلات پزشکی باشد.

آزمایش پاپانیکولا یا پاپ اسمیر به صورت نرمال در معاینه زنان انجام می شود. معمولا پزشکان برای زنان از 21 تا 65 سالگی انجام آزمایش پاپ اسمیر را هر سه سال توصیه می کنند. اگر روند آزمایش پاپ اسمیر با آزمایش ایدز (HIV) ترکیب شده باشد، زنان بالای 30 سال یا بالاتر می توانند هر 5 سال بین آزمایش خود صبر کنند. زنان زیادی برای بررسی زنانه خود قبل از هر ماه برنامه ریزی می کنند. ممکن است در این زمان چرخه قاعدگی کاملا قابل پیش بینی یا بکلی نامنظم باشد. به همین دلیل، ممکن است در زمان انجام آزمایش عادت ماهانه باشید یا نباشید. بنابراین، آیا انجام آزمایش پاپ اسمیر در زمان عادت ماهانه صحیح است؟

روند پاپ اسمیر: چگونه و چه زمانی باید آن را انجام داد

پاپ اسمیر برای تشخیص سرطان دهانه رحم در زنان بالای 75 سال است و معمولا در طی معاینات سالانه پزشک زنان انجام می شود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری توصیه می کند که هر زنی که رابطه جنسی فعال دارد باید معاینات لگنی را برای جلوگیری از مشکلات پزشکی مانند سرطان، انجام دهد. این آزمایش مخصوصا برای زنان بالای 30 سال خیلی مهم است، چون آنها در معرض خطر بیشتری قرار دارند. اکثر موارد سرطان دهانه رحم به دلیل ویروس پاپیلوما انسانی به وجود آمده اند. پاپیلوما یک ویروس شایع است که می تواند از طریق مقاربت منتقل شود و آن را به عنوان عفونت منتقل شده از رابطه جنسی استاندارد در نظر می گیرند. اکثر زنانی که در معرض ویروس HPV قرار گرفته بودند هیچ نشانه ای نداشته اند و این ویروس می تواند برای مدت زیادی قبل از بروز هر نوع علائمی غیر قابل تشخیص باقی بماند. در طی آزمایش پزشک زنان معاینه لگنی را انجام خواهد داد و سلول ها از گردن رحم برداشته می شوند. سپس این نمونه ها را برای انجام آزمایش به آزمایشگاه می فرستند.

آزمایش پاپ اسمیر در زمان عادت ماهانه

معمولا هر چند سال فقط نیاز به انجام این آزمایش است مگر اینکه شما علائم غیر قابل توضیحی را تجربه کنید یا نتیجه ناهنجاری از بررسی آزمایشگاهی داشته باشید. اگر یکی از این موارد باشد، پزشک تان برای تایید نتیجه می خواهد که دوباره برگردید و اگر درمان بیشتری لازم است آن را مشخص کند. زمانی که برای معاینه زنانه برنامه ریزی می کنید، اکثر پزشکان می خواهند آزمایش را در زمانی که عادت ماهانه نیستید انجام دهید. آیا می توانید در زمان عادت ماهانه آزمایش پاپ اسمیر انجام دهید؟فقط در صورتی که کاملا ضروری باشد، چون ممکن است نتایج درست نباشند. شرایط دیگری هم وجود دارد که شاید لازم است برای آمادگی قبل از پاپ اسمیر انجام دهید (یا از انجام آن خودداری کنید). باید دو روز قبل از انجام پاپ اسمیر از دوش گرفتن، مقاربت، و هر داروی واژینالی یا اسپرم کش ها، کرم ها یا ژل ها پرهیز کنید، چون ممکن است این موارد سلول ها را شسته یا محو کنند.

پاپ اسمیر در زمان عادت ماهانه: آیا ممکن است؟

آیا پزشک زنان در زمان عادت ماهانه پاپ اسمیر را انجام می دهد؟ پاسخ محتمل است اما غیر ممکن نیست. اگر معاینه در دوره عادت ماهیانه لغو شد، می توانید به پزشک بگویید که به برنامه ریزی مجدد نیاز دارید.

آیا انجام پاپ اسمیر در زمان عادت ماهیانه بر نتیجه آزمایش اثر می گذارد؟

انجام پاپ اسمیر در زمان عادت ماهیانه می تواند نتیجه آزمایش را تغییر دهد. PH واژن در دوران عادت ماهیانه کمی تغییر می کند و وجود خونریزی در واژن شاید برداشتن سلول از گردن رحم را برای پزشک با مشکل مواجه کند. برای جلوگیری از سرطان دهانه رحم نمونه خوب از این سلول ها لازم است. معمولا پزشک برای جلوگیری از نتیجه ناهنجار در پاپ اسمیر برای معاینه مجدد برنامه ریزی و تکرار آزمایش را درخواست خواهد داد.

بهترین زمان انجام آزمایش پاپ اسمیر

انجام پاپ اسمیر با عادت ماهیانه ضعیف یا لکه بینی

اگر در زمان عادت ماهیانه هستید، درصورت خونریزی یا لکه بینی کم احتمالا می توانید آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهید. احتمالا این مقدار کم خونریزی اثر کوچکی بر نتیجه آزمایش می گذارد. به هرحال، بهترین زمان برای انجام آزمایش پاپ اسمیر حدود 2 هفته بعد از آغاز آخرین عادت ماهیانه است. زمانی که زنان قاعدگی ناهنجار یا لکه بینی را تجربه می کنند، می تواند نشان دهنده مشکلات پزشکی باشد. اگر در عادت ماهیانه هستید، زمان نگرانی برای چگونگی درستی پاپ اسمیر نخواهد بود. صرف نظر از زمان که عادت ماهیانه هستید، با خدمات دهندگان بهداشت یا پزشک زنان برای بررسی تماس بگیرید. زمانی که تغییرات یا علائمی در چرخه قاعدگی به وجود آمد که نمی توانید آن را توضیح دهید، مراقبت های پزشکی را پیگیری کنید. پزشک تان می تواند دلیل بروز تغییرات را تعیین یا دارو تجویز کند یا درمانی را توصیه کند که درصورت تشخیص به موقع، می تواند خیلی مؤثر باشد.

منبع: flo

از
5
رای