زمانی که "باردار" می شوید، خبرهای خوب و بدی برای ناخن های شما وجود دارد. خوشبختانه در دوران بارداری به دلیل تاثیر هورمون های بارداری رشد ناخن ها حتی بیش تر از قبل افزایش می یابد. ولی متاسفانه گاهی رشد سریع با شکنندگی، ایجاد خطوط و شیار روی ناخن ها یا جدا شدن آن ها از بستری به نام انیکولیز همراه است.
پیش گیری از تغییرات ناخن ها در دوران بارداری
رژیم غذایی مناسب و متعادلی داشته باشید و مطمئن شوید که ویتامین هایی که در دوران بارداری مصرف می کنید حاوی بیوتین کافی هستند. بیوتین نوعی ویتامین ب کمپلکس است که سبب بهبود استحکام، سختی و ضخامت ناخن ها می شود علاوه بر این به حفظ سلامت پوست و موی شما نیز هم کمک می کند. همچنین شما باید در رژیم غذایی تان نیز به اندازه کافی بیوتین را با مصرف مواد غذایی چون آجیل، تخم مرغ، سویا، قارچ، نخود، آووکادو، موز، شیر و غلات کامل جای دهید.
استفاده از کدام محصولات مربوط به ناخن، در دوران بارداری ممنوع است؟
از مصرف محصولاتی که بر پایه حلال های غیر آبی هستند (مانند برخی لاک ها، ناخن های اکریلیک و برخی از لاک پاک کن ها) و به طورکلی از تمامی محصولاتی که پس از لحظاتی خشک می شوند و همچنین بوی نامطبوعی دارند خودداری کنید. به اطلاعات درج شده روی برچسب هر محصول دقت کنید و تا جایی که امکان دارد از مواد حاوی استون یا فرمالدئید استفاده نکنید و همیشه مراقب بو یا گازهای مضر ناشی از این مواد باشید. اگر به سالن آرایشگاه می روید یا خودتان این کار را انجام می دهید مطمئن شوید اتاق به خوبی تهویه می شود و هوای تازه در آن جا وجود دارد. اگر هوای بیرون خوب است خدمات مربوط به ناخن را در فضای باز انجام دهید (لاک سریع تر خشک می شود، علاوه بر این نگرانی ریختن لاک روی کف خانه نیز وجود نخواهد داشت).
اقدامات پیش گیرانه برای جلوگیری از آسیب ناخن ها در دوران بارداری
- از جویدن ناخن های خود خودداری کنید (اکنون بهترین فرصت برای ترک این عادت است)
- ناخن های خود را تمیز و خشک نگه دارید (تماس طولانی مدت ناخن ها با آب، آن ها را نرم و شکننده می کند. به همین دلیل زمان حمام خود را کوتاه کنید)
- برای مدتی ناخن های خود را کوتاه نگاه دارید. در این صورت احتمال گیر کردن و شکستن آن ها به حداقل می رسد (همچنین نگهداری از نوزاد با ناخن کوتاه آسان تر است)
- قبل از خواب روی ناخن و اطراف آن ها مقدار زیادی کرم مرطوب کننده خوب بمالید.
- هنگام انجام کارهای خانه، شستن ظرف ها و استفاده از مواد شوینده از دستکش استفاده کنید (اما بهتر است در این دوران این کارها را به عهده همسرتان بگذارید)
- به جای کندن پوست اطراف ناخن آن را به آرامی به عقب بکشید. در این صورت ناخن ها قوی تر می مانند و احتمال عفونت کاهش می یابد.
- ناخن های پا را از ته نگیرید، اگر واقعا در این ناحیه احساس درد و ناراحتی می کنید به متخصص پوست مراجعه کنید.
- جهت کاهش احتمال عفونت برای انجام خدمات ناخن از وسایل شخصی خود استفاده کنید. قبل از استفاده مجدد، آن ها را دوباره با الکل ضدعفونی کنید.
چند راهکار هوشمندانه برای تقویت استحکام ناخن ها در دوران بارداری
- برای افزایش استحکام ناخن می توانید از کپسول های تقویتی ژلاتینی بدون ضرر در بارداری استفاده کنید.
- هنگام سوهان کشی ناخن، سوهان را به جلو وعقب نکشید، این کار را فقط در یک جهت انجام دهید و حتما نوک آن ها را به جای تیز کردن گرد کنید تا از گیر کردن ناخن ها جلوگیری کنید.
- اگر ناخن های مصنوعی دارید مراقب تغییر سبز رنگ و بد بوی ناخن ها باشید، چون این علائم عفونت باکتریایی است.
- بهتر است در دوران بارداری ناخن های طبیعی و واقعی خودتان را داشته باشید
منبع: whattoexpect