ترک خوردن ناخن: علل، درمان خانگی و جلوگیری از شکافته شدن ناخن

ترک خوردن ناخن: علل، درمان خانگی و جلوگیری از شکافته شدن ناخن شکافته شدن و ترک خوردن ناخن ها که اصطلاح پزشکی آن اونیچوشیزیا (شل شدن ناخن در بستر) می باشد، می تواند دلایل متعددی داشته باشد از جمله: جویدن ناخن، آسیب دیدن و... درمان های خانگی شامل: استفاده از چسب چای کیسه ای می باشد.

شکافت ناخن ها امری مرسوم است. این امر می تواند ناخن های دست و پا را درگیر کند و معمولاً بر اثر آسیب فیزیکی مانند برخورد چیزی با آنها روی می دهد. با این وجود، فرسایش و کمبود مواد مغذی نیز می توانند جزء دلایل بالقوه باشند. در بعضی موارد، فرد می تواند با انجام اقدامات احتیاطی مانع از بروز این مشکل شود هر چند در سایر موارد بروز این وضعیت غیر قابل اجتناب می باشد. وقتی ناخنی شکافته می شود، فرد ممکن است بتواند با روش های خانگی مشکل را برطرف کند. با این وجود، اگر مشکل شدید بوده یا بر بستر ناخن تاثیر گذارد، ممکن است نیاز به درمان های پزشکی داشته باشد. برای آگاهی از عوامل احتمالی، درمان ها و اقدامات پیشگیرانه ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

دلایل ترک خوردن ناخن

آسیب یا ضربه ممکن است باعث شکافته شدن ناخن شود. دلایل مختلفی برای ترک خوردن ناخن که اصطلاح پزشکی آن اونیچوشیزیا (شل شدن ناخن در بستر) می باشد، وجود دارد. شکاف ممکن است به صورت افقی یا عمودی در ناخن روی دهد. بعضی از مرسوم ترین دلایل بروز این وضعیت عبارتند از:

1. آسیب یا ضربه

انگشتان و ناخن انگشتان ممکن است به آسانی آسیب ببینند. افراد ممکن است آنها را لای در قرار دهند، جسم سنگینی بر روی آنها سقوط کند یا به چیزی گیر کنند و آسیب ببینند. بروز رویدادهای آسیب زننده می توانند باعث ایجاد شکاف های بزرگ یا کوچک در ناخن ها شوند. اگر آسیب شدید باشد، ممکن است به بستر ناخن نیز آسیب وارد کند.

علت ترک خوردن ناخن ها

2. جویدن ناخن

یک نشانه مرسوم برای اضطراب، جویدن ناخن ها محسوب می شود. وقتی این اتفاق به طور مداوم روی دهد، قدرت ناخن ها بتدریج کاهش می یابد. این امر می تواند آنها را شکننده تر نماید. در سایر موارد، فرد ممکن است در حین جویدن باعث شکافته شدن ناخن خود بشود.

3. قرار گرفتن بیش از حد در معرض رطوبت

آبرسانی مناسب برای سلامت ناخن ها بسیار مهم است اما غوطه ور سازی یا قرار گرفتن مداوم آنها در تماس با آب می تواند باعث تضعیف ناخن ها شود. افراد ممکن است در شرایط زیر بیش از حد در معرض رطوبت قرار گیرند:

  • صرف زمان طولانی در استخر
  • شستشوی مداوم ظروف
  • فرو بردن دستها در آب حمام

استفاده مداوم از لاک ناخن نیز می تواند باعث تضعیف ناخن ها شده و آنها را بیشتر در معرض ترک خوردن قرار دهد.

عواملی که باعث تضعیف و شکسته شدن ناخن می شود

4. پسوریازیس ناخن

پسوریازیس وضعیتی است که بر پوست تاثیر گذاشته و باعث ایجاد نواحی پوسته پوسته و لکه های قرمز یا پلاک نیز می شود. بر اساس یک تحقیق در ژورنال امراض پوستی هندوستان، پسوریازیس ناخن حدود 10 تا 78 درصد از مبتلایان به این بیماری را تحت تاثیر قرار می دهد. پسوریازیس ممکن است ناخن ها را تضعیف کرده و آنها را بیشتر در معرض شکافته شدن قرار دهند.

5. سایر مشکلات زمینه ای

هر چند این وضعیت ها چندان مرسوم نیستند اما بعضی مشکلات زمینه ای ممکن است باعث شکافته شدن آسان تر ناخن ها شود. بعضی از این مشکلات زمینه ای عبارتند از:

  • عفونت های باکتریایی، قارچی یا مخمری
  • بیماری تیروئید
  • بیماری کلیوی
  • سرطان های پوست
  • بیماری کبدی

علت های شکافته شدن ناخن

درمان های خانگی ترک خوردن و شکافته شدن ناخن ها

درمانهای خانگی برای ناخن شکافته شده شامل چسب، یک چای کیسه ای و یک باند ابریشمی می باشد. بسیاری از گزینه های درمانی خانگی می باشند. درمانهای خانگی معمولاً شامل ثابت کردن ناخن در محل خود و بهبود ظاهر آن تا زمان رفع شدن شکاف ایجاد شده می باشد. تمامی درمان های خانگی در واقع روش هایی برای پنهان کردن یا نگه داشتن ناخن ها در کنار یکدیگر تا زمان رفع مشکل باشند.

1. امتحان کردن چسب برای درمان ترک خوردن ناخن

یک درمان خانگی شامل متصل نمودن دو قسمت ناخن با کمک چسب است. برای این روش، سعی کنید مقدار بسیار کمی چسب را بر روی ناخن جدا شده قرار داده و سپس با استفاده از کمی فشار آن را به قسمت دیگر بچسبانید. پس از ثابت شدن چسب، می توانید برای پنهان کردن اثر آن از لاک ناخن استفاده نمایید.

امتحان کردن چسب برای درمان ترک خوردن ناخن

2. استفاده از چای کیسه ای

یک درمان خانگی دیگر استفاده از چای کیسه ای می باشد. برای این روش، ابتدا بخشی از چای کیسه ای را به اندازه ناخن ببرید و سپس با استفاده از یک قلم مو و کمی چسب آن را بر روی ناخن بچسبانید. پس از خشک شدن چسب، می توانید کمی ناخن خود را پرداخت کرده و در صورت تمایل آن را با لاک بپوشانید.

3. استفاده از ژل و باند ابریشمی 

یک راه درمان دیگر استفاده از ژل و باند ابریشمی برای ثابت کردن ناخن در جای خود می باشد. مانند روش چای کیسه ای، روش ژل و باند ابریشمی شامل استفاده از یک قطعه باند ابریشمی به اندازه ناخن، قرار دادن آن بر روی ناخن شکسته شده و سپس پوشانیدن آن با کمی ژل می باشد. پس از خشک شدن، می توانید ناخن را کمی پرداخت کرده و با لاک بپوشانید.

4. استفاده از ناخن مصنوعی

یک درمان خانگی دیگر استفاده از ناخن مصنوعی می باشد. در این حالت، می توان قطعه ناخن شکسته شده را جدا نمود یا در جای خود باقی گذاشت. می توانید ناخن مصنوعی را صرفا بر روی قسمت جدا شده ناخن قرار دهید یا کل ناخن را با آن بپوشانید.

راه های خانگی برای شکافته شدن ناخن

درمان های پزشکی ترک خوردن ناخن

در بعضی موارد، فرد ممکن است نیازمند درمان های پزشکی باشد. به عنوان مثال، پسوریازیس می تواند به بستر ناخن آسیب وارد کند. مصرف دارو برای کنترل پسوریازیس می تواند مانع از آسیب دیدن بیشتر ناخن ها شود. در سایر موارد، فرد ممکن است مبتلا به عفونت شدید قارچی، مخمری یا باکتریایی شده باشد. این عفونت ها نیازمند درمان با استفاده از داروهای ضد قارچ یا آنتی بیوتیک می باشند تا از آسیب بیشتر به ناخن ها جلوگیری شود.

چه موقع برای شکافته شدن و ترک خوردن ناخن به پزشک مراجعه نمایید؟

در موارد بروز شکافت شدید ناخن، ممکن است لازم باشد به یک پزشک مراحعه کنید. ممکن است لازم باشد ناخن به طور کامل برداشته شده و بستر ناخن بخیه زده شود. اگر ممکن باشد، پزشک ممکن است بتواند با استفاده از بخیه یا چسب ناخن شکسته شده را مجدداً به بدن متصل نماید. اگر هر کدام از این علائم را داشتید، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید زیرا این موارد نیازمند درمان های پزشکی هستند:

  • ناخن هایی که تغییر شکل داده اند
  • آبی یا بنفش شدن ناخن
  • ناخن های رشد کرده به سمت داخل
  • درد ناخن
  • مشاهده موادی سفید رنگ در زیر ناخن ها
  • ظهور برآمدگی ها یا شیارهای افقی بر روی ناخن

چه موقع برای شکافته شدن و ترک خوردن ناخن به پزشک مراجعه نمایید؟

جلوگیری از ترک خوردن و لایه لایه شدن ناخن

رژیم غذایی سالم ممکن است مانع شکافته شدن ناخن ها شود. همواره نمی توان از این روند جلوگیری کرد با این وجود می توان با اتخاذ اقدامات احتیاطی و ایجاد تغییرات در سبک زندگی، تا حدودی مانع از وارد آمدن آسیب به ناخن ها شد. بعضی از این توصیه ها و نکات عبارتند از:

  • حفظ یک رژیم غذایی سالم سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هر چند شکافت ناخن به ندرت بر اثر کمبود مواد مغذی روی می دهد
  • مصرف مکمل های بیوتین (نوعی ویتامین B) که سلامت ناخن ها را ارتقا می بخشند تحت نظر پزشک
  • آبرسانی به ناخن ها و پوست به طور منظم
  • پرهیز از قرارگیری مداوم در معرض آب
  • پوشیدن دستکش در هنگام استفاده از مواد شوینده شیمیایی یا شستن ظروف
  • پرهیز از استفاده از لاک پاک کن ها قوی
  • فاصله گذاری بین دفعات استفاده از لاک ها و ژل ها
  • پرهیز از وارد آوردن کشش بر روی ریشه ناخن
  • استفاده از لوازم ایمنی در هنگام کار با دست ها

جلوگیری از ترک خوردن و لایه لایه شدن ناخن

نتیجه گیری

ثابت کردن یک ناخن شکافته شده معمولاً جزء درمان های خانگی محسوب می شود که یا ناخن را ترمیم می کند (مانند استفاده از چسب) یا آن را پنهان می کند (مانند استفاده از ناخن مصنوعی) اگر ناخن به شدت شکافته شده، باعث ایجاد درد مداوم گردیده یا به نظر عفونی می رسد، بایستی به پزشک مراجعه نمایید تا ناخن را ترمیم نموده و هر گونه مشکل زمینه ای را مورد بررسی قرار دهد. برای جلوگیری از ترک خوردن ناخن بایستی تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنید (مانند پوشیدن دستکش در هنگام انجام کارهای سخت) و همچنین از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد شیمیایی مضر پرهیز کنید.

منبع: medicalnewstoday

از
44
رای