راهنمای کامل سفر با اتومبیل در دوران بارداری؛ (نکات مهم در رابطه با رانندگی بانوان در دوران حاملگی)

راهنمای کامل سفر با اتومبیل در دوران بارداری؛ (نکات مهم در رابطه با رانندگی بانوان در دوران حاملگی) اگر شرایط زندگی تان به گونه ای است که مجبور هستید خودتان در زمان بارداری رانندگی کنید یا تمایل به این کار دارید می توانید این کار را با کمی تغییر و احتیاط ادامه دهید. با ما همراه باشید تا با خواندن این متن رانندگی را برای خودتان و جنین تان کم خطرتر کنید.

سفر با اتومبیل بخش جدایی ناپذیر زندگی ماست، چه سفر به محل کار، یا شرکت در یک رویداد اجتماعی باشد یا برای یک تعطیلاتی در کنار دوستان و خانواده که مدت ها انتظار آن را داشتید، سفر کنید. اما اگر کسی در دوران بارداری رانندگی کند، چطور؟ اکثر خانم ها ترجیح می دهند که خودشان رانندگی کنند، بنابراین آن ها می توانند در مواقعی که به سرویس بهداشتی نیاز داشتند، یا وقتی که می خواهند حرکات کششی انجام دهند، اتومبیل را متوقف کنند.

آیا سفر با اتومبیل در دوران بارداری بی خطر است؟

بارداری به این معنا نیست که شما باید از تفریحات و لذت بردن از چیزهای خوب زندگی اجتناب کنید. رانندگی طولانی مدت یا رفتن به یک تعطیلات کوتاه مدت برای شاد ماندن تان شدیدا پیشنهاد می شود. به عنوان یک مادر، مطمئنا بهترین چیزها را در ذهن خود برای فرزندتان می خواهید و در طول این مدت قصد ندارید که به مسافرت در سرتاسر کشور بروید. تا زمانی که بتوانید استراحت بیولوژیکی کافی داشته باشید و با پاهای خود حرکات کششی انجام دهید، هیچ دلیلی وجود ندارد که با اتومبیل خود به مسافرت نروید. اقدامات احتیاطی کافی را برای ایمنی خود و کودکتان در هنگام سفر انجام دهید. سعی کنید که مسیر های پر پیچ و خم و دشوار را برای رانندگی انتخاب نکنید. کمبود امکانات مانند سرویس بهداشتی و سالن های غذاخوری می تواند سفر را برای مادر باردار پرخطر کند. اما یک اتومبیل شخصی، بهتر از اتوبوس سوار شدن است؛ زیرا می توانید توقف های برنامه ریزی نشده انجام دهید و برنامه سفر خود را تحت کنترل نگه کنید.

رانندگی در دوران بارداری

چگونه در هنگام رانندگی در وضعیت راحتی قرار بگیرید؟

اگر قصد دارید در مراحل اولیه بارداری به مسافرت با اتومیل بروید، نکاتی که در ادامه ذکر شده، به شما کمک می کند. اگر در طول سفر راحت باشید، کودک شما هم راحت خواهد بود و این کار به شما کمک می کند تا از وقت گذراندن با خانواده و دوستان خود لذت ببرید:

  • رزرو هتل در محل اقامت آتی خود را تایید کرده و مجددا تایید کنید و همچنین فراموش نکنید که بلیت رزرو هتل، کارت شناسایی و ... را به همراه داشته باشید. مسیری که قصد دارید طی کنید را برای جلوگیری از تردد طولانی و غیرمنتظره کنترل کنید.
  • برای جلوگیری از گرفتگی پا و یا تورم پا و مچ پا، از نشستن در یک مکان برای مدت طولانی اجتناب کنید. هر 90 دقیقه یک بار برای استراحت برنامه ریزی کنید یا عضلاتی که دچار گرفتگی شده را بکشید (یا هر زمان که احساس می کنید باید به سرویس بهداشتی مراجعه کنید).
  • در هنگام سفر، استفاده از لباس و کفش راحت واجب است، پس با شلوار جین یا تاپ های تنگ خود را خسته نکنید. لباس های گشاد به شما کمک می کند تا آرامش داشته و در هر موقعیتی که می خواهید، می توانید بنشینید.
  • در هنگام استراحت، مکان های مناسبی را انتخاب کنید و مچ ها و انگشتان پا خود را بچرخانید. پای خود را خم کنید تا خون در آن جریان پیدا کند و اگر فضای کافی وجود دارد، حرکات کششی انجام دهید.

رانندگی در سه ماه دوم بارداری

سفر با اتومبیل در دوران سه ماهه سوم بارداری نیاز به اقدامات احتیاطی ویژه دارد.

  • فهرست آماده ای از بیمارستان ها و کلینیک های شناخته شده در مسیرتان را محض اطمینان در شرایط اضطراری به همراه داشته باشید و شماره تلفن همراه پزشک یا متخصص زنان و زایمان خود را در تلفن خود بر روی حالت شماره گیری سریع قرار دهید.
  • اگر در سه ماهه اول بارداری خود قرار دارید، از سفرهای طولانی در جاده هایی که باد می وزد، اجتناب کنید؛ زیرا حالت تهوع و حالت استفراغ داشتن برای شما وضعیت ناخوشایندی ایجاد می کند. سه ماهه دوم بارداری، زمان بهتری برای مسافرت محسوب می شود؛ زیرا بسیاری از مسائل کم کم حل شده اند.
  • با خود کوسن به همراه داشته باشید و در هنگام مسافرت، آن را در پشت خود قرار دهید. این کار مانع از کمردرد می شود که در دوران بارداری به خصوص در مراحل آخر دوران بارداری، شایع است.
  • غذاهای خام یا غیر گیاهی را در کنار جاده ها مصرف نکنید، مگر این که از منشاء آن غذا مطمئن باشید. بهتر است که میوه، سبزیجاتی مانند هویج، میوه های خشک یا ساندویچ های خانگی را به همراه داشته باشید تا در هنگام مسافرت، مشکلات گرسنگی خود را برطرف کنید.
  • سعی کنید که کمی از فرمان اتومبیل فاصله بگیرید زیرا در هنگام دست انداز ها ممکن است که در صورت برخورد شکم به فرمان، تجربه آزار دهنده ای برای کودک شما با توجه به برآمدگی شکم تان ایجاد شود. سبک سفر کنید و چیزهایی که حتما واجب است را به همراه داشته باشید. شما به فضای بیش تری برای راحت بودن احتیاج دارید و چمدان های اضافی، فضا را برای شما تنگ تر می کند.

اهمیت کمربند ایمنی در هنگام رانندگی در دوران بارداری

همه باید در هنگام مسافرت با اتومبیل، کمربند ایمنی ببندند، چه باردار بوده یا نباشند؛ زیرا آن ها موثرترین روش برای حفظ زندگی در صورت بروز حادثه هستند. در هنگام بارداری، شما مسئول دو زندگی هستید و از این رو، پیروی از قوانین اجباری است. ترکیب کمربندها در قسمت کمر و شانه، ایمن ترین روش برای زنان باردار است. کمربند در زیر شکم قرار گرفته، بنابراین از هر گونه فشار به کودک جلوگیری می شود. اطمینان حاصل کنید که کمربند در قسمت شانه ها، به درستی در مرکز ناحیه قفسه سینه و شانه شما قرار گرفته و هرگز زیر بازوی شما قرار نمی گیرد.

استفاده از کیسه های هوا

اگر در حال رانندگی هستید یا در کنار راننده نشسته اید، اطمینان حاصل کنید که شکم شما در فاصله ایمنی از فرمان و کیسه هوا قرار دارد. کیسه هوا در صورت تصادف، تحت هیچ شرایطی نباید بر روی کودک اثر بگذارد. همیشه فاصله 10 اینچی تا یک فوتی(تقریبا معادل 25 سانتی متر) بین استخوان سینه و داشبورد اتومبیل را حفظ کنید تا خود و کودک خود را ایمن نگه دارید. حرکت صندلی به عقب به شما در رسیدن به این هدف کمک می کند، به خصوص هنگامی که در ماه های آخر بارداری قرار دارید و شکم و کودک شما اندازه بزرگی دارند.

 نکات مهم برای رانندگی در دوران بارداری

آیا استفاده از عطرهای اتومبیل بی خطر است؟

اگرچه ما به طور مرتب از عطرهای اتومبیل برای دور کردن بوی بد از وسیله نقلیه استفاده می کنیم، اما لازم است که در صورتی که زن باردار در اتومبیل حضور دارد، مراقب باشیم. برخی از عطرها می توانند باعث تحریک چشم ها، گلو و پوست شوند. همچنین می تواند باعث حس استفراغ شود. برخی از عطرهای اتومبیل حاوی فتالات هستند که از طریق استنشاق و حتی جذب از طریق پوست می توانند وارد جریان خون شوند. در برخی موارد، این امر می تواند منجر به تولد نوزاد نارس و ناهنجاری های هورمونی شود. بهتر است از عطرهای اتومبیل به میزان کمی استفاده کنید و پنجره اتومبیل را باز کنید تا تهویه جریان هوا از داخل به خارج صورت گیرد.

در صورت خراب شدن ماشین در هنگام رانندگی دوران بارداری چه کنید؟

این یک مشکل وحشتناک است که با وجود کودکی در شکم خود، لاستیک پنچر ماشین را عوض کرده یا از نشتی بنزین جلوگیری کنید. اگر اتومبیل شما خراب شد یا اتفاق های اضطراری دیگری وجود دارد، از مراحل زیر تبعیت کنید:

  •  ماشین خود را تا حد امکان به سمت چپ جاده بیاورید تا از بروز اشتباهات بعدی جلوگیری کنید.
  •  چرخ های اتومبیل خود را به سمت راست بچرخانید.
  •  در صورت تمایل، ترمز دستی را بکشید.
  •  چراغ های اخطار و چراغ های جلو اتومبیل را روشن کنید.
  •  موقعیت مکانی خود را بررسی کرده و برای کمک، با راهنمای بزرگ راه تماس بگیرید.
  • اگر با شرکت نمایندگی اتومبیل خود تماس گرفته اید، به جای تلفن همراه، از تلفن تماس اضطراری استفاده کنید، زیرا این کار کمک می کند تا موقعیت مکانی شما را پیدا کنند.
  •  در صورتی که تنها هستید، سعی نکنید که لاستیک پنچر اتومبیل را خودتان عوض کنید.
  •  از سمت چپ اتومبیل، از ماشین خارج شوید تا از ترافیک دور باشید.
  • در صورتی که نیاز به راه رفتن جهت درخواست کمک دارید، سعی کنید به دنبال آخرین راهنمایی که رد کرده اید و یا هر گونه نشانه ای از پمپ بنزین باشید.
  •  وحشت کردن به شما کمک نمی کند، پس نفس عمیق کشیده و آرامش خود را حفظ کنید، که خیلی زود به شما کمک خواهد کرد.

بایدها و نباید های رانندگی در دوران بارداری

در صورت بروز تصادف با اتومبیل در دوران بارداری چه کاری باید انجام دهید؟

در صورت بروز حادثه ناگوار هنگام رانندگی، به هر کسی که برای کمک از راه رسیده، بگویید که باردار هستید. این امر به ویژه اگر در مراحل اولیه بارداری باشید و برجستگی شکم شما هنوز مشخص نشده، حائز اهمیت است. اگر گروه خونی آر هاش منفی دارید، پزشک را از آن مطلع سازید تا براساس آن درمان شوید. اگرچه کودکتان به اندازه کافی لایه نرم به واسطه وجود مایعات اطرافش در اختیار دارد، اما بهتر است که خودتان این مساله را کنترل کنید، حتی اگر کاملا احساس خوبی دارید. اگر در حین تصادف دچار ضربه یا زخم جدی شدید، جفت می تواند تا حدودی از رحم جدا شود و ممکن است علائم قابل تشخیصی نداشته باشد. در صورت خون ریزی یا انقباضات بعد از حادثه، باید در سریع ترین زمان به پزشک مراجعه کنید.

آیا رانندگی برای زنان باردار ضرر دارد؟

اقدامات احتیاطی که باید مورد توجه قرار گیرد

اگر تصمیم به مسافرت از طریق جاده گرفتید، باید اقدامات احتیاطی مهم را برای ایمنی اتومبیل در دوران بارداری انجام دهید. در این صورت از سفر لذت خواهید برد و آرامش کاملی در طول سفر خواهید داشت. این اقدامات احتیاطی به شرح زیر است:

  • اگر مدت مسافرت شما بیش از چند ساعت طول کشید، کاملا منطقی است که چندین بطری اضافه آب به همراه داشته باشید تا از کم آبی بدن جلوگیری کنید. می توانید از آن برای پرآب نگه داشتن بدن در موارد گرمای بیش از حد استفاده کنید.
  • بهتر است در دوران بارداری از تنهایی مسافرت کردن برای حفظ ایمنی اجتناب کنید. بودن یک دوست یا عضوی از خانواده در کنار شما همیشه توصیه می شود، به خصوص اگر مسافت طولانی بوده و یا در طول شب مسافرت می کنید.
  • قبل از آغاز سفر، بررسی کنید که آیا یک لاستیک اضافی در صندوق عقب وجود دارد. جهت تعویض لاستیک ها بدون هیچ زحمت، به یک جعبه ابزار با جک هیدرولیکی نیاز است.
  • سفر خود را در صبح زود آغاز کنید تا قبل از شب به مقصد خود برسید.
  • به طور مرتب اخبار را برای هرگونه تظاهرات سیاسی یا نا آرامی و هرگونه ترافیک مشخص در مسیر خود بررسی کنید.
  • بیمه اتومبیل، کمیسیون خدمات عمومی و اسناد بیمه لازم هستند، پس با خود به همراه داشته باشید. کارت شناسایی خود را در صورت بروز تصادف و ... جهت شناسایی به همراه داشته باشید.
  • سوابق پزشکی، اطلاعات تماس پزشک و سایر شماره های تماس اضطراری خود را در کیف دستی خود به همراه داشته باشید.
  • از صحبت کردن با تلفن همراه، پیامک ارسال کردن و تنظیم موج رادیو در هنگام رانندگی جدا اجتناب کنید.
  • قبل از حرکت، موبایل خود را شارژ کنید و یک شارژر و پاور بانک در مواقع ضروری به همراه خود داشته باشید.
  • در صورت رانندگی، در اویل شب به به رخت خواب رفته و به خوبی بخوابید تا از چرت زدن در هنگامی که پشت فرمان هستید، اجتناب کنید.
  • چند روز قبل از سفر، ماشین خود را سرویس کنید. به اندازه کافی مخزن سوخت اتومبیل را پر کنید تا برای کل سفر کافی باشد و همچنین تاریخ بیمه و کمیسیون خدمات عمومی خود را بررسی کنید. در صورت لزوم، بلافاصله آن را تمدید کنید. اگرچه مسافرت با اتومبیل از لحاظ برنامه زمانی و توقف کردن برای استراحت و سرویس بهداشتی و ...، آزادی برنامه ریزی برای شما فراهم می کند، اما اگر احساس می کنید که حال مناسبی برای انجام این کار ندارید، خود را تحت فشار قرار ندهید. بررسی کنید که آیا قطار در دسترس شما است، زیرا آن ها وسیله نقلیه ای بسیار راحت و همچنین ایمن هستند. در صورتی که مجبور باشید از طریق جاده سفر کنید، دستورالعمل های ذکر شده در قسمت بالا را رعایت کنید و ایمنی کودک و خود را در طول سفر نیز در الویت حداکثری قرار دهید.
  • همچنین بخوانید: بایدها و نبایدهای رانندگی در دوران بارداری؛ آیا رانندگی برای خانم های باردار ضرر دارد؟

منبع: firstcry

از
2
رای