پماد تریامسینولون استوناید برای چیست؛ روش مصرف و عوارض آن

پماد تریامسینولون استوناید برای چیست؛ روش مصرف و عوارض آن پماد تریامسینولون استوناید برای چیست؛ با کاربرد، روش مصرف و عوارض پماد تریامسینولون استوناید (Triamcinolone Acetonide) برای جوش، اگزما، در بارداری و تداخل دارویی تریامسینولون استوناید در سلام دنیا آشنا شوید.

پماد تریامسینولون استوناید (Triamcinolone Acetonide) ، تورم، خارش و قرمزی را که ممکن است در اثر بیماریهایی مانند اگزما، جوش پوستی و آلرژی ایجاد شود، کاهش می دهد. در این مقاله سلام دنیا، اطلاعات بیشتری درباره اینکه پماد تریامسینولون استوناید برای چیست، طریقه استفاده و عوارض پماد پماد تریامسینولون استوناید برای جوش، اگزما و در بارداری و تداخلات دارویی آن کسب کنید.

پماد تریامسینولون استوناید برای چیست و موارد مصرف آن

پماد تریامسینولون استوناید برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی (به عنوان مثال اگزما، درماتیت، آلرژی، جوش های پوستی) استفاده می شود. تریامسینولون تورم، خارش و قرمزی را که ممکن است در اثر این بیماری ها ایجاد شود، کاهش می دهد. این دارو یک کورتیکواستروئید با اثرگذاری متوسط تا زیاد است. میزان اثر گذاری آن به قدرت و نحوه مصرفش بستگی دارد. برای کسب جزئیات بیشتر درباره اثر گذاری محصول خود، از داروسازتان بپرسید.


حتما بخوانید: از بین بردن جای جوش با 25 ماسک خانگی و گیاهی


طرز استفاده از پماد تریامسینولون استوناید

از این دارو فقط بر روی پوست استفاده کنید؛ اما از آن بر روی صورت، کشاله ران یا زیر بغل استفاده نکنید مگر اینکه پزشکتان دستور این کار را داده باشد.

دست های خود را قبل از استفاده بشویید و خشک کنید. قبل از مصرف دارو، ناحیه آسیب دیده را تمیز و خشک کنید. معمولا روزانه 2- 4 بار یا طبق دستور پزشک خود، یک پرده نازک از دارو را در ناحیه آسیب دیده استفاده کنید و به آرامی مالش دهید. ناحیه آسیب دیده را پانسمان نکنید، نپوشانید یا پنهان نکنید مگر اینکه پزشک شما دستور این کار را داده باشد. اگر در ناحیه پوشک برای یک کودک استفاده می شود، از پوشک تنگ یا شلوار پلاستیکی استفاده نکنید.

بعد از استفاده از دارو، دستان خود را بشویید، مگر اینکه از این دارو برای درمان دست ها استفاده کرده باشید. هنگام استفاده از این دارو در نزدیکی چشم، از ورود آن به چشم جلوگیری کنید، زیرا این مسئله ممکن است وضع آن را بدتر کند یا باعث گلوکوم (آب سیاه چشم) شود. همچنین از مصرف این دارو در داخل بینی یا دهان خودداری کنید. اگر این دارو به چشم ها، بینی یا دهانتان وارد شد، آن ها را با آب زیادی بشویید.

از این دارو فقط برای وضعیتی که تجویز شده است، استفاده کنید. بیش از حد مقرر از آن استفاده ننمایید. اگر وضعیت شما همچنان ادامه داشت یا بدتر شد، پزشک خود را مطلع سازید.

طرز استفاده از پماد تریامسینولون استوناید

عوارض جانبی پماد تریامسینولون استوناید

ممکن است هنگام استفاده از این دارو برای اولین بار بر روی پوست، سوختگی، خارش، سوزش، یا خشکی پوست اتفاق بیفتد. این اثرات طی چند روز هنگامی که بدن با این دارو سازگار شود، ناپدید می شوند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این تاثیرات، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را تجویز کرده زیرا او تشخیص داده است که فواید استفاده از این دارو برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی آن می باشد. بسیاری از مردمی که از این دارو استفاده می کنند، عوارض جانبی جدی ندارند.

  • در صورتی که هر یک از این عوارض بعید اما جدی رخ دهد، به پزشک خود بگویید: علائم کشش، نازک شدن ، تغییر رنگ پوست، آکنه، رشد موی شدید، ناخواسته، «برآمدگی موی سر» (فولیکولیت).
  • عفونت های پوستی به دلیل استفاده از این دارو می توانند بدتر شوند. در صورت عدم بهبود قرمزی، تورم یا خارش سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید.
  • به ندرت ممکن است این دارو از پوست به جریان خون جذب گردد. این مسئله می تواند به عوارض جانبی کورتیکواستروئید بیش از حد منجر شود. این عوارض جانبی، در کودکان و در افرادی که از این دارو برای مدت طولانی یا در نواحی وسیعی از پوست استفاده می کنند، بیشتر است. در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر، فوراً به پزشک خود بگویید: خستگی غیر معمول، شدید، کاهش وزن، سردرد، تورم مچ پا، پاها، افزایش تشنگی، ادرار، مشکلات بینایی.
  • یک واکنش آلرژی زای بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر این علائم اتفاق افتاد، فوراً درخواست کمک پزشکی نمایید. علائم یک واکنش آلرژی زای جدی عبارتند از: جوش، خارش، تورم (به خصوص در ناحیه صورت یا زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی شدید.

حتما بخوانید: برای درمان سردرد چی بخوریم


این یک لیست کامل از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر شما متوجه تاثیرات دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

عوارض جانبی پماد تریامسینولون استوناید

اقدامات احتیاطی قبل از استفاده از تریامسینولون

قبل از استفاده از تریامسینولون، در صورت حساسیت داشتن به آن؛ یا به سایر کورتیکواستروئیدها (به عنوان مثال هیدروکورتیزون، پردنیزون)؛ یا اگر هر نوع آلرژی دیگری دارید، به پزشک یا داروساز خود بگویید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد، که می تواند باعث بروز واکنش های آلرژی زا یا سایر مشکلات شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

  • قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را به خصوص در مورد: گردش خون ضعیف، دیابت، مشکلات سیستم ایمنی بدن، به پزشک یا داروساز خود بگویید.

حتما بخوانید: علائم شایع گردش خون ضعیف چیست


  • در صورت وجود عفونت یا زخم در ناحیه ای که باید درمان شود، از آن استفاده نکنید.
  • استفاده از داروهای کورتیکواستروئید برای مدت طولانی یا بر روی نواحی وسیعی از پوست، به ندرت می تواند واکنش بدن به فشار فیزیکی را دشوارتر کند. بنابراین قبل از داشتن جراحی یا معالجه اضطراری و یا در صورت ابتلا به بیماری، آسیب جدی، به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید که از این دارو استفاده می کنید یا در طی چند ماه گذشته از این دارو استفاده کرده اید.
  • اگرچه بعید به نظر می رسد که استفاده طولانی مدت از این دارو ممکن است سرعت رشد کودک را کند کند، اما تاثیر آن بر قد نهایی بزرگسالان نامشخص است. به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید تا قد کودک شما بررسی گردد.

پماد تریامسینولون استوناید در بارداری و شیردهی

  • در دوران بارداری، این دارو فقط در مواردی که به وضوح مورد نیاز باشد، باید استفاده شود. در مورد خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.
  • مشخص نیست که آیا این دارو به هنگام استفاده بر روی پوست، به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. داروهای مشابه هنگامی که به صورت خوراکی مصرف می شوند به شیر مادر منتقل می گردند. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

اقدامات احتیاطی قبل از استفاده از تریامسینولون

تداخلات دارویی پماد تریامسینولون استوناید

  • متخصصان مراقبت های بهداشتی شما (مانند پزشک یا داروساز شما) ممکن است هم اکنون از هر گونه تداخلات دارویی احتمالی آگاه باشند و ممکن است شما را برای آن‌ ها تحت نظر داشته باشند. بدون مشورت با پزشک، مصرف این دارو را شروع یا متوقف نکرده و دوز آن را تغییر ندهید.
  • قبل از استفاده از این دارو، درباره تمام داروهای نسخه ای، بدون نسخه و گیاهان دارویی که ممکن است استفاده کنید به ویژه درباره: کورتیکواستروئیدهای خوراکی که مصرف می کنید (به عنوان مثال پردنیزون) و داروهایی که سیستم ایمنی بدن را مختل می کنند (به عنوان مثال سیکلوسپورین)، به پزشک یا داروساز خود بگویید.
  • این مطلب، شامل تمام تداخلات دارویی محتمل نیست. بنابراین، قبل از استفاده از این محصول، درباره تمام داروهایی که مصرف می کنید به پزشک یا داروساز خود بگویید. یک لیست از تمام محصولاتی که استفاده می کنید به همراه داشته باشید و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

تداخلات دارویی پماد تریامسینولون استوناید

مصرف بیش از حد

این دارو در صورت بلع ممکن است مضر باشد. اگر فردی آن را بیش از حد مصرف کرده است و دارای علائم جدی از قبیل بیهوشی و یا مشکل تنفسی است، با شماره 115 تماس بگیرید. 

هشدارها
  • این دارو را با دیگران به اشتراک نگذارید.
  • این دارو فقط برای شرایط فعلی شما تجویز شده است. بعداً برای سایر مشکلات پوستی از آن استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد این کار را انجام دهید. در آن موارد ممکن است یک درمان دیگر لازم باشد.
  • آزمایشات آزمایشگاهی، و یا آزمایشات پزشکی (مانند: آزمایش های عملکرد غده آدرنال (غدد فوق کلیوی)) ممکن است به طور دوره ای انجام شود تا پیشرفت شما را نظارت کند و یا عوارض جانبی را بررسی نماید، به خصوص اگر از این دارو برای مدت زمان طولانی استفاده می کنید و یا آن را بر روی نواحی وسیعی از بدن مصرف می کنید. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
  • به تمام پزشکان اطلاع دهید که از این دارو استفاده می کنید و یا قبلاً استفاده کرده اید.
دوز فراموش شده

اگر یک دوز (مقدار) را فراموش کرده اید، به محض یادآوری از آن استفاده کنید. اگر نزدیک به زمان استفاده از دوز بعدی است، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. دوز بعدی خود را در زمان عادی استفاده کنید. دوز مصرفی را برای جبران دوز فراموش شده، دو برابر نکنید.

دوز مصرفی و هشدارهای درباره پماد تریامسینولون استوناید

نگهداری
  • دارو را در دمای اتاق بین 59-86 درجه فارنهایت (15-30 درجه سانتیگراد) و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. آن را منجمد ننمایید.
  • دارو را در حمام نگهداری نکنید.
  • تمام داروها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
  • داروها را جهت دور ریختن در داخل چاه دستشویی یا فاضلاب نریزید، مگر اینکه در دستورالعمل دارو این گونه نوشته شده باشد. در صورتی که این محصول منقضی شده باشد و یا دیگر به آن نیاز نباشد، آن را به درستی از بین ببرید. با داروساز خود و یا شرکت دفع زباله محلی برای چگونگی روش های بی خطر دور ریختن دارو مشورت نمایید.
سخن آخر

از پماد تریامسینولون استوناید برای درمان اکثر بیماری های پوستی از جمله: اگزما، درماتیت و... استفاده می شود. از به کار بردن آن بر روی صورت، کشاله ران یا زیر بغل پرهیز نمایید. سوزش و خارش از عوارض آن است.

منبع: webmd


مقالات مرتبط:

پماد زایلاپی چیست

بهترین پماد آنتی هموروئید بدون نسخه برای درمان بواسیر



از
14
رای