چه زمانی می توانید نوزادتان را برای اولین بار در برابر آفتاب قرار دهید؟

چه زمانی می توانید نوزادتان را برای اولین بار در برابر آفتاب قرار دهید؟ نوزادی که تازه متولد شده، دارای پوستی لطیف است و این یکی از ویژگی های با ارزش او به حساب می آید و از آنجایی که پوست نوزادان بسیار حساس است و به سرعت در برابر آفتاب دچار آسیب می شود، بنابراین مراقبت از پوست آن ها یک مسئله ی ضروری است.

زمانی که شما و نوزادتان به سلامت از بیمارستان مرخص شدید تقریبا برای پرسش هر سوال از خودتان تعهد دارید. بیشتر این سوال ها در مورد این است که آیا می توانید هر کاری را برای حفظ سلامت نوزاد عزیزتان انجام دهید. احتمالا اولین سوال تان این خواهد بود که کی می توانید برای اولین بار فرزند خود را در معرض نور آفتاب قرار بدهید. درشش ماه اول پوست نوزاد حساس است و به اندازه کافی برای ایجاد یک مانع خوب در مقابل اشعه UV کامل نشده است. چشم های آنها هم به دلیل فقدان رنگ دانه ها برای فیلتر کردن اشعه UV خیلی کامل نشده است. یعنی اینکه اشعه UV می تواند خیلی راحت تر از چشم بزرگسالان به چشم نوزادان برسد و باعث صدمه به چشم های شان شود. در این مرحله نوزاد تان در مقابل اشعه ی UV بسیار آسیب پذیر است و احتمالا خیلی حساس تر از آن هستند که بخواهند دوباره در طول زندگی شان در معرض آن قرار بگیرند. اگرچه این حرف به معنی این نیست که شما به ماندن در یک اتاق دور از نور نیاز دارید. اگر از چند راهنمایی ساده پیروی کنید می توانید مطمئن باشید که هر دو شما از محیط بیرون لذت می برید حتی زمانی که او فقط چند روزه است.

بهترین زمان برای آفتاب گرفتن نوزاد

زمان مناسب و روش های محافظت از پوست نوزاد در برابر آفتاب

راهنمایی برای قرار گرفتن نوزاد در معرض نور (نوزاد 0 تا 6 ماه):

اگر ممکن است برای فعالیت های بیرون از خانه، صبح زود یا بعد از ظهر برنامه ریزی کنید چون به طور طبیعی اشعه های UV در سطوح پایین تری هستند. اگرچه همیشه این کار شدنی نیست. برای مسافرت هایی که در طی روز هستند سطح UV را چک کنید. ساده ترین روش برای انجام این کار دانلود برنامه Sun Smart روی گوشی تان است تا به شما سطح اشعه ی UV در آن لحظه و حداکثری UV آن منطقه را بگوید. در زمان هایی که سطح UV ملایم یا بالا است باید نسبتا زمان مسافرت را کوتاه کنید. زمانی که سطح UV بالاتر (یا درجه حرارت بیرون از خانه) است باید مدت زمان بیرون از خانه ماندن تان کوتاه تر باشد. از کودک تان در مقابل نور آفتاب مستقیم، حتی زمانی که سطح UV پایین باشد محافظت کنید، این کار را با قرار گرفتن در منطقه سایه یا استفاده از سایه بان کالسکه  و بقیه روش های محافظت از کودکان انجام دهید. با استفاده از روش های محافظت از نور خورشید می توانید مانع فیزیکی بین نوزادتان و نور آفتاب ایجاد کنید، روش هایی مثل سایه بان کالسکه، کلاه های بزرگ آفتابی که از چشم ها، گوش ها و گردن آنها محافظت می کند و لباس هایی که دست ها و پاهای آنها را می پوشاند. همچنین می توانید عینک آفتابی را هم امتحان کنید البته اگر کودک تان آن را تحمل کند.

اگرچه استفاده از کرم ضد افتاب در این مرحله از نوزادی خوب نیست اما اگر نگران سطوح UV هستید می توانید ضد افتابی که مخصوص کودکان طراحی شده را انتخاب و استفاده کنید. مقدار کمی از کرم را روی قسمت هایی که پوشیده نیستند بمالید (مثل بالای پاها). به هرحال ایجاد مانعی بین نوزادتان و نور آفتاب اولین قدم برای محافظت از آنها باقی می ماند.

روش های محافظت از پوست نوزاد در برابر آفتاب

در ماشین، از سایه بان یا مانعی استفاده کنید تا مانع ورود اشعه UV از پنجره صندلی پشت به جایی که نوزادتان نشسته است، شود. صندلی نوزاد را نپوشانید چون این کار می تواند باعث فشار گرما شود و هیچ وقت نوزاد را بدون محافظت در ماشین نگذارید. با بررسی پوشش کالسکه از اینکه تهیه هوا کافی برای نوزاد فراهم می شود، اطمینان حاصل کنید. می توانید یک درز در یک طرف یا قسمت جلویی کاور ایجاد کنید. در هوای گرم کالسکه را خنک و راحت کنید. اجازه ندهید کالسکه قبل از گذاشتن نوزاد در آن گرم شود و کاور آن را قرار دهید. می توانید سعی کنید پنل پشتی را در زمان قدم زدن بردارید ( اگر امکان دارد) یا از تهویه یا خنک کننده کالسکه استفاده کنید. هر از چندگاهی کودک را در کالسکه چک کنید. فراموش نکنید که با دادن شیر مادر یا شیر بطری، آب مورد نیاز کودک را فراهم کنید و درجه حرارت بدن آنها را گاه به گاه با گذاشتن دست روی پوست بدن شان کنترل کنید.

همچنین بخوانید: از چه زمانی می توان نوزاد تازه بدنیا آمده را بیرون برد؟

منبع: musluv

از
1
رای