رهایی از احساس ناکامی و شکست با 6 راهکار ساده و مفید

رهایی از احساس ناکامی و شکست با 6 راهکار ساده و مفید چگونه از احساس ناکامی و شکست خلاص شویم؛ رهایی از احساس شکست و ناکامی در زندگی و داشتن احساس خوب و پایدار با 6 راهکار ساده و مفید و برگشت دوباره به زندگی در سلام دنیا بیاموزید.

«احساس ناکامی» یکی از رایج ترین مشکلات روان شناختی است که برای هر یک از ما ممکن است، پیش آید. نمره بد در یک امتحان، نرسیدن به جایگاه کاری مد نظر یا حتی دیدن یک رفتار بد از همسر یا فرزند می تواند باعث احساس ناکامی در ما شود. بدون شک همه ما در طی زندگی روزمره خود با مشکلات متعددی مواجه هستیم و هر یک از ما با استفاده از روش های خاص مقابله، سعی خواهیم کرد که بر مشکلات غلبه کنیم. نحوه مواجهه ما با مشکلات اثری تعیین کننده در حفظ یا عدم تعادل در زندگیمان خواهد داشت.

چگونه از احساس ناکامی و شکست خلاص شویم

راهکارهای ساده ای وجود دارند که می توانیم برای بهبود حال خود انجام دهیم. بدیهی است که لزومی ندارد که همه توصیه هایی را که در ادامه مطرح می شود، انجام دهیم. تنها کافی است آن دسته از راه هایی را امتحان کنیم که با آنها بیش ترین احساس راحتی را داریم یا حس می کنیم برای ما آسان تر هستند. چنانچه پس از بهبود بتوانیم این عادات خوب را ادامه دهیم، احساس خوب پایدارتری خواهیم داشت. ما در این مطلب سلام دنیا در خصوص اینکه چگونه از احساس ناکامی و شکست خلاص شویم و همچنین رهایی از احساس شکست و ناکامی در زندگی و داشتن احساس خوب و پایدار با 6 راهکار ساده و مفید و برگشت دوباره به زندگی بررسی کردیم. با ما همراه باشید.

6 راهکار ساده و مفید برای رهایی از احساس ناکامی و شکست

1. رهایی از احساس ناکامی و شکست با ارزیابی و شناخت احساسات خود به طور مشخص

احساسات، نشانه هایی هستند که حاکی از وجود مشکل یا فشار عصبی، حول و حوش فرد مورد نظر می باشند. آگاه شدن از آنها اولین گام جهت برطرف کردن مشکل است. در صورتی که ما با صراحت کامل نسبت به احساسات خود شناخت پیدا کنیم و این احساسات را نشانه وجود مشکل بیرونی یا درونی بدانیم، خواهیم توانست قدم بعدی جهت بررسی منابع کمک رسان را آغاز کنیم. زمانی که دچار بحران عاطفی می شویم، احساسات معینی را تجربه می کنیم که تعدادی از آنها عبارتند از: 

الف) اضطراب

شامل احساس ترس، عصبیت و آسیب پذیری است. در واقع اضطراب پاسخی است که در مقابل درک موقعیت تهدید رخ می دهد.

ب) افسردگی

شامل احساس ضعف، ناامیدی و بی ارزشی است و با احساس غمگینی شدید همراه است.


حتما بخوانید: علائم افسردگی در مردان و زنان و درمان آن


ج) خشم

احساسی است که بر اثر یک ناکامی عمیق ایجاد می شود و گاهی تمایل به آسیب کلامی یا بدنی به دیگران یا حتی خود ما را در پی خواهد داشت.

چگونه از احساس ناکامی و شکست خلاص شویم

2. رهایی از احساس ناکامی و شکست با انجام کارهای مورد علاقه

کارهایی انجام دهیم که معمولا از آنها لذت می بریم حتی اگر برای دیگران هیچ جذابیتی نداشته باشد. به طور مثال کتاب دوران کودکیمان را بخوانیم، به خرید برویم یا اینکه در سینما فیلمی ببینیم، غذایی بپزیم و زمانی را با یک دوست قدیمی بگذرانیم. هر کاری که ما را مشغول و حواسمان را از افکار منفی دور می کند، موجب بهبود حالمان می شود.

3. رهایی از احساس ناکامی و شکست با پرهیز از تنهایی

به هیچ وجه به تنهایی رو نیاوریم. از خانه بیرون برویم حتی برای خرید یک پاکت شیر یا قدم زدن در پارک. روشنایی روز، هوای تازه و زندگی پر جنب و جوش روزانه همگی می توانند علاوه بر منظره های طبیعت و صداها و بوهای آن بسیار کمک کننده باشند. اگر می توانیم کمی ورزش سبک مثلا 20 دقیقه پیاده روی انجام دهیم.


حتما بخوانید: 8 راه غلبه بر داشتن حس دلتنگی و تنهایی


4. رهایی از احساس ناکامی و شکست با پرهیز از گرفتن تصمیمات سرنوشت ساز

در شرایط احساس ناکامی و استرس از انجام کارهای مهم یا تصمیم گیری درباره آنها پرهیز کنیم. این موضوع شامل ترک کردن شغل، طلاق از همسر یا صرف هزینه های هنگفت می شود. در بحبوحه افسردگی و پریشانی، اشتباهات فکری ممکن است حس قضاوت و داوری ما را تضعیف کند پس نباید با تصمیم های اشتباه، راه برگشت را ببندیم.

5. رهایی از احساس ناکامی و شکست با تبدیل کارهای بزرگ به بخش های کوچکتر

کارهای بزرگ را به کارهای کوچکتر تقسیم کنیم و زمان های دقیق تری برای انجام آن کارها در نظر بگیریم. سعی کنیم میزان استرس خود را پایین بیاوریم و خود را به دلیل اینکه به سرعت اقدامی برای پیشرفت نداشته ایم، سرزنش نکنیم. به خود بگوییم که « قدمی به عقب برمی دارم تا بتوانم پرش بلندتری داشته باشم».

6. رهایی از احساس ناکامی و شکست با تجزیه و تحلیل افکار خود

زمانی که تحت استرس یا فشار روانی هستیم، سعی کنیم موقعیت را شناسایی کرده و احساس خود نسبت به آن حادثه را نیز مورد تحلیل قرار دهیم. در حالت معمولی شاید متوجه افکار و خودگویی های خود در حین مسئله مورد نظر نباشیم ولی این افکار تاثیر بسیار عمیقی بر روی احساس و عمل ما خواهند گذاشت.

ممکن است از طریق افکار غیر منطقی و خودگویی های منفی به طور نادانسته احساس فشار خود را افزایش دهیم. جهت بررسی این موضوع لازم است به بررسی روش هایی که یک فرد افکار خود را به طریق غیر منطقی نظم می دهد و باعث تحریف موقعیت می شود، بپردازیم زیرا با آگاهی از این افکار در کنترل آنها تواناتر عمل خواهیم کرد.

6 راهکار ساده و مفید برای رهایی از احساس ناکامی و شکست

سخن آخر

مشکلاتی مانند: نرسیدن به جایگاه شغلی مورد نظر و یا حتی رفتار بد همسر می تواند باعث احساس ناکامی شود. راهکارهای ساده ای وجود دارد که برای رهایی از احساس ناکامی مفید است. در این مطلب درباره راه های رهایی و از بین بردن احساس شکست و ناکامی در زندگی و داشتن احساس خوب و پایدار آموزش دادیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.


مقالات مرتبط:

چگونه از نظر عاطفی مستقل باشیم

چگونه عشق یک طرفه را فراموش کنیم


 

از
2
رای