انسان ها موجوداتی احساسی هستند ، بنابراین برخی موقعیت ها یا شرایط در زندگی ممکن است باعث بدترین احساسات شوند. در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعاتی چون مستقل بودن در زندگی، استقلال عاطفی، فواید آن و اینکه چگونه استقلال عاطفی داشته باشیم صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
مستقل بودن در زندگی
به عنوان موجوداتی اجتماعی، ما با یکدیگر در ارتباط هستیم. احساسات ما نه تنها بر خودمان بلکه بر افراد اطرافمان نیز تأثیر می گذارد. برای مثال قرار ملاقات را در نظر بگیرید. من مورد استقبال کسی قرار گرفته ام که صرفاً به دلیل طرد شدن، بد اخلاق شده است. شما فکر می کنید که من دارم به یک ازدواج 40 ساله پایان می دهم، نه اینکه او را به طور مسالمت آمیز رد کنم.من علاقه ای نداشتم اما او نمی توانست آن را اداره کند. این فقط یک نمونه از این است که چگونه احساسات ما می توانند بهترین ها را از ما بگیرند، در حالی که منطقی نیست.
موارد شدیدتری هم وجود داشته است که هم مردان و هم زنان در معرض ناتوانی فردی در تسلط بر احساسات خود قرار گرفته اند یا خیلی سریع به هم متصل می شوند. در یک جامعه، زمانی که ما به آنچه میخواهیم یا با سرعت کافی آن را نمیرسیم، عواقب عاطفی میتواند بسیار شدید باشد.به همین دلیل است که استقلال عاطفی مهم است. این تنها راهی است که می توانید احساسات خود را کنترل کنید و اجازه ندهید آنها شما را کنترل کنند.
حتما بخوانید: سلامت عاطفی چیست
استقلال عاطفی چیست؟
استقلال عاطفی این است که توانایی تنظیم احساسات خود را داشته باشید تا خیلی بالا یا خیلی پایین نباشید. شما کنترل احساسات خود را دارید و نه برعکس.
فواید مستقل شدن از نظر عاطفی
استقلال عاطفی مزایای زیادی دارد. این شامل:
1. از مزایای استقلال عاطفی؛ استفاده از منطق برای تصمیم گیری
وقتی از نظر احساسی مستقل هستید، به احتمال زیاد هنگام تصمیم گیری از منطق به جای احساسات استفاده می کنید. این به این دلیل است که می توانید واضح تر فکر کنید. برخی از تصمیمات را باید با قلب خود گرفت، اما بیشتر تصمیمات را باید با ذهن خود گرفت.به عنوان مثال، شما نباید خانه بخرید زیرا عاشق ظاهر آن هستید. شما باید خانه بخرید زیرا سرمایه گذاری خوبی است و مقرون به صرفه است. خانه نیز باید با ساختار محکم ایمن باشد.
اگر احساساتی هستید، ممکن است نتوانید تفاوت بین آنچه می خواهید و نیاز دارید را ببینید. توانایی استفاده از منطق در هنگام تصمیم گیری بسیار مهم است زیرا می تواند به شما کمک کند از بدهی دور بمانید، سرمایه گذاری عاقلانه ای انجام دهید و از وارد شدن به مشکل جلوگیری کنید.
2. از مزایای استقلال عاطفی؛ استرس را کاهش دهید
وقتی از نظر عاطفی مستقل هستید، به احتمال زیاد قادر به کاهش استرس خواهید بود. این به این دلیل است که شما تحت تأثیر احساسات دیگران قرار نخواهید گرفت.
اگر کسی در ترافیک راه شما را بگیرد، آنقدر عصبانی نخواهید شد و اجازه نمی دهید روز شما را خراب کند. شما قادر خواهید بود آن را فراموش کنید و ادامه دهید. مثال دیگر آشنایی است. شما ذهن خود را با یک له کردن ساده که احساسات شما را متقابل نمی کند، از دست نخواهید داد.
کمی استراحت کنید و با یادداشت برداری یا سایر فعالیت های تمرکز حواس در مورد موقعیت فکر کنید. مستقل شدن از نظر عاطفی می تواند به شما در کاهش استرس در زندگی کمک کند زیرا تحت تأثیر احساسات دیگران قرار نخواهید گرفت.
حتما بخوانید: برای درمان استرس چی بخوریم
3. از مزایای استقلال عاطفی؛ مستقل تر باشید
وقتی از نظر عاطفی مستقل باشید، احتمال بیشتری وجود دارد که بازدهی بیشتری داشته باشید. این به این دلیل است که شما به اندازه احساسات خود حواس تان را پرت نخواهید کرد. شما قادر خواهید بود روی کار یا تحصیل خود تمرکز کنید بدون اینکه تحت تأثیر احساسات خود قرار بگیرید. به عنوان مثال، اگر غمگین هستید، آنقدر وسوسه نمی شوید که در غم خود غرق شوید و تمام روز نتفلیکس را تماشا کنید.
شما قادر خواهید بود احساسات خود را از بین ببرید و کارها را انجام دهید. این می تواند به شما کمک کند تا به اهداف خود برسید. استقلال عاطفی به این معنا نیست که ما به مردم نیاز نداریم. فقط به این دلیل که از نظر عاطفی مستقل هستید به این معنی نیست که به افراد دیگر نیاز ندارید. ما موجوداتی اجتماعی هستیم و همه به تعامل انسانی نیاز داریم و بسته به موقعیت، حالات عاطفی مختلفی داریم.
معنی آن این است که شما خیلی به افراد دیگر وابسته نیستید. شما می توانید در کنار مردم باشید و از همراهی آنها لذت ببرید بدون اینکه به آنها برای خوشحال کردن شما نیاز داشته باشید. می توانید تنها باشید و احساس تنهایی نکنید. شما می توانید با دوست خود با افرادی که با آنها دوست نیستید خوب باشید. همچنین زمانی که از نظر عاطفی مستقل هستید، به احتمال زیاد روابط سالم تری خواهید داشت. این به این دلیل است که شما آنقدر سختگیر یا نیازمند نخواهید بود. می توانید فضای مورد نیاز همسرتان را در اختیار او قرار دهید.
چگونه استقلال عاطفی داشته باشیم
11 گام برای اینکه از نظر عاطفی مستقل شوید
اکنون که فهمیدیم استقلال عاطفی چقدر برای رفاه ما مفید است، بیایید ببینیم چگونه می توانیم برای رسیدن به آن گام های درست برداریم.
مرحله 1. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ مراقب احساسات خود باشید
اولین قدم این است که از احساسات خود آگاه باشید. شما نمی توانید احساسات خود را کنترل کنید اگر از آنها آگاه نباشید.با مشاهده احساسات خود در طول روز شروع کنید. به زمانی که خوشحال، غمگین، عصبانی یا ترسیده اید توجه کنید. احساسات خود را قضاوت نکنید، فقط آنها را مشاهده کنید.
همچنین می توانید برای ردیابی احساسات خود یک دفتر خاطرات داشته باشید. بنویسید که چه احساسی دارید و چرا فکر می کنید چنین احساسی دارید. این می تواند به شما کمک کند تا بیشتر از احساسات خود آگاه شوید و درک کنید که چگونه بر شما تأثیر می گذارد.
حتما بخوانید: چگونه احساسات خود را بیان کنیم
مرحله 2. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ احساسات خود را بپذیرید
مرحله دوم این است که احساسات خود را بپذیرید. این بدان معنا نیست که شما باید احساسات خود را دوست داشته باشید، اما به این معنی است که نباید سعی کنید آنها را سرکوب کنید.
سرکوب احساسات می تواند منجر به مشکلات بیشتری شود، زیرا آنها در نهایت ظاهر می شوند، اغلب به روش های مخرب. بهتر است احساسات خود را بپذیرید و سالم با آنها برخورد کنید. آیا تا به حال در مورد جنایات عاطفی شنیده اید؟ آنها اغلب نتیجه سرکوب طولانی مدت احساسات خود توسط شخصی هستند.
مرحله 3. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ اجازه ندهید احساساتتان شما را کنترل کنند
اجازه ندادن احساساتتان به شما کمک می کند تا تصمیمات بهتری بگیرید و احترام دیگران را به دست آورید.
به عنوان مثال، اگر احساس عصبانیت می کنید،از کسی که شما را عصبانی کرده است انتقاد نکنید. اگر با تمام خانواده یا دوستان شریک زندگی تان کنار نمی آیید، کار بزرگی نکنید و شروع به مشاجره کنید. ممکن است در این مدت به عزیزتان صدمه بزنید. بنابراین فقط روی رابطه اصلی خود با فرد مورد علاقه خود تمرکز کنید و اجازه ندهید احساسات مربوط به افراد خارجی همه چیز را خراب کند. قبل از انجام یا گفتن هر چیزی چند نفس عمیق بکشید و آرام باشید. اگر کسی را در محل کار دوست ندارید، اما در کارش خوب است، وقتی کاری را خوب انجام می دهد از او تحصیل کنید.
مرحله 4. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ راه های سالمی برای ابراز احساسات خود بیابید
راه های سالم زیادی برای بیان احساسات وجود دارد. برخی راهها عبارتند از صحبت کردن با یک دوست، نوشتن در یک دفترچه یا پیادهروی. بهتر است احساسات خود را بپذیرید و سالم با آنها برخورد کنید. روش بیانی را پیدا کنید که برای شما بهترین کار را دارد و مطمئن شوید که آن را به طور منظم انجام دهید. بیان سالم احساسات به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید و از تجمع آنها در درون شما جلوگیری می کند.
مرحله 5. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ قاطع باشید
قاطعیت به این معنی است که از خود دفاع کنید و نیازهای خود را با احترام بیان کنید. انجام این کار می تواند دشوار باشد، به خصوص اگر به سرکوب احساسات خود عادت دارید. با بیان آنچه می خواهید به روشی واضح و مختصر شروع کنید. از جملات «من» استفاده کنید، مانند «به مدتی نیاز دارم تا آرام شوم» یا «ممنون میشوم اگر حرف من را قطع نکنید».
همچنین مهم است که به صحبت های طرف مقابل گوش دهید و سعی کنید مسائل را از دیدگاه او ببینید. این بدان معنا نیست که شما باید با آنها موافق باشید، اما می تواند به شما در درک دیدگاه آنها کمک کند.
مرحله 6. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ تعیین مرزها
تعیین مرزها بخش مهمی از استقلال عاطفی است. این بدان معنی است که بدانید چه چیزی هستید و با آن راحت نیستید و این موضوع را به دیگران منتقل کنید.
به عنوان مثال، ممکن است با شریک زندگی خود راحت نباشید که تلفن شما را چک می کند یا ایمیل های شما را می خواند. شما باید این موضوع را شفاف و محترمانه به آنها اطلاع دهید. اگر مردم به مرزهایی که شما مشخص کرده اید احترام نمی گذارند، ممکن است لازم باشد از آنها فاصله بگیرید تا تحریک نشوید.
مرحله 7. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ مراقبت از خود را تمرین کنید
خودمراقبتی برای همه مهم است، اما به ویژه برای کسانی که در تلاش برای مستقل بودن از نظر عاطفی هستند، مهم است. این به این دلیل است که اگر از خودتان مراقبت نکنید، مقابله با احساساتتان دشوار است. مطمئن شوید که به اندازه کافی بخوابید، غذاهای سالم بخورید و به طور منظم ورزش کنید. آیا می دانستید برخی غذاها می توانند به بهبود خلق و خوی شما کمک کنند؟ به عنوان مثال، اسیدهای چرب امگا 3، که در ماهی یافت میشوند، به کاهش اضطراب و افسردگی کمک میکنند.
حتما بخوانید: چگونه از خود مراقبت کنیم
ورزش با ترشح مواد شیمیایی مانند اندورفین که اثرات تقویت کننده خلق و خوی دارد، بر ثبات احساسی ما تأثیر می گذارد. همچنین باید زمانی را برای انجام کارهایی که از آنها لذت می برید و شما را خوشحال می کند، پیدا کنید. این می تواند شامل مطالعه، گذراندن وقت با دوستان یا رفتن به تعطیلات باشد.
مرحله 8. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ در صورت نیاز به دنبال کمک حرفه ای باشید.
اگر برای مقابله با احساسات خود تلاش می کنید، به دنبال کمک حرفه ای باشید. یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را درک کنید و ابزارهایی برای مقابله سالم با آنها فراهم کند. اگر با مشکلات روانی مانند اضطراب یا افسردگی دست و پنجه نرم می کنید، کمک حرفه ای می تواند حیاتی باشد. متخصصان سلامت روان می توانند برای کمک به مقابله با علائم خود، دارو و درمان ارائه دهند.
مرحله 9. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ صبور باشید
تغییر روش برخورد با احساسات خود نیازمند زمان و تمرین است. ممکن است فوراً در آن کامل نباشید، اما اشکالی ندارد. فقط صبور باشید و روی آن کار کنید. اگر متوجه شدید که در حال عقب نشینی و واکنش بیش از حد به احساسات خود هستید، ناامید نشوید. کمی استراحت کنید و با یادداشت برداری یا سایر فعالیت های تمرکز حواس در مورد موقعیت فکر کنید. سپس، دوباره امتحان کنید.
مرحله 10. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ به دنبال افراد مستقل از نظر عاطفی باشید
گذراندن وقت با افراد مستقل از نظر عاطفی می تواند مفید باشد. آنها می توانند حمایت و راهنمایی را ارائه دهند که شما در تلاش هستید تا از نظر احساسی مستقل تر باشید. خودمراقبتی برای همه مهم است، اما به ویژه برای کسانی که در تلاش برای مستقل بودن از نظر عاطفی هستند، مهم است. استقلال عاطفی یک سفر است، نه یک مقصد. هیچ راه درستی برای استقلال عاطفی وجود ندارد. فقط کاری را انجام دهید که برای شما مفید است و با خودتان صادق باشید.
مرحله 11. برای داشتن استقلال عاطفی ؛ مسئولیت احساسات خود را بپذیرید.
بعد از اینکه احساسات خود را پذیرفتید، هنوز ممکن است برای قبول مسئولیت آنها تلاش کنید. مسئولیت احساسات خود به این معنی است که بدانید احساسات شما متعلق به خودتان است و شما (و فقط شما) قدرت کنترل آنها را دارید.
شما نمی توانید کنترل کنید که شخص دیگری چه احساسی در شما ایجاد می کند. اگر احساس عصبانیت، غمگینی یا ناامیدی می کنید، این شما هستید که باید به روش خودتان با آن احساسات کنار بیایید. سعی نکنید دیگران را به خاطر احساس خود یا اقداماتی که در پاسخ به آن انجام داده اید سرزنش کنید.
آخرین سخن در مورد استقلال عاطفی
یادگیری مستقل بودن از نظر عاطفی می تواند دشوار باشد، اما ارزشش را دارد . استقلال عاطفی به شما این امکان را می دهد که کنترل زندگی خود را به دست بگیرید و بر اساس ارزش های خود زندگی کنید. همچنین به شما امکان می دهد انعطاف پذیرتر باشید و کمتر تحت تأثیر احساسات دیگران قرار بگیرید.
اگر برای مقابله با احساسات خود تلاش می کنید، به دنبال کمک حرفه ای باشید. یک درمانگر می تواند راهنمایی و پشتیبانی شما را در حین کار بر روی استقلال عاطفی ارائه دهد. به یاد داشته باشید، استقلال عاطفی یک سفر است... نه یک مقصد . فقط یک قدم همه چیز را بردارید و با خودتان صبور باشید. شما در نهایت به آنجا خواهید رسید.
مقالات مرتبط:
مهمترین باید و نبایدهای یک رابطه عاطفی سالم و جدی چیست؟
اعتیاد عاطفی چیست و چگونه می توان اعتیاد عاطفی را از بین برد؟