علت و رفع یخ زدن لوله پشت یخچال + جلوگیری از یخ زدن لوله برگشت

علت و رفع یخ زدن لوله پشت یخچال + جلوگیری از یخ زدن لوله برگشت علت یخ زدن لوله پشت یخچال چیست؛ دلیل یخ زدن لوله برگشت یخچال، برفک زدن لوله پشت کمپرسور یخچال، روش رفع مشکل و جلوگیری از یخ زدن لوله پشت یخچال را در سلام دنیا بخوانید.

یخچال یکی از وسایل مهم و کاربردی در آشپزخانه است که در صورت خراب شدن می تواند باعث بروز مشکلاتی در خانه شما شود.یخ زدن لوله پشت و برگشت یخچال نیز یکی از این مشکلاتی است که برخی افراد با آنها مواجه می شوند. اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید نگران نباشید در این مقاله سلام دنیا ما علت یخ زدن لوله پشت یخچال، روش رفع مشکل یخ زدن لوله پشت یخچال و جلوگیری از یخ زدن لوله های پشت یخچال را مورد بررسی قرار خواهیم داد،لطفا تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

علت یخ زدن لوله پشت یخچال

1. علت یخ زدن لوله پشت یخچال: تنظیم نبودن دمای یخچال

دست کاری زیاد درجه تنظیم دمای یخچال، برای مثال قرار دادن آن روی بالاترین درجه گرمای محیط می تواند باعث ایجاد نم و خیسی لوله‌های اپراتور شود و در نهایت منج به یخ زدن لوله‌های یخچال شود.


حتما بخوانید: علت روشن شدن ناگهانی و انفجاری آبگرمکن و پکیج


2. علت یخ زدن لوله پشت یخچال: خرابی ترموستات 

خرابی ترموستات هم یکی دیگر از دلایل یخ زدن لوله پشت یخچال است.با بررسی نحوه کارکرد ترموستات می توانید به راحتی متوجه شوید که درست کار می کند یا خیر.برای بررسی نحوه کارکرد صحیح ترموستات باید یخچال خود را از بالاترین درجه بر روی پایین ترین درجه و از روی پایین‌ترین درجه بر روی بالاترین درجه تنظیم کنید.

علت یخ زدن لوله پشت یخچال

3. علت یخ زدن لوله پشت یخچال: خرابی لاستیک دور درب یخچال

خرابی لاستیک دور درب یخچال نیز می تواند منجر به یخ زدن لوله پشت یخچال شود.زیرا با خراب شدن لاستیک دو درب یخچال دمای گرم بیرون وارد یخچال می شود و کمپرسور یخچال برای خنک کردن محیط داخل مجبور است بیشتر کار کند.این اتفاق منجر به کار کرد بیش از حد کمپرسور و در نهایت یخ زدن لوله پشت یخچال می شود.

4. علت یخ زدن لوله پشت یخچال: باز و بسته کردن بیش از حد درب یخچال

باز و بسته کردن بیش از حد درب یخچال نیز می تواند منجر به فشار زیاد بروی کمپرسور شده و در نهایت با کارکرد بیش از حد کمپرسور لوله های پشت یخچال دچار یخ زدگی شوند.

علت یخ زدن لوله پشت یخچال

5. علت یخ زدن لوله پشت یخچال: کثیف بودن لوله ­های کندانسور

کثیف بودن لوله ­های کندانسور نیز از دلایل یخ زدن لوله پشت یخچال می باشد. این لوله­ ها مسئول جابه­ جایی و انتقال گاز و کاهش دمای دورن کابین هستند. در صورتی که این لوله ها با گرد و غبار و ذرات چربی کثیف شوند نمی توانند به راحتی تبادل دما با محیط بیرون را انجام دهند و همین امر باعث روشن ماندن کمپرسور برای مدت زیادی می شود و در نهایت یخ زدن لوله های پشت یخچال را به همراه دارد.


حتما بخوانید: بهترین دمای مناسب یخچال برای جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی


علت یخ زدن لوله پشت یخچال

یخ زدن لوله برگشت یخچال

  •  لوله برگشت یا همان لوله مکش کمپرسور یخچال میتواند به دلیل اختلال در تنظیم درجه یخچال دچار یخ زدن شود،زیرا وظیفه تنظیم این کار بر عهده ترموستات یا سنسور یخچال است و در صورتی که کارکرد صحیح نداشته باشد این امر ممکن است باعث یخ زدن لوله های برگشت یخچال شود.
  • کارکرد بیش از اندازه کمپرسور نیز می تواند باعث یخ زدن لوله برگشت یخچال شود.زیرا کارکردن بیش از حد کمپرسور و سرد شدن آن باعث می شود که لوله برگشت که به کمپرسور متصل است نیز دچار یخ زدگی شود.
  • یکی دیگر از دلایل یخ زدن لوله برگشت یخچال را می توان به زیاد بودن گاز یخچال نسبت داد.
  • وجود مانع در مسیر لوله برگشت یخچال نیز می تواند باعث فشرده شدن و عبور سخت جریان گاز و سردتر شدن لوله و در نهایت منجر به یخ زدن لوله برگشت شود.

علت برفک زدن لوله پشت یخچال

معمولا یخ زدن در قسمت لوله های اواپراتور یعنی لوله هایی که در پشت یخچال قرا دارند رخ می دهد.زیرا این لوله ها حاوی گاز یخچال هستند و مسئول سرمایش یخچال می باشند.فرایند سرمایش یخچال شامل ترکیب رطوبت هوا با میعان و یخ زدن و تبدیل شدن به برفک است که به لوله های اواپراتور می چسبند.یخچال با کمک فرایند دیفراست یا همان برفک زدایی مانع از یخ زدن اواپراتور یخچال می شوند.بنابراین می توان به این نتیجه رسید که علت برفک زدن لوله های پشت یخچال به خرابی یکی از اجزای سیستم دیفراست یخچال (سیستم برفک زدایی) مربوط باشد.در ادامه علت برفک زدن لوله یخچال را بیشتر توضیح خواهیم داد.

1. علت برفک زدن لوله پشت یخچال: خرابی هیتر دیفراست

هیتر دیفراست نقش ذوب کردن برفک های که بر روی لوله های اواپراتور در پشت یخچال ایجاد می شوند را برعهده دارد. اگر این هیتر دچار مشکل شود، برفک های تشکیل شده و تجمع یافته مانع از گردش هوا در لوله های پشت یخچال می شوند.

2. علت برفک زدن لوله پشت یخچال: خرابی تایمر دیفراست

در یخچال های بدون برفک، یک سیستم دیفراست یا یخ زدایی تعبیه شده است که سیکل های سرمایش و دیفراست را تحت کنترل قرار می دهند. یکی از اجزاء این سیستم تایمر دیفراست است که وظیفه کنترل یخچال بین دو حالت سرمایش و دیفراست را برعهده دارد.اگر این تایمر دچار خرابی شود و در حالت سرمایشی متوقف شود،باعث برفک زدن و یخ زدن لوله های پشت یخچال می شود.

برفک زدن لوله پشت یخچال

3. علت برفک زدن لوله پشت یخچال: اشکال از ترموستات

هیتر دیفراست به ترموستات یخچال متصل است.در حقیقت ترموستات دمای لوله های اواپراتور در پشت یخچال را تشخیص می دهد و پیام استارت را به هیتر دیفراست می دهد.اما اگر ترموستات دچار اشکال شود،نمی تواند دمای لوله ها را تشخیص دهد و درنتیجه هیتر موفق به استارت زدن نخواهد بود.در نتیجه برفک ها تجمع پیدا می کنند و باعث یخ زدن لوله برگشت می شوند و یخچال نمی تواند محیط داخلی را خنک کند.


حتما بخوانید: روش اصولی تمیز کردن یخچال


روش رفع مشکل یخ زدن لوله پشت یخچال

روش رفع یخ زدن لوله‌های پشت یخچال‌ کار بسیار آسان و ساده ای است. برای شروع یخچال را از برق بکشید و خاموش‌کنید، بعد با کمک یک وسیله حرارتی نظیر سشوار گرما را به مدت 15 دقیقه به قسمتی که دچار یخ‌زدگی شده برسانید،تا یخ‌ها به‌طور کامل آب شوند.در صورتی که تایمر دیفراست دچار خرابی شود حتما نسبت به تعویض این قطعه اقدام کنید.البته برای بررسی دقیق و رفع کامل مشکل حتما باید با متخصین در این زمینه تماس بگیرید تا بتوانند از بازگشت یخ زدگی لوله پشت یخچال جلوگیری کنند.

روش رفع مشکل یخ زدن لوله پشت یخچال

جلوگیری از یخ زدن لوله های پشت یخچال

  • اولین و ساده ترین راهکار برای جلوگیری از یخ زدن لوله های پشت یخچال درب یخچال را  بیش از حد باز نکنید. اگر هم در یخچال را باز می‌کنید سعی کنید از باز نگه داشتن بیش از حد درب آن خووداری کنید.
  • یکی دیگر از دلایل یخ زدن لوله های پشت یخچال خراب بودن ترموستات است.علل دیگر مانند تنظیم نبودن دمای یخچال و همچنین خرابی لاستیک و شل شدگی یا پاره شدگی آن نیز باعث ورود هوای گرم به درون یخچال می شود که این خود باعث یخ زدن لوله ها می شود.پس با رعایت این نکات سعی کنید عملکرد مطلوب یخچال خود را حفظ کنید.
  • درصورتی که یخچال شما به علت مواردی که در قست بالا گفته شد دچار خرابی شده باشد حتما موارد را مورد بررسی قرار داده و سعی کنید در زمان کوتاه این خرابی ها را رفع کنید.
  • برای مثال ابتدا کارکرد ترموستات یخچال و در ادامه هم چرخه کار لوله‌های اپراتور را بررسی کنید. از برسی نشتی یا خرابی در این چرخه نیز غافل نشوید، در انتها نیز بررسی کنید که درب یخچال بدون مشکل بسته می شود یا نه.
سخن پایانی:

بررسی علل که در این مطلب ارائه کردیم می توانید به رفع یخ زدن لوله پشت یخچال کمک کند.از مهمترین علل یخ زدن یخچال می توان به تنظیم نبودن دمای یخچال، خرابی ترموستات، خرابی لاستیک دور درب یخچال، باز و بسته کردن بیش از حد درب یخچال و کثیف بودن لوله ­های کندانسور اشاره کرد. علاوه بر بررسی علت یخ زدن لوله های پشت یخچال در این مطلب راهکارها و نحوه جلوگیری از یخ زدن لوله های پشت یخچال را نیز مورد بررسی قرار دادیم.


مطالب مرتبط:

9 اشتباه رایج هنگام استفاده از یخچال و فریزر و روش رفع آن

نکات مهم و اصول نگهداری یخچال و فریزر برای افزایش طول عمر



از
1
رای