روش باز کردن لوله های یخ زده و جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستان

روش باز کردن لوله های یخ زده و جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستان چگونه لوله یخ زده را باز کنیم ؛ علت یخ زدن لوله های آب در زمستان ؛ روش باز شدن لوله یخ زده بدون آسیب به لوله و برای جلوگیری از یخ زدن لوله های آب چه باید کرد، در سلام دنیا بیاموزید.

در فصل زمستان به دلیل افزایش سرما با مشکلاتی مانند یخ زدن لوله ها مواجه می شویم. لوله هایی مانند شیرآب در فضای باز، لوله­‌های تامین­ کننده آب استخر و انواع لوله­‌های آب و فاضلاب در اثر سرمای شدید دچار یخ زدگی می شوند. در صورتی که با یخ زدن لوله مواجه شدید می توانید با خواندن روش هایی که در این مطلب سلام دنیا به شما معرفی می کنیم، می توانید به جلوگیری از یخ زدن لوله اقدام کنید یا روش باز کردن لوله یخ زده مشکل خود را رفع کنید.

یخ زدن لوله های آب در زمستان

فصل زمستان به دلیل افزایش مقدار هوا و بادهای سرد که بهمرا دارد باعث می شود که لوله های آبی که در معرض هوای سردقرار دارند دچار یخ زدگی شوند.در حقیقت هوای سرد مهمترین عامل یخ زدگی لوله های آب در زمستان محسوب می شود. این هوای سرد میتواند آبی که درون لوله ها وجود دارد هم یخ بزند. بنابراین می توان برودت شدید هوا، عایق نامرغوب، دمای بسیار سرد داخل را از دلایل یخ زدن لوله های آب دانست.در ادامه روش هایی برای باز کردن لوله های یخ زده به شما معرفی خواهیم کرد.

یخ زدن لوله های آب در زمستان

چگونه لوله یخ زده را باز کنیم

  • برای شروع کار باز کردن یخ لوله باید شیر اصلی واحد مسکونی یا ساختمان ویلایی خود را کاملا قطع کنید.
  • در ادامه باید لوله اصلی که یخ زده را پیدا کنید، برای این کار باید محل دقیق یخ زدگی را مشخص کنید.
  • با کمک یک دستمال یا حوله یخ زدگی لوله های آب را رفع کنید. برای این منظور حوله یا دستمال را بر روی لوله ی یخ زده بگذارید و بعد بر روی آن آب ولرم بریزید.

حتما بخوانید: باز کردن و رفع گرفتگی لوله فاضلاب در خانه با جوش شیرین


  • باد گرم سشوار هم به رفع یخ زدگی لوله ها کمک می کند،البته باید بعد از روشن کردن سشوار آن را در فاصله ای مشخص از لوله نگه دارید.به خاطر داشته باشید که برای یخ زدایی لوله پلاستیکی، سشوار را خیلی نزدیک این لوله ها نکنید.
  • در صورتی که لوله آب فلزی دچار یخ زدگی شده باشد استفاده از دستگاه جوش می تواند برای رفع این مشکل موثر باشد.برای این کار سیم اتصال دستگاه جوش را به یک سر لوله فلزی متصل کرده و به سر دیگر آن انبر جوش را وصل می کنند. در ادامه با برقراری جریان برق، مقدار زیادی بار الکتریسیته از لوله که دچار یخ زدگی شده عبور می کند و موجب باز شدن یخ آن می شود.

روش باز کردن لوله یخ زده بدون آسیب به لوله

1. شیر آب را باز کنید

اگر آب بصورت چکه چکه خارج شد یا فشار آن کمتر از حد معمول بود، این احتمال وجود دارد که لوله اصلی آب یخ زده باشد.

شیر آب را باز کنید

2. شیر آب را کمی باز بگذارید

این کار باعث می شود تا آبی که در لوله در جریان دارد باعث گرم نگه داشتن لوله شود،زیرا آب درحال جریان در لوله دمایی بالاتر از انجماد دارد.

3. محل یخ‌زدگی شیر آب را شناسایی کنید

برای این منظور باید لوله کشی‌هایی که در قسمت بیرونی خانه از میان فونداسیون عبور می‌کنند و جایی که منبع اصلی آب وارد خانه می‌شود را بررسی کنید.


حتما بخوانید: علت رطوبت خانه در زمستان و رفع آن


4. قسمتی از لوله یخ زده را حرارت دهید

برای حرارت دادن لوله یخ زده از سشوار یا بخاری برقی قابل حمل استفاده کنید.مطمئن شوید که اقلام و وسایل قابل اشتعال در نزدیکی لوله هایی که حرارت می دهید قرار ندارند.در روش جایگزین می توانید از یک حوله که در آب گرم فرو برده اید هم برای پوشاندن لوله‌های یخ زده استفاده کنید.می توانید یک ظرف آب را روی اجاق گاز گرم کنید و بعد حوله را در آن آب فرو ببرید.

قسمتی از لوله یخ زده را حرارت دهید

سایر اقدامات برای باز کردن لوله یخ زده بدون آسیب

  • برای اطمینان از جریان داشتن آب از میان لوله از شخصی دیگر بخواهید این کار را انجام دهد.
  • حداقل یک مرتبه در روز تمام شیرهای آب را بررسی کنید.
  • سایر لوله‌های یخ زده ای که قابل دسترس هستند را هم باز کنید.
  • در مورد لوله‌هایی که به آنها دسترسی ندارید یا نمی توانید به تنهایی آنها را باز کنید حتما با بهترین لوله کش در نزدیکی محل سکونت خود تماس بگیرید.

برای جلوگیری از یخ زدن لوله های آب چه باید کرد

1. عایق بندی لوله ها

عایق بندی لوله های آب مهم ترین و نتیجه بخشترین راهکار جلوگیری از یخ زدن لوله های آب است.برای این منظور می توانید عایق پشم شیشه و عایق های لاستیکی فومی را برای جلوگیری از یخ زدگی لوله آب انتخاب کنید.لازم به ذکر است که در سرمای زیر 10 درجه سانتی گراد، تنها عایق از جنس پشم شیشه می تواند از یخ زدن لوله های آب جلوگیری کند.

روش های جلوگیری از یخ زدن لوله های آب چه باید کرد

2. قطع آب واحدهای بدون سکونت

در فصل زمستان یخ زدگی لوله آب در واحدهای بدون سکونت بسیار شایع است. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید لوله های آب گرم و سرد این واحدها را به خوبی قطع کنید. با اینکار از مانع از جریان پیدا کردن آب در لوله و در نهایت یخ زدگی آنها در هوای سرد می شوید.


حتما بخوانید: راه های رفع و جلوگیری از بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان


3. مسدود کردن درب و پنجره های ساختمان خالی از سکنه

یک روش موثر دیگر برای محافظت از یخ زدگی لوله آب در ساختمان خالی از سکنه این است که درب و پنجره های واحدهای بدون سکونت را به خوبی ببندید تا از ورود سرما و یخ زدگی لوله های آب گرم و سرد جلوگیری کنید.

روش های جلوگیری از یخ زدن لوله های آب چه باید کرد

4. در جریان قرار دادن آب

یک روش موثر دیگر برای جلوگیری از یخ زدگی لوله آب این است که شیر آبی که در فضای بیرون از خانه و در معرض سرما قرار دارد را در جریان بگذارید.در حقیقت باز گذاشتن شیر موجب کاهش احتمال یخ زدن لوله در صبح می شود. این موضوع می تواند یک راهکار مفید برای جلوگیری از ترکیدگی لوله ها هم باشد.

5. استفاده از بطری خالی در دهانه لوله آب

قرار دادن بطری خالی در دهانه لوله آب یک روش کم هزینه و ساده برای جلوگیری از یخ زدن لوله ها محسوب می شود.

سخن پایانی:

هوای سرد زمستان یکی از دلایل اصلی یخ زدن لوله هایی است که در مجاورت سرما قرار دارند .با خواندن اقدامات پیشگیرانه ای که در این مطلب ارائه داده ایم می توانید از یخ زدن لوله ها در زمستان جلوگیری کنید.


مقالات مرتبط:

جلوگیری از لیز خوردن و زمین افتادن در زمستان با 7 نکته ساده

علت روشن شدن ناگهانی و انفجاری آبگرمکن و پکیج



از
1
رای