شاید تعجب کنید، اما تحقیقات اخیر دانشمندان نشان می دهد که فرزندان دوم خانواده ها معمولا در زندگی افراد موفق تری هستند. عوامل زیادی بر موفقیت بیشتر فرزندان دوم خانواده ها نقش دارند و در این مقاله قصد داریم تا علل آنها را بررسی کرده و با شما در میان بگذاریم. با ما همراه باشید.
علل موفقیت بیشتر فرزندان دوم خانواده ها
1. تصور دریافت توجه کمتر از جانب والدین
بر اساس گمانه زنی های علمی، تصور بر این است که فرزندان دوم اغلب احساس می کنند که چندان مورد توجه و حمایت والدین نیستند. در همین راستا بیشتر تلاش کرده تا ثابت کنند که به اندازه خواهرها و برادرهای دیگر خود موفق هستند. همین تلاش و انرژی بیشتر معمولا آنها را به سمت موفقیت های بیشتر در زندگی سوق می دهد.
2. عدم تعلق خاطر به خانواده
بر خلاف فرزندان اول و آخر، فرزندان دوم معمولا حس تعلق به خانواده را ندارند. این فرزندان اغلب به علت «حس ناخواستگی» سعی می کنند مستقل شده و وابستگی شان به خانواده را کمتر کنند. همین امر باعث موفقیت بیشتر آنها خواهد شد. همچنین تحقیقات نشان داده که این فرزندان وابستگی بیشتری به خانواده خود دارند.
3. خلاق بودن فرزندان دوم
پژوهشگران بیان کردند که فرزندان دوم اغلب تلاش می کنند تا رفتار و خواسته های متفاوتی در مقایسه با فرزند اول داشته باشند. به عنوان مثال اگر فرزند اول تان به ورزش علاقه شدیدی داشته باشد، احتمال اینکه فرزند دوم اهل هنر یا دارای تحصیلات دانشگاهی شود، افزایش پیدا می کند. در واقع فرزند اول هر کاری بکند، فرزند دوم سعی می کند تا کاری متفاوت با آن انجام دهد. این حالت معمولا در واکنش به کارهای فرزند اول اتفاق می افتد. همچنین فرزندان دوم اغلب خلاق تر هستند، زیرا توجه کمتری از سمت والدین دریافت کرده و حس استقلال بیشتری دارند. همین مساله باعث می شود تا ابداع و نوآوری شان بیشتر باشد.
4. داشتن حس رقابت با فرزند اول
فرزند دوم برای جلب توجه والدین به طور دائم حس رقابت با فرزند اول خواهد داشت به گونه ای که تلاش می کند در درس های مدرسه و مهارت های فردی و اجتماعی بهتر از فرزند اول عمل کند. تلاش بیشتر او برای جلب توجه والدین، می تواند تاثیر بسزایی در موفقیت او داشته باشد.
5. اجتماعی تر بودن فرزندان دوم خانواده ها
تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که معمولا مسئولیت خانواده ها بر دوش فرزندان اول است و آنها بار سنگین مشکلات زندگی را بر دوش خود احساس می کنند. همین احساس باعث شده تا آنها استرس بیشتری داشته و منزوی شوند. این در حالی است که فرزندان دوم معمولا مهارت های اجتماعی بهتر و قدرت برقراری روابط بهتر با دیگران را دارند. توانایی بهتر رابطه برقرار کردن با دیگران می تواند تاثیر بسزایی در موفقیت شان داشته باشد.
6. همیشه اهداف بزرگ در زندگی خود تعریف می کنند
این فرزندان برای جلب توجه والدین همیشه اهداف بزرگی برای خود تعیین می کنند. به همین دلیل معمولا شکست هایشان بیشتر از فرزندان دیگر است، اما همین مساله باعث می شود تا تجربه بیشتری کسب کرده و با تجربیات بیشتر مشکلات را از سر راه خود بردارند. در نتیجه همیشه شخصیتی مستقل و قوی دارند. این فرزندان معمولا به دنبال آرامش و صلح هستند و کمتر بر روی خانواده خود متمرکز باقی می مانند.
نتیجه گیری
فرزندان دوم خانواده ها معمولا از سایر فرزندان در زندگی موفق تر هستند. تحقیقات نشان می دهد که این بچه ها برای جلب توجه والدین تلاش زیادی می کنند و همین مساله باعث موفقیت بیشترشان در زندگی خواهد شد. همچنین این افراد مهارت های برقراری بهتر روابط و خلاقیت بیشتری دارند. تمام این عوامل می توانند دست در دست هم داده تا این فرزندان در آینده، هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی شان به موفقیت های بیشتری دست پیدا کنند.