انواع بهترین سیستم گرمایشی و سرمایشی خانه [مزایا و معایب انتخاب آن]

انواع بهترین سیستم گرمایشی و سرمایشی خانه [مزایا و معایب انتخاب آن] سیستم گرمایش و تهویه مطبوع HVAC چیست ؛ 7 مدل از بهترین سیستم گرمایشی و سرمایشی خانه چند منظوره خارجی همراه با ویژگی، مزایا و معایب و هزینه و روش انتخاب آنها را در سلام دنیا بخوانید.

سیستم های گرمایش خانه برای افزایش دمای داخل خانه با بهره برداری از انرژی حرارتی از منبع سوخت و سپس انتقال آن به فضاهای زندگی طراحی شده اند. انواع مختلفی از سیستم ها برای تامین گرما در منازل مسکونی استفاده می شود و هر نوع گسترده دارای تغییرات خاص تری است. برخی از سیستم‌های تهویه مطبوع، اجزای مشترکی را با تجهیزات سرمایشی خانه به اشتراک می‌گذارند، برخی به طور مستقل کار می‌کنند و برخی هم گرمایش و هم سرمایش را تامین می‌کنند. ما در این مطلب سلام دنیا به معرفی 7 مدل از بهترین سیستم گرمایشی و سرمایشی خانه و مزایا، معایب و روش انتخاب آنها پرداختیم. با ما همراه باشید.

سیستم گرمایش و تهویه مطبوع HVAC چیست؟

HVAC مخفف گرمایش و تهویه مطبوع است. این اصطلاح برای توصیف سیستم کلی کنترل آب و هوا در یک خانه استفاده می شود که به تجهیزات گرمایش و سرمایش اشاره دارد. مهم نیست که چه سیستم HVAC نصب شده است، هدف همه وسایل گرمایشی استفاده از نوعی سوخت برای گرم کردن فضای داخلی خانه است. سیستم های گرمایشی می توانند از منابع سوخت مختلفی از جمله گاز طبیعی، پروپان، نفت کوره، سوخت زیستی (مانند چوب)، خورشیدی و برق استفاده کنند. برخی از خانه ها بیش از یک سیستم گرمایشی دارند: به عنوان مثال، برخی از اضافات یا زیرزمین های تمام شده با سیستم های متفاوتی نسبت به بقیه خانه گرم می شوند.

در اینجا، با هفت نوع مختلف سیستم گرمایشی به همراه مزایا و معایب هر کدام آشنا شوید تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید کدام گزینه برای خانه شما بهترین است.

بهترین سیستم های گرمایشی سرمایشی خانه

بهترین برای: تهویه مطبوع چند منظوره که به سرعت گرم و سرد می شود

تا کنون رایج ترین سیستم تهویه مطبوع در خانه های مدرن آمریکای شمالی، سیستم هوای اجباری از یک کوره با یک فن دمنده استفاده می کند که هوای گرم شده را از طریق شبکه ای از کانال ها به اتاق های مختلف خانه می رساند. سیستم‌های هوای اجباری در تنظیم دمای اتاق بسیار سریع هستند و از آنجا که سیستم‌های تهویه مطبوع می‌توانند دمنده و مجرای یکسانی را به اشتراک بگذارند، این یک سیستم کلی HVAC کارآمد است.نصب یک سیستم HVAC هوای اجباری جدید معمولاً بین 5000 تا 10000 دلار هزینه دارد. این بر اساس متراژ مربع خانه شما است و خانه های بزرگتر به واحدهای قوی تری نیاز دارند که ممکن است هزینه ها را افزایش دهد. این سیستم ها می توانند تا 25 سال قبل از نیاز به واحدهای جایگزین دوام بیاورند.


حتما بخوانید: علت روشن شدن ناگهانی و انفجاری آبگرمکن و پکیج


منابع سوخت:  کوره‌هایی که سیستم‌های هوای اجباری را تغذیه می‌کنند، می‌توانند با گاز طبیعی، پروپان مایع (LP)، نفت کوره یا الکتریسیته سوخت شوند.

توزیع: هوایی که توسط مشعل کوره یا عنصر گرمایش گرم می شود، از طریق شبکه ای از مجراها به ثبت گرمایش در اتاق های جداگانه توزیع می شود. سیستم دیگری از کانال ها هوا را از طریق هوای سرد به کوره برمی گرداند.

مزایا سیستم گرمایشی و سرمایشی چند منظوره

  • فیلترهای هوا و مرطوب کننده ها را می توان اضافه کرد
  • بالاترین رتبه بندی AFUE (بازده سالانه مصرف سوخت) در بین هر سیستم گرمایشی
  • ترکیب سرمایش با قابلیت گرمایش

معایب سیستم گرمایشی و سرمایشی چند منظوره

  • نیاز به کانال کشی و فضایی در دیوارها دارد
  • می تواند هوای خشک و مستعد آلرژی زا را بدون فیلتر و مرطوب کننده ایجاد کند
  • هوا را به جای اشیاء داخل اتاق گرم می کند.

بهترین سیستم گرمایشی و سرمایشی خانه

2. بهترین سیستم گرمایشی : سیستم های کوره هوایی گرانشی

بهترین برای: سیستم گرمایش طولانی مدت با تعمیر و نگهداری کم

کوره‌های هوای گرانشی که پیش‌روی سیستم‌های هوای اجباری هستند، هوا را نیز از طریق سیستم مجاری فلزی توزیع می‌کنند – اما به جای فشار آوردن هوا از طریق یک دمنده، سیستم‌های هوای گرانشی بر اساس فیزیک ساده بالا آمدن هوای گرم و فرورفتن هوای سرد عمل می‌کنند. با این حال، تنظیمات دما آهسته است زیرا سیستم ها با جریان های همرفتی ساده کار می کنند.یک کوره هوای گرانشی در زیرزمین، هوا را گرم می کند و سپس از طریق مجاری به اتاق های مختلف می رود. هوای خنک از طریق سیستم مجاری برگشت هوای سرد به کوره باز می گردد. کوره های موسوم به "اختاپوس" که در بسیاری از خانه های قدیمی یافت می شوند، کوره های هوای گرانشی هستند.

سیستم های هوای گرانشی دیگر نصب نمی شوند و هزینه نگهداری آنها باید حداقل باشد. در بسیاری از خانه های قدیمی، آنها به عملکرد موثر خود ادامه می دهند.

  • منبع سوخت:  کوره های هوای گرانشی را می توان با گاز طبیعی ، پروپان مایع (LP) یا نفت کوره سوخت رسانی کرد. آنها به ندرت با برق تغذیه می شوند زیرا این سیستم ها قدیمی تر هستند و در دوره آنها به ندرت از برق استفاده می شد. 
  • توزیع : هوای مطبوع از طریق شبکه ای از مجاری فلزی به گردش در می آید. 

مزایا سیستم های کوره هوایی گرانشی

  • بدون قطعات متحرک؛ می تواند برای چندین دهه ادامه یابد
  • نیاز به نگهداری کمی دارد.
  • عملکرد بی صدا

حتما بخوانید: آموزش نحوه هواگیری شوفاژ خانگی و موتور خانه


معایب سیستم های کوره هوایی گرانشی

  • هوا را نمی توان به طور موثر فیلتر کرد
  • مصرف انرژی کمتری نسبت به کوره های جدیدتر
  • آهسته برای تنظیم دما

سیستم های کوره هوایی گرانشی

3. بهترین سیستم های گرمایش تابشی در طبقه

بهترین برای: گرمایش تابشی مدرن در مناطق با زمستان های معتدل

گرمایش تابشی مدرن در کف شامل لوله های پلاستیکی آب است که در داخل کف دال بتنی نصب می شود یا به بالا یا پایین کف چوبی متصل می شود. بی صدا و به طور کلی کم مصرف است. نسبت به گرمای هوای اجباری تمایل به گرم شدن کندتر دارد و تنظیم آن بیشتر طول می کشد، اما گرمای آن پایدارتر است. در حالی که دسترسی به لوله های مخفی تعمیر و نگهداری دشوار است، واحدهای گرمایش تابشی در کف باید چندین دهه دوام بیاورند.

گرمایش تابشی با گرمای هوای اجباری متفاوت است زیرا به جای هوا، اشیا و مواد مانند مبلمان و کفپوش را گرم می کند. اکثر سیستم‌های تابشی کل خانه گرما را از طریق آب گرم گرم شده در دیگ بخار یا آبگرمکن آب گرم توزیع می‌کنند. با این حال، سیستم های مبتنی بر دیگ بخار را نمی توان با تهویه مطبوع ترکیب کرد.همچنین سیستم‌های داخل کفی وجود دارند که از سیم‌کشی الکتریکی نصب شده در زیر مصالح کف، معمولاً کاشی‌های سرامیکی یا سنگی استفاده می‌کنند. اینها نسبت به سیستم های آب گرم مصرف انرژی کمتری دارند و معمولاً فقط در اتاق های کوچک مانند حمام استفاده می شوند. آنها در درجه اول کف را به گونه ای گرم می کنند که پاهای شما را گرم نگه دارند، اما نه به اندازه خود اتاق. نصب گرمایش از کف تابشی معمولاً بین 1800 تا 6000 دلار هزینه دارد، در حالی که با اضافه شدن متراژ بیشتر هزینه ها به تدریج کاهش می یابد. 

  • منابع سوخت : سیستم‌های لوله آب گرم معمولاً توسط یک دیگ مرکزی گرم می‌شوند که می‌تواند با گاز طبیعی، پروپان مایع (LP) یا برق تامین شود. آب گرم همچنین می تواند توسط سیستم های آب گرم خورشیدی که معمولا برای تکمیل سیستم های مبتنی بر سوخت استفاده می شود، تامین شود.
  • توزیع : سیستم های داخل کف معمولاً توسط آب گرمی که از طریق لوله های پلاستیکی جریان می یابد توزیع می شوند.

مزایا

  • گرما به طور مساوی توزیع می شود
  • مصرف انرژی با استفاده از دیگ بخار
  • می توان از انرژی خورشیدی استفاده کرد

معایب

  • در طول تغییرات دما به آرامی گرم می شود
  • نصب گران است
  • تعمیر و نگهداری لوله های مخفی دشوار است.

بهترین سیستم های گرمایش تابشی در طبقه

4. بهترین سیستم گرمایشی: سیستم های شوفاژ و رادیاتور سنتی

بهترین برای: گرمای تابشی کل خانه

دیگ‌های سنتی و سیستم‌های رادیاتور شامل یک دیگ مرکزی است که بخار یا آب گرم را از طریق لوله‌ها به واحدهای رادیاتوری که به طور استراتژیک در اطراف خانه قرار دارند، به گردش در می‌آورد. خانه های قدیمی و ساختمان های آپارتمانی در آمریکای شمالی اغلب با این سیستم ها گرم می شوند. رادیاتور کلاسیک - یک واحد عمودی چدنی که معمولاً در نزدیکی پنجره ها قرار می گیرد - اغلب رادیاتور بخار نامیده می شود، اگرچه این اصطلاح گاهی اوقات دقیق نیست.در واقع، دو نوع سیستم با این رادیاتورهای قدیمی استفاده می شود.

دیگ‌های بخار واقعی در واقع بخار گازی را از طریق لوله‌ها به رادیاتورهای جداگانه منتقل می‌کنند، که سپس به آب متراکم می‌شود و برای گرم کردن مجدد به دیگ برمی‌گردد. سیستم های رادیاتور مدرن آب گرم را از طریق پمپ های الکتریکی به رادیاتورها گردش می دهند. در دیگ های بخار قدیمی، آب داغ گرمای خود را در رادیاتور آزاد می کند و آب خنک شده برای گرم شدن بیشتر به دیگ بخار برمی گردد. سیستم های رادیاتور آب گرم در اروپا بسیار رایج است. هر 10 تا 15 سال یکبار انتظار تعویض بویلرها و رادیاتورها را دارید که معمولاً بین 3700 تا 8200 دلار هزینه دارد.


حتما بخوانید: درآوردن کلید شکسته از قفل با ترفندهای ساده و سریع


  • منابع سوخت: سیستم‌های دیگ یا  رادیاتور می‌توانند با گاز طبیعی، پروپان مایع، نفت کوره یا برق تامین شوند. حتی ممکن است سوخت دیگ های اصلی از زغال سنگ تامین شده باشد. 
  • توزیع: گرما از طریق بخار یا آب گرم که از طریق لوله های فلزی به رادیاتورهایی که برای تسهیل انتقال انرژی حرارتی در گردش هستند، تولید می شود. 

مزایا سیستم های شوفاژ و رادیاتور سنتی

  • نسبت به سیستم های گرمایش هوای اجباری خشک تر است.
  • رادیاتورها را می توان به گزینه های قرنیز یا پانل دیواری به روز کرد.
  • کم مصرف با دیگ های جدید

معایب سیستم های شوفاژ و رادیاتور سنتی

  • رادیاتورها می توانند ناخوشایند باشند
  • محل قرارگیری رادیاتورها ممکن است جای مبلمان یا پوشش پنجره ها را محدود کند
  • سیستم های مبتنی بر بویلر را نمی توان با تهویه مطبوع ترکیب کرد.

بهترین سیستم های شوفاژ و رادیاتور سنتی

5. بهترین سیستم گرمایشی : رادیاتور پایه آب گرم

بهترین برای: گرمایش تابشی با سیستم کوچکتر از رادیاتورهای سنتی

یکی دیگر از شکل های مدرن تر گرمای تابشی ، سیستم پایه آب گرم است که به عنوان سیستم هیدرونیک نیز شناخته می شود، که همچنین از یک دیگ متمرکز برای گرم کردن آب استفاده می کند که از طریق سیستم لوله های آب در گردش است. این آب به واحدهای گرمایش قرنیزی با مشخصات پایین جریان می یابد که گرما را از آب از طریق باله های فلزی نازک اطراف لوله آب که معمولاً از فولاد کربنی ساخته شده اند به داخل اتاق می تاباند. این در اصل فقط یک نسخه به روز شده و تکامل یافته از سیستم های رادیاتور عمودی قدیمی است. بخاری های قرنیزی با آب گرم می توانند چندین دهه دوام بیاورند و معمولاً بین 450 تا 1200 دلار برای نصب یا جایگزینی واحدهای قدیمی هزینه دارند.

منابع سوخت: بویلرهای سیستم های هیدرونیک را می توان با گاز طبیعی، پروپان مایع (LP)، نفت کوره یا برق تامین کرد. آنها همچنین می توانند توسط سیستم های گرمایش خورشیدی کمک کنند.

توزیع: آب گرم توسط یک دیگ گرم می شود و به واحدهای قرنیز "فین تیوب" که در امتداد دیوارها نصب شده اند، لوله می شود. باله ها سطح اتلاف گرما را برای کارایی افزایش می دهند. گرما با همرفت طبیعی توزیع می شود: هوای گرم از واحد قرنیز بالا می رود، در حالی که هوای سرد برای گرم کردن به سمت واحد می افتد.

مزایا

  • راندمان انرژی عالی است و برای عملکرد خوب نیاز به نگهداری کمی دارد
  • عملکرد بی صدا
  • دما را می توان دقیقاً کنترل کرد

معایب

  • باید بدون مانع باقی بماند؛ می تواند قرار دادن مبلمان یا پوشش پنجره را محدود کند
  • نمی توان با تهویه مطبوع ترکیب کرد.
  • آهسته گرم شدن؛ در صورت خاموش شدن سیستم لوله ها در معرض خطر یخ زدگی هستند.

بهترین سیستم گرمایشی : رادیاتور پایه آب گرم

6. بهترین سیستم های گرمایش پمپ حرارتی

بهترین برای: گرمایش و سرمایش بدون کانال کشی در آب و هوای معتدل

جدیدترین فناوری گرمایش (و سرمایش) خانه، پمپ حرارتی است که از سیستمی مشابه تهویه مطبوع برای استخراج گرما از هوا و رساندن آن به خانه از طریق یک تهویه هوای داخلی استفاده می کند. سیستم های استاندارد خانه پمپ های حرارتی منبع هوا هستند که گرما را از هوای بیرون می گیرند. همچنین پمپ های حرارتی با منبع زمین یا زمین گرمایی وجود دارند که گرما را از اعماق زمین می کشند و همچنین پمپ های حرارتی منبع آب که برای گرما به یک حوضچه یا دریاچه متکی هستند. یک نوع محبوب پمپ حرارتی منبع هوا، سیستم مینی اسپلیت یا بدون کانال است.

این دارای یک واحد کمپرسور نسبتاً کوچک در فضای باز و یک یا چند کنترل کننده هوای داخلی است که به راحتی می توان آنها را به اتاق های اضافی یا مناطق دورافتاده خانه اضافه کرد. بسیاری از سیستم های پمپ حرارتی برگشت پذیر هستند و می توان آنها را در تابستان به حالت تهویه مطبوع تغییر داد. پمپ های حرارتی می توانند انرژی کارآمد باشند، اما آنها فقط برای آب و هوای نسبتاً معتدل مناسب هستند. آنها در هوای بسیار گرم و بسیار سرد کمتر موثر هستند. این سیستم ها معمولاً 15 سال یا بیشتر عمر می کنند و هزینه تعویض آنها حدود 4200 تا 7300 دلار است.

  • منابع سوخت: پمپ های حرارتی معمولاً با برق کار می کنند، اگرچه مدل های گاز طبیعی نیز موجود است. 
  • توزیع : گرما (و سرمایش) توسط واحدهای دیواری که هوا را روی کویل‌های تبخیرکننده ساخته شده از مس یا آلومینیوم می‌رسانند، تامین می‌شود که به پمپی در فضای باز متصل می‌شوند که گرما را از فضای باز استخراج یا جذب می‌کند. 

مزایا

  • گرمایش و سرمایش را می توان بدون نیاز به کانال کشی با هم ترکیب کرد
  • انرژی کارآمد
  • کنترل دقیق دما برای هر اتاق با فن های بی صدا

حتما بخوانید: روش باز کردن لوله های یخ زده و جلوگیری از یخ زدن


معایب

  • برای آب و هوای نسبتاً معتدل مناسب است
  • توزیع هوای سرد یا گرم محدود است
  • هر واحد باید به صورت جداگانه از اتاق های جداگانه کنترل شود.

بهترین سیستم های گرمایش پمپ حرارتی

7. سیستم های گرمایش مقاومتی الکتریک

بهترین برای: گرمایش تکمیلی در اتاق هایی که کمتر استفاده می شود.

سیستم‌های مقاومت الکتریکی مانند بخاری‌های قرنیز یک گزینه محبوب برای گرمایش تکمیلی در زیرزمین‌های تمام شده، دفاتر خانگی و اتاق‌های فصلی مانند ایوان‌های سه فصل و اتاق‌های آفتاب‌گیر هستند. این بخاری ها معمولاً برای سیستم های گرمایش اولیه خانه استفاده نمی شوند، بیشتر به دلیل هزینه بالای برق.مانند گرمای تابشی در کف، بخاری های برقی تابشی به جای هوا، اشیاء داخل اتاق را گرم می کنند. نصب بخاری های برقی آسان و ارزان است و معمولاً بین 450 تا 1200 دلار هزینه دارند و به لوله کشی، پمپ، هواگیر یا سایر تجهیزات توزیع نیاز ندارند.واحدها ارزان هستند، قطعات متحرک ندارند و عملاً نیازی به تعمیر و نگهداری ندارند. 

دو نوع اصلی بخاری قرنیز وجود دارد: همرفت (سنتی) و هیدرونیک. کانوکشن یک میله فلزی با پره هایی است که با وارد شدن برق، میله و باله ها گرم می شوند و به اتاق گرما می بخشند. هیدرونیک یک لوله فلزی پر از مایع است که هنگام اعمال برق گرم می شود و گرما را طولانی تر نگه می دارد، اما گرم شدن آن زمان بیشتری می برد و 3-4 برابر گران تر از واحدهای همرفتی است.

علاوه بر بخاری های قرنیزی معمولی، بخاری های تابشی الکتریکی نیز وجود دارند که با تشعشع گرم می شوند. اینها معمولاً در نزدیکی سقف نصب می شوند و به سمت ساکنان اتاق هدایت می شوند و گرمای متمرکز بیشتری نسبت به واحدهای قرنیز ارائه می دهند. بخاری های تابشی نیز نسبت به واحدهای قرنیز از نظر انرژی کارآمدتر هستند. 

  • منابع سوخت: سیستم های مقاومت الکتریکی با استفاده از برق اصلی خانه که ممکن است توسط زغال سنگ تامین شود، به مدارهای الکتریکی خانه متصل می شوند.
  • توزیع: بخاری های پایه از همرفت طبیعی برای گردش گرما در سراسر اتاق استفاده می کنند. بخاری‌های دیواری و بسیاری از بخاری‌های مخصوص (مانند بخاری‌های پا) معمولاً دارای فن‌های داخلی هستند که هوای گرم شده را خارج می‌کنند.

مزایا

  • همه کاره؛می توان در هر مکانی با مدار الکتریکی نصب کرد
  • عملکرد بی صدا بدون فن
  • بدون نیاز به کانال کشی یا نصب عمده

معایب

  • گران 
  • استفاده از برق زیاد؛ می تواند مدار الکتریکی را اضافه بار کند
  • می تواند در آلودگی هوا و کربن اتمسفر در هنگام استفاده از برق با انرژی زغال سنگ نقش داشته باشد

سیستم های گرمایش مقاومتی الکتریک

روش انتخاب سیستم گرمایش خانه

هنگام انتخاب یک سیستم گرمایشی جدید برای خانه خود، مهم است که مزایا و معایب هر گزینه را بسنجید و تعیین کنید که چه نوع بخاری با نیازهای شما مطابقت دارد. به عنوان مثال، گرمایش تابشی از کف یک گزینه عالی برای کسانی است که در آب و هوای گرم زندگی می کنند و نیازی به گرم کردن خانه خود در دمای انجماد برای چندین ماه متوالی ندارند. در مناطق سردتر، گرمایش هوای اجباری یا رادیاتورها می توانند دمای پایدارتر و راحت تری را در طول زمستان فراهم کنند.

علاوه بر این، هزینه جایگزینی یک سیستم قدیمی ممکن است ارزش آن را نداشته باشد، زمانی که گزینه های مدرن و کم مصرف تر نصب شوند. در بیشتر موارد، بهتر است با یک تکنسین حرفه ای تهویه مطبوع تماس بگیرید تا به شما کمک کند تا فرآیند به روز رسانی سیستم گرمایش خانه خود را بر اساس اندازه، چیدمان و آب و هوای منطقه خود شروع کنید.

سخن آخر

هنگام انتخاب یک سیستم گرمایشی جدید برای خانه خود، مهم است که مزایا و معایب هر گزینه را بسنجید و تعیین کنید که چه نوع بخاری با نیازهای شما مطابقت دارد. ما در این مطلب به شما 7 مدل از بهترین سیستم گرمایشی و سرمایشی در خانه را به همراه مزایا ، معایب، منابع سوخت و روش توزیع آنها معرفی کردیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.


مقالات مرتبط:

علت رطوبت خانه در زمستان و رفع آن

جلوگیری از لیز خوردن و زمین افتادن در زمستان



از
1
رای