آموزش نحوه هواگیری شوفاژ خانگی و موتور خانه + هواگیری رادیاتور

آموزش نحوه هواگیری شوفاژ خانگی و موتور خانه + هواگیری رادیاتور روش هواگیری رادیاتور و هواگیری شوفاژ خانگی، قدیمی و موتورخانه؛ نکات مهم زمان هواگیر شوفاژ و رادیاتور پکیج؛ برای هواگیری رادیاتور باید پکیج روشن باشد؛ در سلام دنیا بیاموزید.

با شروع فصل سرما بررسی مواردی مانند هواگیری رادیاتور شوفاژ و پکیج امر ضروری برای همه ساختمان ها است. اگرچه هواگیری شوفاژ و پکیج کار راحتی است اما در برخی موارد بعد از هواگیری هم بعضی قسمت های رادیاتور به طور کامل گرم نمی شوند. در این مطلب سلام دنیا روش های هواگیری رادیاتور پکیج، شوفاژ، روش هواگیری رادیاتور قدیمی و روش هواگیری شوفاژ خانگی و نکات مهم هواگیری شوفاژ و پکیج را به شما خواهیم گفت.

روش هواگیری رادیاتور پکیج

  • قبل از هرکاری پکیج دیواری را خاموش کنید. در زمان هواگیری روشن بودن سیستم گرمایشی خود باعث ورود هوای بیشتر به رادیاتور می شود. بعد از خاموش کردن اجازه دهید رادیاتور خنک شود.
  • در ادامه برای جلوگیری از خیس شدن کف زمین یک دستمال زیر رادیاتور قرار دهید.
  • شیر هواگیری در قسمت بالای انتهایی هر رادیاتر قرار دارد. این شیر دارای یک دریچه مربعی شکل است که کاربرد ان تنظیم شیر خروجی است.برای تهیه پیج مخصوص هواگیری شوفاژ به ابزار فروشی ها مراجعه  نمایید. البته رادیاتورهای جدید به گونه ای طراحی شده اند که با استفاده از پیچ گوشتی معمولی هم می توان شیر خروجی آن را تنظیم کرد.
  • حالا پیچ مخصوص را بروی قسمت مربعی شکل قرار داده و آن را در خلاف عقربه های ساعت بچرخانید،با این کار شیر باز می شود. در همین زمان باید صدای خارج شدن هوا را بشنوید و خارج شدن چند قطره آب از شیر خروجی را مشاهده کنید.

حتما بخوانید: علت روشن شدن ناگهانی و انفجاری آبگرمکن و پکیج


  • البته خارج شدن این مقدار آب کافی نیست برای تکمیل کار هواگیری باید چند بار این مرحله تکرار شود تا علاوه بر خروج آب از رادیاتور، تخلیه هوای داخل لوله‌ها نیز انجام شود. درصورتی که آب خروجی حالت پایدار پیدا کرد و مخلوط با هوا وجود نداشت شیر را ببندید و محکم کنید.
  • هواگیری باید برای تمامی رادیاتورهای داخل ساختمان انجام شود، این کار به جریان درآمدن صحیح جریان آب گرم در کل سیستم گرمایشی ساختمان کمک می کند.
  • بعد از اتمام هواگیری و روشن کردن پکیج دیواری، فشار دستگاه کاهش پیدا می کند. افت فشار مانع از گرم شدن گرما رادیاتورها می شود. برای رفع این مشکل، به سراغ شیر تنظیم فشار که در زیر پکیج قرار دارد بروید. وقتی شیر را باز می کنید فشار بالا می رود.توجه نمایید که فشار پکیج دیواری نباید از 2 بالاتر برود. حالا بعد از بستن شیر پکیج را روشن کنید.
  • خب کار هواگیری شوفاژ تمام شد. البته در برخی موارد بعد از هواگیری هم ممکن است عواملی مانند گرفتگی مسیر آب، کاهش فشار گاز، رسوب گرفتن مبدل، خراب شدن سنسور گرما و… باعث سرد شدن رادیاتورهای ساختمان شوند. در این شرایط بهتر است برای پیدا کردن و رفع این مشکل با یک تعمیرکار حرفه‌ای تماس بگیرید.

روش هواگیری رادیاتور پکیج

برای هواگیری رادیاتور باید پکیج روشن باشد؟

همانطور که در قسمت بالا هم اشاره شد در زمان هواگیری رادیاتور باید پکیج خاموش باشد زیرا گرم بودن سیستم گرمایشی باعث ورود هوای بیشتر به رادیاتور می شود.

روش هواگیری رادیاتور قدیمی

هواگیری رادیاتور قدیمی نسبت به هواگیری رادیاتورهای مدرن پیچیده تر است.اما باید بدانید که مراحل هواگیری رادیاتورهای مدرن و قدیمی تفاوت زیادی باهم ندارند.اگر رادیاتورهای خانه شما قدیمی هستند و بعد از انجام مراحل بالا نتوانستید با موفقیت رادیاتورها را هواگیری کنید با یک متخصص برای رفع عیب یابی و انجام هواگیری تماس بگیربد.


حتما بخوانید: درآوردن کلید شکسته از قفل با ترفندهای ساده و سریع


روش هواگیری شوفاژ خانگی

نکته جالب در مورد هواگیری شوفاژ خانگی،اداری و تجاری این است که انجام این کار با روش مشابه ای انجام می شود و  ممکن است تنها تفاوت ان در تعداد رادیاتورها باشد که انجام مراحل را کمی طولانی تر می کند.ابتدا پیچ را تهیه کنید و ان را در گوشه بالای سمت راست رادیاتور قرار دهید،البته در برخی رادیاتورها این پیچ ها در سمت چب قرار می گیرند.

  • کار را با خاموش کردن سیستم گرمایش مرکزی شروع کنید. برای این کار ممکن است نیاز باشد موتورخانه یا فقط پکیج را خاموش کنید. درصورتی که قسمتی از رادیاتور گرم است،اجازه دهید شوفاژ خنک شود و بعد کار  هواگیری شوفاژ را انجام دهید.
  • هر زمان که شوفاژ خنک شد و سیستم گرمایشی متوقف شد باید با کمک آچار فرانسه و پیچ رادیاتور شیرهای ورودی و خروجی شوفاژها را باز کنید. معمولا برای باز کردن شیر رادیاتور یابد انها را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید. بعد از باز شدن شیر احتمالا صدای خارج شدن هوا را میشونید. درصورتی که دست خود را نزدیک پیچ ببرید، خارج شدن هوای سرد را احساس خواهید کرد.

روش هواگیری شوفاژ خانگی

روش هواگیری شوفاژ موتور خانه

هواگیری شوفاژ موتور خانه، هواگیری پکیج، هواگیری شوفاژ و هواگیری رادیاتور مشابه هم هستند. هواگیری شوفاژ موتور خانه باید به صورت دوره ای انجام شود. دوره هواگیری شوفاژ نباید دچار نوسان زیادی شود. انجام هواگیری بعد از نصب موتورخانه و تجهیزات وابسته به آن مثل، نصب رادیاتور شوفاژ و راه اندازی و نصب پکیج نقش موثری در تعمیر و نگهداری این وسایل گرمایشی دارد.برای مثال درصورتی که هواگیری شوفاژ موتورخانه به صورت 6 ماهه انجام شود و چند دوره را پشت سر گذاسته باشید، بهم خوردن دوره ها احتمال بروز مشکل در سیستم شوفاژ موتورخانه را افزایش خواهد داد. به همین خاطر باید سیستم موتورخانه طبق نقشه شوفاژ موتورخانه توسط افراد متخصص بررسی شود.


حتما بخوانید: علت روشن شدن چراغ دینام چیست و رفع آن


نکات مهم هواگیری رادیاتور

  • برای جلویگیر از خیس شدن فرش زیر رادیاتورها،فرش را کنار بزنید و یک دستمال زیر رادیاتور قرار دهید یا یک روکش پلاستیکی روی فرش پهن کنید.
  • برای انجام هواگیری به پیچ مخصوص باز کردن رادیاتور و یک ظرف که به رحتی زیر پیچ قرار بگیرید نیاز دهید.
  • برای هواگیری رادیاتور از پیچ گوشتی مخصوص پیچ رادیاتور استفاده کنید تا کمی ان را باز کنید و هوای داخل آن خارج شود اما نباید ان را به گونه ای باز کنید که آب با فشار خارج شود و تمامی منطقه را خیس کنید.
  • یک ظرف در زیر ناحیه خروج اب قرار دهید و باید بدانید که تنها خروج مقدار کمی اب به منزله اتمام هواگیری نیست و باید این کار را چند بار تکرار کنید.
  • بعد از اینکه مطمئن شوید هوا بصورت کامل از رادیاتورها خارج شد پیچ را در سرجایش محکم ببندید.

نکات مهم هواگیری رادیاتور

نکات مهم هواگیری شوفاژ

  •  در صورتی که تمام قسمت های شوفاژ گرم باشد نیازی به هواگیری شوفاز نیست و احتمالا بالا بودن قدرت مدار شوفاژ و یا عدم وجود یا کم بودن رسوب باعث هوا گرفتن رادیاتورهای شما شده است.
  • بعد از گذشت چند ساعت که شوفاژ راه اندازی شد و مطمئن شدید که هوا و رسوب وجود دارد باید بایستی  هواگیری شوفاژ را انجام دهید.
  • هواگیری شوفاژ باید به صورت سالانه انجام شود.
  • بعد از تعمیر سیستم گرمایشی هم هواگیری لازم خواهد بود.
سخن پایانی:

با رسیدن فصل سرما لازم است که سیستم های گرمایشی مانند رادیاتور و شوفاژ ها هواگیری شوند. در این مطلب نحوه هواگیری شوفاژ و رادیاتور را به شما نشان دادیم. در صورتی که بعد از هواگیری هم رادیاتورها سرد بودند با یک متخصص در این زمینه تماس بگیرید.


مقالات مرتبط:

مولتی متر چیست و انواع و روش کار با آن

از بین بردن خط و خش گوشی با یک ترفند ساده و جادویی خانگی



از
2
رای