انشا درباره سیزده بدر خود را چگونه گذراندید به زبان ساده و ادبی

انشا درباره سیزده بدر خود را چگونه گذراندید به زبان ساده و ادبی سیزده بدر آخرین روز از تعطیلات عید نوروز محسوب می شود که در تقویم ما ایرانیان با نام روز طبیعت ثبت شده است. اگر می خواهید انشایی زیبا درباره سیزده به در به زبان ساده با مقدمه و نتیجه بنویسید. این مطلب را از دست ندهید.

در این مقاله قصد داریم تا چند انشاء در خصوص روز طبیعت یا همان سیزده بدر با مقدمه و نتیجه گیری به زبان ساده و زیبا بنویسیم. امیدواریم تا مطالعه این انشاء ها بتواند کمک بزرگی به دانش آموزان کرده و ایده هایی جدید برای نوشتن انشاء در این خصوص به آنها بدهد. با ما در سلام دنیا همراه باشید.

مقدمه انشا درباره روز سیزده بدر

سیزده بدر، یکی از سنت های و جشن های قدیمی نوروزی ایرانیان می باشد. سیزدهمین روز فروردین ماه، که به روز طبیعت نامیده می شود. که در ایران باستان به مناسبت پیروزی خدای باران بر دیو خشکسالی آیوش جشنی برگزار می‌شده است. در این روز بیشتر مردم به دل طبیعت می روند تا تعطیلات را بدرقه کنند و برای شروع دوباره کار و مدرسه آماده شوند. 

انشا درباره سیزده بدر خود را چگونه گذراندید به زبان کودکانه

«عید نوروز مراسم و آیین های ویژه ای دارد که یکی از آیین های آن مربوط به سیزدهم ماه فرودین است که در تقویم کشورمان روز «طبیعت» نامگذاری می شود. این روز را من و خانواده ام به تفریح و شادی گذراندیم. به خاطر دارم که از چند روز قبل از سیزدهم فروردین، همه فامیل با هم تماس می گرفتند و با هم هماهنگ می کردند که روز طبیعت را با هم سپری کنند. هر کس محلی را برای گذراندن روز طبیعت پیشنهاد می داد و در مورد غذایی که در این روز باید تهیه کنیم، با هم هماهنگ می کردند. در نهایت پارک جنگلی سیسنگان را به عنوان محلی برای گذران روز طبیعت انتخاب کردند. قرار شد تا دو نفر از اعضاء فامیل صبح زودتر از بقیه به آنجا بروند تا محلی مناسب را برای نشستن ما در نظر بگیرند و جاجیم پهن کنند. پارک جنگلی سیسنگان به علت نزدیکی جنگل و دریا به هم در روز طبیعت خیلی شلوغ و پر از جمعیت می شود، به همین دلیل اگر بخواهید یک جای خوب برای نشستن پیدا کنید، باید همیشه زودتر از بقیه به آنجا برسید.


حتما بخوانید: آموزش نوشتن مقدمه هایی کوتاه و زیبا


ما حدود ساعت 10 به پارک سیسنگان رسیدیم، زیرا خانه ما فاصله زیادی از پارک جنگلی سیسنگان داشت. وقتی به آنجا رسیدیم، همه سرگرم کاری شدند. خانم ها مشغول آماده کردن برنج و سالاد و سبزی بودند و آقایان کباب ها را سیخ می کردند و آتش روشن می کردند. ما بچه ها نیز مشغول توپ بازی و طناب بازی بودیم. در نهایت عمویم به کمک مان آمد و با هم بر روی یک میله تاپ درست کردیم. وقتی از بازی کردن خسته شدیم، گرسنه بر سر سفره غذا نشستیم. غذا جوجه کباب و کباب کوبیده بود. فوق العاده خوشمزه شده بود و ما هم گرسنه بودیم و این باعث می شد تا حتی خوشمزه تر به نظر برسد. در نهایت بعد از غذا شروع به گره زدن سبزه کردیم. گره زدن سبزه از سنت های دیگر سیزده بدر است که ما همیشه آن را اجرا می کنیم. دلیل اینکه سبزه را گره می زنند، برآورده شدن آرزوها است. با هر سبزه ای که گره می زنند، آرزو می کنند و باور بر این است که وقتی گره باز شد، آرزوهای آنها برآورده می شود و در نهایت سبزه را در آب روان پرتاب می کنند. در آن روز واقعا اوقات خوشی را سپری کردیم و من از هر لحظه این روز به یاد ماندی خاطره ای شیرین دارم».

انشا درباره سیزده بدر

انشا درباره سیزده بدر ادبی (حکایت کوتاه در مورد سیزده بدر)

«وقتی صحبت از سیزده بدر می شود، همه آن را با نام آخرین روز تعطیلات نوروز می شناسیم که با تفریح و گردش سپری می شود، اما در واقع این روز آداب و سنت های شناخته شده فلسفی نیز دارد. در واقع سیزده بدر سنتی از ایران باستان است که به مناسبت پیروزی خدای باران بر دیو خشکسالی آیوش، جشنی برپا شده است. این جشن حتی قبل از دوران زرتشت یعنی 1800 سال قبل از میلاد مسیح وجود داشته است. سیزدهمین روز از ماه فروردین را تشتر یا تیر می نامند. در واقع خدای تیر همان خدای باران است و زرتشتیان بر این باورند که به علت پیروزی خدای باران در سال جدید و شکست دیو خشکسالی، مردم باید جشن گرفته و از خداوند بزرگ یاد کرده و او را شکر کنند. همچنین جشن نوروز به زمان جمشید باز می گردد. درباره سیزده بدر نیز این گونه نقل شده است که جمشید که شاه پیشدادی بود، در روز سیزده بدر در دشت سرسبز خیمه به پا کرد و روز سیزده بدر را در آنجا گذراند.


حتما بخوانید: 5 انشا درمورد صدای زنگ آخر مدرسه زیبا، ساده


جمشید این کار را چندین سال پیاپی تکرار کرد و در نتیجه هر ساله ایرانیان نیز این روز از خانه بیرون رفته و آن را در دامان طبیعت سپری می کنند. در واقع ایرانیان باستان در روز سیزده بدر به علت پیروزی خدای باران به جشن و پایکوبی در دامان طبیعت می پرداختند و طلب بارش باران از خداوند می کردند. برخی نیز صحبت از نحسی روز سیزده بدر می کنند و معتقدند که پس از 12 روز در خانه ماندن، روز سیزدهم نحسی به همراه دارد و به همین دلیل روز سیزدهم ماه فروردین را در بیرون از خانه سپری می کنند. از تمام اینها می توان نتیجه گرفت که ایرانی ها جشن های زیادی را از نیاکان خود به ارث برده اند و سیزده بدر یکی از آن جشن های زیبا است. چه خوب است که این سنت دیرینه را همواره زنده و پایدار نگه داریم».

انشا درباره سیزده بدر ادبی

«واژه سیزده بدر دو معنی را در ذهن ما تداعی می کند. گفته می شود که سیزده بدر به معنی «در کردن نحسی سیزده» است. اما زمانیکه به معنی این واژه دقت می کنیم، متوجه می شویم که در واقع معنای دیگری دارد. «در» در این واژه به مفهوم دره و دشت است. پس در واقع سیزده بدر به مفهوم «سیزدهم به سوی دره و دشت رفتن» است. یعنی بیرون رفتن و گذارندن روز سیزدهم فروردین در طبیعت. و به این ترتیب سیزده بدر یا روز سیزدهم ماه فروردین یکی از جشن های دیرینه و محبوب نوروزی است. در تقویم کشورمان ایران، آن را «روز طبیعت» می نامیم و از تعطیلات رسمی کشور است. در این روز خانواده ها دور هم جمع شده به صورت گروهی با هم ناهار آماده کرده و آجیل و خوردنی های سفره هفت سین را به دامان طبیعت می برند و سبزه هفت سین خود را به آب روان می اندازند. در مورد سبزه ها نیز مردم عقیده دارند که بدی ها و مریضی ها در این سبزه جمع شده و با آب دادن یا به دور انداختن آن، پلیدی ها و مریضی ها را از خود دور می کنند. این رسم و سنت های قدیمی ایران واقعا زیبا است و ما باید تمام تلاش خود را برای حفظ این سنت ها کنیم».


حتما بخوانید: انشا در مورد فصل بهار با مقدمه و نتیجه گیری با زبانی ساده


انشا درباره سیزده بدر روز طبیعت به شکل داستان

«سیزده بدر که این روزها «روز طبیعت» نامگذاری شده است، جشن بدرقه نوروز و از مهم ترین رسوم مشترک در بین اقوام ایران است. ایرانیان باستان با آغاز فصل بهار و ورود به سال جدید و پس از چندین دید و بازدید و تبریک سال نو، برای تکمیل این شادی و دور کردن غم و ناراحتی، در روز سیزدهم فروردین با بیرون آمدن از خانه و پناه گرفتن در دامان طبیعت مراسم سیزده بدر را اجرا می کنند. این روز در تمام شهرها و روستاها و عشیره های ایران جشن گرفته می شود و خانواده ها به صورت گروهی و گاهی چندین خانواده در کنار هم غذا آماده کرده و آجیل و سایر خوراکی های مخصوص نوروز را برداشته و به دامان طبیعت و جنگل و صحرا می روند. در این روز همچنین رسم بر این است که سبزه عید را به آب روان بیاندازند. گره زدن سبزه عید نیز به نیت باز شدن گرفتاری ها و مشکلات و برآورده شدن آرزوها از دیگر سنت های این روز خاص است. این باور همگانی در خصوص عید نوروز به حدی زیاد است که اگر خانواده ای به هر دلیلی نتواند تمام این روز خاص را در طبیعت سپری کند، در روز بعد از سیزده بدر حتی اگر برای مدت کوتاهی هم شده، از خانه برای گردش و تفریح به طبیعت می رود. سیزده بدر جشن واقعی فصل بهار است و از آیین ها و سنت های دوست داشتنی جشن نوروز باستانی است که باید در حفظ آن کوشا باشیم».

نتیجه گیری انشا در مورد سیزده بدر

ما ایرانیان، مراسم و جشن های زیاد و زیبایی را از اجداد خود به ارث برده و به یادگار داریم که جشن روز طبیعت، یکی از آنها است. سیزده بدر جشن واقعی فصل بهار است و از آیین ها و سنت های دوست داشتنی جشن نوروز باستانی است که باید در حفظ آن کوشا باشیم.

سخن آخر

سیزده بدر آخرین روز از تعطیلات عید نوروز محسوب می شود که در تقویم ما ایرانیان با نام روز طبیعت ثبت شده است. در نهایت امیدواریم انشاهایی که درباره سیزده بدر خواندید، مورد توجه تان قرار گرفته باشد. لطفا در بخش نظرات زیر برای ما بنویسید که کدام انشاء را بیشتر از سایرین دوست داشتید.


مقالات مرتبط:

مجموعه 5 انشا در مورد باران با مقدمه و نتیجه گیری ساده و زیبا

انشا در مورد معنی ضرب المثل بار کج به منزل نمی رسد

نقاشی سیزده بدر [روز طبیعت] ساده، سخت و کودکانه



از
26
رای