روش آسان کاشت بلوبری در گلدان؛ نکات کلیدی برای پرورش و نگهداری آن

روش آسان کاشت بلوبری در گلدان؛ نکات کلیدی برای پرورش و نگهداری آن با وجود اینکه درختچه بلوبری بیشتر اوقات در بیرون رشد می کنند با این وجود، گونه های کوچکتر آن را می توان در گلدان کاشت. کاشت، پرورش و نگهداری بلوبری دارای نکاتی است.

اگرچه درختچه بلوبری اغلب در بیرون رشد می کنند، گونه های کوچکتر آن را می توان در گلدان نیز کشت کرد. بلوبری های گلدانی، نگهداری سختی ندارند ولی برخی نکات وجود دارد که باید آنها را رعایت کرد. درختچه بلوبری را در خاک اسیدی قرار داده و آنرا با آبیاری منظم مرطوب نگه دارید. درختچه های بلوبری بعد از 3 تا 4 سال میوه های تازه می دهند. اگر به دنبال بلوبری های تازه هستید کشت درختچه های بلوبری گزینه خوبی خواهد بود.

بخش اول: درختچه مناسب را انتخاب کرده و در گلدان بکارید

1. یک گونه جمع و جور را انتخاب کنید تا در گلدان جا بگیرد

گیاهان کوتوله بدون نیاز به فضای زیاد بلوبری فراوانی تولید می کنند. به دنبال گیاه بلوبری جوان در ابتدای فصل بهار باشید. شانس با شماست اگر در گلخانه های اطراف خود بیابید. اگر نتوانستید به صورت حضوری نهال خود را پیدا کنید آن را به صورت آنلاین سفارش دهید.

درختچه مناسب را انتخاب کرده و در گلدان بکارید

2. از گونه بلوبری استفاده کنید که مناسب شرایط آب و هوایی منطقه شما باشد

گیاه بلوبری بسیار مقاوم است اما در شرایط آب و هوایی بد ممکن است آسیب ببیند. قبل از آوردن آن به خانه در مورد شرایط مناسب آب و هوایی آن سرچ کنید. به خصوص دمای غالب منطقه خود را در نظر بگیرید. می توانید بلوبری خود را کشت کنید تا زمانی که یک مکان آفتابگیر با دمای قابل کنترل برای آن در نظر بگیرید.

انتخاب گونه بلوبری مناسب با شرایط آب و هوایی

3. یک گلدان با عرض دهنه زیاد حداقل 30 سانتیمتر انتخاب کنید

با گلدانی در سایز بوته خود شروع کنید. عرض 30 سانتی متر برای اکثر بلوبری های جوان مناسب خواهد بود اما در صورت پر پشت بودن درختچه بلوبری از گلدان با دهانه بازتری استفاده کنید. گلدان اولیه تا 2 الی 3 سال به طور متوسط مناسب خواهد بود و نیازی به تعویض نخواهد داشت. مطمئن شوید که گلدان به خوبی آب را پس میزند و از وجود حفره در ته گلدان اطمینان حاصل کنید. گلدان هایی با عرض دهانه 51 تا 61 سانتی مت برای درختچه های بزرگتر مناسب خواهد بود. مدل گلدان که استفاده می کنید زیاد مهم نیست و به سلیقه شما مرتبط می باشد. گلدان های سفالی بهتر آب اضافی موجود در خاک را پس می زنند و گزینه مناسبی برای گیاهان با آبدهی بالا می باشند. گلدان های پلاستیک مقاومتر بوده و خاک را مرطوب نگاه می دارند. بنابراین نیاز به آبیاری کمتری خواهند داشت.

انتخاب گلدان مناسب در مرحله کاشت بلوبری

4. گلدان را با مخلوط خاک اسیدی پر کنید

بلوبری ها در خاک اسیدی بهتر رشد می کنند. بنابراین بدنبال مخلوط اسیدی برای خاک گلدان خود باشید. پی اچ مناسب برای بلوبری بین 4/5 تا 5/5 خواهد بود بنابراین پی اچ خاک را چک کنید. راه دیگر برای دست یابی به خاک اسیدی این است که خاک معمولی را با پیتماس (ماده‌ای جامد شبیه خاک که در مصارف عمومی باغبانی، گلخانه‌ای، پرورش گل و… کاربرد دارد) مخلوط کنید.

مرحله کاشت: پر کردن گلدان با خاک اسیدی

5. آهسته به گلدان بلوبری ضربه بزنید تا آن را از گلدان قدیمی خارج کنید

بعد از اینکه درختچه را به خانه بردید، بدون اینکه آسیبی به ریشه های درختچه وارد کنید آن را از ظرف قبلی خارج کنید. به پشت ظرف ضربه بزنید تا خاک اضافی خارج شود. اگر با اینکار از ظرف خارج نشد از یک چاقو یا وسیله مناسب استفاده کنید تا دور ظرف را خالی کرده و درختچه را بدون آسیب از آن خارج کنید.

خارج کردن آهسته گیاه بلوبری از گلدان قدیمی

6. مقداری از ریشه های درختچه را با دست آزاد کنید

بعد از اینکه گیاه را از ظرف قدیمی خود خارج کردید، مقداری از خاک دور ریشه را پاک کنید تا ریشه ها آزاد شوند. این به منظور توسعه پیدا کردن ریشه ها در خاک جدید است. اگر ریشه ها را کمی از خاک آزاد نکنید. آنها به خاک اضافه شده در گلدان جدید نفوذ نخواهند کرد و گیاه رشد مناسبی نخواهد داشت.

مرحله کاشت بلوبری: ریشه های درختچه را با دست آزاد کنید

7. گیاه را در مرکز گلدان قرار داده و تا تاج آن را در خاک بکارید

مطمئن شوید که تاج (جایی که ساقه دقیقا بالای ریشه قرار دارد) همسطح لبه گلدان باشد. کمی با دست خاک درون گلدان را فشار دهید و تا جایی که خاک مرطوب شود آن را آبیاری کنید.

مرحله کاشت گیاه بلوبری در مرکز گلدان

بخش دوم: بلوبری پرورش دهید

1. گیاه را در مکانی با 6 ساعت آفتاب در روز قرار دهید

هرچه آفتاب بیشتری به گیاه برسانید محصول بهتری دریافت می کنید. بلوبری ها اغلب به همین دلیل در هوای آزاد کشت می شوند اما شما می توانید بلوبری گلدانی در خانه پرورش دهید در صورتیکه موقعیت مکانی مناسب برای آن داشته باشید. در خانه خود به دنبال مکالنی بگردید که اغلب آفتابگیر است. ممکن است بلوبری در سایه نیز رشد کند اما بیاد داشته باشید که هرچقدر مکان بلوبری سایه تر باشد میوه های آن کوچکتر و ضعیفتر خواهد بود. تنها استثنا برای بعد از ظهر هایی است که تابش خورشید شدید است و برای جلوگیری از خشک شدن گیاه آن را در سایه قرار می دهند.

بلوبری پرورش دهید

2. هر هفته تا 5/1 سانتی متر آبیاری کنید

گیاه بلوبری به سطح رطوبت خاک حساس است. اغلب خاک را چک کنید که تا عمق 5 سانتی متری مرطوب باشد. اگر خاک مرطوب است تا زمان خشک شدن آن را آبیاری نکنید. بهترین کار این است که گلدان را به طور مرتب اما بسیار کم در طول هفنه آبیاری کنید. یا می توانید از یک بطری پلاستیکی با سوراخ ریز استفاده کنید تا آب به مقدار کم اما به طور پیوسته خاک گلدان را مرطوب کند.

آبیاری از مراحل پرورش گیاه بلوبری در گلدان

3. خاک را تا عمق 5 سانتی متری پر از مالچ (خاک پوش) کنید

از مالچ اسیدی استفاده کنید تا پی اچ (PH) خاک را پایین نگه دارند. مالچ همچنین گیاه را ایزوله می کند و از استرس ناشی از گرما و کمبود آب می کاهد. مالچ در تمام طی سال مفید است اما در طول تابستان استفاده از آن ضروری تر است.

پرورش بلوبری: استفاده از خاک پوش

4. بعد از 4 تا 6 هفته که از کاشت بلوبری گذشت از کود ارگانیک استفاده کنید

برای بدست آوردن بهترین نتیجه، از کودهای اسیدی دارای خاصیت رهایش تدریجی استفاده کنید. استفاده از این نوع کود کمک می کند تا به جای دریافت ماده مغذی به صورت یکجا به گیاه آن را به تدریج دریافت کند.

پرورش بلوبری در گلدان: دادن کود ارگانیک

5. زمانی که میوه های آن ظاهر شد آن را با توری بپوشانید

گیاه بلوبری بعد از 3 الی 4 سال میوه می دهد. متاسفانه ممکن است پرندگان میوه های آن را قبل از شما برداشت کنند. برای جلوگیری از اینکار از یک توری استفاده کرده و روی گیاه را بپوشانید.

مرحله پرورش بلوبری: پوشاندن گلدان با توری

بخش سوم: نگهداری گیاه بلوبری

1. تغییرات پی اچ گیاه را برای حفظ سلامت آن بررسی کنید

حفظ پی اچ (PH) گیاه بزرگترین چالش پرورش بلوبری است. از پی اچ متر در عمق 8 سانتی متری خاک استفاده کرده و بررسی کنید که آیا نیازی به تغییر پی اچ خاک هست یا نه. اگر پی اچ خاک خیلی پایین بود از خاک دولومیت آهکی استفاده کنید. برای کاهش پی اچ خاک از مالچ یا سولفات آهن استفاده کنید.

نگهداری گیاه بلوبری: بررسی پی اچ گیاه

2. از کود برای 2 الی 3 بار در سال یکبار در آغاز بهار و یکبار در پاییز قبل از اینکه درختچه به خواب رود استفاده کنید

هر بار کود اسیدی که توضیح داده شد را مورد استفاده قرار دهید. مراقب باشید کود زیادی به گیاه ندهید. دستور العمل کود را به دقت بخوانید تا مقدار مناسب را برای گیاه فراهم کنید.

مرحله نگهداری: کود دهی

3. درختچه بلوبری را در اول بهار هرس کنید

از گیاه خود در ماه های اردیبهشت و خرداد محافظت کنید تا آماده رشد جدید شود. از قیچی باغبانی تیز برای هرس کردن حدود یک چهارم شاخه های قدیمی استفاده کنید. شاخه ها را از ابتدای آنها ببرید.

هرس درختچه بلوبری در اول بهار

4. زمانی که گیاه بیش از اندازه گلدان قدیمی خود رشد کرد، گلدان را تعویض نمایید

انتظار می رود گلدان اصلی بوته بلوبری ظرفیت رشد به مدت 2 تا 3 سال را داشته باشد. هنگامی که گیاه شروع به رسیدن به لبه گلدان می کند، آن را به گلدان جدید با اندازه 20 تا 24 اینچ (51 تا 61 سانتیمتر) انتقال دهید. بوته را در خاک اسیدی مانند آنچه که شما در ابتدا انجام دادید، قرار دهید.

. زمانی را برای بررسی توپ ریشه در نظر بگیرید. ریشه های اضافی را برای نگه داشتن محتوای گیاه، هرس کنید. 

تعویض گلدان در مرحله نگهداری از گیاه بلوبری

از
12
رای