تنگه واشی کجاست + جاذبه های طبیعی و تاریخی تنگه ساواشی

تنگه واشی کجاست + جاذبه های طبیعی و تاریخی تنگه ساواشی تنگه واشی یکی از جاهای دیدنی و جاذبه‌های طبیعی فیروزکوه در شرق استان تهران است. اگر می خواهید از آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی تنگه ساواشی آگاه شوید می توانید این مطلب از سایت سلام دنیا را مشاهده کنید.

تنگه واشی از بهترین و دیدنی‌ ترین ییلاق ها در اطراف تهران است که مکانی فوق العاده برای گذراندن روزهای گرم تابستان است. این منطقه با داشتن رودخانه‌های پر آب از خوش آب و هواترین اماکن گردشگری اطراف تهران به حساب می‌آید. در ادامه با سایت سلام دنیا همراه باشید تا بیشتر با تنگه واشی و جاذبه‌های تاریخی و تفریحی آن آشنا شویم.

تاریخچه تنگه واشی

شهرستان فیروزکوه به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی همواره مورد توجه گروه‌های انسانی بوده است، به همین دلیل در این منطقه و نواحی اطراف آن جاذبه‌های توریستی و آثار زیادی دیده می‌شود از جمله آنها می‌توان به منطقه تاریخی تنگه واشی اشاره کرد. تنگه واشی یا ساواشی (سو واشی) به معنای سر و سرآب است.

این منطقه دارای قدمتی 6 هزار ساله است و در آن سه کتیبه باستانی وجود دارد که ساخت آن به 190 سال پیش و دوره قاجار برمی‌گردد. در گذشته این منطقه زیستگاه انواع حیات وحش بوده و به همین خاطر در ادوار مختلف به عنوان محلی برای استراحت و شکارگاه از آن استفاده می‌شده است.


حتما بخوانید: 10 جاده زیبای جهان برای یک سفر زمینی به یاد ماندنی


تنگه واشی (ساواشی) کجاست

برای رسیدن به تنگه واشی باید به 17 کیلومتری تهران به سمت جاده فیروز کوه رفت. در کیلومتر 2 جاده فیروزکوه به تهران، مسیری فرعی به سمت روستای "جلیزجند" وجود دارد. روستای جلیزجند در 10 کیلومتری این جاده فرعی، مسیر ورود به تنگه واشی است. پس از عبور از روستای و زمین‌های زراعی به رودخانه‌ای می‌رسید که در تنگه واشی جریان دارد و سرچشمه آن آبشار ساواشی است.

طول مسیر را که ادامه بدهید ابتدا به تنگه واشی، دشت ساواشی، تنگه سا و در پایان مسیر به آبشار ساواشی می‌رسید. اگر قصد بازدید از آبشار ساواشی را دارید باید بیشتر طول مسیر را از داخل رودخانه حرکت کنید.

تنگه واشی کجاست

مسیر دسترسی به تنگه واشی

تنگه واشی یکی از جاهای دیدنی و جاذبه‌های طبیعی فیروزکوه در شرق استان تهران است. برای رفتن به سمت فیروزکوه باید به طرف خروجی‌های شرق تهران حرکت کنید. برای دسترسی راحت‌تر به شرق تهران، بزرگراه صدر و در ادامه بزرگراه بابایی گزینه خوبی هستند. در ادامه جاده دماوند و عبور از شهرهای بومهن و رودهن به جاده فیروزکوه وارد شوید. قبل از رسیدن به ورودی شهر، تابلوی تنگه واشی دیده می‌شود. بعد از طی حدود 10 کیلومتر به روستای جلیزجند می‌رسید که مسیر پیاده روی تنگه واشی در انتهای آن قرار دارد.


حتما بخوانید: چگونه بدون چادر کمپ بزنیم


در انتهای مسیر ماشین رو باید اتومبیل را پارک کنید و بقیه مسیر را پیاده یا با کرایه اسب و قاطر بروید. از اینجا تا ابتدای تنگه یک کیلومتر است و بعد از آن به تنگ اول می‌رسید که 600 تا 700 متر طول دارد. سپس دشت 1700 متری ساواشی را در پیش دارید و در بخش سوم مسیر با ادامه تنگه ساواشی تا رسیدن به آبشار 500 متر پیاده روی در رودخانه‌ای سنگلاخی ولی نه چندان عمیق را خواهید داشت.  

مسیر تنگه واشی

مسیر تنگه واشی

جاذبه های طبیعی و تاریخی تنگه واشی

از مشهورترین جاذبه‌های تاریخی تنگه واشی می‌توان از نقش برجسته یا کتیبه ای نام برد که بر دل دیواره‌های تنگه جا خوش کرده است. این کتیبه به همراه دو کتیبه دیگر که آنها در چشمه علی شهر روی و تونل وانا جاده هراز واقع شده‌اند، به دستوری فتحعلی شاه قاجار حکاکی شده است. گفته می‌شود فتحعلی شاه پس از دیدن نقش برجسته‌های دوره ساسانی در شیراز، سه نفر را در تهران مسئول ساخت این کتیبه‌ها کرد.

دشت واشی یکی از آثار طبیعی این منطقه است که بین تنگ اول (واشی) و تنگ دوم (سا) واقع است. این محل از رویشگاه‌های اصلی گیاه دارویی باریج است، اما باید بدانید که چیدن گیاهان دارویی این منطقه ممنوع است. در گذشته‌های دور این منطقه محل زندگی آهو و کل و بز بوده است که با شکار بی‌رویه این روزها دیگری اثری از آنها نیست. البته دشت واشی جزو مناطق حفاظت شده و تحت نظارت سازمان محیط زیست است.


حتما بخوانید: خانه معلم تهران و حومه به همراه آدرس و شماره تلفن


کتیبه تنگه واشی

کتیبه نصب شده در تنگه ساواشی به ابعاد 6 در 7 متر است و وقایع مهم دوره فتحعلی شاه دور تا دور آن روایت شده است. بخشی از نقش برجسته این کتیبه شامل شکارگاهی با تصویر اسب، نیزه و شکارهایی است که عباس میرزا، علی قلی میرزا، علی نقی میرزا پسران فتحعلی شاه در حال شکار آنها دیده می‌شود.

عکس کتیبه تنگه ساواشی

کتیبه تنگه واشی

خوشبختانه این کتیبه با جانمایی درستی که داشته در طول سالها از تخریب ناشی از باران و تابش آفتاب در امان مانده است اما متاسفانه با افزایش تردد در این منطقه، گردشگران بی مسئولیت آسیب‌های زیادی به آن وارد کرده‌اند. با این حال این کتیبه در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است و مورد حمایت سازمان میراث فرهنگی قرار دارد.

آبشار تنگه واشی

جاذبه طبیعی دیگری که با عبور از تنگه دوم با آن روبرو می‌شوید آبشار واشی به ارتفاع 15 متر است. در پایین آبشار حوضچه‌ای به عمق تقریبی یک متر تشکیل شده است که مکان خوبی برای آب تنی در روزهای گرم تابستان است.

آبشار تنگه واشی

آبشار تنگه واشی

آدرس تنگه واشی

جاده تهران- فیروزکوه، کیلومتر 17 جاده


حتما بخوانید:  کثیف ترین نقاط در هر هتل که باید مراقب آنها بود


عکس تنگه واشی

عکس تنگه واشی

سخن آخر

از مشهورترین جاذبه‌های تاریخی تنگه واشی می‌توان از نقش برجسته یا کتیبه ای نام برد که بر دل دیواره‌های تنگه جا خوش کرده است. در این مطلب از بخش گردشگری سایت سلام دنیا، برای شما تاریخچه تنگه واشی را به همراه آدرس و جاذبه های طبیعی و تاریخی تنگه ساواشی معرفی کردیم. امیدواریم که دوست داشته باشید. و این پست را از طریق شبکه های اجتماعی با دوستان خود که اهل گشت و گذار هستند به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

آموزش 4 راه ساده برای پیشگیری از جیب بری و کیف قاپی در سفر

راز طول عمر و سلامتی مردم روستای هونزا چیست + رژیم غذایی آنها

از
14
رای