هفته سی ام بارداری؛ آزمایشات، سونوگرافی و تغذیه هفته 30 بارداری

هفته سی ام بارداری؛ آزمایشات، سونوگرافی و تغذیه هفته 30 بارداری هفته سی ام بارداری یعنی چند ماهگی؛ علائم، اندازه و رشد جنین، نکات مهم، سونوگرافی هفته 30 بارداری، آزمایشات، تغذیه هفته سی ام بارداری چی بخوریم و فعالیت آن در سلام دنیا بخوانید.

در هفته سی ام بارداری شکم سفت شده و به دنبال یک وضعیت مناسب برای خواب است. همه دوست دارند در مورد شما نظر بدهند که چندان خوشایند شما نیست. و بدون تردید، هستند کسانی که بدون فکر کردن حرف زده و شما را ناراحت می کنند. سعی کنید به این حرف ها توجه نکنید. اما اگر کسی در مترو جای خود را به شما داد تعارف نکنید.  

به هفته سی ام بارداری رسیدیم وقت آن رسیده که از مراقبت های هفته سی ام بیشتر بدانید، در این مطلب از سلام دنیا درباره هفته سی ام بارداری یعنی چند ماهگی، هفته سی ام بارداری ماه چندم میشه، هفته سی ام بارداری و وزن جنین، هفته سی ام بارداری دوقلویی، سونوگرافی هفته 30 بارداری برای چیست، هفته سی ام بارداری چی بخوریم، هفته سی ام بارداری چی نخوریم، نکات مهم در هفته سی ام بارداری، آزمایشات هفته سی ام بارداری صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

هفته سی ام بارداری یعنی چند ماهگی

در هفته سی ام بارداری دیگر 210 روز از بارداری شما گذشته پس یعنی هفت ماه شما تمام شده است.

هفته سی ام بارداری ماه چندم میشه

اگر بخواهیم دو هفته اول بارداری را حساب نکنیم حاملگی شما 6 ماه و 2 هفته باردار هستید تا زایمان شما تنها ده هفته می ماند.

اندازه و وزن جنین در هفته سی بارداری

در هفته سی ام بارداری کودک اندازه کدو سبز است با طول حدود 40 سانتی متر و وزن 1.315 کیلوگرم و هر هفته حدود 230 گرم وزن اضافه کرده و 1.27 سانتی متر رشد می کند.

هفته سی ام بارداری و وزن جنین

در هفته سی ام بارداری جنین با بزرگتر شدن فصای بیشتری از رحم شما را می گیرد و این فضا تا قفسه سینه می رود، جنین وزنی حدود 1 کیلو و 36 گرم می رسد و قدش تا 38 سانتی متر می شود، با بزرگ شدن جنین مایع آمونیاک کمتر شده .

هفته سی بارداری ماه چند است؟

 30 هفته بارداری معادل شش ماه و دو هفته بارداری است. فقط 10 هفته دیگر به زایمان باقی مانده. 

وضعیت و رشد کودک در هفته سی بارداری

تغییرات نوزاد در این هفته به صورت زیر است: پوست جنین در هفته سی ام بارداری نرم تر شده، اما مغز کودک چروک شده تا راهی برای بافت های ضروری مغز باشد. کودک در هفته سی ام بارداری می تواند انگشت خود را بگیرد و از این مهارت پس از تولد استفاده خواهد کرد.

وضعیت و رشد کودک در هفته سی بارداری

علائم هفته سی بارداری بارداری

در هفته 30 بارداری، کابوس های شما بیشتر می شود. شاید دلیل آن هورمون ها باشد، اما اضطراب نیز بی تاثیر نیست بنابراین کارهایی انجام دهید که بتوانید راحت تر بخوابید. فاصله بین خانه تا بیمارستان را محاسبه کنید. ممکن است با این کار دیگر کابوس زایمان در ماشین نداشته باشید. دیگر علائم هفته 30 بارداری عبارتند از:

1. سوزش معده

باید از غذاهایی که باعث سوزش می شوند اجتناب کنید (غذاهای چرب، سنگین، تند و یا اسیدی). سعی کنید از این غذاها به خصوص قبل از خواب اجتناب کنید، زیرا این علائم باعث اختلال در خواب شما می شود.


حتما بخوانید: درمان خانگی سوزش سر دل (رفلاکس معده) در دوران بارداری


2. بی خوابی

نمی توانید راحت بخوابید و ذهن شما درگیر است. بی خوابی باعث خستگی شما می شود.

3. ورم پاها

ورم که با بالا بردن پاها کاهش می یابد. اما ورم ناگهانی یا شدید خوب نیست.

4. ناخوشی

کمر درد، کفل درد و پا درد به دلیل بزرگ شدن شکم ایجاد می شود.

5. نفس تنگی به دلیل فشار بر ریه ها

در هفته 30 بارداری کودک نزدیک قفسه سینه قرار دارد اما در هفته 33 و 34 پایین آمده و وارد رحم می شود. شما متوجه این لحظه می شوید زیرا نفس کشیدن برای شما راحت تر می شود.

علائم هفته سی بارداری

هفته سی ام بارداری دوقلویی

جنین دوقلو به خاطر اینکه جفت هستند و فضای بیشتر باید برای رشد داشته باشند، این دوقلوها وزنی حدود 11 تا 18 کیلوگرم دارند و دهانه رحم یا همان سرویکس ارتفاعی حدود 28 تا 32 سانتی متر دارد، در این موقعیت و هفته شما استراحت بیشتری احتیاج دارید زیرا انرژی که می گذارید دوبرابر می باشد.

هفته سی ام بارداری دو قلویی

شکم در هفته 30 بارداری

بله! شکم شما سفت تر شده است. در هفته 30 انقباض براکستون هیکس بسیار شایع است. این روش بدن برای آماده شدن برای زایمان است. انقباض براکستون هیکس پس از ورزش یا رابطه جنسی اتفاق می افتد، یا زمانی که خسته شده یا بدن کم آب است. در صورت انقباض نشسته یا دراز بکشید و استراحت کرده و آب کافی بنوشید. اگر انقباضات متوقف نشده و یا تعداد انقباض ها در هر ساعت بیش از 4 باشد، با پزشک خود تماس بگیرید زیرا ممکن است نشانه زایمان زودرس باشد.

مجموع افزایش وزن باید حدود 8.165 تا 11.350 باشد. با این حال، اگر دوقلو باردار باشید، ممکن است بیش از 11.350 تا 18.150 وزن اضافه کنید. ارتفاع رحم، فاصله استخوان شرمگاهی تا بالای رحم باید حدود 28 تا 32 سانتیمتر باشد. نگران افزایش وزن نباشید. وزن اضافی برای شیر دادن کودک است. نیازی نیست که وزن خود را کاهش دهید؛ وزن شما در طول نه ماه زیاد شده و مدت ها طول می کشد که وزن کم کنید. با این حال، افزایش ناگهانی یا شدید وزن ممکن است نشانه عوارض جدی حاملگی به نام پره اکلامپسی باشد که باید فورا به پزشک مراجعه شود.


حتما بخوانید: علائم پره اکلامپسی در بارداری چیست


در هفته سی بارداری سر کودک بالا است. کودک 30 هفته ای به راحتی در  1 و 1/2 پینت مایع آمنیوتیک شناور است. ممکن است فکر کنید جای کودک تنگ است اما هنوز هم جای کافی برای حرکت دارد. در طول هفته های آینده شکم شما بیشتر رشد کرده و به نزدیک قفسه سینه رسیده تا بتواند نوزاد را درون خود نگه دارد اما با نزدیک شدن به روز زایمان کودک به جای بیشتری نیاز دارد.

سونوگرافی هفته سی ام بارداری 

اگر بارداری بدون عارضه داشته باشید، احتمالا نیازی به سونوگرافی هفته 30 نخواهید داشت. هفته 30 بارداری برای خانم های دوقلو باردار. تا این لحظه دوقلوهای شما احتمالا به اندازه تک قلوها رشد کرده اند. اما بعضی وقت ها بین هفته های 30 تا 32 رشد آنها کم می شود. در این هفته ماما پروفایل بیوفیزیکی خانم های دوقلو باردار را چک می کند که ترکیبی است از سونوگرافی هفته 30 و آزمایش بدون استرس جنین. برای آزمایش بدون استرس، باید سنسورهایی را برای اندازه گیری انقباضات و ضربان قلب نوزادان روی شکم خود بگذارید. این تست برای بررسی میزان ضربان قلب کودک هنگام حرکت است. اگر نتایج آزمایش بدون استرس و سونوگرافی اکی باشد به این معنی است که دوقلوهای شما سالم هستند.

سونوگرافی هفته سی بارداری

سونوگرافی هفته 30 بارداری برای چیست

در هفته سی ام انجام سونوگرافی فقط در شرایطی که پزشک تجویز کند لازم می باشد، در این سونوگرافی متخصص خواهد دید که آیا ضربان قلب کودک منظم خواهد بود و یا کمربندی روی شکم شما وصل شده است، همچنین جنین به مقدار کافی اکسیژن دریافت می کند یا خیر. در این هفته امکان باز بودن چشم های کودک می باشد.

هفته سی ام بارداری چی بخوریم

نکات مهمی که در هفته های گذشته عنوان شد را در این هفته لحاظ کنید، علاوه بر آن غذای نشاسته ای مانند سیب زمینی و غلات بخورید، اما حواستان باشد که سیب زمینی را به صورت آبپز میل کنید و نه سرخ کرده. به غذای خود سبزیجات و گوشت های بدون چربی اضافه کنید. تا از دچار شدن به اسهال در دوران بارداری را جلوگیری کند.


حتما بخوانید: چه عواملی باعث بروز اسهال در دوران بارداری می شود؟


در این هفته به مقدار کافی و با تجویز پزشک ویتامین و مواد معدنی مصرف کنید. مصرف کشک در این هفته به تامین پروتئین، کلسیم، فسفر و آهن بدن شما کمک می کند، سعی کنید برای مزه دار کردن سالاد خود از ماست، آب لیمو، آب نارنج، آب غوره بدون نمک و روغن زیتون به جای سس مایونز استفاده کنید.

هفته سی ام بارداری چی بخوریم

هفته سی ام بارداری چی نخوریم

در دوران بارداری مصرف غذاهای قندی بسیار مضر می باشد، همچنین افراد باردار باید در این دوران از مصرف مواد غذایی سرخ کرده، ماهی های خام مانند سوشی خودداری کنند.

نکات مهم در هفته سی ام بارداری

از این هفته زنان باردار به خاطر سنگینی بیشتر علاوه بر داشتن رژیم غذایی مناسب باید از استراحت کافی نیز بهره بگیرند، اگر در طول روز به موسیقی های آرامبخش گوش دهید کودکتان نیز آرام خواهد شد، اگر به طور کامل مشغول به کار هستید از ساعات کاری خود کم کنید و بیشتر استراحت کنید، حتما دقایقی بعد از نهار را دراز بکشید آن هم به پهلو ، و در طول روز ساعاتی را در نظر بگیرید که پاهای خود را بالا نگهدارید تا خون در تمامی نقاط بدنتان جریان پیدا کند.

آزمایشات هفته سی ام بارداری

آزمایشاتی که در هفته های 26 تا 30 بارداری، انجام می شود، آزمایش خون و ادرار می باشند،  که آزمایش خون به وضعیت گلبول های قرمز برای کم خونی، آنتی بادی ها و عفونت مربوط می باشد، آزمایش ادرار نیز برای بررسی مسمومیت بارداری و آنالیز ادرار است که درصورت مشکوک بودن به عفونت مجاری ادرار پزشک ادرار را برای بررسی عفونت، مورد کشت قرار می دهد.

فهرست فعالیت های هفته 30 بارداری

1. برنامه ریزی ویزیت هفته 32

2. خانه را برای ورود کودک آماده کنید.

3. فاصله خانه تا بیمارستان را مشخص کنید.

سخن آخر

وضعیت کودک در هفته سی بارداری، کودک قادر به گرفتن انگشت خود است. سوزش معده و بی خوابی از علائم هفته سی بارداری است. فعالیت هفته 30 بارداری، آماده کردن خانه برای ورود کودک و حتما سعی کنید تا از بیمارستانی که قرار است در آنجا وضع حمل کنید دیدن کنید و تمامی شرایط را بسنجید، حدالامکان مایحتاج نوزاد خود را تا 6 ماهگی تهیه کرده تا در آن دوران دغدغه خرید کردن نداشته باشید.


مقالات مرتبط:

همه چیز درباره هفته سی و یکم بارداری

همه چیز درباره هفته سی و دوم بارداری



از
6
رای