علائم هفته ششم بارداری؛ سونوگرافی، سقط و تغذیه هفته 6 بارداری

علائم هفته ششم بارداری؛ سونوگرافی، سقط و تغذیه هفته 6 بارداری علائم هفته ششم بارداری چیست؛ وضعیت مادر، سونوگرافی، علت لکه بینی و سقط جنین در هفته 6 بارداری؛ در هفته ششم بارداری چی بخوریم و چی نخوریم، شکل جنین و مراقبت لازم در سلام دنیا بخوانید.

در هفته ششم بارداری تغییراتی در بدن ایجا می شود که مادر متوجه انها نمی شود اما قسمت هیجان انگیز این است که شما در حال پرورش یک موجود زنده هستید که طی هفته ششم میتوانید مراحل رشد او را مشاهده کنید. در این مطلب سلام دنیا شما را با تغییرات ،علائم، وضعیت جنین وضعیت مادر، تغذیه و مراقبت در هفته ششم بارداری آشنا خواهیم کرد.

همه چیز در مورد هفته ششم بارداری

همانطور که در قسمت بالا گفته شد در هفته ششم بدن با تغییرات زیادی مواجه می شود که شما متوجه آنها نمی شوید برای مثال رحم برای ایجاد فضای بیشتر برای رشد جنین بزرگتر می شود.در هفته ششم بارداری شما با مجموعه مختلفی از احساسات مواجه هستید یک روز خوشحال و روز دیگر بداخلاق و بی حوصله می شوید،نگران نباشید زیرا این تغییرات ناشی از تاثیرات هورمون ها است. اگرچه در طی این شش هفته تغییراتی در بدنتان و حالات روحی شما ایجاد شده است و با علائمی مانند حالت تهوع و خستگی روبه به رو می شوید ولی از همه مهمتر این است که شما در حال پرورش یک جوانه کوچک هستید که با سرعت در بدن شما به رشد خود ادامه می دهد.

همه چیز در مورد هفته ششم بارداری

هفته ششم بارداری یعنی چند ماهگی

هفته ششم در سه‌ماهه نخست بارداری قرار دارد،و  شما به مدت یک ماه و یک هفته باردار هستید.

علائم بارداری در هفته ششم

هفته ششم یعنی سه‌ماهه نخست بارداری، بنابراین در صورتی که در این هفته علائمی نسبتاً شدید و ناراحت کننده مواجه شوید اصلا جای نگران ندارد. زیرا در سه‌ ماهه اول بدن خانوم باردار با تغییرات هورمونی شدیدی روبه رو می‌شود، بنابراین در عملکرد بسیاری از اندام‌ها و ارگان‌های بدن اختلال ایجاد می شود. به همین دلیل در طی هفته ششم مادر علائم زیر را تجربه می کند، البته همه خانوم ها با این علائم مواجه نمی شوند. این علائم شامل سندروم پیش از قاعدگی، خستگی، سردرد، سینه‌درد، تورم سینه، تیره شدن اطراف نوک سینه، گرفتگی عضلات، نفخ شکم، تغییر خلق‌وخو ، احساس ناخوشایند نسبت به بوها، تمایل بیش از حد و یا بیزاری ناگهانی از غذاها و افزایش بزاق دهان و تکرر ادرار است. مادر در پایان هفته ششم بارداری حالت تهوع را هم تجربه خواهد کرد.

تحولات درونی شما از بیرون مشخص نیست، اما احتمالا برخی از نشانه های بارداری مانند ناخوشی صبحگاهی را تجربه می کنید. اگر چه نمی توان از ناخوشی صبحگاهی جلوگیری کرد، خوشبختانه راه های زیادی برای کاهش تهوع در هفته ششم بارداری وجود دارد. 90 درصد از زنان باردار ناخوشی صبحگاهی دارند، اما این ناخوشی در زنان باردار متفاوت است. به عنوان مثال، ممکن است فقط حالت تهوع داشته باشید یا ممکن است تهوع و استفراغ داشته باشید.


حتما بخوانید: راهکارهایی برای رفع حالت تهوع زنان باردار


  • ممکن است استفراغ بیش از حد داشته باشید که آن را استفراغ شدید حاملگی می نامند. با این حال، فقط یک درصد از زنان باردار تحت تاثیر استفراغ شدید حاملگی قرار می گیرند.
  • بارداری بر خواب نیز اثر می گذارد. تغییر سطوح هورمون ها و افزایش جریان خون در کلیه باعث بی خوابی در طول شب می شود. و حتی به دلیل درد سینه خوابیدن برای شما سخت خواهد بود.
  • در اواخر شب غذای سنگین نخورید تا راحت تر بخوابید. می توانید از راهنمایی های ما برای خواب بهتر شبانه استفاده کنید.

علائم هفته ششم بارداری

هفته ششم بارداری بدون علائم

بعضی از خانوم ها در طی هفته ششم علائم که در قسمت بالا عنوان شده و حتی حالت تهوع را تجربه نمی کنند و این مسئله باعث نگرانی انها می شود،ولی نداشتن علائم در طی هفته ششم طبیعی است و در صورتی که پزشک شما سلامت مادر و جنین را تایید کند جای هیج نگرانی ندارد.پس در صورتی که علائمی نداشتید ابتدا با پزشک خود مسئله را در میان بگذارید تا نگرانی شما رفع شود.

رشد کودک در هفته ششم بارداری

کودک به اندازه یک عدس است. اگر چه کوچک است، اجزای صورت او تشکیل شده است. چشم، گوش ها و سوراخ بینی به اندازه یک نقطه تاریک است. سپس دست و پاهای او شکل می گیرد. تعداد ضربان قلب کودک در هفته ششم بارداری در هر دقیقه 100 است.
در مورد هفته ششم بارداری و شکل کودک در این هفته اطلاعات زیادی کسب کنید.</p

اطلاعات لازم هفته ششم بارداری

هفته ششم بارداری جنین چگونه است

در هفته ششم بارداری صورت جنین در مراحل اولیه شکل گیری قرار دارد یعنی چشم ها،بینی،دهان و گوشهای در حال شکل گیری هستند.علاوه بر این در این هفته جنین دست و پاهایش هم شروع به رشد کردن می کنند.البته هفته ششم بارداری فقط برای تکمیل ظاهر جنین نیست بلکه اندام های حیاتی از جمله کبد در جایگاه اصلی خود قرار می گیرند و سایر اندام‌ها نیز در حال رشد هستند. در طی این هفته معده، مری، روده‌ها وکلیه‌ها تازه شروع به شکل‌گیری می کنند و بعد شش‌های فرزند دلبند شما، ظاهر می شوند.در هفته ششم اندازه‌ی سر تا بخش انتهایی تنه‌ی جنین شما که پوششی نازک و شفاف دارد، تقریباً به اندازه‌ی یک چهارم اینچ ( حدود 4-6 میلی‌متر) و حدوداً به اندازه ی یک عدس است. در طی این هفته چون جنین هنوز خیلی کوچک است حرکت خاصی ندارد،در واقع استخوان های جنین هنوز شگل نگرفته اند و او حالت غضروفی دارد.

هفته ششم بارداری جنین چگونه است

هفته ششم بارداری دوقلو

در صورتی که در هفته ششم، بارداری دو قلو داشته باشید، این امر می تواند موجب افزایش خطر ابتلا به‌ برخی از عوارض بارداری شود. در ادامه شایع ترین عارضه‌هایی که باید علائم را با پزشک در میان بگذارید را ارائه کرده‌ایم:

  • آنمی (کم خونی)
  • پره اکلامپسی

حتما بخوانید: علائم پره اکلامپسی در بارداری چیست


  • دیابت بارداری
  • خونریزی از واژن
  • کلستاز بارداری
  • زایمان زودرس
  • محدودیت رشد داخل رحمی یا تأخیر در رشد جنین
  • سندرم انتقال دوقلو به دوقلو، این سندروم زمانی رخ می دهد که یک نوزاد خون بیشتری نسبت به نوزاد دیگر دریافت می‌کند.

هفته ششم بارداری دوقلو

در صورتی که مشخص شود شما دو قلو باردار هستید، ممکن است به مراقبت های بیشتری نسبت به سایر مادران نیاز داشته باشید. ممکن است به چکاپ‌های بیشتری نیاز داشته باشید، محدودیت‌های خاصی برای شما ایجاد شود یا حتی در صورت لزوم، برای زایمان زودهنگام با سزارین برنامه ریزی کنید. خانوم هایی که دوقلو باردار هستند معمولا افزایش وزن بیشتری پیدا می کنند. براساس گزارشات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری،  افزایش وزن برای افرادی با شاخص توده بدنی (BMI) بین 18.5 تا 24.9 ، حدود 16 تا 25 کیلوگرم می‌باشد.

علاوه براین مادرانی که دو قلو باردار هستند نسبت به مادرانی که فقط بارداری با یک نوزاد را دارند، به دریافت مواد مغذی بیشتری نیاز دارند، از جمله:

  • اسیدفولیک
  • کلسیم
  • آهن
  • پروتئین

هفته ششم بارداری و سونوگرافی

زمانی که برای انجام سونوگرافی در هفته ششم بارداری به پزشک مراجعه می‌کنید، از قسمت فرق سر جنین تا قسمت انتهای تنه جنین به عنوان سن بارداری شما تخمین زده می شود. در هفته ششم اندازه ساک بارداری تقریبا در حدود 10 الی 17 میلی‌متر است. کیسه زرده و جنین در قسمت ساک بارداری قرار دارند. در صورتی که میخواهید سونوگرافی شکمی یا واژینال انجام دهید، باید بدانید که گاهی اوقات امکان شنیدن صدای ضربان قلب جنین شما وجود دارد. البته فراموش نکنید که در صورتی که موفق به شنیدن صدای ضربان قلب جنین خود نشدید، باید در طی هفته آینده مجدداً سونوگرافی را تکرار کنید. اما جای نگرانی نیست. ممکن است علت این به دلیل تأخیر در امر بارداری و لقاح باشد. یعنی سن بارداری شما کمتر است و هفته آینده مجددا سونوگرافی شما تکرار خواهد شد.

هفته ششم بارداری و سونوگرافی

هفته ششم بارداری و قلب جنین

همانطور که گفته شد در طی هفته ششم ممکن است از طریق سونوگرافی واژینال صدای ضربان قلب جنین خود را بشنوید. نکته جالب توجه این است که قلب فرزند دلبندتان تا قبل از تولدش در حدود 54 میلیون بار می‌تپد. اما اگر موفق نشدید و صدای ضربان قلب را نشدید نگران نشوید چون خیلی زودتر از آن‌چه که فکرش را می‌کنید صدای قلب کوچک او را هفته به هفته خواهید شنید.

هفته ششم بارداری خونریزی دارم

طی هفته ششم بارداری ممکن است مادر خونریزی را تجربه کند. خونریزی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. تغییرات دهانه رحم یکی از این دلایل بروز خونریزی در هفته ششم است.اگرچه این تغییرات باعث خونریزی واژینال می شوند، اما جای نگرانی نیست.خونریزی می تواند به دلیل عفونت واژن هم رخ دهد. بیماری‌های مقاربتی  می توانند علت این عفونت ها و بروز خونریزی باشد.


حتما بخوانید: درمان خانگی عفونت قارچی واژن در بارداری


توصیه ما این است که بعد از مشاهده خونریزی حتما رنگ خون و میزان آن را به پزشک خود اطلاع دهید. در صورتی که به همراه خونریزی با علائمی نظیر تب غیرطبیعی و بالا، ترشحات غیرمعمول با بافت‌های جداشده، سرگیجه و گرفتگی عضلات مواجه شدید حتما به پزشک مراجعه کنید،زیرا خونریزی در هفته ششم بارداری مسئله بسیار مهمی است.در صورتی که خونریزی شدیدی داشتید اصلا از تامپون استفاده نکنید.

هفته ششم بارداری خونریزی دارم

کمردرد و لکه بینی در هفته ششم بارداری

 لکه بینی یکی از شایع ترین مشکلات در هفته ششم بارداری است. البته گاهی اوقات لکه بینی ناشی از مشکلات هورمونی است و هیچ خطری مادر و جنین را تهدید نمی کند. اما نکته منفی که باید بدانید این است که گاهی اوقات لکه بینی نشان دهنده سقط جنین است. به دلیل پراهمیت بودن این هفته بهتر است به دقت تمام نکات را رعایت و علائم بررسی شود.

  • تغییرات هورمونی: این تغییرات اولین و معمول ترین علت لکه بینی در هفته ششم بارداری محسوب می شوند. فراموش نکنید که همین تغییرات کم و جزئی می‌تواند مشکلات فراوانی را برای بدن در پی داشته باشند. البته جای نگرانی نیست، چون بعد از پایان بارداری و زایمان تمامی این مشکلات هورمونی برطرف خواهند شد. در صورتی که برای مکشل لکه بینی به پزشک مراجعه کردید و علت آن مشکلات هورمونی تشخیص داده شد، جایی برای نگرانی نیست.
  • سقط جنین: گاهی اوقات پزشک متخصص سقط زودهنگام جنین را علت لکه بینی می‌داند. در این‌صورت لازم است برای جلوگیری از بروز خطری برای مادر باید اقدامات لازم صورت بگیرد.توصیه ما انجام سونوگرافی و آزمایشات بارداری است.

کمردرد و لکه بینی در هفته ششم بارداری

آزمایش هفته ششم بارداری

برخی آزمایشاتی که در طی هفته ششم صورت می گیرند شامل:

  • نمونه ادرار: پزشک متخصص به منظور تعیین میزان قند خون و عفونت‌های موجود در بدن این آزمایش را درخواست می دهد.
  • نمونه خون: برای بررسی سطح هورمون‌های بارداری و کم خونی نمونه خون شما آزمایش می‌شود.
    البته موارد دیگری هم مثل سرخجه، آبله‌مرغان و بیماری‌های مقاربتی مانند سفلیس و هپاتیت B، سوزاک و کلامیدیا از طریق نمونه خون مورد بررسی قرار می‌گیرد.البته این آزمایش‌ها هر بار تکرار نمی شوند و فقط برای بررسی‌های اولیه است.
  • معاینه فیزیکی: معمولا برای هر بار مراجعه پزشک متخصص ،او فشارخونتان را می‌گیرد. برای مراجعه اول  ممکن است پزشک سینه های شما را معاینه کند.

آزمایش هفته ششم بارداری:نمونه خون

هفته ششم بارداری چی بخوریم

  • بهتر است که در هفته ششم مواد غذایی مقوی مصرف کنید، ادویه‌های گرم و مغزهایی مانند بادام، پسته، مویز، سیب شیرین، کشمش، به و خرما همگی مقوی هستند و مواد مورد نیاز بدن مادر را تامین می کنند.
  • غذاهای حاوی فیبر بخورید، از انجایی که یبوست در دوران بارداری بسیار شایع است پس با مصرف مواد غذایی حاوی فیبر مانند دانه‌ها، غلات کامل، نان سبوس‌دار، میوه‌ها، سبزیجات و آجیل از بروز یبوست جلوگیری کنید. علاوه براین این مواد غذایی حاوی ارزش غذایی بالایی هستند وتاثیر خوبی در رشد جنین هم دارند.
  • به منظور تأمین اسیدهای آمینه بدن مواد غذایی مانند تخم‌مرغ، لبنیات کم‌چرب و گوشت را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • از طریق مصرف حبوبات می توانید آهن موردنیاز بدن را تامین کنید،حبوبات همچنین حاوی پروتئین هم هستند و نیاز بدن به پروتئین را هم برطرف می کنند.
  • به منظور افزایش حجم خون بهتر است گوشت قرمز مصرف کنید.
  • مصرف سبزیجات می تواند مانع از بروز نقص لوله عصبی جنین شود، چراکه سبزیجات حاوی مقادیر زیادی فولیک اسید هستند.

هفته ششم بارداری چی بخوریم

هفته ششم بارداری چی نخوریم

  • از مصرف محصولات لبنی و نوشیدنی‌های غیر پاستوریزه اجتناب کنید.
  • مصرف غذاهای چرب، تند و سرخ شده را محدود کنید.
  • از مصرف دخانیات و الکل پرهیز کنید.
  • از انجایی که هفته ششم  اندام‌های جنین در حال شکل‌گیری هستند،بهتر است از مصرف خودسرانه هرگونه دارو بدون دستور پزشک خودداری کنید.

هفته ششم بارداری چی نخوریم

مراقبت های لازم هفته ششم بارداری

مراقب تغذیه خود باشید

علاوه بر اینکه باید برای تقویت بدن و افزایش سرعت رشد جنین مراقب مکمل‌ها و مواد غذایی مصرفی خود باشید، باید مراقب میزان غذاهایی که می‌خورید هم باشید. زیرا اضافه‌وزن در این دوران برای مادر و جنین اصلا خوب نیست.

آب بنوشید

بدن در دوران بارداری بیشتر از قبل به مایعات نیاز دارد. حداقل 10 لیوان آب در روز بنوشید. نوشیدن مایعات نه تنها برای هیدراته شدن پوستتان مفید است بلکه از بروز یبوست نیز جلوگیری می‌کند.

از روان آبگرم و سونا تا تولد فرزند استفاده نکنید

از وارد شدن به آب داغ یا محیطی مانند سونا که دمای بالای 38 درجه دارد، خودداری کنید. محیط گرم وان و سونا احتمال سقط‌جنین را افزایش می‌دهند.

مصرف مکمل‌ها

در صورتیکه با پزشک مشورت کرده باشید،با تجویز او می توانید مکمل‌های غذایی مصرف کنید. ازجمله مکمل‌هایی که پزشک در این دوران تجویز می‌کند فولیک اسید و ویتامین D هستند، نکته مهم این است که به هیچ وجه نباید مصرف مکملی را بدون مشورت با پزشک قطع کنید یا اینکه میزان مصرفی را افزایش دهید.


حتما بخوانید: اسید فولیک برای چیست و چه خواصی دارد


ورزش سنگین انجام ندهید

اگرچه رزش کردن در دوران بارداری توصیه شده است اما بهتر است در هفته‌های اول بارداری ورزشهای سبک مثل پیاده روی و نرمشهای کششی و آرام را امتحان کنید و از انجام ورزش های سخت و نفس گیر مانند ورزش های هوازی و وزنه زدن و دویدنهای طولانی مدت و کوهنوردی و صخره نوردی خودداری کنید. پیاده روی ورزش مناسب برای بارداری است،زیرا راه رفتن می تواند موجب تقویت عضلات شکم شود و در ماهای آخر برای داشتن زایمان راحت به مادر کمک کند.

مراقبت های لازم هفته ششم بارداری:پیاده روی

سخن آخر

می دانید باردار هستید ولی نمی توانید این موضوع را به دوستان و خانواده اطلاع دهید و شما را احساسی می کند. نگه داشتن این راز سخت است، به خصوص اگر بیمار و خسته باشید. اما متأسفانه، سقط جنین در مراحل اولیه بارداری عادی است، بنابراین بهتر است در این مراحل بارداری خود را مخفی نگه دارید. بهتر است در مورد این احساس با همسر خود صحبت کنید تا نگرانی و استرس شما برطرف شده و حس پدرانه در او ایجاد شود.

اگرچه در هفته ششم بارداری با تغییرات بدنی و طیف گسترده ای از احساسات و علائم ناخوشایند مواجه میشوید اما فکر کردن به این موضوع که فرزند دلبندتان در حال رشد و تکامل است و صورت کوچک و زیبای او در طی این هفته در حال شکل گیری است و می توانید در آینده نزدیک صورت کوچک او را نوازش کنید احساس خوبی پیدا خواهید کرد.


مقالات مرتبط:

همه چیز درباره هفته هفتم بارداری

همه چیز درباره هفته هشتم بارداری

از
4
رای