هفته هشتم بارداری چگونه است؛ علائم سقط، ترشحات و تغذیه هفته 8

هفته هشتم بارداری چگونه است؛ علائم سقط، ترشحات و تغذیه هفته 8 علائم هفته هشتم بارداری؛ لکه بینی، تشخیص جنسیت، تیر کشیدن رحم، ترشحات، وضعیت جنین، علائم سقط جنین و مراقبت و در هفته هشتم بارداری چی بخوریم و چی نخوریم در سلام دنیا بخوانید.

در هفته هشتم بارداری شما دو ماه است که باردار هستید. در هفته هشتم بارداری،جنین تغیراتی بیشتری پیدا کرده ایت زیرا دست‌ها و پاهای کودک شما در حال شکل‌گیری است و اجزای صورت او رشد کاملتری داشته اند. در طی این هفته احتمالا متوجه تنگ تر شدن لباس ها در ناحیه کمر شده اید.هفته هشتم شامل تغییرات جذاب زیادی برای شما و فرزند دلبندتان است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هفته هشتم بارداری، تغییرات،علائم و باید ها و نبایدهای تغذیه ای تا پایان این مطلب سلام دنیا  همراه ما باشید. 

هفته هشتم بارداری چند ماهگی است

در هفته هشتم شما 2 ماه است که باردار هستید. البته از ظاهر شما مشخص نیست، اما؛ همانند بسیاری از زنان باردار اولین قرار ملاقات خود را با دکتر تعیین کرده اید. در این مرحله سونوگرافی انجام شده و حتی می توانید صدای قلب جنین را بشنوید. عالی است.

رشد جنین در هفته ی هشتم

در هفته ی هشتم جنین به اندازه ی یک تمشک بوده و حدود 1.14 گرم وزن و حدود 1.62 سانتی متر قد دارد. جنین روزانه حدود یک میلیمتر رشد می کند.

وضعیت جنین در هفته هشتم

در هفته هشتم بارداری، انگشتان دست و پای جنین شکل گرفته و دم جنین افتاده است. واقعیت جالب: جوانه ی چشایی جنین در این مرحله شکل گرفته و آماده ی اولین وعده غذایی می شود.

وضعیت جنین در هفته هشتم بارداری

علائم بارداری در هفته ی هشتم

تعجب نکنید! در هفته ی هشتم به دلیل ترشح هورمون ها بدن شما بوی بدی خواهد گرفت. هفته هشتم بارداری علایم بسیار زیادی دارد از جمله:

1. درد و رشد سینه

با افزایش سطح هورمون‌ها، سینه‌های مادر برای تهیه شیر رشد بیشتری پیدا می‌کنند و نوک سینه ها حساس تر می شوند. این علائم در اولین بارداری بیشتر قابل مشاهده است. سینه های شما بزرگتر و سنگین تر شده و احساس درد خواهید داشت. درد به دلیل بزرگ شدن لوبول های تولید شیر در سینه های شماست که آماده ی شیردهی می شوند.

2. چرت زدن

چرت زدن در هفته ی هشتم بارداری طبیعی است. چرا؟ به دلیل تغییر هورمون ها بدن شما خون بیشتری برای نوزاد تولید می کند و سطح فشار خون و میزان قند خون شما پایین می آید. پس سعی کنید بیشتر بخوابید. شب ها زودتر به رختخواب رفته و آخر هفته ها بیشتر دراز بکشید.

3. ناخوشی و تهوع صبحگاهی

در دوران بارداری به ویژه در طول هفته هشتم بارداری تا پایان سه ماه اول،اکثر مادران در برخی مواقع دچار تهوع   و حدود نیمی از آن‌ها دچار استفراغ می‌شوند و تقریباً سه درصد از خانوم های باردار حالت تهوع شدید صبحگاهی  را تجربه می کنند.این علائم می تواند بروز عوارضی نظیر کم‌آبی بدن، کاهش وزن و سایر عوارض مرتبط را افزایش دهد. تهوع در هفته هشتم بارداری به دلیل هورمون های بارداری بیشتر است. در طول روز آب بیشتری نوشیده و میان وعده های سالم بخورید. اگر در هفته ی هشتم بارداری تهوع زیاد دارید باید غذاهایی بخورید که با معده ی شما سازگارتر است. زنجبیل، ویتامین B.6، و دستبندهای طب فشاری را امتحان کنید.


حتما بخوانید:  راهکارهایی برای رفع حالت تهوع زنان باردار


4. حس بویایی قوی

افزایش حس بویایی معمولا همراه با تنفر از خوردن غذاها رخ می دهد، هر دو این علائم ناشی از افزایش سطح هورمون‌های بارداری هستند و هر دو  این علائم معمولا در طی سه‌ماهه دوم بارداری برطرف می‌شوند. جدا از ناخوشی صبحگاهی، حس بویایی قوی یکی دیگر از علایم هفته ی هشتم است. بوی زننده و یا حتی بوهایی که قبلا شما را آزار نمی داده اکنون باعث حالت تهوع می شوند بنابراین سعی کنید از چنین بوهایی اجتناب کنید. 

5. گرفتگی عضلانی

گرفتگی عضلانی در هفته هشتم بارداری طبیعی است و به این دلیل است که رباط ها به دلیل بزرگ شدن رحم کشیده می شوند. اگر گرفتگی عضلانی شما شدید بوده یا به هر دلیلی نگران هستید به دکتر مراجعه کنید.

گرفتگی عضلانی از علائم هفته هشتم بارداری

6. یبوست

یبوست در بارداری شایع است. حدود 50 درصد از زنان باردار دچار یبوست می شوند. نوشیدن مقدار زیاد آب، خوردن میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر، و پیاده روی برای جلوگیری از یبوست مفید است. اگر فایده ای نداشت با دکتر خود مشورت کنید.

7. کابوس دیدن

کابوس در دوران بارداری کاملا طبیعی است. کابوس ممکن است ناشی از افکار و اضطراب های جدید باشد. مطمئنا این روزها فکرتان درگیر است!

8. لکه بینی در هفته هشتم بارداری

لکه بینی در  هفته هشتم بارداری خطرناک است و ممکن است نشانه ی سقط جنین باشد. لکه بینی در سه ماهه اول ممکن است به دلیل رابطه ی جنسی باشد (در این مرحله دهانه رحم حساس تر است). با دکتر صحبت کنید تا مشکلی پیش نیاید.


حتما بخوانید: لکه بینی در بارداری نشانه چیست


9. سردرد

سردرد یکی از علائم شایع هفته هشتم است و عواملی نظیر افزایش جریان خون و خستگی در بروز آن دخیل هستند.قبل از مصرف هر نوع دارو برای رفع سردرد حتما با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف خودسرانه داروهایی سپرین، ایبوپروفن و اکثر داروهای تجویزشده برای میگرن خودداری کنید.

علائم هفته هشتم بارداری:سردرد

10. اسهال

در طی هفته هشتم دستگاه گوارش حساس شده و احتمال بروز اسهال را افزایش می دهد. درصورتی که اسهال بیشتر از 24 ساعت ادامه داشت و یا علائم دیگری هم تجربه کردید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.از مصرف داروهای برطرف‌کننده اسهال بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.

11. تکرر ادرار

با افزایش هفته های بارداری رحم بزرگتر می وشد و با فشاری که رحم به مثانه مادر وارد می کند نیاز به دفع ادرار بیشتر می‌شود

12. درد پشت

در طی آماده سازی برای حاملگی، عضلات پشت دچار تغییراتی می شوند تا بتوانند با رحمی که در حال بزرگتر شدن است سازگاری پیدا کنند. علاوه براین،هورمون‌های بارداری نیز با ایجاد تغییرات بافتی در بروز درد پشت دخیل هستند.

13. خستگی

در هفته هشتم سطح هورمون پروژسترون خون افزایش پیدا می کند و میتواند باعث بروز خستگی و کم‌حوصلگی در خانوم های باردار شود.

14. ترشحات شیری‌ رنگ

در اوایل بارداری سطح هورمون استروژن بسیار بالا است، به همین دلیل خانم های باردار با افزایش ترشحات شیری‌رنگ روبه رو می شوند. این ترشحاتی واژینال سفید یا شیری‌ بالای (که به آن لوکوره می‌گویند) جای نگرانی ندارد.

15. نفخ

در اوایل بارداری مادر تغییرات هورمونی را تجربه می کند،این تغییرات منجر به ایجاد نفخ در شما شود،دقیقا مانند علائم برخی از خانم‌ها قبل از پریودی است.

16. اختلالات خواب

عواملی چون تغییرات هورمونی و همینطور تکرر ادرار، اجازه خواب شبانه با کیفیت و طولانی مثل قبل را به مادر نمی دهند و باعث بروز علائم اختلال خواب می شوند.

علائم هفته هشتم بارداری:خستگی

هفته هشتم بارداری بدون علائم

برخی مادران در هفته هشتم هیچ یک از علائم بالا را تجربه نمی کنند و نگران می شوند، اما معاینه و انجام سونگرافی و تشخیص پزشک می توان سالم بودن جنین را تایید کنند بنابراین جای نگرانی ندارد.

اگر دوقلو باردار هستید، احساس خستگی و تهوع بیشتری دارید زیرا احتمالا میزان هورمون های بارداری مورد نیاز برای نگهداری دو جنین بیشتر است.

یادآوری:
  • احساس تهوع، گرسنگی و یا خستگی بیش از حد به این دلیل است که جنین در حال رشد بوده و بدن شما باید با تغییرات هورمونی وفق داده شود. به خاطر داشته باشید که خستگی به احساس زیبای مادر شدن می ارزد (به خصوص در سه ماهه دوم که اکثر زنان باردار حال بهتر و انرژی بیشتری دارند).
  • همچنین باید بدانید که علائم هفته هشتم کاملا طبیعی است. اگر مثل دیگران نیستید نگران نشوید!

شکم در هفته ی هشتم بارداری

در این هفته بارداری شما تا اندازه ای مشخص است. در این مرحله رحم بزرگتر شده، اما از لحاظ ظاهری بارداری چندان مشخص نیست حتی در زنانی که دوقلو باردار هستند.

با شروع سه ماهه دوم، ماما دور شکم شما را اندازه می گیرد، اما در این مرحله سایز دور شکم مهم نیست. افزایش وزن طبیعی در سه ماهه اول حدود یک تا دو پوند در هفته است، بنابراین در هفته هشتم بارداری، شما 4 تا 6 پوند وزن اضافه کرده اید. و در صورت تهوع صبحگاهی هیچ وزنی اضافه نمی کنید. اگر نگران افزایش وزن یا اندازه شکم خود هستید با دکتر مشورت کنید.

شکم در هفته هشتم بارداری

سونوگرافی در هفته ی هشتم بارداری

در این مرحله اولین چکاپ زایمان انجام می شود (ویزیت هفته ی هشتم بارداری)، و حتی می توانید جنین را در سونوگرافی ببینید. بازوها و پاهای جنین تکان می خورند اما شما نمی توانید آن را احساس کنید!

سونوگرافی در هفته هشتم بارداری

آزمایش در هفته هشتم بارداری

در اولین ویزیت قبل از زایمان، پزشک آزمایش خون نوشته تا گروه خونی و مثبت یا منفی بودن ار هاش را مشخص کند (اگر ار. هاش شما منفی و ار. هاش جنین مثبت باشد نیاز به دارو خواهید داشت). سطح هورمون ها و سطح سلول های گلبول قرمز و سفید نیز بررسی می شود تا مطمئن شوید که نرمال هستند. خون شما برای  هپاتیت B، STDs، HIV  آزمایش خواهد شد.

ممکن است نیاز به پاپ اسمیر برای بررسی عفونت داشته باشید. و در این ویزیت و دیگر ویزیت ها نیاز به آزمایش نمونه ادرار است تا میزان گلوکز و پروتئین شما برای جلوگیری از دیابت بارداری و پره اکلامپسی کنترل شود.

آزمایش در هفته هشتم بارداری

خونریزی در هفته هشتم بارداری

بروز خونریزی خفیف یا لکه بینی بدون درد اغلب قبل از هفته 12 بارداری،رخ می دهد. این مورد معمولا باعث بروز نگرانی نمی شوند. خونریزی هفته هشتم معمولا بسیار خفیف است و به رنگ صورتی و گاهی قهوه‌ای مشاهده می شود. در صورتی که خونریزی خفیف واژینال را مشاهده کردید که طی چند ساعت از بین رفت، در همان روز با پزشک خود تماس بگیرید و با او مشورت کنید. اما اگر هر مقدار خونریزی واژینال بیشتر از چند ساعت طول کشید و بهمراه آن درد شکم، گرفتگی، تب، لرز یا انقباض را هم تجربه کردید فوراً برای بررسی علائم به بیمارستان مراجعه کنید.

تیر کشیدن رحم در هفته هشتم بارداری

در هفته هشتم فشار رحم بر عضلات و رباط‌های نگهدارنده‌ی اطراف به دلیل رشد بیشتر جنین و افزایش حجم مایع آمنیوتیک رحم برای جای دادن جنین می تواند موجب درد و تیر کشیدن رحم شود.البته دردهای شدید که برای مدت طولانی ادامه دارند و تسکین پیدا نمی کنند را حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

تیر کشیدن رحم در هفته هشتم بارداری

ترشحات هفته هشتم بارداری

 در اوایل بارداری سطح هورمون استروژن بسیار بالا است، به همین دلیل خانوم های باردار با افزایش ترشحات شیری‌رنگ روبه رو می شوند. این ترشحات واژینال سفید یا شیری‌ رنگ(که به آن لوکوره می‌گویند) جای نگرانی ندارد.ترشحات شیری و سفید رنگ واژینال می تواند بی بو یا با بو همراه باشند.اما ترشحات سبز رنگ و بدبو که با علائم خارش و سوزش واژن همراه هستند علائم عفونت هستند که باید درمان شوند، از مصرف خودسرانه داروهای آنتی بیوتیک برای درمان عفونت واژن خودداری کنید.


حتما بخوانید: درمان خانگی عفونت قارچی واژن در بارداری


تشخیص جنسیت در هفته هشتم بارداری

در هفته هشتم از طریق سونوگرافی امکان مشاهده تغییرات و شنیدن ضربان قلب کودک شما وجود دارد،ضربان قلب او در حدود 150 تا 170 بار در دقیقه، تقریباً دو برابر سریع‌تر از قلب شما می‌زند. حفره‌های بینی و دهان جنین رشد بیشتری داشته است. به دلیل رشد بیشتر جنین حجم مایع آمنیوتیک هم در حال افزایش است و رحم شما هم برای راحت تر بودن جنین در حال بزرگ شدن است. جنین طی هفته های هفتم تا هشتم حرکات خود را شروع می‌ کند که در معاینه سونوگرافی قابل‌ مشاهده است.پزشک با استفاده از امکانات جدید مانند کیت می تواندبه صورت تقریبی جنسیت جنین را مشخص کند.برخی از تست ها در هفته هشتم با دقت بالا می توانند جنسیت را تعیین کنند.

تشخیص جنسیت در هفته هشتم بارداری

هفته هشتم بارداری و قلب جنین

یکی از مطمئن ترین روش ها برای تایید سلامت بارداری شنیدن صدای قلب جنین در اولین جلسات سونوگرافی است. با شنیده شدن صدای ضربان قلب جنین پدر و مادر خیالشان راحت می‌شود و خطر سقط جنین به میزان زیادی کاهش می یابد. از هفته ششم قلب جنین شروع به تپیدن می‌کند.در صورتی که سونوگرافی انجام دهید می‌توانید در هفته هشتم بارداری صدای ضربان قلب کودکتان را بشنوید و ببینید.

شنیده شدن صدای قلب جنین در هفته هشتم و نهم نوع سونوگرافی بستگی دارد. احتمالاً برای بار اول در یکی از معاینات دوران بارداری و با یک دستگاه به نام داپلر، صدای ضربان قلب جنین را خواهید شنید. پزشک ممکن است با کمک این دستگاه از 10 هفتگی ضربان قلب جنین را پیدا کند.

هفته هشتم بارداری و قلب جنین

تغذیه در هفته هشتم بارداری

در سه ماه اول بارداری و هفته هشتم باید برای 5 تا 6 وعده غذای مقوی و سالم دیافت کنید.سعی کنید برای هفته هشتم یک برنامه غذایی سالم داشته باشید. این کار برای حفظ سلامت شما و فرزندتان بسیار موثر است. در برنامه غذایی خود غذاهای کم‌ حجم و مقوی بگنجانید. گروه‌های غذایی که در قسمت زیر معرفی می کنیم را حتماً در برنامه غذایی خود قرار دهید.

در هفته هشتم بارداری چه بخوریم

میوه و سبزیجات

میوه سبزیجات تازه را در برنامه غذایی خود قرار دهید و حداقل روزانه 5 نوبت آن را میل کنید.برای 5 وعده می توانید میوه تازه، میوه خشک‌شده، سبزیجات و آبمیوه تازه را انتخاب کنید. فیبر موجود در میوه و سبزیجات برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از عوارضی شایع بارداری مانند یبوست بسیار موثر هستند.

در هفته هشتم بارداری چه بخوریم:میوه و سبزیجات

کربوهیدرات‌های سالم

مواد غذایی نظیر سیب‌زمینی، غلات کامل، برنج، نان سبوس‌دار و ماکارونی حاوی کربوهیدرات های سالم هستند. البته توجه داشته باشید که برای جلوگیری از افزایش قند خون این مواد غذایی را در حد اعتدال مصرف کنید.

غذاهای غنی از پروتئین

 گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و حبوبات همگی مواد غذایی غنی از پروتئین هستند و مصرف این مواد غذایی در تکامل جنین و سلامت مادر نقش مهمی دارند.

مصرف کلسیم

در دوران بارداری با مصرف فرآورده‌های لبنی نظیر شیر، پنیر و ماست که سرشار از کلسیم هستند، نیاز بدن برای این ماده معدنی مهم را تأمین کنید. از انجایی که در هفته هشتم، استخوان‌سازی و ایجاد اسکلت جنین در حال رشد و تکامل است و به همین دلیل دریافت مقادیر بالای کلسیم برای استخوان سازی بهتر جنین لازم است.

در هفته هشتم بارداری چه بخوریم:مصرف کلسیم

مصرف فولیک اسید

 جنین برای ایجاد شبکه عصبی، به مواد غذایی غنی از اسیدفولیک نیاز دارد،بنابراین این ماده غذایی را حتما در برنامه غذایی خود قرار دهید.لوبیاچیتی، کلم بروکلی، نعنای خشک و آب پرتقال مواد غذایی خوبی برای تامین اسیدفولیک هستند. علاوه بر این، با تجویز پزشک روزانه یک قرص اسیدفولیک هم مصرف نمایید.


حتما بخوانید: خواص اسید فولیک (فولات) برای سلامتی


هفته هشتم بارداری چی نخوریم

  • اکثر خانوم ها در هفته هشتم بارداری دچار ویار شکر یا نمک می شوند که استفاده بیش از حد آن‌ها هم برای مادر و هم برای جنین مضر است، پس بهتر است مصرف نمک و شکر ر ا محدود و به جای آن که گندمک بدون شکر به همراه توت فرنگی، موز و کمی عسل میل کنند.
  • از خوردن فست فود، نوشابه، تنقلات، مواد حاوی کافئین و مواد غذایی حاوی چربی مضر خودداری کنید.
    از مصرف روغن‌های مضر پرهیز کنید.
  • از مصرف گوشت، مرغ یا ماهی خام یا نیمه‌پخته (مانند سوشی یا صدف خام) خودداری کنید.
  • تخم‌مرغ خام یا غذاهایی که حاوی تخم‌مرغ خام هستند، را میل نکنید.
  • از خوردن جوانه‌های خام به خصوص جوانه یونجه پرهیز کنید.
  • از مصرف پنیرها و غذاهای لبنی غیرپاستوریزه مانند فتا نیز خودداری کنید.
  • از استعمال سیگار و الکل نیز خودداری کنید.

هفته هشتم بارداری چی نخوریم:از خوردن تنقلات غذاهای سرخ کرده خودداری کنید

مراقبت های لازم هفته هشتم بارداری

  •  با توجه به تغییرات هر هفته بدن در طی بارداری برنامه ورزشی و رژیم غذایی خود را هم به روز کنید.
  • مصرف شیر و لبنیات را فراموش نکنید و ویتامین D را از نور مستقیم خورشید بیشتر دریافت کنید. برای تنظیم سطح کلسیم بدن حتماً با تجویز پزشک مکمل ویتامین D مصرف کنید.
  • در صورتی که تهوع صبحگاهی ندارید، ممکن است هوس خوردن برخی غذاها را داشته باشید. ویار به خوردن  غذاها بخش سرگرم‌کننده و هیجان انگیز بارداری است. بنابراین از آن لذت ببرید.
  • با اینکه هفته هشتم برای استفاده از سوتین بارداری و شیردهی خیلی زود است، امابرای رفع حساسیت پستان‌ها، می توانید سوتین‌های راحت‌تری برای خودتان خریداری کنید.
  • سعی کنید فعالیت شدید روزانۀ صبح تا شب نداشته باشید تا میزان خستگی را کاهش دهید. برای انجام کار و فعالیت روزانۀ خود برنامه مشخص داشته باشید و در صورت امکان، هر وقت که احساس خستگی کردید کمی استراحت کنید.
  • انجام ورزش‌هایی سبک مانند پیاده‌روی در کاهش خستگی و افزایش انرژی شما مؤثر است و می‌توانید برای انجام آن با پزشک خود مشورت کنید، اما از انجام ورزش‌های شدید و پرفشار خودداری کنید.

مراقبت های لازم هفته هشتم بارداری:پیاده روی

فهرست برنامه ها در هفته ی هشتم بارداری

  • معاینه 12 هفته پیش از زایمان را برنامه ریزی کنید.
  • در مورد تست نمونه برداری از جفت های پرزی جنین تصمیم بگیرید.
  • راهی خلاقانه برای به اشتراک گذاشتن خبرها تعیین کنید.
سخن پایانی:

هفته هشتم بارداری با اتفاقات هیجان انگیزتری روبه رو هستید چون در این هفته می توانید صدای ضربان قلب کودک خود را بشوید و ببینید. اجزای صورت او رشد بیشتری داشتند و جنین در حال تکامل بیشتری است و حرکات خود را شروع می‌ کند که در معاینه سونوگرافی قابل‌ مشاهده است .در طی این هفته متوجه تغییرات بدن خود و تنگ شدن لباس ها هم می شوید. در هفته هشتم بارداری، جنین شما به اندازه یک تمشک بوده و انگشتان دست و پای او شکل گرفته است. علائم هفته هشتم زیاد است مانند: چرت زدن، تهوع صبحگاهی، گرفتگی عضلانی و ...


مقالات مرتبط:

همه چیز درباره هفته نهم بارداری

همه چیز درباره هفته دهم بارداری



از
4
رای