اگر شما در دوران شیردهی هستید و نگرانید که شیر کافی برای فرزند خود نداشته باشید، شما تنها نیستید. این خیلی طبیعی است که مادران، چنین نگرانیای در دوران شیردهی خود داشته باشند. خبر خوب این است که بسیاری از مادران، شیر کافی برای فرزندشان تولید میکنند. این مهم است که به یاد داشته باشید بهتر است برای فهمیدن اینکه فرزندتان شیر کافی در اختیار دارد، به نشانههای قابل اعتماد توجه کنید نه نشانههای غیرقابل اعتماد. مردم به ادعاهایی درباره اینکه چه چیزی شیر مادر را زیاد میکند و چه چیزی آن را کم میکند اعتقاد دارند، اما بیشتر این افسانهها بر مبنای علمی استوار نیستند. پس برای رفع نگرانیتان، باید اول از همه این افسانهها را از واقعیتها تمیز دهید.
تاثیر خوردن آنتیبیوتیک بر مقدار شیر مادر، چگونه است؟
آیا آنتیبیوتیک ها می توانند ذخیره شیر مادر را کاهش دهند؟
تا امروز مهمترین عامل برای به دست آوردن و حفظ یک شیر خوب، دوشیدن مداوم و موثر بوده است. بعضی از مردم معتقدند که مصرف آنتیبیوتیک ها میتواند مقدار شیر مادر را کاهش دهد؛ اما آیا این حقیقت دارد؟ در اینجا به 3 چیزی که باید در ارتباط با مصرف آنتیبیوتیک و تاثیر آن بر حجم شیر مادر بدانید، اشاره کرده ایم.
1. هیچ شواهدی مبنی بر اینکه آنتیبیوتیک ها، شیر مادر را کم میکنند وجود ندارد
اجازه دهید واضح تر بیان کنیم. هیچ شواهدی مبنی بر اینکه آنتیبیوتیکها میتوانند شیر مادر را کم کنند وجود ندارد. با این حال، بعضی از مادران ادعا می کنند که این موضوع حقیقت دارد؛ خب چرا ممکن است این احتمال وجود داشته باشد؟
2. ارتباط داشتن، با علت چیزی بودن یکسان نیست
آنتیبیوتیک ها مکررا تجویز میشوند و مادران شیرده همیشه درباره آنها نگرانی دارند. پس شاید یک رابطهای بین این دو وجود دارد. اما ارتباط داشتن با علت چیزی بودن فرق دارد و همان طور که در بالا گفته شد، هیچ رابطه علی و معلولی بین آنتیبیوتیک ها و کم شدن شیر مادر کشف نشده است. یکی از دلایلی که پزشکان آنتیبیوتیک را برای زنان شیرده تجویز میکنند، ورم یا التهاب پستان است.
3. ورم پستان میتواند علت افت موقت شیر مادر باشد
آنتیبیوتیک ها ممکن است به خاطر ماستیتیس (Mastitis) یا ورم پستان تجویز شوند. این مشکل زمانی اتفاق میافتد که بافت پستان توسط باکتری عفونی شده باشد. بعضی از مادران این عارضه را تجریه میکنند و مقدار شیرشان با این مشکل کاهش پیدا میکند. این مشکل جای نگرانی ندارد و به محض اینکه عفونت برطرف شد، مقدار شیر به حالت عادی برمیگردد. دقیقا به خاطر همین مشکل است که بعضی مادران کم شدن مقدار شیر را به مصرف آنتیبیوتیکها مربوط میدانند؛ به جای اینکه آن را به عفونت ماستیتیس مربوط بدانند.
اگر نگران میزان شیرتان هستید، چه کاری باید انجام بدهید؟
اولین چیزی که باید بدانید این است که آیا شیر شما واقعا کم شده، یا شما حس کردید که کم شده. با یک مشاور انجمن تغذیه با شیر مادر یا یک مشاور معتبر مربوط به شیردهی صحبت کنید، چون به شما در مورد اتفاقات رخ داده کمک خواهند کرد. بعد، اگر واقعا میزان شیرتان کم شده است، روش های وجود دارد که می توانید برای افزایش آن انجام بدهید.
منبع: bellybelly
دیدگاه ها