شربت سیتریزین برای چیست؛ نحوه مصرف و عوارض شربت سیتریزین

شربت سیتریزین برای چیست؛ نحوه مصرف و عوارض شربت سیتریزین شربت سیتریزین برای چیست ؛ فواید و عوارض شربت سیتریزین برای سرفه، آبریزش بینی، آلرژی ، حساسیت، گلودرد، کرونا در کودکان و بزرگسالان و مقدار مصرف آن را در سلام دنیا بخوانید.

شربت سیتریزین از سری داروهای آنتی هیستامینی و ضد حساسیت می باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات شربت سیتریزین برای چیست، شربت سیتریزین برای سرفه، آبریزش بینی کودکان، شربت سیتریزین برای آلرژی نوزاد، شربت سیتریزین برای بزرگسالان، شربت سیتریزین برای حساسیت پوستی، گلودرد و کرونا، شربت سیتریزین در شیردهی، مقدار مصرف شربت سیتریزین در کودکان، و بزرگسالان و عوارض شربت سیتریزین برای کودکان و بزرگسالان صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید .

شربت سیتریزین برای چیست

شربت سیتریزین داروی ضد حساسیت می باشد که پزشک برای از بین بردن علائم آلرژی به بیمار تجویز می کند، این دارو در زمانی که بیمار دچار آبریزش چشم، آبریزش بینی، خارش چشم و بینی، عطسه، کهیر و خارش می شود موثر می باشد.

شربت سیتریزین برای کودکان برای چیست

شربت سیتریزین از داروهای نوع آنتی هستامین می باشد که بدون تجویز پزشک نیز قابل خرید می باشد، اما دقت داشته باشید که هرگز برای درمان هیچ کدام از مشکلات کودک از این دارو به طور خودسرانه استفاده نکنید، پزشک از شربت سیتریزین برای درمان آبریزش بینی، عطسه، خارش و سرفه کودکان استفاده می کند، که مقدار و نحوه استفاده آن نیز باید زیر نظر پزشک باشد، زیرا پزشک با توجه به شرایط کنونی کودک شما آن را توصیه می کند.

شربت سیتریزین برای کودکان

شربت سیتریزین برای سرفه کودکان

برای درمان آلرژی در کودک معمولا با دوز اولیه 2٫5 میلی گرم در روز آغاز شده و در صورت نیاز به 5 میلی گرم به صورت دو وعده 2٫5 میلیگرمی سیتریزین در روز افزایش میبابد .

شربت سیتریزین برای آبریزش بینی کودکان

شربت سیتریزین از داروهای موثر در درمان آبریزش بینی کودکان می باشد فقط دقت داشته باشید که این دارو را به کودک بالای دو سال بدهید تا دچار عوارض و مسمومیت دارویی نشود.


حتما بخوانید: علت و درمان خانگی آبریزش بینی کودکان


شربت سیتریزین برای آلرژی نوزاد

از شربت سیتریزین برای درمان آلرژی یا هر نوع مشکل دیگر نوزادان و حتی کودکان زیر دو سال استفاده نکنید، دادن دارو برای نوزادان زیر یک ماه اکیدا ممنوع می باشد.

شربت سیتریزین برای بزرگسالان

شربت سیتریزین در بزرگسالان به سرعت جذب می شود به طوریکه بعد از مصرف آن پس از یک ساعت به بالاترین غلظت خود رسیده و مقدار حدودی اتصال به پروتئین های پلاسما 93% می باشد. 

شربت سیتریزین برای حساسیت پوستی

شربت سیتریزین نمی تواند از بروز کهیر پیشگیری کند همچنین واکنش های آلرژیک جدی مانند آنافیلاکسی را مداوا کند ، این شربت تنها حساسیت های مقطعی را مداوا می کند، بنابراین برای درمان آنافیلاکسی یا بیش ‌دفاعی که یک واکنش آلرژیک جدی است و به طور ناگهانی آغاز می ‌شود باید درمان دیگری لحاظ کنید.

شربت سیتریزین برای حساسیت پوست

شربت سیتریزین برای گلودرد

شربت سیتریزین در مواقعی می تواند گلودردهای خفیف را درمان کند و این بسته به تشخیص پزشک دارد.


حتما بخوانید: 10 روش ساده درمان خانگی برای تسکین گلو درد


 شربت سیتریزین در شیردهی

اگر در دوران شیردهی هستید بهتر است برای مصرف داروی سیتریزین از پزشک مشورت بخواهید، زنان باردار نیز تنها در صورت ضرورت می توانند از شربت سیتریزین استفاده کنند اما بهتر است قبل از مصرف درباره استفاده شربت سیتریزین نظر پزشک خود را بدانید.

سیتریزین برای کرونا

شربت سیتریزین به هیچ عنوان تاثیری در بهبودی بیماری کرونا ندارد زیرا که داروهای حاوی آنتی هیستامین نمی توانند بیماری های ویروسی را درمان کنند، این دارو خاصیت ضد ویروسی ندارد.

سیتریزین برای کرونا

مقدار مصرف شربت سیتریزین کودکان

  • کودکانی که سن 6 تا 11 سال دارند با نظر پزشک مجاز به مصرف 5 میلی‌گرم سیتریزین آن هم دو بار در روز می باشند.
  • اما کودکان با سن 2 تا 5 ساله تنها ٢/5 میلی گرم سیتریزین با فاصله مشخص دو بار در روز می توانند مصرف کنند. به یاد داشته باشید که کودکان زیر دو سال هرگز از شربت سیتریزین استفاده نکنند.

مقدار مصرف شربت سیتریزین بزرگسالان

افراد بزرگسال و همچنین نوجوانان بالای 12 سال: مجاز به مصرف 10 میلی‌گرم از شربت سیتریزین در یک وعده در روز می باشند.

شربت سیتریزین

عوارض شربت سیتریزین برای کودکان

همانطور که عنوان شد مصرف سیتریزین برای کودکان زیر 2 سال ممنوع می باشد، برای کودکان بزرگتر نیز احتمال خواب آوری وجود دارد، همچنین ممکن است کودک با مصرف شربت سیتریزین دچار معده درد شود.

عوارض شربت سیتریزین برای بزرگسالان

با مصرف شربت سیتریزین در بزرگسالان احتمال بروز عوارضی چون: خواب آلودگی، خستگی، خشک شدن دهان، سردرد خفیف رخ خواهد داد که دقت داشته باشید با مشاهده هر کدام از این عوارض مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک خود اطلاع دهید، این احتمال نیز وجود دارد که با مصرف شربت سیتریزین دچار ضعف جسمانی و اختلال در ادرار شوید.

سخن آخر

داروی سیتریزین از جمله داروهای بدون نسخه می باشد اما این به منظور مصرف خودسرانه آن نمی باشد و برای انتخاب این دارو برای بهبود بیماری خود حتما با پزشک باید مشورت کنید.


مقالات مرتبط:

شربت گایافنزین برای چیست

شربت سانستول برای چی خوبه



از
22
رای