ما بهترین ها را برای فرزندان خود میخواهیم. به همین دلیل است که بسیاری از والدین با انتخاب های پدر و مادری در کشمکش هستند. اما همه ما در نهایت یک انسان هستیم. طبیعی است که از فرزندان خود نا امید شوید، مخصوصا زمانی که بدرفتاری میکنند. اما طوری که شما این ناامیدی را نشان میدهید و نحوه روبرو شدن شما با چنین موقعیت هایی، میتواند تاثیر بزرگی روی رشد شخصیت و سلامتی آنها در دراز مدت داشته باشد.
در حقیقت، اقدامات سخت گیرانه و شدید پدر و مادرها، مثل فریاد زدن، میتواند تأثیر خیلی زیادی روی فرزندان داشته باشد؛ خیلی بیشتر از آنچه قبلا باور داشتیم. ادامه مطلب را بخوانید تا از نتایج تحقیقات و مطالعات اخیر در مورد تأثیرات طولانی مدت فریاد زدن بر روی کودکان بیشتر بیاموزید.
1. فریاد زدن باعث بدتر شدن مشکلات رفتاری خواهد شد
ممکن است فکر کنید که داد زدن میتواند مشکل را در آن لحظه حل کند و یا از رفتارهای بد در آینده نیز جلوگیری کند. اما تحقیقات نشان میدهد که درواقع باعث بوجود آمدن مسائل بیشتری در دراز مدت شود. داد زدن در واقع میتواند رفتار فرزند شما را حتی بدتر کند و که به این معنی است که باید باز هم بیشتر فریاد بزنید تا آن رفتارهای بدتر را اصلاح کنید در نتیجه این چرخه ادامه پیدا میکند.
نتایج یک مطالعه بر روی روابط بین والدین و فرزند نشان داده است که این موضوع در خانوادههای زیادی وجود داشته است. در این تحقیق، سطح بدرفتاری فزرندان 13 سالهای که والدین آنها بر سرشان فریاد میزدند، در سالهای بعدی افزایش یافت. اگر فکر میکنید که این مهم است که پدر یا مادر این رفتار را داشته باشد، باید بدانید که فرقی نمیکند. زیرا تحقیق دیگری در این زمینه انجام شد و نتیجه این بود که در هر دو حالت واکنش یکسانی در فرزندان دیده میشود و مشکلات رفتاری آنها بدتر میشود.
2. فریاد زدن روند رشد مغزی آنها را تغییر میدهد
فریاد زدن و دیگر رفتاهای شدید والدین میتواند به معنای واقعی کلمه نحوه رشد مغز فرزند شما را تغییر دهد. زیرا انسان ها وقایع و اطلاعات منفی را سریعتر و کاملتر از وقایع مثبت پردازش میکنند.
در یک تحقیق اسکن MRI مغز افرادی که در کودکی سابقه دریافت خشونتهای کلامی را از طرف والدین خود داشتند با افرادی که چنین سابقه ای نداشتند مقایسه شد. آنها دریافتند که تفاوت فیزیکی قابل توجهی در مغز این دو دسته افراد، در قسمتی که صداها و زبان پردازش میشود، وجود دارد.
3. فریاد زدن میتواند منجر به افسردگی شود
زمانی که والدین بر سر فرزندان فریاد میزنند، علاوه بر اینکه کودکان احساس ترس ناراحتی و آسیب میکنند، خشونت کلامی (سو استفاده کلامی) میتواند باعث مسائل روانی عمیق تری در بزرگسالی شود.
در تحقیقی که در آن افزایش مشکلات رفتاری افراد 13 ساله (که بر سر آنها فریاد زده میشد) تحت بررسی بود، محققان نشانه های افسردگی را نیز کشف کردند. مطالعات زیاد دیگری نیز ارتباطی میان سو رفتارهای عاطفی و افسردگی یا اضطراب را نشان دادند. این نوع از علایم میتواند موجب بدتر شدن رفتارها شود و حتی میتواند تا رفتارهای خود تخریبی، مثل مصرف مواد مخدر یا افزایش فعالیتهای جنسی پرخطر نیز پیشروی کند.
4. فریاد زدن روی سلامتی فیزیکی اثر دارد
تجربههای ما در زمان رشد، شخصیت ما را به شیوههای مختلف شکل میدهند، برخی از آنها را ممکن است حتی متوجه نشویم. استرس ناشی از داشتن والدین با بدرفتاری کلامی در کودکی میتواند ریسک مشکلات سلامتی مشخصی در بزرگسالی را افزایش دهد. تحقیقات میگوید تجربه ی استرس در کودکی میتواند تأثیر بلند مدتی روی سلامتی فیزیکی داشته باشد.
5. فریاد زدن میتواند باعث درد مزمن شود
در یک تحقیق جدید یک ارتباط بین تجارب منفی کودکی، شامل سوء رفتارهای کلامی و دیگر سوء رفتارها و گسترش شرایط مزمن دردناک کشف شد. این شرایط شامل آرتروز، سردردهای بد، مشکلات کمر و گردن و سایر دردهای مزمن بود.
برای تغییر در رفتار هنگام تربیت کودک و یا یادگرفتن تکنیکهای تربیتی جدید اقدام کنید. اگر فکر میکنید که زیاد فریاد میزنید یا کنترل خود را از دست میدهید، کمک بگیرید. یک روانشناس یا حتی یک فرد دیگر میتواند به شما کمک کند تا به این رفتارها سامان دهید و برای مواجه با فرزندان خود با یک روش سالمتر یک برنامه بریزید.
منبع: healthline
دیدگاه ها