استفاده بیش از حد یا فشار مکرر روی تاندون ها در نزدیکی مفصل آرنج، به خصوص در جایی که تاندون به استخوان متصل شوند می تواند بار زیادی بر این بافت ها اعمال کند. اگر این فشار بیش از حد اتفاق بیفتد، می تواند در اطراف آرنج، به خصوص هنگام استفاده از مچ دست، درد زیادی بوجود آورد. بسته به محل و شدت آسیب، بهبود کامل می تواند ماه ها طول بکشد. شایع ترین نوع درد آرنج به عنوان آرنج تنیس شناخته شده است. 'آرنج گلف باز' کمتر شایع است، اما آسیب بیش از حد مشابه با آرنج تنیس است. علیرغم اسامی آنها، این آسیب ها ممکن است به علت فعالیت های فیزیکی مانند ورزش های راکت، پاروزنی، قایقرانی، وزنه برداری، هاکی، کشتی، شنا و همچنین وظایف کاری تکراری که در انواع مختلف مشاغل انجام می شود نیز رخ دهد. در این مطلب سلام دنیا ، ما در این مورد که درد آرنج نشانه چیست ، علت و علائم و راه های درمان درد آرنج چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد. صحبت کردیم. با ما همراه باشید.
درد آرنج نشانه چیست
اگر دست خود را خم کنید، می توانید سه برآمدگی را در مفصل آرنج خود احساس کنید. آسیب به تاندون هایی که عضلات را به دو برآمدگی در هر طرف آرنج متصل می کنند، علت شایع درد آرنج است. این برآمدگی ها عبارتند از:
1. اپی کوندیل جانبی
برآمدگی بر روی بخش بیرونی آرنج. عضلات پشت دست، که مسئول چرخش مچ دست هستند، به این نقطه استخوانی متصل هستند. درد در این ناحیه معروف به اپیکوندیلیت جانبی است (همچنین به عنوان "آرنج تنیس" شناخته می شود). این منطقه به ویژه در برابر درد آرنج تنیس حساس است زیرا دارای منبع خونی ضعیفی است.
حتما بخوانید: حرکات اصلاحی برای درد آرنج
2. اپی کوندیل میانی
برآمدگی در قسمت داخلی آرنج. عضلات در جلوی ساعد، که مسئول چرخش مچ دست هستند، به این نقطه استخوانی متصل هستند. درد در این برآمدگی، اپیکوندیلیت مدیال نامیده می شود (همچنین به عنوان آرنج گلف باز شناخته می شود).
علائم درد آرنج
بعضی از علائم درد آرنج عبارتند از:
- درد ناخوشایند هنگام استراحت
- درد هنگام مشت کردن (آرنج گلف باز)
- درد هنگام باز کردن انگشتان (آرنج تنیس)
- درد در اطراف آرنج آسیب دیده
- درد هنگام تلاش برای لمس اشیاء، به ویژه با بازو کشیده شده به سمت خارج
علت درد آرنج دست راست یا چپ
برخی از شرایطی که ممکن است منجر به آسیب های آرنج شوند عبارتند از:
- عدم قدرت و انعطاف پذیری در ماهیچه های ساعد
- کمبود قدرت در عضلات شانه
- بی ثباتی در مفصل آرنج
درد آرنج تنیس بازان و گلف بازان
- تکنیک های ضعیف در فعالیت های ورزشی (به خصوص تنیس و گلف) که فشار زیادی را بر روی مفصل آرنج اعمال می کنند
- استفاده از لوازم ورزشی غیر استاندارد مانند راکت های تنیس سنگین و یا داشتن راکت هایی با اندازه اشتباه
- حرکات تکراری دست و بازوها هنگام انجام کار در کارخانه مونتاژ
- اعمال فشار دائمی بر روی ماهیچه ها و مفاصل
- فاکتورهای دیگر مانند علائم گردن یا تحریک عصبی
مشکلات پزشکی که می تواند درد آرنج ایجاد کنند
در حالی که آسیب های آرنج تنیس و آرنج گلف باز، علل شایع درد آرنج می باشند، سایر شرایط ممکن است نیز مداخله کنند که عبارتند از:
1. بوروزیت رادیوومیرال
بوروزیت التهاب کیسه زلالی می باشد. کیسه زلالی، کیسه های کوچکی هستند که حاوی مایع برای روانکاری قطعات متحرک مانند مفاصل، ماهیچه ها و تاندون ها می باشند. بوروزیت ممکن است ناشی از استفاده تکراری یا فشار مکرر یا آسیب آرنج باشد.
2. آرتروز
غضروف مفصلی شکننده و خرد می شود. برخی از قطعات غضروفی حتی ممکن است از بین بروند و در اطراف مایع سینوویال (مایع موجود در مفاصل) شناور شوند. این می تواند منجر به التهاب و درد ناشی از این التهاب شود.
حتما بخوانید: برای درمان ارتروز چه بخوریم
3. درد پس گشتی (درد منتقل شده)
آسیب های استخوانی ستون فقرات (مهره ها) می تواند باعث تحریک اعصاب در بازو و ایجاد درد منتقل شده در اطراف محل مفصل شوند.
4. سندرم گیر افتادن عصب
عصب شعاعی عصب اصلی بازو می باشد. اگر این عصب نتواند آزادانه حرکت کند، هنگامی که بازو کشیده می شود ایجاد درد می کند. عصب رادیال را می توان با مهره یا مفصل آرنج دنبال کرد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد که ضعف عصب همراه با درد آرنج تنیس در بعضی موارد ممکن است موجب انقباض عضلات شود.
5. التهاب لگن
مفاصل در کنار هم قرار گرفته و با نوارهای سفتی از جنس بافت همبندی به نام لیگامان حفاظت می شوند. کشش نوعی آسیب مفصلی است که با پاره شدن لیگامان همراه می شود
6. شکستگی استخوان
سقوط سنگین یا ضربه به آرنج می تواند منجر به شکستگی استخوان ها یا ایجاد ترک شود.
7. پارگی اندام
انقباض عضلانی شدید می تواند تاندون را آزاد کند یا موجب جدا شدن آن از استخوان شود.
8. استئوکندریت دیسکان
در افراد جوان تر، ممکن است یک قطعه غضروف یا استخوان در مفصل از دست برود.
درمان درد آرنج
اگر نشانه ها، بهبود نیافته باشند یا اگر در معرض درد ناگهانی آرنج باشید، به پزشک یا فیزیوتراپ مراجعه کنید. گزینه های درمان عبارتند از:
- تمرینات تجویز شده توسط فیزیوتراپیست برای تقویت تاندون
- ماساژ بافت نرم
- ماساژ با یخ
- طب سوزنی آرنج
- آرام یا محکم بستن آرنج
- داروهای ضد التهابی و مسکن به کاهش درد کمک می کند، اما مصرف طولانی مدت آنها توصیه نمی شود.
- عمل جراحی؛ در موارد شدید و زمانی که درد در 12 ماه کاهش پیدا نکرد.
شواهدی وجود دارد که تزریق کورتیکواستروئید در طولانی مدت ممکن است مضر باشد، بنابراین در اکثر موارد این مسکن ها توصیه نمی شود. تحقیقات بیشتری برای یافتن درمان های جدید مانند تزریق خون خود فرد به تاندون یا استفاده از آتل روی تاندون مورد نیاز است.
راه های جلوگیری از درد آرنج
راه های کاهش خطر آسیب آرنج عبارتند از:
- گرم کردن قبل و سرد کردن بعد از ورزش
- اطمینان از انجام صحیح تکنیک های ورزشی و استفاده از ابزار مناسب هنگام ورزش
- انجام ورزش های قدرتی؛ پزشک می تواند ورزش مناسب شما را تجویز کند
- اجتناب و یا تصحیح کارهای روزمره برای کاهش فشار روی ماهیچه بازو، انگشتان، مچ و جلوگیری از انجام کارهای تکراری، تصحیح پوزیشن و استراحت داشتن بین کارها.
سخن آخر
استفاده از لوازم ورزشی غیر استاندارد مانند راکت های تنیس سنگین و یا داشتن راکت هایی با اندازه اشتباه و همچنین بی ثباتی در مفصل آرنج از علل آسیب و درد آرنج می باشد. ما در این مطلب به شما درباره علت و درمان درد آرنج گفتیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد و این مطلب را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.