در چه مواردی باید برای مشکلات باروری به متخصص نازایی مراجعه کرد

در چه مواردی باید برای مشکلات باروری به متخصص نازایی مراجعه کرد اگر تلاش می کنید که باردار شوید و هر ماهی که بدون نتیجه مثبت بر روی تست بارداری خانگی می گذرد، حس طول کشیدن به اندازه یک عمر را می دهد. اما چه زمانی برای مشکلات احتمالی باروری باید به پزشک نازایی مراجعه کنید
دیدگاه ها

اگر در مورد بارور شدن دچار مشکل شده اید، بیاموزید که پزشک باروری چه کاری می تواند انجام دهد و چگونه او را پیدا کنید. اگر شما و همسرتان تلاش می کنید که باردار شوید و هر ماهی که بدون نتیجه مثبت بر روی تست بارداری خانگی می گذرد، حس طول کشیدن به اندازه یک عمر را می دهد. اما ممکن است هنوز نیاز به مراجعه باعجله به مطب پزشک نباشد. در این قسمت، راهنمایی های ما در مورد اینکه زمان آن فرا رسیده که مشکلات احتمالی باروری را بررسی کنید، ارائه شده است (اما به خاطر داشته باشید: این ها دستورالعمل هستند. لطفا در صورت عدم اطمینان، با پزشک خود مشورت کنید).

7 موردی که نشان می دهد باید برای مشکلات احتمالی باروری به متخصص نازایی مراجعه کنید

1. 35 سال سن دارید و سالم هستید

یک سال صبر کنید. باور کنید یا خیر، ممکن است برای یک زن و شوهر جوان عادی حدود یک سال طول بکشد تا بارور شوند. دکتر ویلیام اسکولکرافت بنیانگذار و مدیر مرکز پزشکی تولید مثل در کلرادو می گوید: «ما معمولا به بیماران در دهه 20 سالگی و اوایل دهه 30 خود توصیه می کنیم که قبل از مراجعه به پزشک 12 ماه صبر کنند». باروری، رقص ظریف اسپرم و تخمک است، بنابراین حتی اگر زمان بندی درست باشد، تضمینی نیست.

برای چه مشکلات باروری باید به متخصص نازایی مراجعه کرد

2. بالای 35 سال سن دارید

شش ماه صبر کنید. بعد از 35 سالگی، زن به عنوان «سن بالای مادر شدن» شناخته می شود. حتی اگر این اصطلاح باعث می شود که احساس وحشت و ناراحتی کنیم- از چه زمانی 35 سالگی پیر محسوب می شود؟- احتمال باروری در این بازه زمانی کاسته می شود. دکتر مارسی اف ماگویر پزشک و دارای مدرک زنان و زایمان و دانشیار پزشکی تولید مثل در نیوجرسی می گوید: «میزان تخمک های یک زن با گذشت زمان به خصوص بعد از سن 35 سالگی کاهش پیدا می کند». اگر بعد از شش ماه تلاش باردار نشده اید، به یک متخصص باروری به نام یک غدد درون ریز تولید مثل (RE) مراجعه کنید.

3. بالای 40 سال سن دارید

فورا به پزشک مراجعه کنید. بعد از 40 سالگی، از کیفیت و تعداد تخمک های زن کاسته می شود، پس نه تنها شانس باردار شدن کاهش پیدا می کند، بلکه خطر سقط جنین بیشتر است. دکتر مگوایر می گوید: «در سن 40 سالگی، حدود 50 درصد جنین های زن حاوی تعداد غیر طبیعی کروموزوم ها هستند». زنان در سن 40 سالگی به احتمال زیاد به درمان باروری نیاز دارند، بنابراین خیلی زود بعد از تلاش برای باروری با پزشک RE صحبت کنید.

چه وقتی باید به متخصص نازایی مراجعه کرد

4. شاخص توده بدی شما بالا یا پایین است

قبل از شروع تلاش برای باروری، وزن شما می تواند بر عملکرد تولید مثل و تعادل هورمونی بدنتان تاثیرگذار باشد. دکتر مگوایر می گوید: «زنی با شاخص توده بدنی زیر 18 یا بالای 30، ممکن است در معرض خطر ناباروری و همچنین عوارض دوران باروری قرار بگیرد. شاخص توده بدنی خود را با استفاده از ماشین حساب محاسبه کنید: اگر کسری وزن یا اضافه وزن دارید، ارزش این را دارد که حتی قبل از باردار شدن، در مورد چگونگی رسیدن به شاخص توده بدنی بهتر برای سلامت کلی خود با پزشک خود صحبت کنید. اگرچه به طور منظم تخمک گذاری می کنید، اما این احتمال وجود دارد که باردار شوید.

5. اختلال تیروئید دارید

فورا به پزشک مراجعه کنید. تیروئید به هرومون های شما گره خورده است، پس اگر تحت کنترل نباشد، ممکن است بر احتمال باروری شما و داشتن یک بارداری سالم تاثیر بگذارد. دکتر مگوایر می گوید: «عملکرد غیر طبیعی تیروئید ممکن است با ناباروری، سقط جنین و ناهنجاری های رشد مغزی جنین همراه باشد». اگر مشکوک به اختلالات تیروئید هستید، فورا به پزشک مراجعه کنید. اما اگر تیروئید شما در حال حاضر تحت نظارت و تنظیم داروها قرار داشته باشد، باید یک موضوع بی اهمیت باشد.

مشکلات احتمالی باروری که نیازمند مراجعه به متخصص نازایی است

6. شما یک اختلال مرتبط به بارداری دارید

فورا باید به پزشک مراجعه کنید. دکتر مگوایر می گوید: «زنان با مشکلات شناخته شده مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا اندومتریوز باید به محض شروع تلاش برای بارداری، تحت معاینه پزشک قرار بگیرند». دکتر اسکولکرافت موافق است: «انتظار برای 6 تا 12 ماه در همه موارد صحیح نیست». بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، تخمک گذاری نمی کنند، بنابراین برای شروع تخمک گذاری نیاز به دارو دارید. آندومتریوز پیچیده تر است- این اختلال می تواند باعث انسداد لوله فالوپ، کاهش ذخیره تخمدان و یا اصلا وجود نداشتن تخمک بر اساس شدت علائم شود، که معاینه باروری می تواند آن را مشخص کند.

7. علائم عجیبی دارید

فورا به پزشک مراجعه کنید. عدم وجود دوره قاعدگی، دوره های قاعدگی نامنظم یا درد ناحیه لگن می تواند نشان دهنده این مساله باشد که یک اختلال مربوط به باروری تشخیص داده نشده دارید. در صورت وجود هر کدام از این علائم، هر چه سریع تر به متخصص مراجعه کنید.

بیماری هایی که مانع باروری می شوند

آیا پزشکان باروری مختلفی برای مردان و زنان وجود دارد؟

مردانی با مشکلات باروری بهتر است که به متخصص اورولوژی یا آندرولوژیست (مرد شناسی) مراجعه کنند. متخصصان اورولوژی در ارزیابی و درمان اختلالات کلیه ها، مجاری ادراری، مثانه و اندام های تولید مثل مردان آموزش دیده و حداقل دو سال آموزش جراحی عمومی دیده اند. متخصص اورولوژی معمولاً مایع منی را تجزیه تحلیل کرده، به دنبال واریکوسل ها (رگ های واریسی در ناحیه اسکروتوم) است، سطح هورمون ها را بررسی کرده و تست های آزمایشگاهی را برای بررسی کیفیت اسپرم انجام می دهد. یک آندرولوژیست یک پزشک یا متخصص آزمایشگاه است که دارای دکترای بیوشیمی، غدد درون ریز یا فیزیولوژی است. این پزشکان بر شرایط فیزیولوژیکی و هورمونی که بر نازایی مردان تأثیر می گذارد تمرکز می کنند.

اگر زن دارای مشکلات باروری است که نمی توان آن را توسط پزشک اول تشخیص داد، می تواند به یک متخصص غدد درون ریز تولید مثل (RE) مراجعه کند- پزشک متخصصی که اختلالات هورمونی که بر اندام تولید مثل تاثیر می گذارد را معالجه می کند. متخصصان RE حداقل دو سال بیشتر از مدرک متخصصی زنان و زایمان خود آموزش دیده اند و امتحان شفاهی و کتبی آن را گذرانده اند. بسته به ماهیت مشکل، زن ممکن است همچنین نیاز به مراجعه به جراح تولید مثل داشته باشد. این متخصصین زنان و زایمان آموزش دیده، مشکلات آناتومیکی مانند انسداد لوله، آندومتریوز و ناهنجاری های رحمی و همچنین سایر اختلالات ارگان های تولید مثل که نیاز به جراحی دارند را درمان می کنند.

آیا پزشکان باروری مختلفی برای مردان و زنان وجود دارد؟

چگونه باید یک پزشک باروری پیدا کنید؟

قبل از یافتن یک متخصص باروری که می تواند نیازهای خاص شما را برطرف کند، ممکن است نیاز به انجام برخی از کارهای پیش زمینه ای باشد. در این قسمت راه هایی برای شروع ارائه شده است: از پزشک مراقبت های اولیه، متخصص زنان و زایمان یا اورولوژیست توصیه بخواهید.

  • برای یافتن اسامی متخصصان منطقه خود، با انجمن پزشکی محلی تماس بگیرید.
  • با مدیر کلینیک های باروری خصوصی و همچنین کسانی که در مدارس پزشکی یا بیمارستان های مجاور هستند، تماس بگیرید
  • از دوست خود توصیه هایی بخواهید (اما حتما خودتان پزشک را بررسی کنید).
  • دفترچه تلفن خود را جست و جو کنید تا پزشکانی که متخصص باروری هستند را پیدا کنید.

چه سوالاتی باید از دکتر نازایی بپرسید؟

در طول اولین مراجعه خود به مطب پزشک (که هم زن و هم شوهر باید حضور داشته باشند)، می خواهید از نحوه اجرای این کار، خدمات ارائه شده توسط پزشک، ساعات کاری و نحوه هزینه یا برنامه پرداخت مطلع شوید. در اینجا چند سوال کلی وجود دارد که می توانید بپرسید:

  • آیا وقتی سوال یا نگرانی پیش می آید، می توان با پزشک یا پرستار تماس گرفت؟  
  • آیا تنها یک پزشک شما را درمان کرده و یا مجموعه ای از پزشکان را در یک گروه مشاهده می کنید؟
  • آیا در آخر هفته و تعطیلات، دفاتر آزمایشگاه و سونوگرافی باز هستند؟
  • آیا در صورت نیاز، جراحی هایی مانند تلقیح در آخر هفته ها انجام شود؟
  • پزشک وابسته به کدام بیمارستان (یا بیمارستان ها) است و چه نوع امتیازات عملیاتی دارد؟
  • آیا پزشک از تکنولوژی های تولید مثل کمکی مانند «لقاح مصنوعی» یا «انتقال سلول های جنسی به درون لوله های رحمی» استفاده می کند؟ و اگر این گونه است آیا این کار در مطب پزشک صورت می گیرد یا در مکانی دیگر؟
  • پزشکی که عمل لقاح مصنوعی را انجام می دهد، آیا در این کلینیک عضو انجمن تکنولوژی کمک به تولید مثل است؟
  • چه درصدی از زایمان های زنده کودک و تولد چند قلوها از درمان توسط این پزشک ایجاد شده است؟
  • پزشک این مطب چه خدمات دیگری مانند گروه های پشتیبانی یا مشاوره ارائه می دهد؟
  • هزینه های مربوط به آن چیست و آیا برنامه های پرداخت وجود دارد؟ کدام بیمه پذیرفته شده است؟

چه سوالاتی باید از دکتر نازایی بپرسید؟

از
1
رای

دیدگاه ها