قرص فلکاینید داروی ضد آریتمی است و به دسته داروهای IC متعلق است. فلکاینید روی ریتم ضربان قلب تاثیر می گذارد. قرص فلکاینید برای پیشگیری از اختلالات شدید ریتم ضربان استفاده می شود. برای آشنایی بیشتر با قرص فلکاینید برای چیست؛ موارد مصرف، مقدار مصرف و عوارض قرص فلکاینید تا پایان این مطلب سلام دنیا همراه ما باشید.
قرص فلکاینید برای چیست
قرص فلکاینید به منظور درمان انواع خاصی از ضربان قلب نامنظم (مانند تاکی کاردی بطنی و تاکیکاردی فوق بطنی حملهای) مصرف میشود. این دارو به بازگشت ریتم طبیعی قلب و ایجاد ضربان قلب منظم و ثابت کمک می کند. قرص فلکاینید همچنین از بازگشت انواع خاصی از ضربان قلب نامنظم (مانند فیبریلاسیون دهلیزی) هم جلوگیری می کند.
مقدار مصرف قرص فلکاینید
دوز و مقدار مصرف داروی فلکاینید در افراد مختلف، متفاوت است. بنابراین این دارو را باید طبق که تجویز پزشک مصرف نمایید. اما بطور کلی مقدار مصرف قرص فلکاینید شامل موارد زیر است:
حتما بخوانید: قرص کینیدین برای چیست
- مقدار اولیه: مقدار اولیه قرص فلکاینید 100 mg هر 12 ساعت است.
- مقدار مصرف نگهدارنده: این مقدار می تواند هر 4 روز 50 mg دو بار در روز تا زمان دستیابی به پاسخ مطلوب افزایش پیدا می کند. بیماران مبتلا به تاکی کاردی بطنی نیاز به مصرف بیش از 150 mg هر 12 ساعت ( 300 mg/day) احتیاجی ندارند.
- حداکثر مقدار مصرف قرص فلکاینید: حداکثر مقدار مصرف 400 mg/day است.
نحوه مصرف قرص فلکاینید
قرص فلکاینید را باید به طور منظم و در ساعات معینی از روز مصرف کنید.این دارو را میتوانید به همراه غذا یا بدون آن مصرف نمایید.
همچنین افرادی که به نارسایی کلیه مبتلا هستند باید میزان مصرف قرص فلکاینید را کاهش دهند، همچنین کسانی که دچار اختلال عملکرد شدید کلیه هستند باید مقدار اولیه مصرف قرص فلکاینید را به صورت هر 12 ساعت 100 میلی گرم مصرف کنند.
حتما بخوانید: درمان گیاهی نارسایی کلیه
مصرف قرص فلکاینید در بارداری
قرص فلکاینید در زمان بارداری منع مصرف دارد.
عوارض مصرف قرص فلکاینید
مصرف قرص فلکاینید در برخی افراد باعث بروز عوارض جانبی می شود اما این عوارض جانبی بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، رفع می شوند.
- سرگیجه
- سردرد
- لرزش
- خستگی
- ضعف
- مشکلات بینایی (مانند تاری دید، دوبینی، دیدن لکهها، مشکلات تمرکز)
- تهوع
حتما بخوانید: درمان سریع حالت تهوع با 15 ماده غذایی
در صورت مشاهده عوارض زیر حتما به پزشک مراجعه کنید:
- علائم جدید یا بدتر شدن نارسایی قلبی (مانند تنگی نفس، تورم مچ پا یا پا، خستگی غیرعادی، افزایش وزن غیرعادی یا ناگهانی)
در صورت بروز عوارض زیر فورا به مراکز اورژانس مراجعه کنید:
- ضربان قلب سریع یا نامنظم
- غش
- سرگیجه شدید
- بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند تنگی نفس، سرگیجه شدید، خارش، بثورات پوستی، ورم (به ویژه صورت، زبان یا گلو)
تداخل دارویی قرص فلکاینید
قرص فلکاینید ممکن است با برخی از داروها، تداخل داشته باشد که می تواند باعث تغییر عملکرد قرص فلکاینید یا کاهش اثربخشی آن شود. برخی از داروهایی که با قرص فلکاینید تداخل دارویی دارد عبارتند از:
- آریبیپرازول
- آمیودارون
- اکترئوتاید استات
- پروپرانولول
حتما بخوانید: قرص پروپرانولول برای چیست
- پگ اینترفرون
- تیکلوپیدین
- دیزوپیرامید
- دیلتیازم
- زونیساماید
- سایمتیدین
- سیتالوپرام
- فلوکستین
- فنوباربیتال
- فنی توئین نیفدیپین
- وراپامیل کاربامازپین
سخن پایانی:
قرص فلکاینید داروی ضد آریتمی است و در دسته داروهای IC قرار دارد. قرص فلکاینید برای پیشگیری از اختلالات شدید ریتم ضربان استفاده می شود. اما مصرف این قرص با بروز عوارض جانبی همراه است، در صورت مشاهده عوارضی نظیر ضربان قلب سریع یا نامنظم، غش، سرگیجه شدید و بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند تنگی نفس، سرگیجه شدید، خارش، بثورات پوستی، ورم (به ویژه صورت، زبان یا گلو) حتما به اورژانس مراجعه کنید.
دیدگاه ها