از داروهای تجویزی پزشک که خاصیتی ضد آرتیمی دارد داروی سوتالول می باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره قرص سوتالول برای چیست، اشکال دارویی سوتالول، قرص سوتالول 80 برای چیست، قرص سوتالول 40 برای چیست، نحوه مصرف قرص سوتالول، مصرف سوتالول در بارداری، دوز قرص سوتالول، عوارض قطع ناگهانی سوتالول، تداخل دارویی قرص سوتالول، شرایط نگهداری قرص سوتالول چیست صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
قرص سوتالول برای چیست
قرص سوتالول از انواع قرص های مسدود کننده بتا می باشد که ضد آریتمی است و بر روی قلب و سرعت گردش خون موثر می باشد و برای تنظیم ضربان قلب و درمان آریتمی بطنی تجویز می شود و البته بیماران دارای تاکی کاردی بطنی و فیبریلاسیون بطنی با تجویز پزشک می توانند از آن استفاده کنند.
حتما بخوانید: قرص کینیدین برای چیست
قرص سوتالول 80 برای چیست
قرص سوتالول 80 نیز از اشکال قرص سوتالول می باشد که سرعت ضربان قلب را کاهش می دهد و در درمان آريتمی قلبی استفاده می شود.
قرص سوتالول 40 برای چیست
قرص سوتالول 40 نیز از دسته داروهای قلبی-عروقی با خاصیت مهارکننده بتا آدرنرژیک می باشد، اين دارو نیز همچون دیگر داروهای قلبی برای درمان آريتمی قلبی استفاده می شود.
حتما بخوانید: قرص مگزیلیتین برای چیست
نحوه مصرف قرص سوتالول
قرص سوتالول که مصرف خوراکی دارد، نوع بتاپیش آن را بیمار دوبار در روز و نوع بتاپیش AF آن یک یا دو بار در روز مجاز به مصرف می باشد. بهتر است برای اطلاع از طریقه و نحوه مصرف آن از پزشک سوال شود زیرا با تغییر در نحوه مصرف دچار عوارض خواهد شد، این دارو دقیقا همانگونه که پزشک تجویز می کند باید مصرف شود و در صورتی که رو به بهبودی باشد به هیچ عنوان نباید آن را قطع یا تغییر دهد.
مصرف سوتالول در بارداری
مصرف قرص سوتالول در دوران بارداری از جفت عبور می کند و موجب کاهش ضربان قلب، قند خون و فشار خون نوزاد خواهد شد پس حتما در صورت قرار گرفتن در این موقعیت با پزشک خود مشورت نمایید .
دوز قرص سوتالول
مقدار مصرف دوز قرص سوتالول در تمام بیماران یکنواخت نمی باشد و با تجویز پزشک متغییر خواهد بود، پس دقیقا همانگونه که پزشک توصیه کرده است باید مصرف شود و به هیچ عنوان کم، زیاد و یا قطع نشود. اما اصولا این دارو برای بزرگسالان ابتدا مقدار 80 میلیگرم دو بار در روز توصیه می شود و بر حسب نیاز و تحمل بیمار مقدار آن هر 2، 3 روز زیاد میشود.، که البته اغلب افراد مصرف کننده داروی سوتالول مقدار دوز mg/day 320-160 را تحمل می کنند. داروی سوتالول تا مقدار 160 میلی گرم آن هم دو با در روز تحویز می شود.
حتما بخوانید: درمان تپش قلب و اضطراب با داروهای گیاهی
عوارض قطع ناگهانی سوتالول
در مصرف قرص سوتالول بسیار تاکید شده است که بیمار به هیچ وجه خودسرانه مصرف آن را قطع نکند، زیرا با قطع ناگهانی این دارو درد در ناحیه قفسه سینه شدت خواهد گرفت و احتمال حمله قلبی در افراد بالا خواهد رفت. اگر هنگام مصرف یک دوز آن را فراموش کردید، به محض یادآوری حتما آنرا مصرف کنید، اما اگر نوبت مصرف دوز بعدی فرا رسیده بود دست نگه دارید و تنها همان دوز را میل کنید، هرگز دو دوز را با هم مصرف نکنید.
تداخل دارویی قرص سوتالول
قرص سوتالول با برخی از داروها ایجاد تداخل می کند، این داروها از این دست می باشند:
- داروهای مربوط به تنظیم قند خون
- داروهای مهارکننده گيرنده بتا-آدرنرژيك
- داروهای مسدد كانال های كلسيمی يا كلونيدين
- آمين های مقلد سمپاتيك
- گزانتين ها
- كليرانس تئوفيلين
شرایط نگهداری قرص سوتالول چیست
از قرص سوتالول نباید در محیط های گرم نگهداری کنید، بهترین محیط برای نگهداری آنها محیط اتاق با دمای معمولی و دور از نور خورشید می باشد، همچنین از دسترس اطفال دور باشد زیرا مصرف این دارو توسط کودکان عواقب وحشتناکی در پیش خواهد داشت.
اشکال دارویی سوتالول
قرص سوتالول در اشکال دارویی و نام های تجاری زیر عرضه می شود:
- قرص آپو-سوتالول 80 میلی گرم
- قرص سوتاهگزال 80 میلی گرم
- قرص ریتمیکس 80 میلی گرم
- قرص ریتمیکس 40 میلی گرم
- قرص سوتالول-حکیم 80 میلی گرم
- قرص سوتالول-عبیدی 40 میلی گرم
- قرص سوتالول فارابی 80 میلی گرم
- قرص سوتالول مهر دارو 80 میلی گرم
- قرص سوتالول مهر دارو 40 میلی گرم
- قرص سوتالول-سی دی
- APO-SOTALOL Tablet 80 mg
- SOTAHEXAL Tablet 80 mg
- RHYTMIX 80MG TAB
- RHYTMIX 40MG TAB
- SOTALOL-HAKIM 80MG TAB
- SOTALOL-ABIDI 40MG TAB
- Sotalol Hydrochloride FARABI 80 mg
- ORAL TABLET
- SOTALOL MEHRDAROU 80MG TAB
- SOTALOL MEHRDAROU 40MG TAB
- SOTALOL-CD 80MG TAB
سخن آخر
داروهایی که مستقیم به درمان بیماری های قلبی ارتباط دارند مقدار و زمان مصرفشان در روند بهبودی بیمار بسیار موثر می باشد، به همین دلیل کاملا زیر نظر پزشک مصرف شود.