همانژیوم چیست و چگونه درمان می شود ؛ علائم و علت همانژیوم

همانژیوم چیست و چگونه درمان می شود ؛ علائم و علت همانژیوم همانژیوم چیست ؛ همانژیوم (he-man-jee-o-muh) یک خال قرمز روشن است که در بدو تولد یا در هفته اول یا دوم زندگی شما ظاهر می شود. علائم، علت و راه های درمان همانژیوم در این مقاله سلام دنیا بخوانید.

همانژیوم (he-man-jee-o-muh) یک خال قرمز روشن است که در بدو تولد یا در هفته اول یا دوم زندگی شما ظاهر می شود. از عوارض همانژیوم، این است که گاهی اوقات، همانژیوم می تواند باز شود و زخمی را ایجاد کند. ما در این مقاله سلام دنیا، درباره اینکه همانژیوم چیست و چگونه درمان می شود، علائم و علت بروز همانژیوم چیست، صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

همانژیوم چیست

همانژیوم (Hemangioma) یک تومور خوش خیم است که از سلول‌ های جدار عروق خونی (اندوتلیوم) منشا می گیرد. همانژیوم (he-man-jee-o-muh) یک خال قرمز روشن است که در بدو تولد یا در هفته اول یا دوم زندگی شما ظاهر می شود. این نوع همانژیوم شبیه یک برآمدگی است و از رگ های خونی اضافی در پوست تشکیل میشود.

همانژیوم مادرزادی 

همانژیوم می تواند در هر جایی از بدن رخ دهد، اما بیشتر در صورت، پوست سر، قفسه سینه یا پشت ظاهر می شود. درمان کردن همانژیوم نوزاد (همانژیوم نوزادی) معمولاً نیاز نیست چرا که با گذشت زمان از بین می رود. کودکی که در دوران شیرخوارگی به این عارضه مبتلا شده است، معمولاً تا سن 10 سالگی اثر همانژیوم بر روی آن کمتر میشود. ممکن است که درمان را اگر همانژیوم با دیدن، تنفس یا سایر عملکردها تداخل داشته باشد در نظر بگیرید.


حتما بخوانید: علت خال قرمز روی پوست چیست


علائم همانژیوم

همانژیوم ممکن است در بدو تولد وجود داشته باشد، اما اغلب در چند ماه اول زندگی ظاهر می شود. این خود به عنوان یک علامت قرمز صاف در هر نقطه از بدن شروع می شود که اغلب در صورت، پوست سر، سینه یا پشت یافت میشود. معمولاً هر (یک) کودک فقط یک علامت دارد. برخی از کودکان ممکن است بیش از یکی از آن را داشته باشند، به خصوص که اگر بخشی از یک زایمان چند قلو باشند.

در طول اولین سال تولد فرزندتان، خال قرمز به سرعت به شکل یک برآمدگی اسفنجی شکل می‌شود که از پوست بیرون می‌آید. همانژیوم بعد از آن وارد مرحله ای از آرام شدن و استراحت می شود و در نهایت به آرامی شروع به ناپدید شدن می کند.

بسیاری از همانژیوم ها در سن 5 سالگی ناپدید و بیشتر آنها در سن 10 سالگی از بین می روند. پس از از بین رفتن همانژیوم، پوست ممکن است کمی تغییر رنگ داده یا برجسته شود.

علائم همانژیوم چیست

علت همانژیوم

همانژیوم از رگ های خونی اضافی تشکیل شده است که به صورت توده ای متراکم در کنار هم دیگر قرار گرفته اند. هنوز دلیل اینکه چه چیزی باعث جمع شدن رگ ها می شود مشخص نیست.

عوامل خطرساز همانژیوم

همانژیوم اغلب در نوزادانی که دختر، سفیدپوست و نارس به دنیا آمده اند، رخ می دهد.

عوارض همانژیوم

گاهی اوقات، همانژیوم می تواند باز شود و زخمی را ایجاد کند. این می تواند منجر به درد، خونریزی، زخم یا عفونت شود. بسته به اینکه همانژیوم در کجا قرار دارد، ممکن است بینایی، تنفس و شنوایی کودک شما را مختل کند. این اتفاق نادر است.

تشخیص همانژیوم

پزشک معمولاً تنها با مشاهده همانژیوم می تواند آنژیوم را تشخیص دهد. آزمایش معمولاً مورد نیاز نیست.

درمان همانژیوم چیست

درمان همانژیوم معمولاً به دلیل این که خود با گذشت زمان از بین میرود ضروری نیست. اما اگر همانژیوم بینایی را تحت تاثیر قرار دهد یا مشکلات دیگری را برای شما ایجاد کند، درمان‌ها شامل داروها یا جراحی های لیزری می‌شود.

داروهای مسدودکننده بتا

در همانژیوم های کوچک و سطحی، ژل حاوی داروی تیمولول ممکن است روی پوست آسیب دیده اعمال شود. همانژیوم شدید نوزادی ممکن است در صورت درمان با محلول خوراکی پروپرانولول ناپدید شود. درمان معمولاً باید تا حدود 1 سالگی ادامه یابد.


حتما بخوانید: قرص پروپرانولول برای چیست


  • عوارض جانبی می تواند شامل قند خون بالا، فشار خون پایین و خس خس سینه باشد.

درمان همانژیوم چیست

داروهای کورتیکواستروئیدی

برای کودکانی که به درمان‌های مسدودکننده بتا پاسخ نمی‌دهند یا نمی‌توانند از آنها استفاده کنند، کورتیکواستروئیدها ممکن است یک گزینه برای آن ها باشد. آنها را می توان یا به برآمدگی تزریق کرد یا روی پوست اعمال کرد.

  • عوارض جانبی می تواند شامل رشد ضعیف و نازک شدن پوست باشد.

جراحی لیزر

گاهی اوقات جراحی لیزر می تواند همانژیوم کوچک و نازک را از بین ببرد یا زخم های روی همانژیوم را درمان کند.

اگر به فکر درمان همانژیوم فرزندتان هستید، مزایا و معایب آن را با پزشک کودک خود بسنجید. در نظر بگیرید که اکثر همانژیوم های نوزادی در دوران کودکی خود به خود ناپدید می شوند و این راهم باید اضافه کنم که درمان ها دارای عوارض جانبی میباشند.

همانژیوم نوزادی - با نام مستعار توت فرنگی هم نیز شناخته میشود.

چه زمانی برای همانژیوم باید به پزشک مراجعه کرد

پزشک کودک شما همانژیوم را در طی معاینات معمول کنترل می کند. اگر همانژیوم خونریزی کرد، زخمی را ایجاد کرد و یا عفونی به نظر رسید، با پزشک کودک خود تماس بگیرید. اگر این وضعیت در بینایی، تنفس و شنوایی کودک شما اختلالی را  ایجاد کرد، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.


مقالات مرتبط:

علت ماه گرفتگی و خال مادرزادی چیست

از
2
رای