HDL در آزمایش چربی خون چیست، تفسیر و عوارض پایین و بالا بودن hdl

HDL در آزمایش چربی خون چیست، تفسیر و عوارض پایین و بالا بودن hdl hdl و ldl در آزمایش خون چیست؛ مقدار نرمال hdl (کلسترول خوب)، پایین بودن hdl در آزمایش خون نشانه چیست، تفسیر آزمایش چربی خون Hdl، عوارض بالا بودن hdl و پایین بودن آن در سلام دنیا بخوانید.

در اکثر اوقات تغذیه نادرست باعث تغییرات میزان کلسترول در بدن می شود، در این مطلب از سلام دنیا درباره hdl و ldl در آزمایش خون چیست، میزان کلسترول در آزمایش خون، مقدار نرمال hdl در آزمایش خون، پایین بودن hdl در آزمایش خون نشانه چیست، تفسیر آزمایش خون Hdl، عوارض بالا بودن hdl خون و عوارض پایین بودن hdl خون صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

HDL چیست

HDL که مخفف کلمات (high-density lipoprotein) که به معنای لیپوپروتئین با چگالی بالا می باشد که به زبان ساده تر همان چربی یا کلسترول خوب خون است.

ldl در آزمایش خون چیست

لیپوپروتئین که در اصل نوعی کلسترول بد با چگالی کم می باشد را به طور مخفف شده LDL می گویند، که لازمه تشخیص مقدار LDL در بدن انجام آزمایش می باشد تا در صورت بالا بودن آن درمان انجام بگیرد زیرا مقدار بالای آن موجب حملات قلبی و مغزی در بدن می شود.

hdl در آزمایش خون چیست

در مقابل این نوع کلسترول بد یک کلسترول خوب نیز وجود دارد که با نام مخفف HDL شناخته می شود که البته در این نوع نیز مقدار معینی برای بدن لازم است و پایین و بالا بودن مقدار آن مشکلاتی در بدن بوجود خواهد آورد، در ادامه بیشتر با این دو نوع کلسترول آشنا خواهید شد.


حتما بخوانید: کلسترول خون چیست؟


میزان کلسترول در آزمایش خون

75 درصد کلسترول در بدن توسط کبد صورت می گیرد که مقدار آن در حد نرمال برای انسان ضروری می باشد و برای دانستن میزان کلسترول بدن خود باید آزمایش خون انجام دهید تا از مقدار آن مطلع شوید زیرا کم و زیاد بودن آن موجب بروز عوارضی در بدن می شود، شما می توانید بعد از رسیدن به سن 20 سالگی هر 4 سال یکبار این آزمایش را به صورت ناشتا انجام دهید، دقت کنید که با بالا رفتن سن کلسترول خون نیز بالا می رود که در صورت نرمال و شرایط عادی میزان کلسترول کمتر از 200 میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، و البته از 240 میلی‌گرم در دسی‌لیتر بیشتر باشد موقعیت قرمز و بحرانی به حساب می آید.

پایین بودن hdl در آزمایش خون

مقدار نرمال hdl در آزمایش خون

کلسترول خوب بدن یا همان hdl مقدار مشخصی دارد که اگر کمتر از آن باشد فرد باید تحت درمان قرار بگیرد، مقدار نرمال hdl خون 40-80 میلی‌گرم در دسی‌لیتر می باشد.

پایین بودن hdl در آزمایش خون نشانه چیست

عوامل مختلفی در پایین بودن hdl در آزمایش خون دخالت دارند، مانند:

1. وزن بالا 

اکثر مشکلات در بدن بوسیله چاقی و وزن بالا در افراد بوجود می آید، آنها می توانند با پایین آوردن وزن خود hdl خون را در سطح نرمال کنترل کنند.

2. بیماری های ارثی

این امکان وجود دارد که فردی با داشتن بیماری‌های نادر ژنتیکی مانند تانژیر و هیپوآلفالیپوپروتئینمی خانوادگی hdl خونشان پایین باشد.

3. تغذیه غلط

با رژیم غذایی اشتباه و پرچرب سطح hdl دچار تغییر نامناسب خواهد شد افراد می توانند با جایگزین کردن چربی های مفید کلسترول خون را تنظیم کنید.

4. فعالیت کم بدنی

زندگی بدون تحرک و فعالیت کافی کلسترول خوب بدن را پایین می آورد و موجب چاقی و بیماری می شود، افراد با ورزش و تحرک می توانند این عارضه را برطرف کنند.

5. مصرف دخانیات

مصرف سیگار و دخانیات تهدید جدی برای بدن می باشد، برای افزایش سطح HDL حتما باید استعمال آن را ترک کرده.

6. قند خون بالا

دیابت می تواند موجب سطح HDL خون را پایین و تری گلیسیرید خون و LDL خون را بالا ببرد ، با تنظیم قند خون و رژیم غذایی می توانید مشکل را حل کنید.


حتما بخوانید: درمان خانگی دیابت نوع دو با بهترین داروهای گیاهی


7. بیماری‌های قلبی عروقی

با پایین آمدن سطح hdl این احتمال وجود دارد که فرد دچار بیماری‌های قلبی و عروقی باشد که فرد باید به ارزیابی آن بپردازد تا دچار حملات قلبی، سکته، بیماری های عروق کرونری و بیماری های مزمن کلیوی نشود.

تفسیر آزمایش خون ldl

تفسیر آزمایش خون Hdl

با انجام یک آزمایش ساده در آزمایشگاه های معتبر از میزان کلسترول خون خود مطلع خواهید شد تا از افت و افزایش آن جلوگیری کنید‌.

میزان Hdl خون در افراد 19 ساله و جوان‌تر:

کلسترول HDL: بیشتر از 45 میلی‌گرم در دسی‌لیتر

میزان Hdl خون در مردان 20 سال به بالا:

40 یا بیشتر از 40 میلی‌گرم در دسی‌لیتر

میزان Hdl خون در زنان 20 سال به بالا:

50 یا بیشتر از 50 میلی‌گرم در دسی‌لیتر


حتما بخوانید: برای کاهش چربی خون چه بخوریم


عوارض بالا بودن hdl خون (چربی خوب خون)

درست است که HDL کلسترول خوب خون می باشد و اما کنترل حد آن بسیار حائز اهمیت می باشد، زیرا با بالا رفتن آن ایمنی و مصونیت از قلب صورت نمی گیرد و موجب بروز بیماری های قلبی می شود.

عوارض پایین بودن hdl خون

همینطور مقدار پایین بودن این نوع کلسترول موجب انسداد و گرفتگی عروق کرونر، ایست قلبی، مقاومت به انسولین، سکته قلبی یا همان حمله قلبی خواهد شد و حتی فرد دچار بیماری های دیابت و چربی خون می شود.

سخن آخر:

بهتر است برای انجام آزمایشات کنترل کلسترل خون هر 4 تا 6 سال یکبار آن را انجام دهید و از ورزش روزانه و تغذیه سالم غافل نشوید. در این مطلب یاد گرفتید که آزمایش hdl چیست و اینکه بالا و پایین بودن Hdl در آزمایش خون نشانه چیست. امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. میتوانید سوالات و نظرات خود را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مقالات مرتبط:

گلبول سفید (WBC) در آزمایش ادرار و مدفوع نشانه چیست؟

آزمایش های ضروری برای زنان بالای 40 سال
 

از
3
رای