9 علامت که نشان دهنده هوش هیجانی (EQ) پایین یا ضعیف است

9 علامت که نشان دهنده هوش هیجانی (EQ) پایین یا ضعیف است هوش هیجانی می تواند نقشی اساسی در اینکه ما چگونه با دیگران تعامل داشته باشیم، ایفا کند. سطح فردی هوش احساسی معمولاً به عنوان عیار هوش هیجانی است. افرادی که EQ پایینی دارند ممکن است لطیفه ها را در زمان نامناسب بیان کنند.

هوش احساسی پایین یا ضعیف مشکلی است که می تواند بر طیف وسیعی از روابط اجتماعی تاثیر گذارد. بعضی متخصصین پیشنهاد می کنند که هوش احساسی ممکن است در واقع مهمتر از IQ در تعیین میزان موفقیت کلی فرد در زندگی باشد. درباره آخرین باری که با فرد دیگری وارد بحث شده اید چون وی متوجه احساس شما نبوده یا آخرین باری را که با افرادی به دلیل اینکه نمی توانستید احساس آنها را درک نمایید، به مشاجره و جدل پرداخته اید، فکر کنید. در هر دو حالت، هوش احساسی در بروز تضاد و اختلاف نقش داشته است.

هوش هیجانی می تواند نقشی اساسی در اینکه ما چگونه با دیگران تعامل داشته باشیم، ایفا کند. گاهی اوقات همکاران، کارفرمایان، دوستان، اعضای خانواده و سایر آشنایان ممکن است به دلیل مهارت های احساسی ضعیف دچار اصطکاک شوند و این امر وضعیت های اجتماعی را دشوار کرده و تنش را افزایش دهد. در سایر حالات، ممکن است تنها لازم باشد مهارت های هوش هیجانی را کمی پرورش دهید. سطح فردی هوش احساسی معمولاً به عنوان عیار هوش هیجانی یا EQ در نظر گرفته می شود. در این جا چندین نشانه کلاسیک در خصوص هوش احساسی را بیان می کنیم. 

هوش هیجانی چیست

9 علامت که نشان دهنده هوش احساسی (هیجانی) پایین یا ضعیف است

1. بروز بحث و جدل های فراوان

مسلماً افرادی را می شناسید که همواره با دیگران وارد بحث و جدل می شوند. دوستان، اعضای خانواده، همکاران و حتی غریبه ها ممکن است با این چنین افراد مجادله طلبی مواجه شوند. به دلیل سطح پایین EQ افراد تلاش می کنند که احساسات دیگران را درک کنند اما در اکثر موارد صرفاً مشغول بحث و جدل با دیگران بدون در نظر گرفتن احساسات دیگران می باشند.

2. درک نکردن احساسات دیگران از نشانه های هوش هیجانی پایین

افرادی با EQ پایین معمولاً نسبت به احساسات دیگران کاملاً بی توجه می باشند. آنها درک نمی کنند که همسرشان از دست آنها عصبانی می باشد یا همکارانشان آزرده خاطر شده اند. علاوه بر این، آنها از اینکه دیگران انتظار دارند آنها احساس شان را درک کنند، اذیت می شوند. به طور کلی احساسات باعث برانگیختن و آزار افرادی با EQ پایین می شوند.

3. احساس اینکه دیگران بیش از حد حساس هستند

افرادی که EQ پایینی دارند ممکن است لطیفه ها را در زمان های نامناسب بیان کنند (مثلاً در یک مراسم سوگواری یا پس از یک رویداد تراژدیک). وقتی سایرین نسبت به این وقت نشناسی این افراد واکنش نشان می دهند، این افراد تصور می کنند که سایرین بیش از حد حساس هستند. این افراد در درک احساسات دیگران مشکل دارند بنابراین تعجبی ندارد که چرا نمی توانند وضعیت احساسات افراد را پس از این چنین رویدادهایی درک کنند.

ویژگی های آدم های با هوش احساسی پایین

4. گوش ندادن به دیدگاه های دیگران

افرادی که EQ پایینی دارند احساس می کنند که حق با آنها بوده، از موقعیت خود با قدرت دفاع کرده و به سخنان دیگران گوش نمی دهند. این مساله بویژه وقتی دیگران درباره اینکه آنها قادر نیستند احساسات دیگران را درک کنند، صحیح می باشد. این افراد معمولاً بدبین بوده و بیش از حد از احساسات دیگران انتقاد می نمایند.

5. سرزنش کردن اشتباهات دیگران

افرادی که EQ پایینی دارند بینش کمی درباره این که چگونه احساسات آنها ممکن است عامل بروز مشکل باشد، دارند. وقتی مشکلی پیش می آید، اولین حرکت آنها سرزنش نمودن دیگران است. آنها معمولاً ویژگی های شرایط یا رفتار دیگران را سرزنش می کنند. این افراد ممکن است بگویند که چاره دیگری برای آنچه انجام داده اند ندارند و دیگران صرفاً وضعیت آنها را درک نمی کنند. این در واقع تمایل به نپذیرفتن مسئولیت معمولاً باعث می شود این افراد احساس تلخی و قربانی بودن نمایند.

6. ناتوانی در کنار آمدن با وضعیت های احساسی

احساسات قدرتمند، از جانب این افراد یا دیگران، به سختی افرادی با EQ پایین تفسیر و درک می شوند. این افراد معمولاً از این چنین شرایطی دوری می کنند تا لازم نباشد با مشکلات احساسی روبرو شوند. پنهان کردن احساسات واقعی از دیگران نیز در این گونه افراد بسیار مرسوم است.

خصوصیات افراد با هوش هیجانی پایین

7. انفجار ناگهانی احساسات

توانایی تنظیم احساسات یکی از پنج جزء اصلی هوش هیجانی محسوب می شود. افرادی که EQ پایینی دارند معمولاً برای درک و کنترل احساسات شان دچار مشکل هستند. آنها ممکن است دچار انفجار هیجانی احساسات شوند که به نظر از کنترل آنها خارج می باشد.

8. مشکل داشتن در حفظ دوستی ها

به دلیل اینکه افراد دارای EQ پایین معمولاً آزاردهنده و بی احساس به نظر می رسند، حفظ دوستی ها برای آنها دشوار است. دوستان نزدیک بایستی با یکدیگر ارتباطی متقابل، اشتراک احساسی، همدلی و حمایت احساسی داشته باشند و تمامی این مسائل برای افراد دارای EQ پایین چالش برانگیز محسوب می شوند.

9. نداشتن همدلی؛ از علامت هوش هیجانی پایین

بدلیل اینکه افرادی با EQ پایین نمی توانند احساسات دیگران را درک کنند، همدلی و همدردی پایینی با دیگران خواهند داشت. آنها احساسات دیگران را نفهمیده و در نتیجه نمی توانند خودشان را جای آنها قرار دهند.

نداشتن همدلی؛ از علامت هوش عاطفی پایین

نتیجه گیری

هوش احساسی (هیجانی) ضعیف می تواند زمینه های مختلفی از زندگی فرد را تخریب کند. مدرسه، محل کار، خانواده، دوستان و روابط عاشقانه تنها بعضی از زمینه هایی هستند که افراد با EQ پایین در آنها دچار مشکل اساسی می شوند. اگر فکر می کنید که مهارت های احساسی شما نیازمند رشد و پرورش می باشند، کار را با یادگیری مطالبی درباره پنج جزء اصلی هوش احساسی شروع کنید.

از
3
رای