تلفن های همراه و سایر دستگاه های بی سیم امواج رادیویی ساطع می کنند. در حالی که این تاثیرات هنوز هم در حال بررسی هستند، اما آن چه که علم میگوید یک روند استفاده عادی از تلفن همراه در دوران بارداری است.
اثرات ناشی از استفاده تلفن همراه در دوران بارداری
در دوران بارداری، نوزاد هنوز از شما جدا نشده است، اما چیز دیگری که ممکن است هرگز دوست نداشته باشید آن را از خود جدا کنید، تلفن همراه است. شما از آن برای صحبت کردن، پیام دادن به افراد مختلف، تنظیم قرار ملاقات با پزشک، گرفتن دستورالعمل های مربوط به زایمان، تحقیقات در مورد محصولات کودک، یادداشت در رابطه با وسایل مورد نیاز برای کیف بیمارستان خود، یا حتی خواندن سایت های مختلف در رابطه با بارداری استفاده می کنید. اما آیا استفاده از تلفن همراه روی رشد کودک شما تأثیر دارد؟ محققان اخیرا تحقیقات خود را برای بررسی اثرات احتمالی امواج رادیویی تلفن های همراه و سایر منابعی که دارای این امواج هستند بر روی جنین، آغاز کرده اند و تحقیقات آن ها هنوز در این زمینه کامل نیست. در حقیقت به این خاطر که هیچ محققی نمی خواهد که جنین انسان را در معرض خطرات ناشی از این امواج قرار دهد، طراحی یک آزمایش مورد اطمینان و قابل اعتماد که بتواند به طور قطعی اثرات ناشی از قرار گرفتن جنین در معرض این اشعه ها را مورد بررسی قرار دهد، دشوار است. و به همین دلیل تا به امروز هیچ مطالعه ای پیامدهای منفی ناشی از استفاده از تلفن همراه و اثرات آن بر روی جنین را نشان نداده است. بنابراین نیازی نیست که هنوز در رابطه با این موضوع نگران باشید. با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی نظرات علمی در این زمینه بپردازیم.
اثرات تکنولوژی بی سیم بر روی جنین
در دنیای تکنولوژی امروز، شما برای ارتباط داشتن با دوستان و خانواده، انجام دادن کارها و آگاه شدن از اتفاقات پیرامون تان، فقط از تلفن های همراه استفاده نمی کنید اتصالات اینترنت بی سیم، لپ تاپ ها و تبلت ها نیز به همان اندازه در طول شانه روز مورد استفاده قرار می گیرند. همه این دستگاه ها با انتشار و دریافت انرژی به نام امواج رادیویی الکترومغناطیسی با یک دیگر و دنیای خارج ارتباط برقرار می کنند. بخش کوچکی از این امواج وارد بدن افرادی که در نزدیکی آن هستند، می شود. مقادیر بالای آن می تواند باعث گرم شدن بافت های بدن شده، به DNA آسیب برساند و ترکیب مولکول های موجود در سلول های زنده را تغییر دهد. اما این که آیا این امواج اثرات طولانی مدتی روی سلامتی دارند بستگی به قدرت و فرکانس موج دارد.
گفته می شود که دستگاه های بی سیم از منابعی که در زندگی روزمره شما از خود امواج رادیویی ساطع می کنند، دور هستند. شاید عجیب باشد اما خورشید، دستگاه مایکروویو، دستگاه های پرتونگاری، پرواز در هواپیما، رادیو و حتی کابینت گرانیتی شما همه سطوح مختلفی از همان نوع موج های رادیویی را ساطع می کنند. به این دلیل است که پزشک راه هایی را برای دور ماندن از این اشعه ها در دوران بارداری توصیه می کند.
نتایج تحقیقات در رابطه با استفاده از ابزارهای هوشمند در دوران بارداری
از آن جا که انرژی ساطع شده از تلفن های همراه در محدوده بین پرتوهای ایکس و گرانیت قرار دارد، برخی از محققان سوالاتی را در مورد این که آیا این انرژی ها میتواند بر روی نوزاد و رشد او در رحم تاثیر بگذارند و این که آیا سلول های در حال تکثیر کودک، به ویژه سلول هایی که در برابر اختلالات بیرونی آسیب پذیر هستند، تحت تاثیر این امواج قرار می گیرند یا خیر، مطرح کردهاند. اما تاکنون مطالعات معدودی که در این زمینه انجام شده است، مورد خاصی را در رابطه با اثرات منفی این امواج بر روی کودک نشان نداده که بخواهد باعث نگرانی شما شود.
در یک آزمایش شبیه سازی شده تیمی از دانشمندان دانشگاه ییل، تلفن های همراه را به قفس موش های باردار متصل کردند و این تلفن ها را به مدت 2 هفته در حالت مکالمه ( حالتی که بیش ترین امواج رادیویی ساطع می شود) قرار دادند. هنگامی که موش ها به دنیا آمدند، محققان رفتار آن ها را مورد بررسی قرار دادند و حافظه آن ها را آزمایش کردند. آن ها دریافتند که اکثر موش های متولد شده از مادرانی که در معرض تلفن های همراه روشن قرار گرفته بودند، رفتارهایی شبیه به اختلال کم توجهی-بیش فعالی در انسانها را نشان میدهند. اما همیشه آزمایش هایی که بر روی موش ها انجام می شود، بر روی انسان ها صادق نیست. به هرحال انسان ها تفاوت های بسیاری با آن ها دارند و همچنین غیر ممکن است که شما تمام 24 ساعت از شبانه روز در طول 7 روز هفته را در طول دوران بارداری با تلفن صحبت کنید.
تحقیقی دیگر که در رابطه با تاثیر استفاده از تلفن همراه خود گزارش شده، بروز مشکلات رفتاری (مانند ADHD) در کودکان را مورد بررسی قرار داده است. در یک مطالعه ای در سال 2017 محققان بارسلونا داده های مربوط به بیش از 80،000 جفت مادر و کودک را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند، مادرانی که مدت زمان زیادی را در دوران بارداری خود به صحبت کردن با تلفن های همراه خود گذرانده اند، فرزندان شان با احتمال بیش تری دچار مشکلات رفتاری و عاطفی می شوند و یکی از مهم ترین آن ها اختلال کم توجهی-بیش فعالی است. البته این احتمال نیز وجود داشت که این اختلال بر اثر داشتن بیماری ADHD توسط مادر و انتقال آن به فرزند صورت گرفته باشد.
یک مطالعه دیگر نیز هیچ ارتباطی بین استفاده از تلفن همراه در دوران بارداری و اختلالات رشدی در کودکان نشان نداده است. در واقع یک مطالعه گسترده در سال 2017 نشان داد که کودکان 3 ساله ای که مادران شان در دوران بارداری بیش تر وقت خود را صرف استفاده از تلفن های همراه خود می کردند، مهارت های زبان و حرکتی بهتری نسبت به کودکانی دارند که مادران شان اصلا از تلفن همراه استفاده نمی کردند.
بنابراین باید چه کنید؟
بسیاری از متخصصان بهداشت توصیه می کنند که تا زمانی که تحقیقات جامعی در رابطه با اثرات استفاده از ابزارهای هوشمند بر روی جنین صورت نگرفته، استفاده از این وسایل را در دوران بارداری محدود کنید.
سازمان بهداشت جهانی در وب سایت خود اظهار داشت: "تا به امروز، هیچ عوارض جانبی بهداشتی ناشی از استفاده از تلفن همراه به دست نیامده است." دانشکده زنان و زایمان آمریکایی نیز دستورالعمل خاصی در مورد استفاده از تلفن همراه در دوران بارداری ندارد و این نشان میدهد که متخصصان آنها هنوز شواهدی مبنی بر تغییر روش استفاده از تلفن همراه را مشاهده نکرده اند.
جمع بندی
نتیجه کلی این است که شما می توانید از تلفن همراه خود برای تمام کارهایی که قبلا از آن استفاده می کردید، استفاده کنید. هیچ مدرکی وجود ندارد که این اشعه ها می تواند به کودک شما آسیب برساند. تماس های تلفنی، پیام های متنی، ایمیل زدن و هماهنگ کردن کلاس هایی در دوران بارداری همگی خوب هستند. اما اگر هنوز هم می خواهید برای کاهش نگرانی خود در این مورد، احتیاط های لازم را انجام دهید، می توانید هنگام استفاده نکردن از تلفن همراه خود، آن را چند قدم دورتر نگه دارید و زمان کم تری را از دستگاه هندزفری استفاده کنید، این امر زمان مواجه شما با امواج رادیویی کاهش خواهد داد و به جای این که در زمانی که در حال قدم زدن هستید، تلفن همراه را در جیبی نزدیک به شکم خود نگه دارید، آن را روی میز آشپزخانه بگذارید و یا به جای آن که گوشی همراه تان را هنگام شب زیر بالش خود قرار دهید، آن را روی میز کنار تخت خود بگذارید.
در نهايت، خطرات احتمالی تشعشعات تلفن همراه در دوران بارداری در مقايسه با بسياری از خطرات ديگر بسیار کوچک است، بنابراين حتی اگر تلفن همراه خود را همیشه در کنار خود نگه می دارید، جای نگرانی نيست. کاهش استرس بی مورد برای سلامتی کودک بسیار مهم تر است!
منبع: whattoexpect